AfterDawn: IT-alan uutiset

Anonymous uhkaa koko netin pimentämisellä

Kirjoittaja Teemu Laitila @ 16.2.2012 12:45 Kommentteja (28)

Anonymous uhkaa koko netin pimentämisellä Haktivistiryhmittymä Anonymous aikoo pimentää koko Internetin maaliskuun viimeisenä päivänä. Ryhmän julkaiseman kannanoton mukaan tempauksella on tarkoitus "protestoida SOPA:a, Wallstreetiä ja vastuuttomien johtajien toimia vastaan".
Operaatio tunnetaan nimellä Operation Global Blackout. Tarkoituksena ei ole pimentää varsinaisesti koko Internetiä, vaan pelkästään nimipalvelinjärjestelmä, jonka kaataminen estää netinkäytön suurelta osalta käyttäjiä. Jos nimipalvelimelta ei saada domain-nimeä vastaavaa osoitetta, käyttäjälle ilmestyy virheilmoitus.

Anonymous on julkaissut tarkemman suunnitelman Pastebin-palvelussa. Juurinimipalvelinten kaatamiseen on tarkoitus käyttää Reflective DNS Amplification -työkalua, joka perustuu UDP-protokollan mahdollisuuteen väärentää lähettäjän osoite.

Hyökkäyksellä ei tavoitella lopullista pimentämistä, vaan tavoitteena on estää netinkäyttö alle tunnista muutamiin päiviin.

AfterDawnin diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Tägit: Anonymous
Edellinen Seuraava  

28 kommenttia

116.2.2012 13:10

Joo, anomuumi on leguaani ja niin edespäin.

Hyväksyn yksittäisiä sivuja ja palveluita vastaan kohdituvat hyökkäykset, mutta tämä olisi onnistuessaan jo aivan liikaa. Yrityksille varmasti tulee valtavia tappioita jo päivänkin katkolla, sellaisillekin joita vastaan ei ole mitään syytä hyökätä.

216.2.2012 13:22
plapla
Vahvistamaton

Joku trollaa taas ja uutisoijat eivät tarkista lähteitä, tehkää työnne.

316.2.2012 13:23

Tällä olisi kyllä mielenkiintoisia vaikutuksia, ihmiset joutuisivat lähtemään ulos ja tapaamaan toisiaan irl. Huhhuh.

416.2.2012 13:33
tonttila
Inactive

Kannatti mainostaa. Ei tasan onnistu.

516.2.2012 13:35

Kovat on puheet tytöillä / pojilla.

616.2.2012 13:35

seuraava uutinen onkin sitten taas että anonymous ei olekaan tämän takana, vaan joku trolli. Näin on käynyt vissiin 100% näistä tapauksista ja aina AfterDawnin toimittaja on ekana langennut huonoon trollaukseen ja pistäny tänne artikkelin pystyyn


HIROSHIMA 45
TSHERNOBYL 86
WINDOWS 95

716.2.2012 13:56

Kuka tuollaista aikoo, jos aikoo on kohteensa väärin valinnut. Internetin kokonaisuudessaan lamauttaminen kohdistuisi kaikkiin ihmisiin. Nyt olisi kuitenkin erittäin paljon tärkeämpää kohdistaa nämä hyökkäykset suoraan tahoihin, jotka vapautta uhkaavat. Ymmärtänette mistä tahoista puhun. Siis ei kiusata kaikkia vaan niitä, jotka meitä oikeasti uhkaavat. Kiitos!

816.2.2012 14:08

Huolimatta syntyvistä vahingoista ja tappioista, itse olisin kyllä ihan halukas näkemään, millaisen kaaoksen tämä temppu saisi aikaan.

916.2.2012 14:19

Kyllä menis monen jonnen elämä puihin,kun ei pääsis enään steamiin ym. loppuis se bf3 pelailu siihen,joutuis lähtee tapaamaan muka "ystäviään" ihan f2f ja siinä olis ihan oikee riski et ne törmäis ihan oikeeseen tyttöön/naiseen OMG!
siinähän voisi vaikka käydä huonosti ja ne lisääntyis,APUA !!
olis maailma tuhoon tuomittu,nyt kiireesti nämä warettamaan pelejä et pystyy edes yksinpeliä pelata sen aikaa.

