AfterDawn: IT-alan uutiset

McAfeen tietoturvaohjelmisto toimi vahingossa roskapostivälittäjänä

Kirjoittaja Teemu Laitila @ 19.1.2012 15:22 Kommentteja (1)

McAfeen tietoturvaohjelmisto toimi vahingossa roskapostivälittäjänä Tietoturvayhtiö McAfeen yrityskäyttöön suunnitellun virustorjuntaohjelmiston päivitysominaisuuden suunnitteluvirhe mahdollistaa roskapostin lähettämisen käyttäjien tietokoneiden kautta.
McAfeelta kerrotaan, että yhtiö on tietoinen SaaS Endpoint Protection -sovelluksen ongelmasta ja korjaus on työn alla. Ongelma tuli tietoon, kun McAfeen asiakkaat alkoivat saada ilmoituksia sähköpostiliikenteen estämisestä, koska osoitetta oli käytetty roskapostin lähettämiseen.

Ongelma löytyy RumorServer -palvelusta, joka on tarkoitettu mahdollistamaan virustorjuntaohjelmiston päivitys myös niillä koneilla, jotka eivät ole suorassa yhteydessä internetiin. Palvelu avaa käytännössä avoimen proxy-palvelimen porttiin 6515, jonka kautta roskapostittajat voivat lähettää massoittain viestejä, jotka näyttäisivät olevan lähtöisin "kaapatun" koneen osoitteesta.

Microsotin Technet-sivustolla kerrotaan, että McAfee on jo kehittänyt ongelmaan väliaikaisen ratkaisun, joka estää Rumor-palvelinta vastaamasta useimpiin porttiin 6515 tuleviin pyyntöihin. Paikkaus on tarkoitus levittää käyttäjille normaaleiden päivityskanavien kautta.

Edellinen Seuraava  

1 kommentti

119.1.2012 16:06

Onneksi tuli piostettua toi koneesta.

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Uusi Nokia saapumassa markkinoille – Tällainen on Nokia 6.1 Plus Uusi Nokia saapumassa markkinoille – Tällainen on Nokia 6.1 Plus (23.7.2018 18:45)
HMD Global jatkaa puhelinjulkistusten tahkoamista, sillä Nokia X5:n lisäksi suomalaisyhtiö on tuomassa markkinoille Nokia 6.1 Plussan. Viimeksi mainittu on käytännössä kansainvälisille markkinoille ....
Trump laittaa Euroopan ojennukseen – Ei pitänyt Googlen saamasta kohtelusta Trump laittaa Euroopan ojennukseen – Ei pitänyt Googlen saamasta kohtelusta (23.7.2018 18:23)
Euroopan ja Yhdysvaltojen välit ovat kiristyneet kevään jälkeen, kun presidentti Donald Trump alkoi uhkailla Eurooppaa teräs- ja autotulleilla, joihin EU vastasi omilla vastatulleilla. Nyt tunnelmia ....
MTV3 ja C More siirtyvät Telian omistukseen MTV3 ja C More siirtyvät Telian omistukseen (23.7.2018 17:59)
Pohjoismainen teleoperaattori Telia Company kertoi viime viikolla aikeistaan ostaa mediayhtiö Bonnier Broadcastingin. Kauppahinta on 9,2 miljardia Ruotsin kruunua eli noin 888 miljoonaa euroa. ....
Kilpajuoksu avaruuteen on alkanut – Facebook kehittää myös nettisatelliitteja Kilpajuoksu avaruuteen on alkanut – Facebook kehittää myös nettisatelliitteja (23.7.2018 06:52)
Facebook ilmoitti kesäkuun lopulla, että se lopettaa miehittämättömien lentokoneiden varassa toimivan Internet-tukiasemaverkon kehittämisen. Aiemmin Googlen emoyhtiö Alphabet teki saman johtopäätöksen ....
Samsung onnistui siinä missä Apple epäonnistui – Laturi lataa kahta laitetta samaan aikaan Samsung onnistui siinä missä Apple epäonnistui – Laturi lataa kahta laitetta samaan aikaan (23.7.2018 06:35)
Verkkoon vuotaneen lehdistökuvan perusteella Samsungilta on tulossa elokuun 9. päivänä muitakin tuotelanseerauksia kuin Galaxy Note9. Markkinoille on nimittäin tulossa uusi Qi-standardiin pohjautuva ....
6 kommenttia

Uutisarkisto