AfterDawn: IT-alan uutiset

Musiikkiteollisuuden etujärjestö ei kestänyt kritiikkiä -- haastoi professorin oikeuteen

Kirjoittaja Manu Pitkänen @ 27.3.2012 16:59 Kommentteja (5)

Musiikkiteollisuuden etujärjestö ei kestänyt kritiikkiä -- haastoi professorin oikeuteen Espanjalaisen musiikkiteollisuuden etujärjestö Promusicae on haastanut professori Enrique Dansin oikeuteen, koska tämä sanoi järjestön toiminnan rikkovan kilpailulainsäädäntöä. Asiasta uutisoi muiden muassa ABC.es (Google Translate).
Promusicaen mielestä Dansin blogikirjoituksessa esiintynyt kommentti loukkaa järjestön kunniaa. Etujärjestö vaatii professorilta 20.000 euron vahingonkorvausta. Langettavan tuomion tullessa, Dansin on laadittava aiheesta myös blogikirjoitus.

Kiistaa aiheuttaneessa väitteessä Dans kuvailee kuinka Promusicae käyttää laittomia monopolistisia otteita hallitakseen mitä musiikkia kuluttajat kuulevat radiosta. Dans perustaa väitteensä Ritmonet-järjestelmään, joka professorin mukaan estää kilpailun levy-yhtiöiden välillä.
Ritmonet on Promusicaen mukaan alusta, joka helpottaa musiikin jakelua radiokanavilla. Billboardin mukaan etujärjestö on yrittänyt saada yhdysvaltalaisia radiokanavia mukaan järjestelmään. Radiokanavien toivottiin käyttävän järjestelmää uuden espanjalaisen musiikin löytämiseen.

AfterDawnin diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Edellinen Seuraava  

5 kommenttia

127.3.2012 18:30

Ette ikinä arvaa kumman haluan voittavan tuon oikeustaiston.


Tietokone; Emo=Asus PRIME B450-PLUS, Prosessori=AMD Ryzen 7 2700X, Nayttis=Asus GTX 970 turbo, Muisti=16gb 3200Mhz DDR4, Kovalevytila=250gb SSD/15TB normaali.

227.3.2012 19:04

Ai, että järjestön toimintapojen kritisoiminen ja kyseenalaistaminen on kunnianloukkaus ja rangaistava teko? Promusicae ei varmaan ole kuullut sananvapaudesta..

327.3.2012 20:23

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Promusicae ei varmaan ole kuullut sananvapaudesta.. [/quote:
Mitä se on? Espanjassa kun mennään kuin tääl suomessa. mustalaiset et Nainen EI saa koskaan kävellä miehen vieressä, vaan kaks tai kolme askelta jäljessä.... Mutta tässä on taas yks Saa****n tapaus kuinka tämä meidän "KUNNIAN ARVOINEN" Teosto riistää KAIKKEA, kuin mm. Teosto vie pelin tekijöiden palkat omaan pussii etc. etc. ja meitä tallaajia syyttää musiikin kuuntelusta, ja jakelusta (mm. p2p) ym. ym. kun eivät MUUTA keksi! Ottaa vaan PANNUUN tämä ikuinen paini? Itse musiikkia harrastavana/tekevänä tämä jo vaatii viranomaisen = Poika sinivalkoinen missä olette kun "ihmis-oikeuksia" poletaan ja turmellaan? EI SAA*****NA että syö miestä


ps. Anteeksi kaikki lainaus merkit ja luki häiriöt kun on VAAN niin SYÖTY ;)

Minäkö tyhmä! Kattoppa vaan sinne näppäimistön toiselle puolen! Että kuka SE ei osaa lukea: ps. Lukutaidottomuus Kuniaan

428.3.2012 07:30

Lainaus:
Promusicae ei varmaan ole kuullut sananvapaudesta..

Ei Suomessakaan ole enään oikeastaan sananvapautta. Se loppui siihen kun tekijäoikeuslakiin tuli lisäys että tietyistä asioista ei saa keskustella julkisesti. Koska se voi haitata mediateollisuuden liikevoittoja.

Eli nykyään toisinajattelijat jotka ei hyväksy liiketalouden tekemiä rikoksia tulkitaan liiketalouden puolelta rikollisiksi joiden sanomaa pitää sensuroida tai heidät pitää tuhota taloudellisesti.

Vapaata kilpailua ei ole enään käytännössä mediateollisuudessa. Tämä johtuu patenteista ja tekijäoikeuksista. Näitä patentteja ja tekijäoikeuksia käytetään asioiden kontrolloimiseen, eli omien voittojen suojelemiseen, sekä kilpailun tuhoamiseen. Kyse on pakkotoimista eli laitevalmistajia ja palveluntarjojia "kiristetään" patenteilla ja tekijäoikeuksilla tekemään asiat mediateollisuuden hyväksymillä järjestelmillä ja heidän vaatimalla tavoilla. Eli kuluttajalle jää ainostaan valinta olla ilman kyseistä viihdemediaa tai sitten käyttää huonoja laitteita/palveluja korkeilla hinnoilla.

Mediateollisuus ja tekijäoikeusjärjestöt toimii kuin mafia, eikä niin kuin vapaassa kilpailussa oleva liiketalous. Monia asioita tehdään seläntakana, muokataan lakeja toimintaan sopivaksi, kiristetään toisia yrityksiä patenteilla ja tekijäoikeuksin, kerätään hyvitysmaksuja kansalta, levitetään propagandaa, estetään vapaa kilpailu, painostaan ja lahjotaan päättäjiä jne..
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 29.3.2012 @ 07:35

528.3.2012 12:09

Siis mitä kunniaa tässä loukattiin? Mafialla semmoista edes ole koskaan ollutkaan. Muutenkin sananvapautta loukataan ja törkeästi, jos tuollaista kunnianloukkauksena pidetään!

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto