AfterDawn: IT-alan uutiset

Uusi Chrome on käyttäjää nopeampi

Kirjoittaja Manu Pitkänen (Google+) @ 10.2.2012 14:12 Kommentteja (17)

Uusi Chrome on käyttäjää nopeampi Google on julkaissut suositusta Chrome-selaimestaan uuden version. Jo versionumeroon 17 edennyt selain tuo uutena ominaisuutena verkkosivujen ennakkolatauksen.
Ennakkolatauksen ajatuksena on, että selain tarkkailee käytäjän toimia ja lataa nettisivun jo siinä vaiheessa, kun siirtyminen tälle sivulle on erittäin todennäköistä. Parhaimmillaan sivu on jo valmiina ennen enterin napautusta.

Tietoturvapuolellekin on tullut parannusta. Jatkossa selain tarkistaa löytyvätkö ladattavat .exe- ja .msi-tiedostot niin sanotulta valkoiselta listalta. Mikäli tiedosto löytyy listalta, niin se on todettu turvalliseksi. Muussa tapauksessa Chrome tutkii tiedostoa tarjoavan sivuston mainetta lähemmin. Mikäli sivusto on levittänyt haitallisia ohjelmia, asiasta varoitetaan käyttäjää.

Chrome 17:n voit ladata download.fi-palvelusta.

Edellinen Seuraava  

17 kommenttia

110.2.2012 14:40

Itsellä nyt uusin Chrome ja lukee selaimen aukaisussa "Jäsennetään välityspalvelinta" mikä kestää parikin sekuntia. Teki tätä aikaisemmillakin versioilla.

Edit: Kokeilin ottaa lisäosat pois käytöstä ja puhtaan uudelleenasennuksen mutta sama herja on alalaidassa. Muuta hidastumista ei ilmene ja pöpöt tarkastettu, oli jo välillä poissa mutta nyt parisen päivää taas ollut, löytyykö vinkkejä keltään? Win 7 palomuuri ja MSE tietoturvana.

Edit 2: Taisi johtua Linksys e3000 reitittimestä tuo ongelma, poistui kun resetoin reitittimen.

Edit 3: Taas lukee tuo sama herja mutta reititin on kunnossa, taidan palata Firefoxiin :(

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 6.4.2012 @ 17:52

-All work and no internet makes sampe73 a dull boy-
Windows 7 64-bit Pro / Panosta kysymykseesi

210.2.2012 15:45

Asiat voi esittää niin monella tavalla.

Jatkossa Google haluaa tietää mitä tiedostoja te lataatte, joten tieto viedään Googlelle tutkittavaksi. Sivuja myös nopeutetaan siten että selauksesi kulkevat myös Google vakoiluvälityspalvelimen kautta. Jotta Google näkee mitä web-sivuja käytätte ja näin pystyy profiloimaan Teidän käyttäytymistä. Jos Google toteaa jonkin sivuston sisällön käyttäjille sopimattomaksi, se sensuroidaan valistamalla käyttäjää.

Eikö ollut hauska tulkinta samasta asiasta?

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 10.2.2012 @ 15:49

310.2.2012 15:55

Päivitin itsekin, äkkiseltään ainakin vaikuttaisi nopeammalta tuo "tuttujen" sivujen aukaisu.


"Jos se ei ole rikki, korjaan sitä kunnes se on"

410.2.2012 16:08

Saisi Google tuota ohjelmien luotettavuutta tutkia Android-marketissakin enemmän.

@2
Googlehan nimenomaan vastustaa sensuuria, joten miksi se itse sitä tekisi? Tietenkin mistä sen tietää, vaikka tekeekin.

--

Niin ja juuri kun äsken avasin chromen, niin huomasin, että uuden välilehden painikkeesta on hävinnyt plussa. Yksi muutos vain muutosten listaan lisää =)

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 10.2.2012 @ 16:09

BSOD is a registered trademark of Microsoft Corporation | Windowsin lähdekoodi

510.2.2012 16:09

@2
Onneksi on Firefox.

610.2.2012 16:14

<off-topic>

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Lumikki:
Asiat voi esittää niin monella tavalla.

Jatkossa Google haluaa tietää mitä tiedostoja te lataatte, joten tieto viedään Googlelle tutkittavaksi. Sivuja myös nopeutetaan siten että selauksesi kulkevat myös Google vakoiluvälityspalvelimen kautta. Jotta Google näkee mitä web-sivuja käytätte ja näin pystyy profiloimaan Teidän käyttäytymistä. Jos Google toteaa jonkin sivuston sisällön käyttäjille sopimattomaksi, se sensuroidaan valistamalla käyttäjää.
Niinno, aikalailla samanhan Chrome on tehnyt jo ekasta versiosta lähtien. Kuten tekee Googlen hakukonekin, samoin valtaosalla verkkosivuista käytössä oleva Google Analytics, jne. Ja sehän on sinänsä ihan turha alkaa keksejä poistelemaan tai proxyja käyttelemään, selaimissa on nykyisin niin monta "sormenjälkikohtaa", että käyttäjän luotettavan tunnistamisen estämiseksi jokainen selauskerta pitäisi tehdä eri proxylla ja eri selaimella :-)

Yksittäisen käyttäjän tiedoille on Googlen näkökulmasta ihan se ja sama, ideanahan on ymmärtää paremmin se, miten massat käyttävät nettiä, jotta saadaan tuotteita kehitettyä paremmiksi (käytännössä siis mainosmyyntiä ja välillisesti hakua, joka liittyy ensimmäiseen -> haun markkinaosuus kasvaa -> mainosmyynti kasvaa).

Jos haluaa poistaa itsensä Googlen seurattavista, aika helppo homma:

1) Chromium käyttöön

2) Älä käytä mitään Googlen palveluja: Youtube, Googlen haku, Gmail, Android, Google+, Google Docs, Picasa, Google Maps, ...

3) Älä käytä yhtään sivustoa, joka mittaa liikennettään Google Analyticsilla.

4) Älä käytä yhtään sivustoa, joka näyttää Googlen AdSense -mainoksia.

</off-topic>

Aiheeseen palatakseni, vähän iffy toi etukäteislatausmekanismi. Chrome ei tunnu kuitenkaan lähellekään aina tajuavan sitä, mitä sivua olen tarkoittamassa kun urlia alan kirjoittaa. Domainit, joo. Mutta saittien alisivut menevät pääsääntöisesti aina väärin -- joka onkin isoin rutinani verrattuna Firefoxiin, jossa tuo urlin täydennys toimi IMO paremmin.

710.2.2012 16:15

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Lumikki:
Asiat voi esittää niin monella tavalla.

Jatkossa Google haluaa tietää mitä tiedostoja te lataatte, joten tieto viedään Googlelle tutkittavaksi. Sivuja myös nopeutetaan siten että selauksesi kulkevat myös Google vakoiluvälityspalvelimen kautta. Jotta Google näkee mitä web-sivuja käytätte ja näin pystyy profiloimaan Teidän käyttäytymistä. Jos Google toteaa jonkin sivuston sisällön käyttäjille sopimattomaksi, se sensuroidaan valistamalla käyttäjää.

Eikö ollut hauska tulkinta samasta asiasta?
Ei. Koska sinä et varmaan ikinä ole käyttänyt Google Chromea, tai mitään muuta Chromium selainta, et varmastikkaan tiiä, että asennuksen yhteydessä voit valita ihan kuule erikseen (ellet ole sokea, tai lukutaidoton), että Chrome ei lähetä tietoja Googlelle. Ja hetkonen! Käytäthän sinäkin Googlea ainakin melkein päivittäin(?). Hui, miten uskallat, kun ne lähettää kaikki tiedot mitä etsit, Googlelle? HUI!

Mutta siis uutiseen: Hieno tietoturvapäivitys! Ja muutkin päivitykset on ihan hienoja.

810.2.2012 16:22

Kyllä Chrome on petrannut sen verran tossa nopeudessa ja selaimen käytössä ja toiminnassa yleisestikin, että vaihtui pysyvästi oletusselain Chromeen sen jälkeen, kun firefox julkaisi kymppiversion omasta selaimestaan, joka oli entistäkin raskaampi ja hitaampi, kuin edeltäjänsä. Kiitos näistä kuluneista vuosista Firefox, mutta mulle riitti.

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 10.2.2012 @ 20:41

910.2.2012 17:06

Lainaus:

3) Älä käytä yhtään sivustoa, joka mittaa liikennettään Google Analyticsilla.

4) Älä käytä yhtään sivustoa, joka näyttää Googlen AdSense -mainoksia

Paljon helpompaa on estää nuo ip-osoitteet ja Google-palvelut, hosts-tiedostoilla ja palomuureilla. Kyllä ne web-sivut toimii ilmankin noita asioita.

Aiheeseen.

Tarkoitukseni oli näyttää miten sitä samaa palvelua jota uutisessa mainitaan voi käyttää negatiivisesti, jos yritys niin haluaisi. On kaksi eri asiaa mitä yritys julkisesti sanoo tekevänsä ja mitä sillä samalla teknologialla voi tehdä. Mikä on todellisuus? Todennäköisesti jotain tuolta väliltä.
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 10.2.2012 @ 17:36

1010.2.2012 17:11

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Lumikki:
Lainaus:

3) Älä käytä yhtään sivustoa, joka mittaa liikennettään Google Analyticsilla.

4) Älä käytä yhtään sivustoa, joka näyttää Googlen AdSense -mainoksia

Paljon helpompaa on estää nuo ip-osoitteet ja Google-palvelut, hosts-tiedostoilla ja palomuureilla. Kyllä ne web-sivut toimii ilmankin noitakin asioita.

Aiheeseen.

Tarkoitukseni oli näyttää miten sitä samaa palvelua jota uutisessa mainitaan voi käyttää negatiivisesti, jos yritys niin haluaisi. On kaksi eri asiaa mitä yritys julkisesti sanoo tekevänsä ja mitä sillä samalla teknologialla voi tehdä. Mikä on todellisuus? Todennäköisesti jotain tuolta väliltä.
Jepjep, tämä on ollut tiedossa jo vaikka kuinka kauan ja arvaas mitä? Käytän silti chromea.

1110.2.2012 17:47

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Lumikki:
Tarkoitukseni oli näyttää miten sitä samaa palvelua jota uutisessa mainitaan voi käyttää negatiivisesti, jos yritys niin haluaisi. On kaksi eri asiaa mitä yritys julkisesti sanoo tekevänsä ja mitä sillä samalla teknologialla voi tehdä. Mikä on todellisuus? Todennäköisesti jotain tuolta väliltä.
Toki, uutisoinninhan voi pyöräyttää miten päin toimittaja kulloinkin haluaa. AfterDawnissa uutisoinnin "kulma" on pitkälti toimittajien oman harkinnan varassa, mutta toisaalta muodostunut myös aikojen saatossa pitkälti niin, että jos tuotteella/palvelulla on selkeä kuluttajan elämää helpottava ominaisuus, se on yleensä uutisoinnin kulmana. Toki, negatiivisten otsikoiden revittelyllä yleensä ottaen saataisiin varmasti lisää klikkauksia, sivulatauksia ja kommentteja. Halutaanko sitten tänne tuollaista pelottelu/skandaaliotsikointia jota netti on muutenkin pullollaan (tulee mieleen esim. valikoidut suomalaiset taloussaitit malliesimerkkinä, juorulehtien ohessa toki)? Ei minun mielestäni. Ennemmin pyritään tuomaan objektiivisesti myös negatiivisia asioita esiin, kun sellaisia löytyy, mutta ilman turhaa skandaalirevittelyä. Toki tuokaan ei ole mikään kiveen kirjoitettu sääntö, meillä ei harrasteta toimittajien seläntakana kyttäämistä, vaan tosiaan, kukin kirjoittaa omalla tyylillään.

Edit: Lisäyksenä vielä tosiaan se, että näin mainosrahoitteista saittia toistakymmentä vuotta pyörittäneenä tiedän aika hyvin keskivertokuluttajaa paremmin yksityisyyden uhkat ja teoreettiset kauhuskenaariot. Mutta toisaalta olen myös aika realisti asian suhteen -- yksilöidyllä käyttäjädatalla ei ole oikeastaan mitään käytännön hyötyä kenellekään, vaan ainoa kiinnostava data on isommissa käyttäjäprofiiliryhmissä. Esim. "mikä osuus saittia X käyttävistä henkilöistä työskentelee IT-alalla" on yksi esimerkki mihin yritin juuri äsken vastata yhdelle potentiaaliselle mainostajalle :-) Eli tämän tyyppinen aggregoitu tieto on se arvokas data, meillekin. Jos joku IT-firma haluaa ajaa rekrytointimainoksen jo IT-alalla töissä oleville käyttäjille meillä, meidän pitää osata vastata ainakin jotenkin se, että onko potentiaalisia silmäpareja viikossa tuhat vai satatuhatta :-)
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 10.2.2012 @ 17:52

Petteri Pyyny (pyyny@twitter)
Webmaster
http://AfterDawn.com/

1211.2.2012 9:00

Taas muutama syys lisää alkaa käyttämään tietoturvallisinta (vähiten vakoilua jenkkien tai selaimen valmistajan taholta) web-selainta, joka on suosituin mobiililaitteissa ja muutenkin monipuolinen, nopea ja säädettävissä.
Sisäänrakennettu turbo-ominaisuus (puolalainen proxy) nopeuttaa surffailua ja ohittaa mm. elisan Pirate Bay sensuurin.

Tervetuloa uuteen aikakauteen turvallisesti, norjalainen web-selain:
(alpha-versio tulevasta v.12 operasta, täysin toimiva jo)
http://www.opera.com/browser/next/

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 11.2.2012 @ 09:01

Suomiliitto 0wns

1311.2.2012 10:00

En tiedä teistä, mutta mulle on ainakin ihan sama seuraako joku mitä mä teen netissä ja minne sivuille menen. Katson uutiset, urheilutulokset, käyn facebookissa, kattelen hauskoja kuvia, päivittelen ohjelmia jne. Onko sillä nyt oikeasti mitään merkitystä jos Google ja/tai joku muu tietää millä sivuilla olet käynyt? Miten se vaikuttaa (haitallisesti) kenenkään elämään?

Aivan turhaa porua sanon minä. Kunhan jostain pääsee valittamaan. Joka kerta kun käytät pankkikorttia, puhelinta, nostat käteistä rahaa tai käyt kirjastossa, sinusta kerätään tietoa mitä teet ja missä menet.

Yrittäkää nyt vaan olla mielissään siitä, että teknologia tekee asioista helpompaa. Tai jos v****taa, niin ällös käytä sitten. Turha itkeä jos ei asialle mitään tee :)


core i5 | 8Gt | Asus HD7850 | Benq G2422HD | G19 | Win7 x64 Ultimate | Z-10 | Performance MX

1411.2.2012 16:28

Lainaus:
Yrittäkää nyt vaan olla mielissään siitä, että teknologia tekee asioista helpompaa. Tai jos v****taa, niin ällös käytä sitten. Turha itkeä jos ei asialle mitään tee :)

Mutta kun minä teen asialle jotain, sen minkä pystyn. Joka tietysti on oma valintani.

Jokainen tehköön itse valintansa, mutta kurjinta asiassa on se että välillä ne toisten ihmisten valinnat, "mitä sen on väliä", vaikuttavat toisten elämään. Ei tässä uutisen tapauksessa, koska ihmisillä on muitakin selain vaihtoehtoja, mutta näin on käynyt joissain muissa tapauksissa.

Sillä on myös väliä miten se asia tehtiin helpommaksi, eikä vain että se jotenkin toimii ja teki asian helpommaksi. Usein asialle löytyisi parempiakin ratkaisuja, jos ihmiset vain välittäisi asioista.

Myös muutama sana tuohon dRD:n hyvään kommenttiin, vaikka en varsinaisesti tarkoita kauhusenarioita uutisissa, koska ne eivät auta kuluttajia. Mutta jos uutiset aina pukee kauniisiin lahjapaketteihin, joka tulee suoraan yritykseltä itseltä. Niin eihän kaikki ihmiset edes pysty tiedostamaan mahdollisia ongelmia sen teknologian takana, jos niistä ei puhuta. Koska ei kaikilla ihmisillä välttämättä ole riittävää teknologian tuntemusta ymmärtämään asia, jota esimerkiksi sinulla dRD on. Joten en tarkoita sensaation hakua kärjistämällä uutisia, vaan että ei se mainosmainen esitys "Cool", "upeeta", "helppoa", "parempaa" jne ole välttämättä aina se paras asia kuluttajille. Tietämättömyys ja välinpitämättömyys kun eivät ole kovin hyviä asioita.

Joten joskus voisi mainita mitä muuta se teknologia voi aiheuttaa kuluttajalle, kuin sen pelkän mainosmyyntipuheen sille tuotteelle.

Minähän tuossa ekassa kommentissani juuri kärjistin asian äärimmäisyyksiin saadakseni keskustelua asiasta.
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 11.2.2012 @ 18:12

1511.2.2012 23:17
Blaaaaah_
Vahvistamaton

Tuo on juuri sitä samaa paskaa kuin google instant- tulee turhaa jatkuvaa latausta kun samalla yhteydellä toinen yrittää samaan aikaan sillä megasella yhteydellä pelata ja vituiksihan se menee koko ajan, sen sijaan että tökkäisi vain kerran kun lataa sen oikeasti haluamansa sivun. Ja ne arvauksethan on aina ihan perseestä ja useimmiten mainostajien maksamia suosituksia.

Aina kun puhutaan lapsellisesti 'paremmasta kokemuksesta' käyttäjälle, tarkoittaa se oikeasti kusetusta. Eihän kukaan ole oikeasti kiinnostunut mainoksista!

1611.2.2012 23:26
Googleonturha
Vahvistamaton

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Smanci:
Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Lumikki:
Lainaus:

3) Älä käytä yhtään sivustoa, joka mittaa liikennettään Google Analyticsilla.

4) Älä käytä yhtään sivustoa, joka näyttää Googlen AdSense -mainoksia

Paljon helpompaa on estää nuo ip-osoitteet ja Google-palvelut, hosts-tiedostoilla ja palomuureilla. Kyllä ne web-sivut toimii ilmankin noitakin asioita.

Aiheeseen.

Tarkoitukseni oli näyttää miten sitä samaa palvelua jota uutisessa mainitaan voi käyttää negatiivisesti, jos yritys niin haluaisi. On kaksi eri asiaa mitä yritys julkisesti sanoo tekevänsä ja mitä sillä samalla teknologialla voi tehdä. Mikä on todellisuus? Todennäköisesti jotain tuolta väliltä.
Jepjep, tämä on ollut tiedossa jo vaikka kuinka kauan ja arvaas mitä? Käytän silti chromea.
JepJep, ja aina on Ghostery+muut pluginit Firefoxissa päällä ja koskaan en ole jäänyt mistään paitsi tai kärsinyt muutenkaan :)

1712.2.2012 5:45

Jos tässä nyt sitten oltais olla paranoidi, niin älä käytä kaupoissakaan kuin seteleitä, meikkaa ittes tai naamioi ittes joka paikassa, niin voi olla mahdollista, että sinua ei tunnisteta missään ja jätä autoskin parin korttelin taakse, ja käytä vaihdettavia magneettikilpiä, älä koskaan soita kellekään. Kaikki ovat jossakin tietokannoissa.
Eräälle kerroin, että käyttää läppäriä prepaid-kortilla mokkulan kanssa ja esim opendns systeemiä ja liiku paljon,sulje kaikki puhelimet, niin silloin olet aika lailla karussa.
Kaveri tossa vaan heitti mulle herjan googlesta läppärillään, että " Eihän tänne tarttee laitta kuin kirjaimen "V" , niin se tietää heti, että ollaan etsimässä Valtran sivuja"
Se on sitten jokaisen harkittavissa miten konetta käyttää.
Google on sentään avoin tuossa, mutta kuka tietää mitä systeemejä muut käyttävät.

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 12.2.2012 @ 05:48

Internet, Vapaitten ihmisten tapa elää ilman rajoja tai Rajoituksia, ajatus Joka säilyy..

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto