AfterDawn: IT-alan uutiset

Irlannissakin halutaan säätää tiukka piratismilaki

Kirjoittaja Manu Pitkänen (Google+) @ 25.1.2012 14:44 Kommentteja (6)

Irlannissakin halutaan säätää tiukka piratismilaki Paljon huomiota herättäneillä yhdysvaltalaisilla SOPA- ja PIPA-lakiehdotuksilla on omat sisarukset Euroopassa. Vastaavanlaiset lait ovat kehitteillä esimerkiksi Suomessa ja Irlannissa.
Tieto verkkopiratismiin puuttuvasta lakiesityksestä tuli irlantilaisen median tietoon joulukuussa. Lakiesityksestä äänestetään jo tammikuun lopulla, eli päätös laista halutaan tehdä mahdollisimman nopeasti. Aikataulu on niin nopea, ettei parlamentille anneta edes aikaa tutustua siihen tai käydä keskustelua sen mahdollisista puutteista.

Lain mukaan oikeuden määräyksestä teleoperaattorin pitää estää sen asiakkailta pääsy tietylle sivustolle, jonka katsotaan edesauttavan verkkopiratismia. Estettävien palveluiden omistajille saatetaan ilmoittaa käynnissä olevasta prosessista. Laki ei kuitenkaan velvoita tähän.

Ehdotuksesta ollaan huolissaan Irlannissa erityisesti siksi, että maan talous on erittäin riippuvainen teknologiateollisuudesta. Irlannin pääkaupungin suurimpiin työllistäjiin kuuluu Google, joka on avoimesti vastustanut yhdysvaltalaista SOPA-lakiehdotusta. Myös Facebookilla, LinkedInillä, Twitterillä ja Zyngalla on kansainväliset pääkonttorit Irlannissa.

Edellinen Seuraava  

6 kommenttia

125.1.2012 15:13

On aika helkkarin outoa että lakeja säädellään tuollatavalla. Puolet päättäjistä ei tiedä edes mitä äänestää ja kukaan ei tiedä vaikutuksia mitä laista tulee. Tuntuu jotenkin että levy-yhtiöt rupeavat hallitsemaan koko maailmaa. Ne sanoo mitä lakeja tulee ja urkintaoikeudetkin taitavat olla paremmat kuin esim. Poliiseilla.


Tietokone; Emo=AsRock 970 Extreme4, Prosessori=FX-8350 8x4,7Ghz, Nayttis=Gigabyte AMD Radeon HD 7850 OC 2GB, Muisti=16gb 1600Mhz DDR3, Kovalevytila=250gb SSD/5TB normaali.

225.1.2012 15:26

Minusta olisi aika että valtioiden hallitukset puutuvat tähän toimintaan.

Kysymys ei ole enään pelkästään siitä että TO-asianajat ajavat omia asioitaan. Vaan siitä että he yrittävät kaikin keinoin VÄKISIN tunkea noita lakeja valtioille, ilman että kukaan kerkii kunnolla paneutumaan noiden lakien oikeudenmukaisuuteen ja niiden tarpellisuuteen. Yritetään käyttää taka-ovia, eli viedään lakeja muiden lakien ja sellaisten asianomaisten kautta sisään joilla ei ole edes mitään käsitystä mistä on kyse. Yritetään nopeuttaa aikatauluja että saataisiin asia käsiteltyä kenenkään huomaamatta. Tungetaan samoja lakeja hieman uudessa sanamuodossa uudestaan ja uudestaan käsittelyy.

Onko tämä jotain kunnollista LAIN säädäntää. Mikä helvetti on että noita asioita ei saada kuriin? Minkä takia valtioiden virkamiehet pyörittelevät sormiaan ja katsovat vain sivusta kun tälläista KORRUPTIOTA tapahtuu. EI meillä ja lapsillemme ole tulevaisuutta, jos meillä ei ole selkärankaa ja oikeudentajua seistä ja suojella perustuslaillisia asioita. Jos järjestelmä ei toimi niin siihen pitää puuttua ja asia pitää korjata. Vai olemmeko jo siirtyneet yhteiskuntamalliin jossa rikkaat OSTAVAT itselleen sopivia lakeja.

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 25.1.2012 @ 16:34

325.1.2012 15:52

Hmm, hiukan pelottavaksi menee kun levy-yhtiöillä on enemmän valtaa kuin oikeudella.


My halo, your noose.

425.1.2012 19:50

Mafialla on jo Suomessa esimerkiksi enemmän valtaa kuin poliisilla. Esimerkiksi poliisi saa hankkia teletunnistetiedot (netin tapauksessa ip-osoitteen omistajan) ainoastaan epäiltäessä rikoksesta, jos maksimituomio on vähintään neljä vuotta vankeutta. Kuitenkin to-mafia on saanut Suomeen omann lakinsa, jonka ansiosta he saavat nämä tiedot jo epäiltäessä tekijänoikeusrikosta, josta maksimituomio on kaksi vuotta vankeutta. Tämä on täysin totta. Tarkistakaa lakikirjasta (finlex.fi) jos ette usko, totuus on usein kaikkiaa pelkoja pahempi.

526.1.2012 22:47

Mafian valta vain lisääntyy. Tänään suomi allekirjoitti ACTA-sopimuksen ja EU:ssa ei tarvitse kuin kerran lyödä nuijaa pöytään. SOPA ja PIPA on vasta amatöörien kikkailua ACTA:n rinnalla.

Ei riitä, että TO-mafia saa vapaat kädet, vaan ACTA koskee myös ruokaa (GMO-siemenet) ja lääkkeitä (luontaistuotteet). Siispä olemme Monsanton ja lääkeyhtiöiden orjia tästä päivästä lähtien.

Massimiehet vain rikastuvat ja kansa anelee almuja. Siinäpä oli se pieni piikki ihmiskunnan historiassa, kun oltaisiin pystytty tuottamaan yltäkylläisyyttä kaikille. Ihmiset eivät pistäneet vastaan, niin teuraaksi vaan.

627.1.2012 10:37

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti horgh:
Mafialla on jo Suomessa esimerkiksi enemmän valtaa kuin poliisilla. Esimerkiksi poliisi saa hankkia teletunnistetiedot (netin tapauksessa ip-osoitteen omistajan) ainoastaan epäiltäessä rikoksesta, jos maksimituomio on vähintään neljä vuotta vankeutta. Kuitenkin to-mafia on saanut Suomeen omann lakinsa, jonka ansiosta he saavat nämä tiedot jo epäiltäessä tekijänoikeusrikosta, josta maksimituomio on kaksi vuotta vankeutta. Tämä on täysin totta. Tarkistakaa lakikirjasta (finlex.fi) jos ette usko, totuus on usein kaikkiaa pelkoja pahempi.
Kyllähän poliisi saa käräjäoikeudelta luvan tutkia kenen tahansa ip-tiedot jo pelkästä herjausepäilystä jossa maksimituomio on vain 6kk vankeutta. Susan Kurosen tapaus oli hyvä esimerkki tästä. Kaikki kiinnijääneet saivat muistaakseni erisuuruisia sakkorangaistuksia.
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 27.1.2012 @ 11:35

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Apple korjaa Sirin tietoturvaongelman, jonka avulla pääsee nyt käsiksi lukitun iPhonen viesteihin Apple korjaa Sirin tietoturvaongelman, jonka avulla pääsee nyt käsiksi lukitun iPhonen viesteihin (23.3.2018 18:41)
Hiljattain Applen iOS-mobiilikäyttöjärjestelmästä havaittiin ongelma, jonka hyväksikäyttö mahdollisti viestien sisällön paljastumisen ilman laitteen lukitusta. Kyseessä on Sirin ominaisuus, ....
Google Assistant oppi käyttäjien väliset maksut Google Assistant oppi käyttäjien väliset maksut (23.3.2018 18:20)
Googlen on päivittänyt tekoälyllä toimivaa virtuaaliavustajaansa uudella ominaisuudella, joka helpottaa yksityishenkilöiden välisiä maksuja. Avustaja tuo maksut niin Google Home -alustalle kuin ....
Chromen seuraava versio ratkaisee netin ärsyttävimmän ongelman Chromen seuraava versio ratkaisee netin ärsyttävimmän ongelman (23.3.2018 11:36)
Automaattisesti toistuvat ja ääntä sisältävät videot ovat olleet aivan liian kauan nettikäyttäjien kiusana, mutta nyt tämä ongelma ratkeaa vihdoin. Google aikoo nimittäin estää Chrome-selaimensa ....
Applella kova uho – Mobiilipelien ja konsolipelien raja hälvenee Applella kova uho – Mobiilipelien ja konsolipelien raja hälvenee (23.3.2018 10:55)
Mobiililaitteiden suorituskyvyn nopeaa kasvua on markkinoitu kovilla mainoslauseilla – jo viitisen vuotta puhuttiin kuinka laskentateho yltää konsoleiden tasolle. Teknisesti mobiilipelit ovat ....
OnePlus 6 -spekulaatiot yltyvät – Tätä se pitää sisällään OnePlus 6 -spekulaatiot yltyvät – Tätä se pitää sisällään (23.3.2018 10:14)
Kevätaurinko ja föhntuuli alkaa hiljalleen lämmittää Suomea, mikä tarkoittaa luonnollisesti sitä että OnePlussan uuden puhelimen esittelyä ei tarvitse odotella enää kovin pitkää aikaa. Niinpä ....

Uutisarkisto