AfterDawn: IT-alan uutiset

Pelätyn SOPA-piratismilain tekijä on syyllistynyt tekijänoikeusloukkaukseen

Kirjoittaja Manu Pitkänen (Google+) @ 14.1.2012 11:17 Kommentteja (20)

Pelätyn SOPA-piratismilain tekijä on syyllistynyt tekijänoikeusloukkaukseen Yhdysvaltalainen piratisminvastainen SOPA-lakihanke on saanut monissa veren kiehumaan sen monien kohtuuttomien pykälien takia. Nyt on selvinnyt, että hankkeen puuhamiehenä toiminut Lamar Smith on itse ollut välinpitämätön tekijänoikeuksista.
Smith käytti viime kesänä verkkosivuillaan taustakuvaa, jonka valokuvaajaksi Vice-verkkolehti selvitti Don Schulten. Verkkolehti tavoitti kuvaajan ja sai selville, ettei Smith tai hänen taustaorganisaationsa ole kysynyt lupaa käyttää Creative Commons -lisenssillä jaettavaa kuvaa.

Lupaa ei varsinaisesti tarvitakaan, mutta ongelma onkin siinä, että Schulten tietoja ei mainittu asianmukaisesti sivuilla. Smith on siis syyllistynyt tekijänoikeusrikkomukseen, mikä on tietysti kiusallista kun hän ajaa Yhdysvalloissa läpi kovaa piratismilakia. Tapauksesta käydään keskustelua Schulten Google+-sivuilla.

Aiemmin syksyllä ilmeni, että monet lainsäätäjät eivät itsekään pysty noudattamaan lakia, jonka puolesta he saattavat pian äänestää.

Edellinen Seuraava  

20 kommenttia

114.1.2012 12:06

Tuskin kukaan pystyy ihan 100%:sti noudattamaan tekijäoikeuksia. Joten en kyllä tuomitsisi jotain jonkun pikku erehdyksen takia.

Mutta on kuitenkin tosiasia että nykyään tekijäoikeuslakeja viedään liiallisuuksiin, eli kukaan ei ole kohta turvassa mahdollisilta laki syytteiltä. Tekijäoikeuden oli tarkoitus suojella sen tekijän oikeuksia, mutta millä kustannuksella. Silläkö että vainotaan muita ihmisiä sen takia. Onko tuo suojelu sen arvoista, jos se voi tuhoaa jonkun muun elämän ja aiheuttaa valtavia ongelmia kansalle erinäköisin rajoituksin mitä he voivat tehdä ja mitä ei?

Tekijäoikeus ei tee meidän yhteiskunnasta parempaa vaan se tekee siitä raadollisen missä vain rahalla on merkitystä. Ongelma ei ole se artisti tai kansa, vaan ne välikädet (mediayritykset) jotka tekee asiaa vain taloudellisten hyötyjen toivossa.

Toivottavasti kuulut siihen alle 10%:n elitti ihmisten yhteisöön. Koska muuten tulevaisuutesi tulee näyttämään synkältä.

Hyvät ihmiset ja kansanedustajat, koittakaa nyt vihdoin nähdä sen tekijäoikeus asian ytimeen eli ei sitä miksi se on olemassa. Vaan kuka siitä oikein hyötyy ja miten. Koska se hyötyjä ei ole se pikku artisti tai kansa, ne artistit ovat ihan samalla tavalla hyötykäytettyjä kuin ne kuluttajat.

Kyse on biljoonien dollareiden mediayritysten taloudellisista eduista ja niiden lobbauksesta, kauniisiin tekopyhiin sanoihin käärittynä. Raha ja valta, siitä tässä on kyse. Meillä on rahaa ja valtaa ja me tiedetään kuinka sitä hyötykäytetään sen rahan ja vallan ylläpitämiseksi. Puetaan asian kauniiseen hyvältä kuulostavaan pakettiin.

Sanokaa, miten Tekijäoikeus on oikein parantunut meidän KANSAN elämää?

Ongelma ei ole tekijäoikeuden olemassa olo, vaan sen kohtuuttomuus. Kun kansalaiset alkaa kärsiä asiata niin asiasta on tullut kohtuuton taakka, eli sitä on viety liiallisuuksiin. Miksi näin? Ketä se palvelee?

Yhteiskunnassa asioiden pitäisi palvella ja suojella kansaa ja artisteja, mukaan lukien yritystoiminta. Ei riistää ja vainota ihmisiä, tai tuhota toisten elämää kostoksi. Tämä ei ole enään yhteiskunnan etujen mukaista toimintaa, se muistuttaa mafia toimintaa.

Ajatelkaa vaikka alkoholin kietolakia, parantaisiko se meidän elämää? Ne jotka rikkovat tuota kieltoa, ovatko he muka rikollisia jotka tulee tuhota, vai tekikö laki heistä rikollisia? Ongelma ei ole kansassa vaan laissa, josta on tullut kohtuuton. Sama asia tekijäoikeuslaissa, se ei palvele kansan tarpeita. Siitä laista on tullut kohtuuton, eli vainotaan ja säädellään kansan toimia sen avulla, kansan tarpeita vastaan.

Jos kirjoitetaan huonoja lakeja niin ne aiheuttavat ongelmia yhteiskunnalle. Etenkin jos ne ovat perustuslakia vastaan, joka määrittelee kansan vapauden ja yksityisyyden.

Eli älkää kirjoittako lakeja jotka suojelee tiettyä taloudellista tahoa, mutta on kansan tahtoa vastaan. Koska se ei palvele yhteiskuntaa ja sen kansaa. Lait on tarkoittu suojelemaan kansaa, ei yksilön etuja niin että koko kansa kärsii siitä. Yksilön etu ei saa ajaa yli kansan etujen. Yksilön etuja tulee puolustaa, mutta vain niin että se muu kansa ei siitä kärsi.

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 15.1.2012 @ 10:11

214.1.2012 12:27

Naurettavaa tuollainen perusteellinen tekiänoikeuksien vaaliminen. Nykyään vielä onneksi selviää vaivaisilla 500.000 euron vahingonkorvauksilla jos satut pitämään laitonta hubia päällä, mutta tulevaisuudessa saattaa tulla päivä, kun oveltasi löytyy FBI CIA ja muut USAlaiset valtionpoliisit jotka raahaavat sut eliniäkses quantanamo bayhyn


AMD FX-6300 @4,4GHz/Asus M5A99X EVO R2.0/Ram: 10GB DDR3 /Magicool DIY watercooling /Asus GTX650 Direct CU 1GB /Silverstone 500W Strider plus modular /Creative Sound Blaster X-Fi Xtreme Audio 7.1 SB1040 /Intel 330 120Gb SSD + SG Barracuda 7200.10 250Gb + SG Momentus 5400.6 500Gb + WD 5400RPM 250Gb /Fractal Design ARC XL /Samsung 940BF & Syncmaster TA350 & Eizo Flexscan S1910/Samsung Bluray Combo SATA 12X /Razer Lycosa /Razer Carcharias & Creative Desktop theater 5.1 DTT2500 Digital /Razer Naga /Win 8.1 Pro 64

314.1.2012 12:54

Lainaus:
Tuskin kukaan pystyy ihan 100%:sti noudattamaan tekijäoikeuksia. Joten en kyllä tuomitsisi jotain jonkun pikku erehdyksen takia
Moni lataaja ei ymmärrä sitä, että ohjelmat toimivat siten, että ainakin ladattava tiedosto tulee automaattisesti jaetuksi (jakeminen on rikos). Aika monen yksittäisten musiikkikappaleiden lataajan voidaan olettaa tehneen erehdyksen mutta silti useita syytetään laittomuuksista ilman, että ymmärtävät mitä ovatkaan menneet tekemään - ilman, että annettaisiin mahdollisuutta korjata erehdys.

Vaikka tässä tapauksessa kyse on todennäköisesti erehdyksestä niin on otettava huomioon se, että to-leirin ei hyväksy "erehdystä" selityksenä. Minusta tässä tapauksessa SOPA -lain edistäjän syyttäminen on ihan täysin oikeutettua.

sitä niittää mitä kylvää.

414.1.2012 13:19

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Ysf:
Lainaus:
Tuskin kukaan pystyy ihan 100%:sti noudattamaan tekijäoikeuksia. Joten en kyllä tuomitsisi jotain jonkun pikku erehdyksen takia
Moni lataaja ei ymmärrä sitä, että ohjelmat toimivat siten, että ainakin ladattava tiedosto tulee automaattisesti jaetuksi (jakeminen on rikos). Aika monen yksittäisten musiikkikappaleiden lataajan voidaan olettaa tehneen erehdyksen mutta silti useita syytetään laittomuuksista ilman, että ymmärtävät mitä ovatkaan menneet tekemään - ilman, että annettaisiin mahdollisuutta korjata erehdys.

Itse en niinkään tässä välitä siitä että joku lataa ja tekeekö siinä sivussa rikoksen. Vaan miksi tuo henkilö oli lataamassa alunperin, eli miksi se LAILLINEN asia ei toiminut tälle ihmiselle. Tämä on se asia johon yhteiskunnan pitäisi kiinnittää huomiota. Missä on se varsinainen ongelma.

Eli jos tehdään alkoholin kieltolaki, niin palveleeko se kansan tarpeita. Onko oikein tehdä kyseisen lainrikkojista esimerkkejä ja vainota heitä. Eli en tarkoita että henkilö joka rikoo lakia ei olisi syyllinen, vaan että onko lait kirjoitettu kohtuuttomilla säännöillä, jotka eivät palvele yhteiskunnan kansaa. Tekijäoikeuslakia on kirjoittu osittain korjaamaan tekijäoikeus yritystoiminnan "ongelmia", kansaa vastaan ja tämä on VÄÄRIN. Koska kansan vainoaminen ei korjaa näitä ongelmia, se vain pahentaa tilannetta. Jos kansa menettää uskon lain oikeudenmukaisuuteen, niin yhteiskunta on liemessä. Lait on tarkoitettu suojelemaan KANSAA, ei koskaan toimimaan yhteiskunnan kansan tahtoa vastaan. Eli kansan on hyväksyttävä asia ja sen oikeudenmukaisuus.

Kansa hyväksyy kyllä tekijäoikeuden jos se on kohtuullinen, eli tunnustaa kunnian ja oikeuden sille jolle se kuuluu. Mutta kansa ei tule hyväksymään että tätä oikeutta väärinkäytetään kansan vainoamiseen ja heidän perustuslaillisten oikeuksien poljentaa, sanan ja valinnan vapauden sensuuriin, ihmisten talouden (elämän) tuhoamiseen. Kohtuuden raja on ylitetty ja se näkyy yhteiskunnassa kansalaisten mielipiteissä, eli ihmiset näkevät tekijäoikeuden negatiivisena.

Lainaus:
Vaikka tässä tapauksessa kyse on todennäköisesti erehdyksestä niin on otettava huomioon se, että to-leirin ei hyväksy "erehdystä" selityksenä. Minusta tässä tapauksessa SOPA -lain edistäjän syyttäminen on ihan täysin oikeutettua.

sitä niittää mitä kylvää.

Vahingon iloa, mm... Joskus voi osua omaan nilkaan...

Se mitä tuo TO-leiri tekee tai on tekevinään, ei ole minusta merkityksellistä. Kyse on siis loppujen lopuksi siitä saako kansa ja päätäjät oikeaa tietoa. Tai ehkä paremmin sanottuna näkeekö he oikeita asioita, eikä vain sitä mitä TO-leiri tai Piraatit heille toitottaa pasuunoin. Ei tässä ole kysymys kumpi on oikeassa TO tai Piratismi, vaan yhteiskunnan kansan tarpeista, eli mikä sille on parasta. Kohtuu kaikessa, kansa ei saisi kärsiä TO-asiasta.
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 14.1.2012 @ 15:10

514.1.2012 15:33

@Lumikki

Valittettavasti TO-väen tekemisillä on paljon merkitystä riippumatta siitä, kuinka avointa tiedottaminen on - etenkin mikäli tietämättömät päättäjät tekevät lobbauksen perusteella päätöksiä jotka vaikuttavat negatiivisesti mm. Internetin turvallisuuteen.

Hyvänä esimerkkinä on SOPA:n vaikutus DNS-järjestelmän tietoturvalliseen toteutustapaan (DNSSEC) ja sen negatiivinen vaikutus mm. phising -huijauksiin ja sivustojen luotettavuuteen.

Tämä on hyvä esimerkki siitä, että ehdotuksia ja päätöksiä tekevät ihmiset, jotka eivät ymmärrä Internetin perusrakenteita ja tajua mitä vaikutuksia tehdyillä ehdotuksilla on.

614.1.2012 15:43

@Haxman

Tiedän että näin käy kun tavallaan talousasioihin liittyvät "johto"-ihmiset liikuu samoissa piireissä kuin päättäjät. Tällöin kuullaan vain yksipuoleisesti asioita, eli yritystalousnäkökulmasta. Yritykset lobbaa sitä omaa näkökantaa, joka ei välttämättä edusta kansan näkökantaa ja ennenkaikea ei välttämättä ole kansalle parasta.

Kansaa ei ymmärretä jos ei olla siellä missä se kansa on tai kansan tasolla. Kun omat talousasiat on hyvin, niin ei ehkä nähdä enään että jokin ei ole hyvin kansalle.

Tavallaan voisi ehkä sanoa että nähdään vain "me" lailliset ja rikolliset. Kuitenkin syyt miksi joku teki rikoksen voi olla lähtöisiin siitä mitä "me" päättäjät tehtiin. Turha sitä on olla tekopyhä ja sanoa että ei se ole minun vika, jos muokataan lakeja ja yhteiskuntaa sellaiseksi että se johtaa kansaa rikoksiin. Ei kansaa saa noudattamaan lakeja aseenpiippu suussa, vaan siten että kansalaiset uskovat että lait ovat oikeudenmukaisia. Kun kansa alkaa kyseenalaistamaan lain ja tuomioiden oikeudenmukaisuuden, niin silloin ollaan pulassa.

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 15.1.2012 @ 10:11

714.1.2012 23:07

Ennen tuomittiin noidaksi ja poltettiin roviolla vain sen perusteella että joku sanoi sinua noidaksi. Olit syyllinen noituuteen, jos pystyit sen todistamaan, mikä oli käytännössä mahdotonta. samaan aikaan hovissa tavaoiteltiin taikuuden saloja.

Nyt sama laki on tekijänoikeuksissa. Maaima ei ole muuttunut pimeältä keskiajalta. Samt lait, samanlainen luokkajako, samanlainen riisto. Asiat ovat vain verhoutuneet erilailla.

815.1.2012 0:33

"TTVK:n Antti Kotiloinen syyllistynyt piratismiin"

Kyseistä uutisotsikkoa odotellessa.

915.1.2012 3:15

Ihmiset tekee virheitä... ei journalistipalkinnon arvoinen uutinen.

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Lumikki:

Kyse on biljoonien dollareiden mediayritysten taloudellisista eduista ja niiden loppauksesta, kauniisiin tekopyhiin sanoihin käärittynä.
Loppauksella Lumikki tarkoittanee varmaan lobbausta. Kiva paatos, jopa niin kiva, että ihan hirvittää. Muusikot varmaan sitten itse etsivät ne piraatit koloistaan? Ei mediayrityksien tehtävä ole olla tekijänoikeuksien valvojia vaan olla välikätenä artistin ja yleisön välillä.
Sosialisoidaan koko bisnes niin sitten kaikilla pitäisi olla kivaa, anarkiaa kehiin, hiiteen demokratia, eläköön vapaa piraattinetti?

Eri maiden lait ovat voimassa niin pitkään kunnes ne kumotaan/muutetaan. Lakeja tulee noudattaa.

Rahaa tehdään myös piratismilla. Apuna käytetään tekopyhiä teesejä ja vapaan kopioinnin ihannointia jne.
Esimerkkinä jotkut puolueet, kirjava määrä pikku yrittäjiä, nettisivustot yms. tekevät rahaa ihannoidessaan tätä anarkistista "nirvanaa" eli myyvät aatetta, nettimainoksia, kiintolevyjä/cd-levyjä ja paljon muuta.

Epäilen, että "nettianarkian" ihannointi kuuluu osana ihmisen kasvamiseen, eli kyllä siitä yli pääsee :)
Peace for all!

1015.1.2012 10:10

@Jake1912

Eihän kukaan ole vastaan sitä että tehdään yritystoimintaa kohtuullisella tavalla. Se on tarpeelinen osa asiaa, välttämätöntä ja haluttua. Eikä kukaan vastusta sitä että koitetaan saada ne Piraatit vastuuseen jotka tekee rahaa toisten tuotteilla. Mutta se ei tarkoita että jokainen näistä ihmisistä tekee asioita rahasta tai että ihannoidaan ilmaista piratismia.

Asiat ovat myös seurausta nykyisestä TO-toiminnasta, eli yritykset ja järjestöt tekee asioita väärällä tavalla. Esimerkiksi ylihinnoittelu uusissa tuotteissa, sensuurin ja sanavapauden estot, sekä vaadittu tuomioita jotka ovat kohtuuton taakka ihmisille verrattuna rikokseen.

Ei tässä ole kyse mistään nettianarkia ihannoinnista, vaan siitä että ne tekijäoikeus asian ihmiset ovat menneet liiallisuuksiin asioissa. Eikä tässä ole enään kyse siitä että ei noudatettaisi lakeja, vaan että tekijäoikeus asiaa ajavat lobbavat itselleen sopivia lakeja, joita iso osa kansa vastustaa koska ne rikkovat perustuslakeja ja kansan tarpeita. Nämä asiat joita tehdään väärin lisää piratismia. Joka sitten on tekosyy tehdä lisää vääryyttä.

Se mitä sinä sanot on aika lapsellista, koska pitäisi hieman miettiä koska se yritystoiminta on mennyt liian pitkälle. Minusta se ei ole enään kunnollista yritystoimintaa jos kansa alkaa kärsiä siitä. Vai onko sinusta oikein että tietty yksittäinen taho hakee voittojaan niin että koko kansa kärsii siitä?

Kysymys on kohtuulisuudesta, eli yritystoiminta pitäisi olla sellaista että sen asiakkaat ovat tyytyväisiä palveluun ja tuotteisiin.

Demokratia ei ole sitä että suljetaan silmät negatiivisilta asioilta joita tapahtuu yritystoiminnan ympärillä ja syytetään muita näistä asioista. Älä ymmärrä väärin en tarkoita että jokainen piraatti ei olisi syyllinen lain rikkomiseen, mutta tarkoitan myös että ei ne TO-tahot ole asian suhteen viattomia. Näen heidät ihan yhtä syylliseksi asiaan, vaikka laki heitä ei tuomitsekkaan, koska hehän ne lait lobbasi läpi itsensä eduksi, ei kansan eduksi.

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 15.1.2012 @ 13:34

1115.1.2012 19:42

Lumikki

Provosointi on kovin helppoa nykyään, samoin yleistäminen.

En allekirjoita väittettäsi, että tekijänoikeusasiaa ajavat liiottelisivat. Päinvastoin, he ovat, sanoisinko, liian lepsuja. Esimerkiksi artistin takana olevat mediayritykset ovat varmaan tosi kyllästyneitä oravanpyörään, kun heidän itse pitää jahdata rikollisia siinä pelossa, että artisti lähtee jonkun muun mediayrityksen "talliin" paremman tienestin perässä.
Rahaa siinä palaa, siitä on viittamasi lapsellisuus kaukana.

Viihdeteollisuus on bisnestä ja piratismi on sen syöpä. Lääkkeet eivät tahdo tehota, uusia keinoja on keksittävä. Loppuen lopuksi kuluttajat maksavat laskun uusien tuotteiden korkeissa hinnoissa, jotka ovat mm. piratismin ja huonojen lakien seurausta.
Laki tulee aina "myöhässä" ja lait eivät ole ikinä valmiita, aina on parannettavaa, sen allekirjoitan.

Demokratian lähtökohtiin kuuluu olemassa olevien lakien kunnioittaminen. Lobbaus on laillista, yritystoiminta on lakien mukaista. Piratismi ei kunnioita olemassa olevia lakeja, joten on vähintäänkin outoa joidenkin tahojen yritys nousta samalle tasolle keskustelemaan vaikkapa tekijänoikeuksista laillisten toimijoiden kanssa.

Eikun vain kopioinnin sijasta rahat tiskiin niin ei tarvitse omaatuntoaan pelätä, saatikka poliisia.

Mielestäni sivuston julkaisema uutinen on osoitus eräänlaisesta piratismin ihannoimisesta. Tuodaan julki yksityshenkilöiden tekosia ja puolustetaan sillä omaa, myyvää "isoa" aatetta. Rahan tekeminen on varmaan vaikeaa tällä alalla, mutta ei tietenkään tuomittavaa.

Peace!

1215.1.2012 20:49

Jake1912
jos edellinen kommettisi olisi totta niin miten selität sen ettei Sveitsissä piratismia nähdä ongelmana. Otetaan esimerkiksi tuote, jota ei enää myydä missään. Jos kyseisen tuotteen ostaa esimerkiksi kirpparilta tai Huuto.netistä niin myyjä saa muutaman euron (tai jos kyseessä on keräilykohde niin ehkä vähän enemmänkin). Nämä rahat ovat kyseisen uutena ostettavista tuotteista pois eli siis viihdeteollisuuden tuloista. Jos taas kyseinen henkilö lataa sen saman tuotteen (jota ei myydä missään joten uutena ostaminen on mahdotonta) ja sijoittaa käytettyn tuotteen ostoon sijoitetut rahat uuden kulttuurin ostamiseen niin eikö tässä tapauksessa viihdeteollisuus voita piratismista?Toiseksi esimerkiksi ilman Napsteria aikoinaan tuskin tänäkään päivänä ei musiikkia myytäisi digitaalisesti vaan myynti perustuisi fyysisiin äänitteisiin. Levyteollisuus kun tunnetusti on harvinaisen vanha-aikainen eikä näe teknologian kehitystä mahdollisuutena vaan ongelmana. Tätä kuvastaa myös esimerkiksi Spotify.

Itse näkisin piratismin ennemminkin kannanottona kuin varastamisena. Kun moni on todennut niin jos tuotteet tarjotaan halutussa muodossa ja kohtuulliseen hintaan ne myyvät, tästä Steam hyvänä esimerkkinä. Koska selvistikin edustat tuottaja/tekijä puolta niin kysyisin sinultakin saman kysymyksen jonka olen esittänyt kaikille tekijänoikeusnatseille ja musiikintuottajille, jotka olen tavannut (tasan 0% on osannut/halunnut vastata): Jos eläisimme siellä fantasiamaailmassa missä piratismia ei ole olemassa ja sattuisi tulemaan taantuma tai yksinkertaisesti vuosi jolloin viihdeteollisuuden tuotteisiin ei käytettäisi rahaa niin mitä sitten syytettäisiin jos käytetty rahamäärä pienenisi? Alettaisiinko seuraavaksi vainoamaan käytettyjen tuotteiden myyjiä, koska nämä aiheuttavat rahallista menetystä viihdeteollisuudelle?


1315.1.2012 21:26

Mitä tähän sanoisi, juuri tämä on ongelma. Ihmiset eivät enään "usko" samoihin asioihin. Toiset ovat sitä mieltä että TO-asiat ovat ongelman juuri, toiset taas sitä että piratismi aiheuttaa ne ongelmat.

Minä näen piratismin seurauksena yhteiskunnassa olevasta ongelmasta. Ongelmat aiheuttaa piratismin ja piratismi aiheuttaa ongelmat.

Viihdeteollisuus ei kuitenkaan ole pystynyt palvelemaan kansaa ilman että se on aiheuttanut kansalle myös ongelmia. Se ainakin on FACTA. Se ketä tuosta syytetään niin se riippuu siitä keneltä asiaa kysytään.

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 16.1.2012 @ 09:42

1415.1.2012 21:35

cpenter83

En haluaisi selitellä mitä poliitikot pitävät oikeana tai vääränä, näkökulmia saa, ja pitää olla. Mielestäni Sveitsissä toimii demokratia. Esimerkiksi, jossain maassa kevyet huumeet ovat laillisia.

