AfterDawn: IT-alan uutiset

Applelle varoitus: älkää käyttäkö iTV-nimeä

Kirjoittaja Matti Vähäkainu (Google+) @ 14.2.2012 15:10 Kommentteja (10)

Applelle varoitus: älkää käyttäkö iTV-nimeä Applelta odotetaan tänäkin vuonna kuumia uusia laitteita ja palveluita. Erityisesti tapetilla ovat olleet iPad 3 sekä yhtiön uusi televisioprojekti. Mainituista ensimmäinen tullaan tämän hetken huhutietojen mukaan paljastamaan aivan lähiviikkojen aikana. Jälkimmäisenkin kohdalla voidaan olla jokseenkin luottavaisia, että julkistus tulee vielä tämän vuoden aikana.
Muun muassa Steve Jobsin elämänkerrassa mainittua televisioprojektia on yleisesti kutsuttu iTV:ksi. Nimitys kuulostaakin luonnolliselta valinnalta Applelle, mutta tilanne ei ole aivan niin yksinkertainen. Brittiläinen ITV-televisioverkko on tietysti vastaan moista nimitystä. The Telegraph -lehden mukaan yhtiö olisikin lähestynyt Applea varoittaen nimen käytöstä.

Apple julkisti edellisen televisiolaitteensa iTV-nimellä, mutta vaihtoi sen sittemmin Apple TV:ksi, jotta välttyisi oikeusjutuilta. Voi siis olla, että iTV-nimeä ei nähdä Applen laitetta tulevaa koristamassa. Telegraphin mukaan jotkin analyytikot tosin uskovat, että Apple voisi jopa ostaa ITV:n, jolloin nimen käyttökin olisi mahdollista. Kyse ei olisi kuitenkaan pelkästä nimen ostamisesta, sillä televisioverkolla voisi olla palvelullista annettavaa Applen uudelle tuotteelle. Applen televisiopalvelu tulee tarvitsemaan sisältöpalveluita, joita olisi mahdollista saada ITV:n tuotoksista.

Uusimmissa huhuissa Applen televisio esiteltäisiin kesällä ja sen ominaisuuksiin kuuluisivat muun muassa iOS-sovellukset, iPhone 4S:stä tuttu Siri-ääniohjaus sekä Microsoftin Kinectin tyylinen liikeohjaus. Huhut kertovat myös, että televisiota voitaisiin ohjata esimerkiksi iPhonella ja iPadillä, ja se tukisi iCloud-pilvitallennustilaa.

Tägit: Apple Apple TV ITV
Edellinen Seuraava  

10 kommenttia

114.2.2012 15:19

Ostaa firma että voi käyttää nimeä... Turhuuksien turhuus, joillakin on liikaa rahaa.


2500K / Asus P8Z68-V / MSI TwinFrozr GTX 580 / G.Skill RipJaws 1600 2x4GB / Samsung Spinpoint F3 1Tb / Windows 8 64 bit

214.2.2012 16:26

Tähän asti ihmiset ovat toitottaneet, että he haluavat katsoa televisiossaan vain ja ainoastaan televisiota. Eikä yhtään mitään muuta ylimääräistä. Mutta sitten kun Applen televisio julkistetaan, niin ihmisillä on eri ääni kellossa.

314.2.2012 16:40

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Ranvier:
Tähän asti ihmiset ovat toitottaneet, että he haluavat katsoa televisiossaan vain ja ainoastaan televisiota. Eikä yhtään mitään muuta ylimääräistä. Mutta sitten kun Applen televisio julkistetaan, niin ihmisillä on eri ääni kellossa.
Luultavasti juuri näin. Tosin tähän vaikuttanee parikin tekijää:
1) ihmiset vastustavat muutosta eivätkä osaa kaivata asioita, joiden olemassaolosta eivät tiedä. Apple taas tarjoaa rohkeasti uutta ja erilaista välittämättä mielipiteistä
2) kaikki mitä Apple tekee on tietyn ihmisryhmän mielestä parasta, täydellistä ja ehdottomasti hintansa väärtiä

Itse en halua monitoimi-tv:tä, vaan huomattavasti helpomman liitettävyyden ja hallinnan tv:n ja muiden laitteiden välillä. tv saa pysyä edelleen tyhmänä näyttönä, eipähän tule kynnys uuden ostamiseksi liian isoksi.

