AfterDawn: IT-alan uutiset

Applelle varoitus: älkää käyttäkö iTV-nimeä

Kirjoittaja Matti Vähäkainu (Google+) @ 14.2.2012 15:10 Kommentteja (10)

Applelle varoitus: älkää käyttäkö iTV-nimeä Applelta odotetaan tänäkin vuonna kuumia uusia laitteita ja palveluita. Erityisesti tapetilla ovat olleet iPad 3 sekä yhtiön uusi televisioprojekti. Mainituista ensimmäinen tullaan tämän hetken huhutietojen mukaan paljastamaan aivan lähiviikkojen aikana. Jälkimmäisenkin kohdalla voidaan olla jokseenkin luottavaisia, että julkistus tulee vielä tämän vuoden aikana.
Muun muassa Steve Jobsin elämänkerrassa mainittua televisioprojektia on yleisesti kutsuttu iTV:ksi. Nimitys kuulostaakin luonnolliselta valinnalta Applelle, mutta tilanne ei ole aivan niin yksinkertainen. Brittiläinen ITV-televisioverkko on tietysti vastaan moista nimitystä. The Telegraph -lehden mukaan yhtiö olisikin lähestynyt Applea varoittaen nimen käytöstä.

Apple julkisti edellisen televisiolaitteensa iTV-nimellä, mutta vaihtoi sen sittemmin Apple TV:ksi, jotta välttyisi oikeusjutuilta. Voi siis olla, että iTV-nimeä ei nähdä Applen laitetta tulevaa koristamassa. Telegraphin mukaan jotkin analyytikot tosin uskovat, että Apple voisi jopa ostaa ITV:n, jolloin nimen käyttökin olisi mahdollista. Kyse ei olisi kuitenkaan pelkästä nimen ostamisesta, sillä televisioverkolla voisi olla palvelullista annettavaa Applen uudelle tuotteelle. Applen televisiopalvelu tulee tarvitsemaan sisältöpalveluita, joita olisi mahdollista saada ITV:n tuotoksista.

Uusimmissa huhuissa Applen televisio esiteltäisiin kesällä ja sen ominaisuuksiin kuuluisivat muun muassa iOS-sovellukset, iPhone 4S:stä tuttu Siri-ääniohjaus sekä Microsoftin Kinectin tyylinen liikeohjaus. Huhut kertovat myös, että televisiota voitaisiin ohjata esimerkiksi iPhonella ja iPadillä, ja se tukisi iCloud-pilvitallennustilaa.

Tägit: Apple Apple TV ITV
Edellinen Seuraava  

10 kommenttia

114.2.2012 15:19

Ostaa firma että voi käyttää nimeä... Turhuuksien turhuus, joillakin on liikaa rahaa.


2500K / Asus P8Z68-V / MSI TwinFrozr GTX 580 / G.Skill RipJaws 1600 2x4GB / Samsung Spinpoint F3 1Tb / Windows 8 64 bit

214.2.2012 16:26

Tähän asti ihmiset ovat toitottaneet, että he haluavat katsoa televisiossaan vain ja ainoastaan televisiota. Eikä yhtään mitään muuta ylimääräistä. Mutta sitten kun Applen televisio julkistetaan, niin ihmisillä on eri ääni kellossa.

314.2.2012 16:40

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Ranvier:
Tähän asti ihmiset ovat toitottaneet, että he haluavat katsoa televisiossaan vain ja ainoastaan televisiota. Eikä yhtään mitään muuta ylimääräistä. Mutta sitten kun Applen televisio julkistetaan, niin ihmisillä on eri ääni kellossa.
Luultavasti juuri näin. Tosin tähän vaikuttanee parikin tekijää:
1) ihmiset vastustavat muutosta eivätkä osaa kaivata asioita, joiden olemassaolosta eivät tiedä. Apple taas tarjoaa rohkeasti uutta ja erilaista välittämättä mielipiteistä
2) kaikki mitä Apple tekee on tietyn ihmisryhmän mielestä parasta, täydellistä ja ehdottomasti hintansa väärtiä

Itse en halua monitoimi-tv:tä, vaan huomattavasti helpomman liitettävyyden ja hallinnan tv:n ja muiden laitteiden välillä. tv saa pysyä edelleen tyhmänä näyttönä, eipähän tule kynnys uuden ostamiseksi liian isoksi.

414.2.2012 17:47
nettitv
Vahvistamaton

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Ranvier:
Tähän asti ihmiset ovat toitottaneet, että he haluavat katsoa televisiossaan vain ja ainoastaan televisiota. Eikä yhtään mitään muuta ylimääräistä. Mutta sitten kun Applen televisio julkistetaan, niin ihmisillä on eri ääni kellossa.
Kuka sellaista toitottaa-kyllä kaikki minun tuntemani tykkäisivät nettiselaimesta televisiossaan, mutta kukaan ei kaipaa mitään maksupalveluja. Eikä sitä mikään applen tuote muuta, eikä surffailuun applea tarvita !!

514.2.2012 19:03

Olisi melkoisen ronski liike ostaa televisioyhtiö sen takia, että saisi nimen käyttöön. Ja vaikka tarkoitus olisi myös päästä käsiksi muuhunkin ITV:n omaisuuteen, kuin pelkkään nimeen, olisi se Applelle melkoinen hyppy tuntemattomaan.

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Ranvier:
Tähän asti ihmiset ovat toitottaneet, että he haluavat katsoa televisiossaan vain ja ainoastaan televisiota. Eikä yhtään mitään muuta ylimääräistä. Mutta sitten kun Applen televisio julkistetaan, niin ihmisillä on eri ääni kellossa.

Samaa mieltä.