Tuotteiden tekijänoikeudet eivät lakkaa, jos tuotetta ei enää jostain syystä löydy kaupasta. Steam on mielestäni hyvä esimerkki toimivasta bisneksestä uusien ja vanhojen pelien jakelukanavana. Mainitsemasi Spotify on mielestäni vielä kehitysvaiheessa,
soraääniäkin on artistien puolelta kuulunut.
Nämä yritykset toimivat tiettyjen lakien mukaan ja hyvä niin.

Mikään ei ollut mukavampaa, kuin jonottaa kaupassa viime jouluna C64 ja Amigan retropelicd.tä ja kunnon joystickia, saamatta jäi :(

Mielestäni sellainen kannanotto, jossa rikotaan lakia, ei ole kovin fiksua toimintaa. Jotenkin minusta tuntuu ettei sellaisia kannanottoja voi ottaa vakavasti.

Kysymykseesi lyhyt vastaus: En usko salaliittoteoriaan tässä tapauksessa, jossa viihdeteollisuus olisi kaikkivoipa. Yrityksiä kuolee ja uusi syntyy. Sen sijaan vainoaminen on varmaan lailla kiellettyä, natseiltakin.

1515.1.2012 22:06

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti jake1912:

Viihdeteollisuus on bisnestä ja piratismi on sen syöpä.
Viihdeteollisuus on hakannut päätänsä seinään jo 30 vuotta, miten se on parantanut tuotteidensa ostomahdollisuutta, ei mitenkään.

Edelleen odotan sitä, että saan ladata netistä saman DVD-imagen, jonka voin polttaa levylle ja joka löytyy Anttilan Alekopasta, totta kai halvemmalla hinnalla, kuin se mikä Anttilassa on, koska välikäsiä on huomattavasti vähemmän...
Sama pätee kohta bluray-levyihin.

Kuinkahan vaikea pete piraatin on vaikea saada tälläinen levy netistä: kuva

Jos viihdeteollisuus olisi käyttänyt ne rahat, mitä se on käyttänyt laitonta lataamista vastaan käytyjä taisteluja, kehittämään parempia jakelukanavia ja käyttäjäystävällisiä tuotteita, voisin veikata, että piratismia tuskin enää olisi.
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 15.1.2012 @ 22:18

1616.1.2012 7:06

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti jake1912:
Mielestäni sellainen kannanotto, jossa rikotaan lakia, ei ole kovin fiksua toimintaa. Jotenkin minusta tuntuu ettei sellaisia kannanottoja voi ottaa vakavasti.

Eli esimerkiksi totaalikieltäytyjät eivät osaa antaa vakavaa kannanottoa? Kannattaa ylipäänsä tutustua historiaan, monesti se kansalaistottelemattomuus on loppujenlopuksi ollut se tehokkain vaikutustapa jos lait on säädetty kohtuuttomiksi ja kansan mielestä vääriksi. Laki on kuitenkin kansaa varten eikä päinvastoin. Onko sinusta myös esimerkiksi Nelson Mandela ihan pelle ja sellainen ihminen jota ei voida ottaa vakavasti? (Moni tuntuu ottavan)
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 16.1.2012 @ 07:12

1716.1.2012 8:46

cpenter83

Kansalaistottelemattomuus eroaa piratismista mielestäni siinä, että siinä tiedetään seuraukset ja ollaan valmiita "kärsimään" ne seuraukset. Henkilö on valmis näin uhraukseen, joka vaikuttaa vähintäänkin itseensä ja läheisiinsä.
Onhan noita hyviä ja huonoja esimerkkejä vaikka kuinka; Rikotaan lakia vain siksi että päästäisiin oikeuteen kertomaan oma kanta, mutta joskus siitä on seurannut jotain hyvääkin.

En pidä siitä, että kun argumentit loppuu, otetaan esimerkkejä hatusta ja yritetään selittää kantojaan esim. jollain Nelson Mandelalla. Menee hieman "yliyrittämiseksi".
On ymmärrettävä, että asioista on eri näkökulmia ja mielipiteitä, ei ole olemassa absoluuttista, yhtä oikeaa totuutta.

Olen sitä sukupolvea, joka nuoruudessaan tallensi radiosta musiikkia yms.c-kasetille. Se ei ole laitonta Suomessa nykyäänkään.
Esimerkiksi jotkut kasettia nykyaikaisemmat tallennuspalvelut automaattisesti jakavat tallentamasi myös eteenpäin ja se on yksi suurimmista ongelmista "artistin" kannalta. Lakeja tulee solkenaan, jotkut hyviä ja jotkut pahasti keskeneräisiä. Valvova taho seuraakin tällä hetkellä lähinnä vain "lähteiden" upload kuormia, koska "jäävuorenhuiput" saadaan esiin näin helpoiten. Loppu sitten onkin poliisityötä.

Viihdeteollisuuden yrityksiä ei olisi olemassa ilman maksavia kuluttajia, tuloja. Vapaamatkustajia riittää, kun siihen annetaan mahdollisuus esim. löysällä lainsäädöllä. Uusia jakelukanavia syntyy, vanhoja kuolee. Oravanpyörä on valmis. Ei ole olemassa ilmaisia lounaita (anteeksi kulunut sanonta).

Peace!
Jake kuittaa ja poistuu takavasemmalle ihmettelemään kerääntynyttä tekemättömien töiden listaa.

1816.1.2012 9:35

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti jake1912:
Olen sitä sukupolvea, joka nuoruudessaan tallensi radiosta musiikkia yms.c-kasetille. Se ei ole laitonta Suomessa nykyäänkään.
Olen samaa sukupolvea, mutta kuten jo yllä mainitsin viihdeteollisuuden ja / tekijännoikeuksien haltijoiden haluttomuuden tulla maksavia asiakkaitaan vastaan. Mainittakoon "huonona" esimerkkinä Canal+ Satelliittipaketti, alkuun koettivat masinoida vain omaa digiboxiansa, josta ei ole minkään sortin arkistointimahdollisuutta kuin pieneksi käyvä kiintolevy. Tämäkin sillä, että pelkäävät tallenteiden päätyvän jakoon, guess what, ne päätyvät tästä huolimatta... Ilmeisesti nykyään jo maksavat asiakkaat kiertokonstein pystyvät arkistoimaan talleenteensa, mutta kyseinen toimenpide vaati monet yhteydenotot kuluttaja-asiamieheen ja viestintäministereihin ennen kuin tuokin esto saatiin jollakin tapaa purettua, mikä alkoi pelkästään sillä, että maksavia asiakkaita kiusattiin.

Sama "ongelma" on Elisaviihteessä, ilmeisesti tekijänoikeuden haltija ei anna Elisan asiakkaan tallentavan maksukanaviansa, koska ilmeisesti Elisa ei pysty takaamaan ettei ne päädy "jakoon". Tämäkin esto / pelko, vaan kun pelätään, että tallenne päätyy laittomaan jakoon. Guess What, kyllä se päätyy kumminkin, jos joku niin haluaa...

Oi niitä aikoja kun tekijänoikeuksia rikottiin tallentamalla elokuva vhs-kasetille ja lainaamalla se kaverille, kun se ei muistanut katsoa sitä... Kyllä jollakin tapaa on päättäjiltä ja TO-mafialta myös unohtunut kohtuus näissä asioissa ja kuten jo jopa uutisesta voi päätellä, mikä haloo nousee yhdestä kuvasta, mutta niin metsä vastaa, kun sinne huudetaan...

1916.1.2012 9:59

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti jake1912:


Kysymykseesi lyhyt vastaus: En usko salaliittoteoriaan tässä tapauksessa, jossa viihdeteollisuus olisi kaikkivoipa. Yrityksiä kuolee ja uusi syntyy. Sen sijaan vainoaminen on varmaan lailla kiellettyä, natseiltakin.

En itsekään usko mihinkään salaliittoteoriaan, ei tässä siitä ole kysymys. Enemmäkin viihdeteollisuuden haluttomuudesta mukautua nykyaikaan. He myös lobbaavat omia etujaan joka on ymmärrettävää, mutta usein kansalle haitallista. Eli tavallaan ollaan vanhanaikaisia, eikä hyväksytä tiettyjä uusia teknologisia asioita joita kansa kuitenkin haluaa.

Käytän esimerkkinä vaikka Network Access Storage (NAS) joka on ethernet verkkoon laitettu keskitetty tallenusväline. Sen tarkoitus on siis että esimerkiksi kotona voidaan kaikki media ja tieto keskittää samaan paikkaan ja kaikki kodin laitteet käyttävät niitä tuolta. Tämä on asia jota TO-väki ei hyväksy, koska se on jakamista. Ongelma kuitenkin on että siinä on suuri ero ihmisten kodin sisällä tapahtuvalle asialle ja jakamisellle muille ihmisille internetin läpi. Tarkoitukseni on sanoa että kun estetään koko ajatusmalli, niin voidaan estää vahingossa myös siihen liittyvät hyvät asiat. Eli se kotihiiri siellä kärsii kaikista näistä rajoituksista, vaikka voisi tietää miten asiat saisi paremmaksi.
http://www.qnap.com/images/products/nas/vsseries/TS419P2_10.png

Toinen esimerkki on kuinka vastahakoisia mediayritykset ovat olleet menemään digitaalisiin jakelukanaviin. He ovat siis ajaneen noita alas ja ottaneen tuotteitaan niistä pois, vaikka ne ovat se paras keino piratismia vastaan. Tuottaa nopeita, edullisia ja monipuolisia digitaalisen tuotteen jakelukanavia. Hyvä esimerkiksi tästä on juuri tuo Steam. Erittäin suosittu ja kun saa halvalla, nopeasti kotoa käsin tuotteet, niin niitä ostetaan.

Tästä on myös olemassa huono esimerkikki eli EA:n Origin client, joka on hyvin samanlainen kuin Steam. Mikä meni vikaan? Yksinkertaisesti yritys eli EA, haluaa kerätä ihmisten tietokoneista tilastollista tietoa jolla voisi parantaa heidän omia tuotteitaan, mutta ei kysy asiaan lupaa vaan tekee sen PAKKO toimena. Monet ihmiset kokivat tämän heidän yksityisyyteensä tunkeutumisena, vaikka osa sen hyväksyikin. Tämä on juuri se ongelma, kunnioituksen puute asiakkaan tarpeisiin, ajetaan VAIN JA AINOASTAAN sitä omaa etua, ei ymmärretä sitä asiakasta.

Pitää ymmärtää ihmisen perusluonne, eli ihmiset haluaa kunnioittaa lakeja, koska ne on tehty heidän suojelemiseen. Mutta jos lait tai yritystoiminta alkaa kääntyvät kansaa vastaan, niin ihmisten kunnioitus näitä lakeja ja yritystoimintaa kohtaan vähenee. Näin on tapahtunut TO-lakien ja monien mediayritysten kohdalla. Ne kun eivät enään tee asioita niin että ne kunnioittaisi niitä kansalaisen tarpeita, vaan on osittain niitä vastaan.

Vasta kun ne henkilöt jotka ovat vastuussa näistä asioista alkaa nähdä mistä se ongelma juontaa ja miten se OIKEASTI ratkaistaan, niin vasta sitten piratismi vähenee. Eli kunnioittakaa kansan tarpeita ja koittakaa nykyaikistaa palvelunne sellaiseksi että se palvelee sitä kansaa paremmin. Näillä päätävillä tahoilla on aivan liikaa päässä selaisia mietteitä kuin, pitää estää asia MEIDÄN oman edun takia, kun pitäisi miettiä miten saamme tämän asian paremmaksi asikakkaillemme.

Asiakkaan tyytyväisyys on se ratkaiseva tekijä, koska jos asiakas (kansa) ei ole tyytyväinen, niin he hakevat omia ratkaisuja muualta (piratismi). On ihan turha kuvitella että kyllä sen kansan saa aisoihin pelottelemalla ja estämällä asiat. Mieti tuossa mitä edellinen lause sanoi, lähinnä minkälaista toimintaa tuo on kansan silmistä nähtynä. Asialla tai teolla, kuten esimerkiksi lailla on VOIMAA vain jos kansa hyväksyy sen. Jos kansa ei hyväksy tekoja, niin kansa kääntyy sitä tekijää vastaan. Huomaa ero sen välillä mitä sinä itse näet hyväksyttävänä ja minkä kansa hyväksyy.
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 16.1.2012 @ 12:07

2016.1.2012 14:59

Tässä taas yksi esimerkki miksi torsoista tuotteista ei haluta maksaa.


Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Nokia X5 julki – iPhone X:stä tuttua designia pikkurahalla Nokia X5 julki – iPhone X:stä tuttua designia pikkurahalla (19.7.2018 18:25)
HMD Global on esitellyt Kiinan markkinoille Nokia X5 -älypuhelimen, jolla pyritään vetoamaan tyylikästä ja edullista puhelinta etsivään kansanosaan. Nokai X5:n muotoilussa noudatetaan aiemmin ....
3 kommenttia
Google vihjailee – Android ei välttämättä pysy ilmaisena jos EU:n tahto menee läpi Google vihjailee – Android ei välttämättä pysy ilmaisena jos EU:n tahto menee läpi (19.7.2018 18:13)
Googlen toimitusjohtaja Sundar Pichai tuntuu olevan hyvin järkyttynyt Euroopan komission eilen julkistamasta 4,3 miljardin euron sakosta. Komission mukaan Google on käyttänyt määräävää markkina-asemaa ....
9 kommenttia
Älypuhelimen näyttö rikki? Uusi lasi kestää entistä kovempaakin käsittelyä Älypuhelimen näyttö rikki? Uusi lasi kestää entistä kovempaakin käsittelyä (19.7.2018 18:08)
Yhdysvaltalainen lasivalmistaja Corning on ottanut uuden harppauksen älypuhelimien näyttöjen suojana käytettävissä Gorilla Glass -lasien kehityksessä. Yhtiö on esitellyt seuraajan nykyisissä ....
Samsung yllättää – Taipuva puhelin tulee jo ensi vuonna myyntiin Samsung yllättää – Taipuva puhelin tulee jo ensi vuonna myyntiin (18.7.2018 20:02)
Samsung kehittää seitsemän tuumaista mobiililaitetta, jonka voisi taittaa keskeltä pienemmäksi – samaan tapaan kuin lompakon. Suunnitelmista uutisoi Wall Street Journal. Kyseessä olisi yksi ....
5 kommenttia
Honor 10:n suorituskyky ja kamera paranee – Akkukestoakin luvassa lisää Honor 10:n suorituskyky ja kamera paranee – Akkukestoakin luvassa lisää (18.7.2018 17:27)
Toukokuussa Suomessa myyntiin tulleelle Honor 10 -älypuhelimelle on luvassa kaksi mainittavaa muutosta elokuun 3. päivä ilmestyvän päivityksen mukana. Honor 10:n omistajien saataville on ....
2 kommenttia

Uutisarkisto