1016.2.2012 15:14

Tuo nyt on ihan sitä itteään kyllä jo...
Alkaa menemään uskottavuus tuoltakin "puljulta". Vähän väliä uhkaillaan aina vain isommilla asioilla ja siihen se sitten jääkin. Pelkkiä sanoja.

1116.2.2012 15:16

Hemmetin paskiaiset.


2500K / Asus P8Z68-V / MSI TwinFrozr GTX 580 / G.Skill RipJaws 1600 2x4GB / Samsung Spinpoint F3 1Tb / Windows 8 64 bit

1216.2.2012 15:23

Miten tuo Internet oikein liittyy Wallstreetin vastuuttomiin johtajiin?

1316.2.2012 15:25

Anonymous taistelee vapaan netin puolesta, ei käyttäjiä vastaan. Tällainen tempaus olisi täysin ydinryhmän aiempien lausuntojen vastainen, joten aika varmasti trolli.

Tiedän että nimettömiä lähteitä on vaikea tarkistaa, mutta tämä on aika selvä tapaus.

1416.2.2012 16:25

onhan anonymous tehy ennenkin kaikkee tällästä,. mutta luulempa että ei onnistu:D koska on internetin kaataminen aika iso jjuttu.

1516.2.2012 16:27

Täytyy kyllä myöntää että saakelin tyhmiä tuo anonymous ryhmä on. Jätkät on olleet vuosia aktiivia ja vieläkään ei ole saatu taottua ihmisille päähän mitä ne edustavat. Eli tällainen trollaus ei pitäisi onnistua mitenkään ellei lähes kaikki pitäisi ryhmää vain muiden henkilöiden elämän hankaloittajana.


Tietokone; Emo=Asus PRIME B450-PLUS, Prosessori=AMD Ryzen 7 2700X, Nayttis=Asus GTX 970 turbo, Muisti=16gb 3200Mhz DDR4, Kovalevytila=250gb SSD/15TB normaali.

1616.2.2012 17:49

I call bullshit.

1716.2.2012 18:05

Voin kanssa ihan ilmatteks kaikille kertoo että ei tuu onnistumaan.

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 16.2.2012 @ 18:05

1816.2.2012 18:06

Anonymous ryhmä ilmeisesti haluaa itselleen ''hyviä kavereita'', jos kyseisen tekevät lienee osata pitää todella päänsä kiinni ja visusti ettei lauo ulos temppuaan jossakin seinien ulkopuolella/väärässä paikassa jossa saattaa olla joku todella tapauksesta ärsyyntynyt tyyppi paikanpäällä, jolle sattuu muistumaan tapahtuma mieleen kun kaikki meni päin ********* jonkun kettutarha tyypisen tapahtuman johdosta.

Taitaa ryhmällä olla rahan tarvetta veikkaan, ja kaikki maksaa siitä, unoihtivatko sen todella että kaikki maksavat kyseisestä jos se tapahtuu, rahastahan on aloitettu sotiakin, ei sota pelejä vaan todellisia sotia joissa meno on sitten toisenlaista todellisuutta siinä vaiheessa saattaa olla netit pimeinä pidempäänkin, saattaapa joutua liikumaan yksi sun toinen todella henkensä kaupalla leipäpalankin takia.....

1916.2.2012 18:18

No saahan sitä mahdotonta yrittää ihan rauhassa...

2016.2.2012 18:36

Lainaus:
No saahan sitä mahdotonta yrittää ihan rauhassa...

No en nyt sanoisi mahdotonta. Muistaakseni yhden kerran on ollut lähellä kaikkien juuri-nimipalveluiden kaatuminen.

2116.2.2012 19:22

Anonysvien kullin kohotus kampanjaa vaihteex. Anonymouksena esittäytyy nykyään journalistit uutisien takaa nimimerkeillä vaan ,juuri niiden klikkien takia.