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti 3rd_party:
2) kaikki mitä Apple tekee on tietyn ihmisryhmän mielestä parasta, täydellistä ja ehdottomasti hintansa väärtiä


Ja nämä ihmiset toimivat ilmaisina mainoksina, kun he ryntäilevät foorumilta toiselle ylistämässä tuotetta.

E: Myös Azerbaidzanista löytyy muuten iTV.
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 14.2.2012 @ 19:04

614.2.2012 22:28

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti nettitv:

Kuka sellaista toitottaa-kyllä kaikki minun tuntemani tykkäisivät nettiselaimesta televisiossaan, mutta kukaan ei kaipaa mitään maksupalveluja. Eikä sitä mikään applen tuote muuta, eikä surffailuun applea tarvita !!

Nettisivut ovat ongelmallisia tv:ssä. Sujuvaan käyttöön pitäisi olla näppis. Moni ei halua sellaista olkkariin.

Ongelma on myös tv:n katseluetäisyys ja se että nettisivut on tehty tarkasteltaviksi suht iso resoluutioisilta näytöiltä hyvin läheltä. Nettisivuista näkee vain pienen osan kerrallaan tv:stä katsoessa, ellei katseluetäisyys ole pieni.

716.2.2012 23:53

appletv ja iSight pysäyttämättömineen kameroineen vielä pyörimään makuukammaria myöten tietenkin.. xd kaikki persekarvoja myöten maailmalle vaan "ystävät".

815.5.2012 19:53

Vanha uutinen nousi esiin uuden myötä.

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti jartar:

Nettisivut ovat ongelmallisia tv:ssä. Sujuvaan käyttöön pitäisi olla näppis. Moni ei halua sellaista olkkariin.
Miksi tekstiä ei voisi kirjoittaa kaukosäätimellä kuin tekstaria näppäinkännykällä? Tekstin kirjoittelu yleisselaisussa on kuitenkin vähäistä. Hiiren pystyisi korvamaan kaukosäätimestä löytyvällä liikeohjaimella, vastaavalla mikä wiistä löytyy.

915.5.2012 23:08

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Plasticma:

Miksi tekstiä ei voisi kirjoittaa kaukosäätimellä kuin tekstaria näppäinkännykällä? Tekstin kirjoittelu yleisselaisussa on kuitenkin vähäistä. Hiiren pystyisi korvamaan kaukosäätimestä löytyvällä liikeohjaimella, vastaavalla mikä wiistä löytyy.

Kaukosäätimellä pitää kuitenkin osoittaa kokoajan telkkariin ja näppäimet eivät todellakaan sovellu samalla tavalla kirjoitteluun kuin kännykkä. Ohjailu ja kirjoittelu ei ole kätevää tehdä samalla laitteella koska joudut muuttelemaan kaukosäätimen asentoa aina sen mukaan kirjoitatko vai osoitteletko. Omassa Panasonicissa pystyy kirjoittamaan kännykkätapaan kaukosäätimellä. Ankeaa se on...

Tietokone + Chord Hugo + Grado GS2000e = heaven

1015.5.2012 23:12

Tulin tänne kommentoimaan jotta mahdollisimman monelle tipahtaisi "Uusi kommentti uutiseen 'Applelle varoitus: älkää käyttäkö ...'" sähköpostiin :)


2500K / Asus P8Z68-V / MSI TwinFrozr GTX 580 / G.Skill RipJaws 1600 2x4GB / Samsung Spinpoint F3 1Tb / Windows 8 64 bit

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Huaweiltakin reikänäytöllä varustettu puhelin Huaweiltakin reikänäytöllä varustettu puhelin (17.12.2018 12:43)
Huawei esitteli Honor-brändillä alla markkinoitavaa View 20 -puhelinta viime viikolla. Erikoista siinä oli uudenlainen näyttö, jonka vasemaan yläkulmaan on puhkaistu pieni reikä etukameraa varten. ....
Apple tuottaa Jaska Jokusesta uutta sisältöä – Suoratoistopalvelu käynnistyy ensi vuonna Apple tuottaa Jaska Jokusesta uutta sisältöä – Suoratoistopalvelu käynnistyy ensi vuonna (17.12.2018 11:25)
Yhdysvaltalaisten sarjakuvien klassikkoihin kuuluva Tenavat on heräämässä uudelleen eloon, sillä Apple on hankkinut oikeudet uuden sisällön tuottamiseen. Lähitulevaisuudessa Jaska Jokusen ja ....
Kasvojentunnistuksessa puutteita Android-puhelimissa – 3D-malli riittää huijaukseen Kasvojentunnistuksessa puutteita Android-puhelimissa – 3D-malli riittää huijaukseen (17.12.2018 09:38)
Kasvojentunnistusalgoritmit ovat moninaisia ja niiden tietoturvakin vaihtelee paljon. Vanha kikka kasvojentunnistuksen huijaamiseen on näyttää kameran edessä tunnistetusta henkilöstä otettua ....
1 kommentti
Jailbreak-harrastukselle kolaus – Cydiaa ajetaan alas Jailbreak-harrastukselle kolaus – Cydiaa ajetaan alas (17.12.2018 09:08)
iPhonen taipaleen alkuvuosina jailbreaking oli suosittu harrastus, jolla tavoiteltiin etupäässä Apple asettamien rajoitteiden kiertämistä. Harrastuksen suuri voimanlähde oli epävirallinen Cydia-sovell....
Facebookin bugi paljasti miljoonien privaattikuvat Facebookin bugi paljasti miljoonien privaattikuvat (16.12.2018 18:21)
Facebook on julkaissut virallisessa kehittäjäblogissa tietoja bugista, joka on johtanut luvattomaan pääsyyn miljoonien käyttäjien kuvien privaattikuviin. Ongelma on paljastunut sovelluksen ....
2 kommenttia

Uutisarkisto