Osa Ubisoftin peleistä lakkaa toimimasta ensi viikolla

Kirjoittaja Matti Vähäkainu @ 3.2.2012 12:15 Kommentteja (17)

Osa Ubisoftin peleistä lakkaa toimimasta ensi viikolla Peliyhtiöiden innokkaasti käyttämät DRM-kopiosuojausmenetelmät ovat usein koituneet ongelmallisiksi pelaajille ja siten välillisesti myös peliyhtiölle. Onpa kopiosuojaus lisännyt tutkimusten mukaan jopa piratismiakin -- ainakin digitaalisen musiikin saralla.
Ubisoft on kuitenkin päättänyt vähentää DRM-tarkistuksia tulevista peleistä, joka lupaa PC-pelaajille parempaa. Vielä ei kuitenkaan kannata huokaista helpotuksesta.

Rock, Paper, Shotgun -sivusto kertoo, että kaikki Ubisoftin pelit, jotka käyttävät aina päällä olevaa DRM-suojausta lopettavat toimintansa ensi viikon tiistaina määräämättömäksi ajaksi. Tämä johtuu Ubisoftin servereiden muutosta, joka katkaisee yhteyden DRM-palvelimiin.

Palvelukatko koskee kaikkia pelejä, joissa varmistus on kokoajan päällä. Ja mikä parasta -- tai tässä tapauksessa tietysti pahinta -- pelistä ei toimi edes yksinpeli puhumattakaan verkkomoninpelistä. Ubisoft ei ole kertonut kauanko palvelukatkos kestää. Kyseiset DRM-ongelmat eivät tietysti vaikuta piraattiversioihin, joissa kopiosuojaus on kierretty, joka tekee tilanteesta jälleen kiusallisen peliyhtiölle.Peleihin, jotka lopettavat toimintansa tiistaina lukeutuvat muun muassa Tom Clancy's HAWX 2, Might & Magic: Heroes 6 ja The Settlers 7. Kaikki Ubisoftin pelit eivät kuitenkaan käytä tätä suojaustapaa. Esimerkiksi Assassin's Creed: Revelations ja Driver: Francisco jatkavat toimintaansa myös katkoksen ajan.

AfterDawnin diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Tägit: DRM Ubisoft
Edellinen Seuraava  

17 kommenttia

13.2.2012 12:30

Njoo eipä noita ubisoftin pelejä ainakaan kannata ostaa tuollaisten takia.

23.2.2012 12:37

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti akse:
Njoo eipä noita ubisoftin pelejä ainakaan kannata ostaa tuollaisten takia.
Välillä on vain pakko jos haluaa pelata. Esim. H.A.W.X 2:sta ei ole tullut vieläkään toimivaa versiota P2P-verkkoon vaikka pelillä rupeaa olemaan jo ikää. Lisäksi jos moninpeliä haluaa päästä pelailee niin hieman hankalaahan tuo on.

Tietokone; Emo=Asus PRIME B450-PLUS, Prosessori=AMD Ryzen 7 2700X, Nayttis=Asus GTX 970 turbo, Muisti=16gb 3200Mhz DDR4, Kovalevytila=250gb SSD/15TB normaali.

33.2.2012 12:39

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti akse:
Njoo eipä noita ubisoftin pelejä ainakaan kannata ostaa tuollaisten takia.
Ubin PC pelejä en ole ostanut enään sen jälkeen kun tuo DRM helvetti julkaistiin.


43.2.2012 13:28

Settlers 7:n olisin aikanaan halunnut ostaa mutta vastusti liikaa tuo drm. Harvemmin pelejä tulee muutenkaan ostettua ja sitten kun tulee peli jonka todella haluaisi ostaa ja tukea tekijöitä rahallisesti niin sitten pitää pilata tuommoisella drm häkkyrällä

53.2.2012 13:40

Eihän niitä moni ostanutkaan, kun tuo online DRM tuli Ubisoft menetti 90% maksavista PC asiakkaistaan.

Ei sitten millään meinaa mennä yritysten aivoihin niin yksinkertainen asia kuin asiakkaan tuotteiden käyttöä vaikeuttavat asiat ei ole hyvää liiketaloutta.

Nykyisten DRM ongelmat ovat juuri tuo tuoteiden riippuvuus digitaalisesta online (internet) järjestelmästä, eli mitä tapahtuu kun sen toiminta häiriintyy tai se jopa lakkaa toimimasta. Tämä muuten kattaa kaikki digitaaliset jakelupalvelu ohjelmistot myös. Eli DRM tarkistus tulee tapahtua vain kerran, silloin kun ohjelmisto asennetaan ja sen jälkeen tuotteen täytyy pystyä toimimaan itsenäisesti.

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 3.2.2012 @ 13:42

63.2.2012 15:20

Hahaa, nyt sopii nauraa. Juuri tästähän noita DRM-suojattuja pelejä on ryöpytetty! (Että KUN ne serverit pistetään kiinni, pelaaminen loppuu siihen). Sopii yrittää sitten vuosien päästä pelata sitä "vanhaa kunnon HAWX kakkosta".

En todellakaan ymmärrä, miksi ihmiset hassaavat rahansa tuollaiseen DRM:llä pilattuun peliin.

73.2.2012 15:39

Konsolille tullu lähinnä hankittua ubisoftin pelejä siitä lähtien ku törmäsin ekaan DRM joka tykkäs, että koneen rikkoutumisen jälkeen mulla ei ollu enää mitään asiaa pelata sitä. Ei ole ollu tapana niin kärkkäästi näitä haukkua jos itse peli on hyvä, mutta kyl noi DRM-suojaukset vois pikkuhiljaa tiputtaa pois. Loukkaus vaan maksavaa asiakasta kohtaan.

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 3.2.2012 @ 15:39

83.2.2012 17:31

Tyhmä kysymys mutta mitenkäs tuollainen "aina päällä olevaa DRM-suojaus" käytännössä toimii? Onko tämä kuten Steamin peleissä oleva nettirekisteröinti vai jokin ihan muu systeemi =/

93.2.2012 18:09

Aina päällä oleva DRM tarkoittaa että jos katkaiset nettiyhteytesi, pelaaminen myös loppuu. Ajattele sitä vähän niin kuin joku online mmorpg, ei voi pelata ilman internet yhteyttä.

Steam (digitaalinen jakelupalvelu ohjelmisto) on vähän toisenlainen, se vaatii tietääkseni vain kertaluoteisen DRM tapahtuman.

Näissähän ongelmana on että ne ohjelmistot eivät toimi jos sitä toista päätä siellä internetissä ei ole, eli tuotteiden jakelijan tai valmistajan palvelimia. Ostat vähän niin kuin tuotteen jonka se vastapuoli saa toimimattomaksi koska haluaa, tarkoituksella, vahingossa tai ajan myötä. Eli kukaan ei takaa että se sinun tuote toimii vielä 5- tai 10-vuoden päästä. Se voi koska tahansa lakata toimimasta.

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 3.2.2012 @ 18:19

103.2.2012 18:24

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Lumikki:
Näissähän ongelmana on että ne ohjelmistot eivät toimi jos sitä toista päätä siellä internetissä ei ole, eli tuotteiden jakelijan tai valmistajan palvelimia. Ostat vähän niin kuin tuotteen jonka se vastapuoli saa toimimattomaksi koska haluaa, tarkoituksella, vahingossa tai ajan myötä. Eli kukaan ei takaa että se sinun tuote toimii vielä 5- tai 10-vuoden päästä. Se voi koska tahansa lakata toimimasta.
Tuossa käytännössä vuokrataan sitä peliä. Pelin vuokra on maksettu könttäsummana, mutta vuokra-aikaa ei ole määritelty.

Ja Steamissa onneksi voi pelata ilman nettiäkin, monia yksinpelejä tulee hakattua, vaikka pelikoneessa ei nettiä (yleensä) olekaan.

113.2.2012 19:19

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti trooper78:
Tyhmä kysymys mutta mitenkäs tuollainen "aina päällä olevaa DRM-suojaus" käytännössä toimii? Onko tämä kuten Steamin peleissä oleva nettirekisteröinti vai jokin ihan muu systeemi =/
Eli homma toimii käytännössä näin ubisoftin peleissä.

Normaali tilanne on tämä.
Painat nappia --> Ovi aukeaa (loogista eikö?)

Ubisoftin pelissä.
Painat nappia --> Tieto menee serverille että olet painanut nappia ja sieltä tulee käsky että ovi aukeaa.

Tämän takia peleihin on vaikea tehdä crackkejä kun lähes jokainen komento mene serverien kautta. En tiedä onko kaikissa peleissä tämä homma mutta ainakin Prince of persianissa oli tämmöinen systeemi.Tietokone; Emo=Asus PRIME B450-PLUS, Prosessori=AMD Ryzen 7 2700X, Nayttis=Asus GTX 970 turbo, Muisti=16gb 3200Mhz DDR4, Kovalevytila=250gb SSD/15TB normaali.

123.2.2012 20:34

Mainitaanko noitten pelien kansipapereissa, että nettiyhteys on välttämätön?

133.2.2012 22:59
hahhah
Vahvistamaton

Siitäs saitte te, jotka olette noita kuluttajaa nöyryyttäviä systeemejä suostuneet käyttämään. Siis että pitäisi olla nettiyhteys päällä, kun pelaa yksinpeliä: ei ole totta, että joku on niin v***n tyhmä että suostuu sellaiseen :P Eikä samat tyypit tajua,että steam ja muut vastaavat ovat täysin identtisesti sitä samaa....LOL

144.2.2012 12:07

Minä en vieläkään käsitä miksi Ubisoft ei julkaise patchiä jossa nettiyhteyttä ei enää vaadita?
Ne eivät enää vittuakaan siitä hyödy sen jälkeen kun cracki julkaistaan, sitten on ihan sama julkaista se asiakkaillekin.

156.2.2012 10:39

Tässä aikoinaan oli ubilla ongelmia erään pelin käynnistyksessä..(kopio suoja esti joissakin kone tyypeissä)ja eräs niemeltä mainitsematon ryhmä teki crackin joka toimi ja kas pian se oli itse ubin sivuilla saatavilla ja ryhmä naureskeli että joskos sen drm vihdoin kuopattaisiin....koskahan ubisoft sen oikein oppii? Esimerkki siis siitä että joskus se crackätty peli toimii paremmin kuin alkuperäinen.

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 6.2.2012 @ 10:40

Autopeli hullu ja pelannut jo -80 luvulta...eli vanha jäärä.

166.2.2012 10:47

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti mjk:
Tässä aikoinaan oli ubilla ongelmia erään pelin käynnistyksessä..(kopio suoja esti joissakin kone tyypeissä)ja eräs niemeltä mainitsematon ryhmä teki crackin joka toimi ja kas pian se oli itse ubin sivuilla saatavilla ja ryhmä naureskeli että joskos sen drm vihdoin kuopattaisiin....koskahan ubisoft sen oikein oppii? Esimerkki siis siitä että joskus se crackätty peli toimii paremmin kuin alkuperäinen.

http://torrentfreak.com/ubisofts-no-cd-answer-to-drm-080718/

Kyseinen firma ei oikeasti ole pelaajien puolella.

176.2.2012 14:20

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Pihlis12:
Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti mjk:
Tässä aikoinaan oli ubilla ongelmia erään pelin käynnistyksessä..(kopio suoja esti joissakin kone tyypeissä)ja eräs niemeltä mainitsematon ryhmä teki crackin joka toimi ja kas pian se oli itse ubin sivuilla saatavilla ja ryhmä naureskeli että joskos sen drm vihdoin kuopattaisiin....koskahan ubisoft sen oikein oppii? Esimerkki siis siitä että joskus se crackätty peli toimii paremmin kuin alkuperäinen.

http://torrentfreak.com/ubisofts-no-cd-answer-to-drm-080718/

Kyseinen firma ei oikeasti ole pelaajien puolella.
Asia on vanhempi kuin vegas-peli...ei siis ko ryhmä.

Autopeli hullu ja pelannut jo -80 luvulta...eli vanha jäärä.

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Menevätkö älypuhelimet jo läppäreiden ohi? Samsung esitteli 16 gigatavun muistin Menevätkö älypuhelimet jo läppäreiden ohi? Samsung esitteli 16 gigatavun muistin (25.2.2020 18:57)
Käyttömuistin määrä on kasvanut hurjaa vauhtia älypuhelimissa eikä kasvu ole taittumassa ainakaan vielä. Samsung on nimittäin esitellyt uuden muistipiirin, joka mahdollistaa peräti 16 gigatavun ....
Netflixin odotettu uusi toiminto ilmestyi vihdoinkin Netflixin odotettu uusi toiminto ilmestyi vihdoinkin (25.2.2020 18:39)
Pienen testirupeaman jälkeen Netflix on päättänyt ottaa maailmanlaajuisesti käyttöön uuden top 10 -listan, jossa kerrotaan paikallisen markkina-alueen katsotuimmat elokuvat tai sarjat kunakin päivänä. ....
Huawei julkaisi 2499 euron taittuvanäyttöisen Mate Xs -älypuhelimen Huawei julkaisi 2499 euron taittuvanäyttöisen Mate Xs -älypuhelimen (25.2.2020 16:41)
Huawei on julkaissut taittuvanäyttöisen Mate Xs -älypuhelimen, joka on jatkoa Mate X:lle. Mate Xs:n näyttö kiertää kiinni ollessaan puhelimen ulkokuorta ja avattuna sen läpimitta on 8 tuumaa. ....
Päivän diili: nyt myös 8 gigatavun RAM-muistin OnePlus 7 Pro tarjouksessa - Hinta nyt 599 euroa Päivän diili: nyt myös 8 gigatavun RAM-muistin OnePlus 7 Pro tarjouksessa - Hinta nyt 599 euroa (25.2.2020 10:22)
Viime viikolla nähtiin useita hyviä tarjouksia puhelimista ja sama tuntuu jatkuvan. Viime viikolla tarjouksessa oli esimerkiksi OnePlus 7T Pro McLaren Edition. Nyt vuorostaan 8 gigatavun keskusmuistilla ....
Huawein P40-sukupolven puhelimet esitellään 26. maaliskuuta – Eivät sisällä Google-sovelluksia Huawein P40-sukupolven puhelimet esitellään 26. maaliskuuta – Eivät sisällä Google-sovelluksia (25.2.2020 06:19)
Huawein seuraavan sukupolven lippulaivapuhelimet esitellään Pariisissa 26. maaliskuuta. Tuolloin lehdistötilaisuudessa kaiken kansan ihmeteltäväksi tulevat P40-sukupolven laitteet. Viime ....

Uutisarkisto