414.2.2012 17:47
nettitv
Vahvistamaton

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Ranvier:
Tähän asti ihmiset ovat toitottaneet, että he haluavat katsoa televisiossaan vain ja ainoastaan televisiota. Eikä yhtään mitään muuta ylimääräistä. Mutta sitten kun Applen televisio julkistetaan, niin ihmisillä on eri ääni kellossa.
Kuka sellaista toitottaa-kyllä kaikki minun tuntemani tykkäisivät nettiselaimesta televisiossaan, mutta kukaan ei kaipaa mitään maksupalveluja. Eikä sitä mikään applen tuote muuta, eikä surffailuun applea tarvita !!

514.2.2012 19:03

Olisi melkoisen ronski liike ostaa televisioyhtiö sen takia, että saisi nimen käyttöön. Ja vaikka tarkoitus olisi myös päästä käsiksi muuhunkin ITV:n omaisuuteen, kuin pelkkään nimeen, olisi se Applelle melkoinen hyppy tuntemattomaan.

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Ranvier:
Tähän asti ihmiset ovat toitottaneet, että he haluavat katsoa televisiossaan vain ja ainoastaan televisiota. Eikä yhtään mitään muuta ylimääräistä. Mutta sitten kun Applen televisio julkistetaan, niin ihmisillä on eri ääni kellossa.

Samaa mieltä.

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti 3rd_party:
2) kaikki mitä Apple tekee on tietyn ihmisryhmän mielestä parasta, täydellistä ja ehdottomasti hintansa väärtiä


Ja nämä ihmiset toimivat ilmaisina mainoksina, kun he ryntäilevät foorumilta toiselle ylistämässä tuotetta.

E: Myös Azerbaidzanista löytyy muuten iTV.
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 14.2.2012 @ 19:04

614.2.2012 22:28

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti nettitv:

Kuka sellaista toitottaa-kyllä kaikki minun tuntemani tykkäisivät nettiselaimesta televisiossaan, mutta kukaan ei kaipaa mitään maksupalveluja. Eikä sitä mikään applen tuote muuta, eikä surffailuun applea tarvita !!

Nettisivut ovat ongelmallisia tv:ssä. Sujuvaan käyttöön pitäisi olla näppis. Moni ei halua sellaista olkkariin.

Ongelma on myös tv:n katseluetäisyys ja se että nettisivut on tehty tarkasteltaviksi suht iso resoluutioisilta näytöiltä hyvin läheltä. Nettisivuista näkee vain pienen osan kerrallaan tv:stä katsoessa, ellei katseluetäisyys ole pieni.

716.2.2012 23:53

appletv ja iSight pysäyttämättömineen kameroineen vielä pyörimään makuukammaria myöten tietenkin.. xd kaikki persekarvoja myöten maailmalle vaan "ystävät".

815.5.2012 19:53

Vanha uutinen nousi esiin uuden myötä.

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti jartar:

Nettisivut ovat ongelmallisia tv:ssä. Sujuvaan käyttöön pitäisi olla näppis. Moni ei halua sellaista olkkariin.
Miksi tekstiä ei voisi kirjoittaa kaukosäätimellä kuin tekstaria näppäinkännykällä? Tekstin kirjoittelu yleisselaisussa on kuitenkin vähäistä. Hiiren pystyisi korvamaan kaukosäätimestä löytyvällä liikeohjaimella, vastaavalla mikä wiistä löytyy.

