AfterDawn: IT-alan uutiset

Pääsy piratismiin syyllistyneisiin sivustoihin halutaan estää aiempaa helpommin

Kirjoittaja Manu Pitkänen (Google+) @ 24.1.2012 16:44 Kommentteja (25)

Pääsy piratismiin syyllistyneisiin sivustoihin halutaan estää aiempaa helpommin Opetusministeriön asettama tekijänoikeustoimikunta on tänään luovuttanut kulttuuriministeri Paavo Arhimäelle (vas.) mietinnön, jonka mukaan verkkopiratismiin syyllistyvät sivustot voitaisiin estää omalla pykälällä. Helsingin käräjäoikeuden viime vuonna antama päätös pakotti teleoperaattori Elisan estämään tässä kuussa liikenteen The Pirate Bayn palvelimille.
Tekijänoikeustoimikunta ehdottaa siis täysin omaa lakipykälää, joka velvoittaa operaattorit samankaltaisiin estoihin kuin The Pirate Bayn tapauksessa. Samankaltainen pykälä löytyy myös yhdysvaltalaisesta SOPA-lakiesityksestä, jota vastaan protestoitiin näyttävästi viime viikolla.

Ennen kuin operaattori voi toimeenpanna eston, on asiasta saatava oikeuden päätös. Muutos helpottaisi oleellisesti verkkopalveluiden estoon vaadittavia toimenpiteitä. Esimerkiksi The Pirate Bayn tapauksessa tekijänoikeudenhaltijoiden on eston lisäksi haastettava varsinaiset oikeudenloukkaajat oikeuteen (kuten on tehtykin). Muutoksella halutaan tästä jälkimmäisestä vaatimuksesta eroon.

Nykyisen lain mukaan kanteen nostaminen kieltotuomion saamiseksi on mahdollista ainoastaan tekijänoikeuden loukkaajaa vastaan. Määräyksen antaminen tulisi olla mahdollista itsenäisesti myös välittäjää kohtaan, riippumatta välittäjän vastuusta itse loukkauksesta. Määräyksellä tulisi voida puuttua myös tilanteisiin, joissa tekijänoikeuden loukkaajaa ei voida tunnistaa tai hän piilottelee, tai kun Suomen markkinoille suunnattua palvelua ylläpidetään ulkomailta käsin.
Tekijänoikeustoimikunnan mietintö


Mietinnössä todetaan suoraan, että käytössä olevat IP- ja DNS-estot on mahdollista kiertää. Niitä pidetään silti tehokkaina keinoina puuttua piratismiin.

Mietinnössä pohditaan lisäksi TVkaistan tapaukseen liittyen, että onko "mahdollista pitää tv-ohjelmien tallennuspalveluissa tapahtuvaa tallentamista yksityisenä kopiointina vai edellyttävätkö palvelut tekijänoikeuden haltijoiden lupaa."

Edellinen Seuraava  

25 kommenttia

124.1.2012 17:00

Päättäjien tyhmyys + korruptio = piraatti sensuurilista toiminnassa vuoden sisällä. Vuosi pari lisää ja käytössä yksi jos toinenkin uusi sensuurilista tuloillaan.

Hyvä Suomi =(

224.1.2012 17:03

Paavo Arhinmäki toimii kulttuuri- ja urheiluministerinä ja vastaa opetus- jakulttuuriministeriössä mm. tekijänoikeus asioista. Opetusministerinä toimii Jukka Gustafsson (SDP). Hieman hämmensi tuo ensimmäinen virke.

324.1.2012 17:10

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Zenerdi:
Paavo Arhinmäki toimii kulttuuri- ja urheiluministerinä ja vastaa opetus- jakulttuuriministeriössä mm. tekijänoikeus asioista. Opetusministerinä toimii Jukka Gustafsson (SDP). Hieman hämmensi tuo ensimmäinen virke.
Olet harvinaisen oikeassa. Korjasin tuon aivopierun.

424.1.2012 17:26

Lankulle joutaa tämäkin ministeri. Saa nähdä onnistuuko säheltään pahemmin kuin Lindeen. Vai onko nuo ministerit vain niin kynnettömiä, jotta toimivat vain mannekiineinä?

524.1.2012 17:30

Tehokas keino my ass :DDD

624.1.2012 17:44

Kukahan tuollaisessa oikeudenkäynnissä voisi edustaa vastapuolen kantaa tai muutenkaan väittää vastaan? Tuntuu nimittäin, että aika läpihuutojutuksi menee, jos to-porukan lakimiehet vain esittelevät "todisteensa" väitetystä tekijänoikeusloukkauksesta. Vai väheksynköhän turhaan käräjäoikeuden asiantuntemusta...

724.1.2012 17:51

http://www.hare.vn.fi/mKokoonpanonSelai...o=6&sTyp=Selaus

Varsinainen valehtelijoiden klubi.

Lukuun ottamatta tuota Ficom edustajaa.


"History books will be written about events this month. The story they will tell is up to us"

824.1.2012 17:56

Hienoon aikaan osuu tämä!
Minua kiinnostaa todella kuulla, millaista ajatusmaailmaa presidenttiehdokkaamme tässä edustaa?

Kuluttajien vai mediayhtiöiden ja -tuottajien oikeuksia?

924.1.2012 18:18

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti syrtek66:
http://www.hare.vn.fi/mKokoonpanonSelailu.asp?h_iID=16398&tVNo=6&sTyp=Selaus

Varsinainen valehtelijoiden klubi.

Lukuun ottamatta tuota Ficom edustajaa.
Myöskin kuluttajaviranomaisen(ja tietosuojav.) näkemystä olisi ollut mielenkiintoista kuulla. Tosin se meneekin samaan tyyliin kuin noissa parkcom lausunnoissa: no, tuota,siis, ööh, että, niin,,,noh, kuitataan se palkkio nyt ensin,,,

1024.1.2012 22:50

"Tekijänoikeustoimikunta ehdottaa siis täysin omaa lakipykälää, joka velvoittaa operaattorit samankaltaisiin estoihin kuin The Pirate Bayn tapauksessa." Eli siis nyt haluttaisiin laajentaa tuota lapsellisen yksinkertaista estoa myös muihin tarkoituksiin? Mikäs siinä ihmiset kiertää eston about viidessä minuutissa, mutta eikös ole hienoa kun suomalaisia ip-osoiteita ei löydy piraattisivuilta!


AMD FX-6300 @4,4GHz/Asus M5A99X EVO R2.0/Ram: 10GB DDR3 /Magicool DIY watercooling /Asus GTX650 Direct CU 1GB /Silverstone 500W Strider plus modular /Creative Sound Blaster X-Fi Xtreme Audio 7.1 SB1040 /Intel 330 120Gb SSD + SG Barracuda 7200.10 250Gb + SG Momentus 5400.6 500Gb + WD 5400RPM 250Gb /Fractal Design ARC XL /Samsung 940BF & Syncmaster TA350 & Eizo Flexscan S1910/Samsung Bluray Combo SATA 12X /Razer Lycosa /Razer Carcharias & Creative Desktop theater 5.1 DTT2500 Digital /Razer Naga /Win 8.1 Pro 64

1124.1.2012 23:01

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Boss93:
Mikäs siinä ihmiset kiertää eston about viidessä minuutissa, mutta eikös ole hienoa kun suomalaisia ip-osoiteita ei löydy piraattisivuilta!

Niin... sanoisivat Korkeamat Tahot, että esto toimii, laitetaanpas kaikki muukin sensuuriin. Verorahoja palaisi entistä enemmän ilman, että mikään muuttuisi miksikään.


1224.1.2012 23:01

Olisi kyllä hemmetin hienoa, jos suomalaiset jaksaisivat oikeasti protestoida näitä paskalakeja vastaan. Jenkeissä käytetyt keinot toimisivat kyllä meilläkin.

1324.1.2012 23:08

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti trooper78:
Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Boss93:
Mikäs siinä ihmiset kiertää eston about viidessä minuutissa, mutta eikös ole hienoa kun suomalaisia ip-osoiteita ei löydy piraattisivuilta!

Niin... sanoisivat Korkeamat Tahot, että esto toimii, laitetaanpas kaikki muukin sensuuriin. Verorahoja palaisi entistä enemmän ilman, että mikään muuttuisi miksikään.


En ilmeisesti ilmaissut sarkastisuuttani tarpeeksi selkeästi... Eli siis oikea mielipiteeni on nimenomaan se, että joko päättäjät voisivat luovuttaa toivottoman taistelun tai vaihtoehtoisesti kehittää tapoja, jotka oikeasti toimivat ja samalla kehittää käyttäjäystävällisiä median myyntipalveluja, joista haluamansa tuotteen voisi ostaa edulliseen hintaan suoraan kotikoneelta ilman ylimääräisiä rajoituksia

AMD FX-6300 @4,4GHz/Asus M5A99X EVO R2.0/Ram: 10GB DDR3 /Magicool DIY watercooling /Asus GTX650 Direct CU 1GB /Silverstone 500W Strider plus modular /Creative Sound Blaster X-Fi Xtreme Audio 7.1 SB1040 /Intel 330 120Gb SSD + SG Barracuda 7200.10 250Gb + SG Momentus 5400.6 500Gb + WD 5400RPM 250Gb /Fractal Design ARC XL /Samsung 940BF & Syncmaster TA350 & Eizo Flexscan S1910/Samsung Bluray Combo SATA 12X /Razer Lycosa /Razer Carcharias & Creative Desktop theater 5.1 DTT2500 Digital /Razer Naga /Win 8.1 Pro 64

1424.1.2012 23:51

Saapi nähdä onko Arhinmäki pelkkä sätky-ukko joka tekee kaiken mitä "isot pojat" sanoo. Jos aiemmat merkit pitää paikkaansa niin Arhinmäki näyttää vihreää valoa.


Tietokone + Chord Hugo + Grado RS1i = heaven

1525.1.2012 7:54

Nyt kaikki näkevät, että on otettu kovempi linja. Tämäkin laki menee läpi ja jos ei mene tänä vuonna. Niin ensi vuonna yritetään uudestaan ja uudestaan kunnes se hyväksytään. Aina toiminut keino kiristää tekijänoikeuslakeja. Estoista aiheutuvat kaikki kulut maksavat operaattorit, jotka siirtävät kulunsa asiakkaidensa maksettaviksi. Noin 10-20% korkeammat hinnat nettiyhteydestä.

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 25.1.2012 @ 07:56

1625.1.2012 8:27

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti nuppi:
Nyt kaikki näkevät, että on otettu kovempi linja. Tämäkin laki menee läpi ja jos ei mene tänä vuonna. Niin ensi vuonna yritetään uudestaan ja uudestaan kunnes se hyväksytään. Aina toiminut keino kiristää tekijänoikeuslakeja. Estoista aiheutuvat kaikki kulut maksavat operaattorit, jotka siirtävät kulunsa asiakkaidensa maksettaviksi. Noin 10-20% korkeammat hinnat nettiyhteydestä.
Jos et saa päällä hakattua reikää seinään, niin yritetään uudestaan ja uudestaan, niin kauan, että se onnistuu. Riippumatta tietenkään siitä onko siinä mitään järkeä?

Ottakoon kovemman linjan who cares. Tekisivät sen kuitenkin järjellä.

1725.1.2012 8:38

Kommentoijat eivät ymmärrä sitä että Nupin isännät eivät halua kehittää mitään parempia palveluita. Nupin isännät haluavat saada internetin valtaansa ja kontrolliinsa koska se on heille parempi tapa.

Ei tässä pelissä ole kyseessä mistään muusta kuin vallasta sekä kyltymättömästä rahan himosta. Mikään ei riitä Nupin isännille.

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 25.1.2012 @ 08:45

"History books will be written about events this month. The story they will tell is up to us"

1825.1.2012 9:40

Nyt olisi oivallinen paikka näyttää, että tällaista vastustetaan. Suomalaiset verkkopalvelut voisivat sulkea palveluitaan samaan tapaan kuin Wikipedia, vastustaakseen tällaista mielettömyyttä. Kehoitan kaikkia siihen. Päätetään sopiva päivä, miten olisi vaikka ystävänpäivä 14.2 ja laitetaan ihan kaikki palvelut pimeiksi, katsotaan sitten mitä sanoo Kotiloinen.

1925.1.2012 9:45

Ei TO-mafian tavoitteena näytä olevankaan estää piratismia millään tavalla. He käyttävät näitä turhia estotoimia antaakseen kansalle kuvan yrityksestä. Todellisuudessa he kuitenkin hyötyvät piratismista rahallisesti enemmän kuin kukaan muu, korvausten muodossa.

2025.1.2012 10:05

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti nuppelo:
Estoista aiheutuvat kaikki kulut maksavat operaattorit, jotka siirtävät kulunsa asiakkaidensa maksettaviksi. Noin 10-20% korkeammat hinnat nettiyhteydestä.
Eli toisinsanoen laitette jopa täysin laillisesti toimivat nettiasiakkaat maksamaan ylimääräistä omien etujenne takaamiseksi? Toimintanne on kohtuutonta ja vailla minkäänlaista oikeutusta. Teillä ei ole mitään kunnon oikeutusta laittaa kaikkia maksamaan siitä mitä jotkut netissä tekevät. Jättäkää asiakkaat rauhaan tai poistukaa Suomesta, teitä ei täällä kaipaa kukaan. Vai onko tosiaan niin, että teidän etunne ylittävät rehellisen kansalaisen oikeusturvan? Tällainen on vähintäänkin kuvottavaa, ja vielä ihmettelette miksi olette vihattuja, suorastaan ansaitsette sen.

Jos estotoimia haluatte, maksakaa sen kustannukset itse!

2125.1.2012 10:49

Koska Nupin propagandaprovoilu on laskenut asteikolla jo naurettavasta säälittäväksi suosittelen kaikki olemaan huomiomatta hänen turhia ponnistelujaan.

YLE:
"Tekijänoikeustoimikunnan puheenjohtaja Niklas Bruun sanoo, että suomalainen lakiehdotus pyrkii olemaan oikeudenmukaisempi. Lakiehdotuksen mukaan olisi otettava huomioon, miten kulut korvataan: jos itse piraattia ei saataisi Suomen lain eteen, eston maksumieheksi tulisi sitä hakeva taho.

Esimerkiksi meneillään olevassa Elisan tapauksessa oikeudenkäyntikuluja ja eston teknistä toteutusta ei kustantaisi teleoperaattori, vaan musiikkituottajat."
lähde

Mutta edelleen muistutan kaikkia että älkää ostako mitään kulttuurituotteita Suomesta. Ostakaa ne ulkomailta, näin ette tue samalla tahtomattanne näitä syöpäläisiä


2225.1.2012 11:03

Odotetaan Arhimäen vastausta. Ainakin hän suoraselkäisesti vastusti vuodettua ehdotusta. Tämä ei varmasti ole siitä mitenkään lievempi versio, näin pikavilkaisuna.

2325.1.2012 11:36

V*ttu mitä paskaa, moraalittomat vanhat pierut siellä to-mafian puolella elää jossain saakelin omassa mailmassaan. eikö ne tosiaankaan tajua että ne -KAIVAA OMAA HAUTAANSA- tuolla tavalla.

oksettaa...

" tekijänoikeudenhaltijoiden on eston lisäksi haastettava varsinaiset oikeudenloukkaajat oikeuteen (kuten on tehtykin). Muutoksella halutaan tästä jälkimmäisestä vaatimuksesta eroon. "

hei! tämähan rupee olemaan jo 卐 toimintaa. vankilaan vaan ja sitten parin vuoden päästä vasta päästä kysellään että mitä tuli tehtyä.

kyllä täytyy olla hyvin korruptoitunut valtio jos tuollaisen paskan päästää läpi.

[lainaus tuosta ylen uutisesta]
"Esimerkiksi meneillään olevassa Elisan tapauksessa oikeudenkäyntikuluja ja eston teknistä toteutusta ei kustantaisi teleoperaattori, vaan musiikkituottajat."

eli to-mafia pistää musikkintuottajat sahaamaan tuolloin poikki omaa oksaansa jotta saisivat lisää rahaa...


Ja onhan piratismi suomessa ja maailmallakin kaikken vakavin uhka ja ongelma joka on esisijaisesti tärkein asia. antaa vain murhamiesten ja raiskaajien mennä vapaasti kunhan piraatit saadaan kuriin että levyt menisivät kaupaksi.(sarcasm)

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 25.1.2012 @ 11:52

2426.1.2012 0:16

Joo Nuppin kommenteista näkyy kyllä se että henkilö ei ajattele sitä mikä on parasta kansalle. Eli hänestä on hyvä jos TO-asiat saadaan niin että ihmiset kärsivät niistä.

Esimerkiksi kommentti juuri tuo että ISP tekee töitä tekijäoikeudelle ja että ISP:n asiakkaiden yhteys hinnat nousisi 20%. En tarkoita että tämä olisi mitenkään totuudenmukainen kommentti. Mutta että hänestä tuo on muka hyvä asia?

Eli viha lain rikkojia "piraatteja" kohtaan on niin suuri että hän ei yksinkertaisesti välitä miten hänen omat toimensa vaikuttaa syyttömiin ihmisiin. Hän myös pistää kustannukset muiden maksettavaksi, eikä ehdota että TO-järjestöt maksaisivat kustannukset joita syntyy TO-asioiden hallinnasta. Hän siis pistää muut maksamaan hänen omia asioita.

Tarkoitushan tuossa oli että me vihattaisiin piraatteja tämän takia, mutta ikävä kyllä ei piraatit tehneet kansalle suoranaisesti mitään, vaan se on se TO-mafia joka sitä harmia aiheuttaa. TO-mafia voi kyllä syyttää piratismia heille aiheutuvista ongelmista, mutta miksi me kansa syyttäisimme piraatteja yhteiskunnassa olevista ongelmista. En tarkoita että kansa hyväksyy sen mitä piraatit tekee, mutta se mitä TO-mafia tekee kansalle on vielä pahempaa.

Ehkä piraatit ovat kansan silmissä eräänlaisia "Robin Hoodeja" jotka taistelee omalla tavalla sitä tyrannia, vallan väärinkäyttäjää vastaan, TO-mafiaa. Onhan TO-mafia koko ajan syyttänyt miten piraatit varastavat heiltä ja jakavat sen ilmaiseksi kansalle.

Kyseessähän on käsite että TO-mafia haluaa enemmän rahaa ahneuttaan ja esittää itsensä siten että hän vain puolustaa sitä köyhää artistia, eli hänen työtään. Mutta se mitä hän ei kerro on että onko oikeudenmukaista aiheuttaa ongelmia ja kustannuksia muille ihmiseille tämän köyhän artistin takia. On eri asia saada palkka työstään kuin aiheuttaa haittaa, kustannuksia ja ongelmia toisille ihmisille.

Huomatkaa juuri tämä epäoikeudenmukaisuus yhteiskunnan viattomia ihmisiä kohtaan tuossa Nuppin viestissä. Hän ei välitä ketä loukkaa, koska hän on se vallan väärinkäyttäjä. Nuppi on kuin itsensä Nottinghamin seriffiksi nostanut henkilö joka ampuu haulikolla piraatteja ja ei välitä yhtään jos sivullisiin osuu myös.

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 26.1.2012 @ 00:51

2530.1.2012 0:31

Operaattorit joutuvat maksamaan lähes kaikki kustannukset, joita estoista tulee.

Lainaus:

Operaattoreita närästävät myös kustannukset. Ne joutuvat paitsi maksamaan ip-blokkaamisen myös osan kaikista tuomioistuinkäsittelyjen kuluista huolimatta siitä, että ne eivät ole syytettyjen penkillä.
http://www.tietokone.fi/uutiset/suomen_...vs_arvostelijat
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 30.1.2012 @ 00:32

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Netflix järkytti sijoittajia – Tilaajamäärät jäivät pahasti ennusteista Netflix järkytti sijoittajia – Tilaajamäärät jäivät pahasti ennusteista (17.7.2018 06:56)
Netflix joutui aiheuttamaan pettymyksen sijoittajille julkaisemalla kasvuluvut, jotka jäivät kuitenkin odotuksista. Osavuosituloksen julkistuksen jälkeen Netflixin kurssi putosi jälkihuutokaupassa ....
Galaxy S10 ottaa mallia iPhoneista – Sisältää myös Applen hylkäämän tekniikan Galaxy S10 ottaa mallia iPhoneista – Sisältää myös Applen hylkäämän tekniikan (17.7.2018 06:39)
Korealainen The Bell -julkaisu kertoi viime viikolla tiedoista, joiden mukaan Samsungilta olisi tulossa ensi vuonna peräti kolme Galaxy S10 -mallia. Tähän asti erilaisia kokovariaatioita on ....
Skype uudistui – Saa tuen puheluiden nauhoitukselle Skype uudistui – Saa tuen puheluiden nauhoitukselle (16.7.2018 19:42)
Aikoinaan nettivideopuheluiden ykköseksi muodostunut Skype on saamassa ominaisuuden, jota palvelun käyttäjät ovat jollain tasolla toivoneet ehkä jo 15 vuotta – nimittäin mahdollisuuden nauhoittaa puheluita. ....
Hinnat eivät ole nousussa – Galaxy Note9:n hinta jäämässä tuhannen euron tasolle Hinnat eivät ole nousussa – Galaxy Note9:n hinta jäämässä tuhannen euron tasolle (16.7.2018 06:53)
Uuden sukupolven teknologiassa ominaisuudet lisääntyvät ja tehostuvat, mutta hinta pysyy usein samalla tasolla kuin aiemminkin. Tästä näkökulmasta katsottuna ei pitäisi olla kovin suuri ihme, ....
3 kommenttia
Koneoppimisen aikakausi – Tarjoukset eivät ole enää samoja kaikille Koneoppimisen aikakausi – Tarjoukset eivät ole enää samoja kaikille (16.7.2018 06:41)
Supercellin data scientist Jarno Seppälä piti hiljattain esitelmän Games First -tapahtumassa, missä on kertoi miten peliyhtiö hyödyntää koneoppimisen mahdollisuuksien Clash Royale -pelissä. ....

Uutisarkisto