2216.2.2012 22:22
anonyymousjuissi
Vahvistamaton

Ideanahan tuo on todella kiehtova siis todella ! miten hienoa olisikaan nähdä tämä spektaakkeli ! itse odotan että jotain kaunista tapahtuu tuona kauniina päivänä ! 1 minuutin lamaannutus olisi jo hieno, puhumattakaan tunneista ! EN tiedä mitä MCmopo puhuu elämien hankaloittamisesta ? Tai mitä 15 vuotias miksu1997 ajattelee "koska on internetin kaataminen aika iso jjuttu." SIIS MITÄ JA #############A. Ja sitten vielä kultainen kebabbi "mahdotonta yrittää ihan rauhassa".. MIKÄÄN siis mikään ei ole mahdotonta !
kukapa olisi uskonut norjassa tapahtuneisiin tekoihin ? vaikka olisikin feikki pastebin.com/NKbnh8q8 IDeana silti kiehtova ! vimeo.com/25118844 katsokaa ihmeessä tuo tuo on jo melko "pelottavaa" ? mopot kebut ja miksu voivat miettiä että mikä on mahdollista ja mikä ei ! netin kaatuminen voi sittenkin vaikuttaa "pieneltä".
Sitten anteeksipyyntöni huonoa kirjoitustaitoani sunmuuta shaibaa josta kuitenkin itkuvingutaan ! vaikka toivonmukaan tämä ei ole murobbs !

2316.2.2012 23:40

anokullit,lullitus anonymoys,manwithousmotherlaw..

2417.2.2012 22:17
aamunkoinjälkipyykki
Vahvistamaton

Olisihan tuo vänkää nähdä, mutta taitaa olla taas joku trolli asialla. Miksi anonymous tahtoisi hiljentää oman tietoväylänsä, ei käy järkeen.

2518.2.2012 10:32

Tuo temppu ei siis onnistuessaan mitenkään "kaada" internettiä. Hyökkäyksen tarkoitus on kaataa IP osoitehakupalvelu jolloin internettiä ei voisi selata nimimuotoisilla osoitteilla (IP osoitteilla selaaminen toimisi siis yhä).

Reaalimaailman vertauskuvana voisi ajatella että sinun pitäisi soittaa sukulaiselle mutta et tiedä hänen puhelinnumeroaan ja joku on varastanut puhelinluettelosi. Sukulaisesi nimi (jonka tiedät) vastaa nimimuotoista verkko-osoitetta, puhelin numero (jota et osaa ulkoa) on IP osoite ja puhelinluettelo (joka ei juuri nyt ole saatavilla) on kaadettavaksi suunniteltu DNS juuripalvelin järjestelmä.

Toki voit kysyä sukulaisen numeroa numeropalvelusta (jonka numeron muistat mainoksista). Internet maailmassa se tarkoittaisi että joku, esimerkiksi operaattorisi, on ottanut (osittaisen)kopion dns juuripalvelinten sisällöstä jolloin kaikkia nimipalveluhakuja ei tarvitse aina tehdä juuripalvelimilta. Käytännössä operaattorit yleensä ylläpitävät jonkinlaista välimuistia nimimuunnos hauista jolloin osa osoitteista näyttää toimivan myös katkoksen aikana.

2618.2.2012 22:14

Jons81 antoi oivan esimerkin. Propsit hänelle siitä!

Voisin myös olla hyvin varma siitä, että esim. Google DNS pitää varalla pitempiaikaista välimuistia. Jo pelkästään sen perusteella, kun Googlen infran "luotettavuus" tunnetaan jo siitä, että heillä valmiustason suunnittelu lähtee jo avaruuden "uhkista" asti.

Btw., Googlen DNS osoitteet on 8.8.8.8 ja 8.8.4.4, Suosittelen.

Roottipalvelimien kaatamisen uhka on todellinen, ei välttämättä todellinen "Anonymous"-ryhmän toimesta. Mutta yhtälailla DNS rootitkin ovat kaatuvaisia palvelimia.

Maalaisen mielestä voi internet "kaatua," jos DNS rootit menevät nuri. Niin ei asia kuitenkaan ole.

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 18.2.2012 @ 22:23

i7 980X, R9 290, 24GB, Win10

2720.2.2012 21:43

Pistää miettimään, että minkä takia niiden pitää mainita aikeistaan ennakkoon? Olisi hienompaa, jos kaikki vaan pimenisi... mielestäni.

Itse epäilen tuon tapahtumista, vaikka mahdollista onkin. Sittenhän se nähdään.2824.2.2012 19:05

Ehkä pitäisi järjestää ajankohtaan mielenosoituksia (ACTA, SOPA, PIPA jne. vastaan) tms. korviketoimintaa jos netti on nurin...


"Jonain päivänä työkalujenkin lainaaminen naapurille tulee olemaan rangaistavaa (koska se aiheuttaa taloudellista vahinkoa valmistajille)... Jos emme reagoi"

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto