AfterDawn: IT-alan uutiset

Osa Ubisoftin peleistä lakkaa toimimasta ensi viikolla

Kirjoittaja Matti Vähäkainu (Google+) @ 3.2.2012 12:15 Kommentteja (17)

Osa Ubisoftin peleistä lakkaa toimimasta ensi viikolla Peliyhtiöiden innokkaasti käyttämät DRM-kopiosuojausmenetelmät ovat usein koituneet ongelmallisiksi pelaajille ja siten välillisesti myös peliyhtiölle. Onpa kopiosuojaus lisännyt tutkimusten mukaan jopa piratismiakin -- ainakin digitaalisen musiikin saralla.
Ubisoft on kuitenkin päättänyt vähentää DRM-tarkistuksia tulevista peleistä, joka lupaa PC-pelaajille parempaa. Vielä ei kuitenkaan kannata huokaista helpotuksesta.

Rock, Paper, Shotgun -sivusto kertoo, että kaikki Ubisoftin pelit, jotka käyttävät aina päällä olevaa DRM-suojausta lopettavat toimintansa ensi viikon tiistaina määräämättömäksi ajaksi. Tämä johtuu Ubisoftin servereiden muutosta, joka katkaisee yhteyden DRM-palvelimiin.

Palvelukatko koskee kaikkia pelejä, joissa varmistus on kokoajan päällä. Ja mikä parasta -- tai tässä tapauksessa tietysti pahinta -- pelistä ei toimi edes yksinpeli puhumattakaan verkkomoninpelistä. Ubisoft ei ole kertonut kauanko palvelukatkos kestää. Kyseiset DRM-ongelmat eivät tietysti vaikuta piraattiversioihin, joissa kopiosuojaus on kierretty, joka tekee tilanteesta jälleen kiusallisen peliyhtiölle.

Peleihin, jotka lopettavat toimintansa tiistaina lukeutuvat muun muassa Tom Clancy's HAWX 2, Might & Magic: Heroes 6 ja The Settlers 7. Kaikki Ubisoftin pelit eivät kuitenkaan käytä tätä suojaustapaa. Esimerkiksi Assassin's Creed: Revelations ja Driver: Francisco jatkavat toimintaansa myös katkoksen ajan.

Tägit: DRM Ubisoft
Edellinen Seuraava  

17 kommenttia

13.2.2012 12:30

Njoo eipä noita ubisoftin pelejä ainakaan kannata ostaa tuollaisten takia.

23.2.2012 12:37

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti akse:
Njoo eipä noita ubisoftin pelejä ainakaan kannata ostaa tuollaisten takia.
Välillä on vain pakko jos haluaa pelata. Esim. H.A.W.X 2:sta ei ole tullut vieläkään toimivaa versiota P2P-verkkoon vaikka pelillä rupeaa olemaan jo ikää. Lisäksi jos moninpeliä haluaa päästä pelailee niin hieman hankalaahan tuo on.

Tietokone; Emo=Asus PRIME B450-PLUS, Prosessori=AMD Ryzen 7 2700X, Nayttis=Asus GTX 970 turbo, Muisti=16gb 3200Mhz DDR4, Kovalevytila=250gb SSD/15TB normaali.

33.2.2012 12:39

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti akse:
Njoo eipä noita ubisoftin pelejä ainakaan kannata ostaa tuollaisten takia.
Ubin PC pelejä en ole ostanut enään sen jälkeen kun tuo DRM helvetti julkaistiin.


43.2.2012 13:28

Settlers 7:n olisin aikanaan halunnut ostaa mutta vastusti liikaa tuo drm. Harvemmin pelejä tulee muutenkaan ostettua ja sitten kun tulee peli jonka todella haluaisi ostaa ja tukea tekijöitä rahallisesti niin sitten pitää pilata tuommoisella drm häkkyrällä

53.2.2012 13:40

Eihän niitä moni ostanutkaan, kun tuo online DRM tuli Ubisoft menetti 90% maksavista PC asiakkaistaan.

Ei sitten millään meinaa mennä yritysten aivoihin niin yksinkertainen asia kuin asiakkaan tuotteiden käyttöä vaikeuttavat asiat ei ole hyvää liiketaloutta.

Nykyisten DRM ongelmat ovat juuri tuo tuoteiden riippuvuus digitaalisesta online (internet) järjestelmästä, eli mitä tapahtuu kun sen toiminta häiriintyy tai se jopa lakkaa toimimasta. Tämä muuten kattaa kaikki digitaaliset jakelupalvelu ohjelmistot myös. Eli DRM tarkistus tulee tapahtua vain kerran, silloin kun ohjelmisto asennetaan ja sen jälkeen tuotteen täytyy pystyä toimimaan itsenäisesti.

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 3.2.2012 @ 13:42

63.2.2012 15:20

Hahaa, nyt sopii nauraa. Juuri tästähän noita DRM-suojattuja pelejä on ryöpytetty! (Että KUN ne serverit pistetään kiinni, pelaaminen loppuu siihen). Sopii yrittää sitten vuosien päästä pelata sitä "vanhaa kunnon HAWX kakkosta".

En todellakaan ymmärrä, miksi ihmiset hassaavat rahansa tuollaiseen DRM:llä pilattuun peliin.

73.2.2012 15:39

Konsolille tullu lähinnä hankittua ubisoftin pelejä siitä lähtien ku törmäsin ekaan DRM joka tykkäs, että koneen rikkoutumisen jälkeen mulla ei ollu enää mitään asiaa pelata sitä. Ei ole ollu tapana niin kärkkäästi näitä haukkua jos itse peli on hyvä, mutta kyl noi DRM-suojaukset vois pikkuhiljaa tiputtaa pois. Loukkaus vaan maksavaa asiakasta kohtaan.

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 3.2.2012 @ 15:39

83.2.2012 17:31

Tyhmä kysymys mutta mitenkäs tuollainen "aina päällä olevaa DRM-suojaus" käytännössä toimii? Onko tämä kuten Steamin peleissä oleva nettirekisteröinti vai jokin ihan muu systeemi =/

93.2.2012 18:09

Aina päällä oleva DRM tarkoittaa että jos katkaiset nettiyhteytesi, pelaaminen myös loppuu. Ajattele sitä vähän niin kuin joku online mmorpg, ei voi pelata ilman internet yhteyttä.

Steam (digitaalinen jakelupalvelu ohjelmisto) on vähän toisenlainen, se vaatii tietääkseni vain kertaluoteisen DRM tapahtuman.

Näissähän ongelmana on että ne ohjelmistot eivät toimi jos sitä toista päätä siellä internetissä ei ole, eli tuotteiden jakelijan tai valmistajan palvelimia. Ostat vähän niin kuin tuotteen jonka se vastapuoli saa toimimattomaksi koska haluaa, tarkoituksella, vahingossa tai ajan myötä. Eli kukaan ei takaa että se sinun tuote toimii vielä 5- tai 10-vuoden päästä. Se voi koska tahansa lakata toimimasta.

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 3.2.2012 @ 18:19

103.2.2012 18:24

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Lumikki:
Näissähän ongelmana on että ne ohjelmistot eivät toimi jos sitä toista päätä siellä internetissä ei ole, eli tuotteiden jakelijan tai valmistajan palvelimia. Ostat vähän niin kuin tuotteen jonka se vastapuoli saa toimimattomaksi koska haluaa, tarkoituksella, vahingossa tai ajan myötä. Eli kukaan ei takaa että se sinun tuote toimii vielä 5- tai 10-vuoden päästä. Se voi koska tahansa lakata toimimasta.
Tuossa käytännössä vuokrataan sitä peliä. Pelin vuokra on maksettu könttäsummana, mutta vuokra-aikaa ei ole määritelty.

Ja Steamissa onneksi voi pelata ilman nettiäkin, monia yksinpelejä tulee hakattua, vaikka pelikoneessa ei nettiä (yleensä) olekaan.

113.2.2012 19:19

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti trooper78:
Tyhmä kysymys mutta mitenkäs tuollainen "aina päällä olevaa DRM-suojaus" käytännössä toimii? Onko tämä kuten Steamin peleissä oleva nettirekisteröinti vai jokin ihan muu systeemi =/
Eli homma toimii käytännössä näin ubisoftin peleissä.

Normaali tilanne on tämä.
Painat nappia --> Ovi aukeaa (loogista eikö?)

Ubisoftin pelissä.
Painat nappia --> Tieto menee serverille että olet painanut nappia ja sieltä tulee käsky että ovi aukeaa.

Tämän takia peleihin on vaikea tehdä crackkejä kun lähes jokainen komento mene serverien kautta. En tiedä onko kaikissa peleissä tämä homma mutta ainakin Prince of persianissa oli tämmöinen systeemi.Tietokone; Emo=Asus PRIME B450-PLUS, Prosessori=AMD Ryzen 7 2700X, Nayttis=Asus GTX 970 turbo, Muisti=16gb 3200Mhz DDR4, Kovalevytila=250gb SSD/15TB normaali.

123.2.2012 20:34

Mainitaanko noitten pelien kansipapereissa, että nettiyhteys on välttämätön?

133.2.2012 22:59
hahhah
Vahvistamaton

Siitäs saitte te, jotka olette noita kuluttajaa nöyryyttäviä systeemejä suostuneet käyttämään. Siis että pitäisi olla nettiyhteys päällä, kun pelaa yksinpeliä: ei ole totta, että joku on niin v***n tyhmä että suostuu sellaiseen :P Eikä samat tyypit tajua,että steam ja muut vastaavat ovat täysin identtisesti sitä samaa....LOL

144.2.2012 12:07

Minä en vieläkään käsitä miksi Ubisoft ei julkaise patchiä jossa nettiyhteyttä ei enää vaadita?
Ne eivät enää vittuakaan siitä hyödy sen jälkeen kun cracki julkaistaan, sitten on ihan sama julkaista se asiakkaillekin.

156.2.2012 10:39

Tässä aikoinaan oli ubilla ongelmia erään pelin käynnistyksessä..(kopio suoja esti joissakin kone tyypeissä)ja eräs niemeltä mainitsematon ryhmä teki crackin joka toimi ja kas pian se oli itse ubin sivuilla saatavilla ja ryhmä naureskeli että joskos sen drm vihdoin kuopattaisiin....koskahan ubisoft sen oikein oppii? Esimerkki siis siitä että joskus se crackätty peli toimii paremmin kuin alkuperäinen.

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 6.2.2012 @ 10:40

Autopeli hullu ja pelannut jo -80 luvulta...eli vanha jäärä.

166.2.2012 10:47

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti mjk:
Tässä aikoinaan oli ubilla ongelmia erään pelin käynnistyksessä..(kopio suoja esti joissakin kone tyypeissä)ja eräs niemeltä mainitsematon ryhmä teki crackin joka toimi ja kas pian se oli itse ubin sivuilla saatavilla ja ryhmä naureskeli että joskos sen drm vihdoin kuopattaisiin....koskahan ubisoft sen oikein oppii? Esimerkki siis siitä että joskus se crackätty peli toimii paremmin kuin alkuperäinen.

http://torrentfreak.com/ubisofts-no-cd-answer-to-drm-080718/

Kyseinen firma ei oikeasti ole pelaajien puolella.

176.2.2012 14:20

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Pihlis12:
Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti mjk:
Tässä aikoinaan oli ubilla ongelmia erään pelin käynnistyksessä..(kopio suoja esti joissakin kone tyypeissä)ja eräs niemeltä mainitsematon ryhmä teki crackin joka toimi ja kas pian se oli itse ubin sivuilla saatavilla ja ryhmä naureskeli että joskos sen drm vihdoin kuopattaisiin....koskahan ubisoft sen oikein oppii? Esimerkki siis siitä että joskus se crackätty peli toimii paremmin kuin alkuperäinen.

http://torrentfreak.com/ubisofts-no-cd-answer-to-drm-080718/

Kyseinen firma ei oikeasti ole pelaajien puolella.
Asia on vanhempi kuin vegas-peli...ei siis ko ryhmä.

Autopeli hullu ja pelannut jo -80 luvulta...eli vanha jäärä.

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Huaweiltakin reikänäytöllä varustettu puhelin Huaweiltakin reikänäytöllä varustettu puhelin (17.12.2018 12:43)
Huawei esitteli Honor-brändillä alla markkinoitavaa View 20 -puhelinta viime viikolla. Erikoista siinä oli uudenlainen näyttö, jonka vasemaan yläkulmaan on puhkaistu pieni reikä etukameraa varten. ....
Apple tuottaa Jaska Jokusesta uutta sisältöä – Suoratoistopalvelu käynnistyy ensi vuonna Apple tuottaa Jaska Jokusesta uutta sisältöä – Suoratoistopalvelu käynnistyy ensi vuonna (17.12.2018 11:25)
Yhdysvaltalaisten sarjakuvien klassikkoihin kuuluva Tenavat on heräämässä uudelleen eloon, sillä Apple on hankkinut oikeudet uuden sisällön tuottamiseen. Lähitulevaisuudessa Jaska Jokusen ja ....
Kasvojentunnistuksessa puutteita Android-puhelimissa – 3D-malli riittää huijaukseen Kasvojentunnistuksessa puutteita Android-puhelimissa – 3D-malli riittää huijaukseen (17.12.2018 09:38)
Kasvojentunnistusalgoritmit ovat moninaisia ja niiden tietoturvakin vaihtelee paljon. Vanha kikka kasvojentunnistuksen huijaamiseen on näyttää kameran edessä tunnistetusta henkilöstä otettua ....
1 kommentti
Jailbreak-harrastukselle kolaus – Cydiaa ajetaan alas Jailbreak-harrastukselle kolaus – Cydiaa ajetaan alas (17.12.2018 09:08)
iPhonen taipaleen alkuvuosina jailbreaking oli suosittu harrastus, jolla tavoiteltiin etupäässä Apple asettamien rajoitteiden kiertämistä. Harrastuksen suuri voimanlähde oli epävirallinen Cydia-sovell....
Facebookin bugi paljasti miljoonien privaattikuvat Facebookin bugi paljasti miljoonien privaattikuvat (16.12.2018 18:21)
Facebook on julkaissut virallisessa kehittäjäblogissa tietoja bugista, joka on johtanut luvattomaan pääsyyn miljoonien käyttäjien kuvien privaattikuviin. Ongelma on paljastunut sovelluksen ....
2 kommenttia

Uutisarkisto