915.5.2012 23:08

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Plasticma:

Miksi tekstiä ei voisi kirjoittaa kaukosäätimellä kuin tekstaria näppäinkännykällä? Tekstin kirjoittelu yleisselaisussa on kuitenkin vähäistä. Hiiren pystyisi korvamaan kaukosäätimestä löytyvällä liikeohjaimella, vastaavalla mikä wiistä löytyy.

Kaukosäätimellä pitää kuitenkin osoittaa kokoajan telkkariin ja näppäimet eivät todellakaan sovellu samalla tavalla kirjoitteluun kuin kännykkä. Ohjailu ja kirjoittelu ei ole kätevää tehdä samalla laitteella koska joudut muuttelemaan kaukosäätimen asentoa aina sen mukaan kirjoitatko vai osoitteletko. Omassa Panasonicissa pystyy kirjoittamaan kännykkätapaan kaukosäätimellä. Ankeaa se on...

Tietokone + Chord Hugo + Grado RS1i = heaven

1015.5.2012 23:12

Tulin tänne kommentoimaan jotta mahdollisimman monelle tipahtaisi "Uusi kommentti uutiseen 'Applelle varoitus: älkää käyttäkö ...'" sähköpostiin :)


2500K / Asus P8Z68-V / MSI TwinFrozr GTX 580 / G.Skill RipJaws 1600 2x4GB / Samsung Spinpoint F3 1Tb / Windows 8 64 bit

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Netflix järkytti sijoittajia – Tilaajamäärät jäivät pahasti ennusteista Netflix järkytti sijoittajia – Tilaajamäärät jäivät pahasti ennusteista (17.7.2018 06:56)
Netflix joutui aiheuttamaan pettymyksen sijoittajille julkaisemalla kasvuluvut, jotka jäivät kuitenkin odotuksista. Osavuosituloksen julkistuksen jälkeen Netflixin kurssi putosi jälkihuutokaupassa ....
Galaxy S10 ottaa mallia iPhoneista – Sisältää myös Applen hylkäämän tekniikan Galaxy S10 ottaa mallia iPhoneista – Sisältää myös Applen hylkäämän tekniikan (17.7.2018 06:39)
Korealainen The Bell -julkaisu kertoi viime viikolla tiedoista, joiden mukaan Samsungilta olisi tulossa ensi vuonna peräti kolme Galaxy S10 -mallia. Tähän asti erilaisia kokovariaatioita on ....
Skype uudistui – Saa tuen puheluiden nauhoitukselle Skype uudistui – Saa tuen puheluiden nauhoitukselle (16.7.2018 19:42)
Aikoinaan nettivideopuheluiden ykköseksi muodostunut Skype on saamassa ominaisuuden, jota palvelun käyttäjät ovat jollain tasolla toivoneet ehkä jo 15 vuotta – nimittäin mahdollisuuden nauhoittaa puheluita. ....
Hinnat eivät ole nousussa – Galaxy Note9:n hinta jäämässä tuhannen euron tasolle Hinnat eivät ole nousussa – Galaxy Note9:n hinta jäämässä tuhannen euron tasolle (16.7.2018 06:53)
Uuden sukupolven teknologiassa ominaisuudet lisääntyvät ja tehostuvat, mutta hinta pysyy usein samalla tasolla kuin aiemminkin. Tästä näkökulmasta katsottuna ei pitäisi olla kovin suuri ihme, ....
3 kommenttia
Koneoppimisen aikakausi – Tarjoukset eivät ole enää samoja kaikille Koneoppimisen aikakausi – Tarjoukset eivät ole enää samoja kaikille (16.7.2018 06:41)
Supercellin data scientist Jarno Seppälä piti hiljattain esitelmän Games First -tapahtumassa, missä on kertoi miten peliyhtiö hyödyntää koneoppimisen mahdollisuuksien Clash Royale -pelissä. ....

Uutisarkisto