AfterDawn: IT-alan uutiset

Firefox estää vanhentuneiden Java-lisäosien käytön

Kirjoittaja Teemu Laitila @ 5.4.2012 19:02 Kommentteja (1)

Firefox estää vanhentuneiden Java-lisäosien käytön Mozilla on lisännyt vanhentuneet Java-lisäosat Firefox-selaimen mustalle listalle, johon kerätään käyttäjän kannalta vaaralliset lisäosat. Syynä ovat vanhemmista Java-versioista löytyvät kriittiset haavoittuvuudet.
Javan kehittäjä Oracle paikkasi helmikuussa jopa 14 kriittiseksi luokiteltu haavoittuvuutta, joista ainakin yksi mahdollistaa hyökkääjän oman koodin suorittamisen käyttäjän koneessa. Vanhentunut Java-versio kuitenkin löytyy edelleen monilta käyttäjiltä. Mozillan mukaan haavoittuvuuksia hyödynnetäänkin aktiivisesti koko ajan.

Mustalle listalle joutuivat Java-liitännäisen Windows-version numero 6 päivityksestä 30 taaksepäin sekä versio 7 päivityksestä 2 alaspäin. Mozilla kehottaa käyttäjiä päivittämään Java-liitännäisen.

Windowsin ja Linuxin JRE-paketin uusimman version voi ladata Oraclen viralliselta Java-sivulta.

Tägit: Java
Edellinen Seuraava  

1 kommentti

15.4.2012 21:12

Ihan oikein. Luultavasti tulemme näkemään jotain vastaavaa myös muille liitännäisille kuten flashille. Yksi parhaista turva-ominaisuuksista koska koska taitaapi olla valtaosa saastuttamisista kun tehdään vanhojen lisäosien kautta.

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto