AfterDawn: IT-alan uutiset
Osallistu Elisan arvontaan ja voita Xiaomi Mi Robot Vauum-Mop Pro -robotti-imuri!

Elisa supisti TPB-estoa kohua herättäneiden sivustojen osalta

Kirjoittaja Manu Pitkänen @ 11.1.2012 18:28 Kommentteja (13)

Elisa supisti TPB-estoa kohua herättäneiden sivustojen osalta Elisa on päivittänyt tänään 9. tammikuuta julkaistua tiedotetta, jossa se luetteli The Pirate Bay -eston piiriin kuuluvat domain-nimet.
Elisa esti toissa päivänä asiakkailtaansa pääsyn The Pirate Bay -verkkosivustolle Helsingin käräjäoikeuden aiemmin antaman päätöksen mukaisesti. Eston piiriin kuuluvat domain-nimet määritteli Helsingin ulosottovirasto TTVK:n antaman listan perusteella. Mukaan oli lipsahtanut The Pirate Bay -palveluun liittyvien domain-nimien lisäksi osoite, joka ei suoranaisesti liity tapaukseen.

Asiaan kuulumattoman osoitte, jota vaadittiin estettäväksi, oli www.piraattilahti.fi. Sivu ohjasi suomalaisten sähköisiä oikeuksia puolustavan EFFI-järjestön sivuille (sivu sisälsi aiemmin palvelun, jonka avulla Elisan TPB-esto voidaan kiertää).
Esto on sivuston osalta nyt purettu. Elisa ei tarkentanut syytä tähän, mutta ulosottoviranomainen oli lisännyt ne listalleen todennäköisesti epähuomiossa.

Nettipoliisi Fobba kritisoi tänään sitä, että yhdistyksellä on liian paljon vaikutusvaltaa estotoimien toimeenpanossa.

Mielestäni on melko ongelmallista, että yhdistys määrittää tarkemmin estetyt sivustot ja vastaa niiden päivittämisestä ajan tasalle
Marko "Fobba" ForssPäivitys. Virheellinen huomio, että piraatti.fi olisi ollut estolistalla, poistettu.

AfterDawnin diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Edellinen Seuraava  

13 kommenttia

111.1.2012 18:54

Seuraavaksi pitää lisätä estot proxy sivustoille

211.1.2012 18:59

"mutta ulosottoviranomainen oli lisännyt ne listalleen todennäköisesti epähuomiossa."


Juu ja yhtä epähuomios mun mummo skeittaa...

Eli toisin sanoen ei niiden sivujen sisältöä sitten edes viitsitä katsoa, vaan domain nimiä kytättiin tuossa...ja en usko että oli mikään epähuomio, että sattui effin sivukin sinne samaan. ajattelivat varmaat että "pistetään tuosta vähän extraa joukkoon ei niitä kukaan tarkista"


Ja kuten Marko Forss kirjoitti: "Mielestäni on melko ongelmallista, että yhdistys määrittää tarkemmin estetyt sivustot ja vastaa niiden päivittämisestä ajan tasalle", Forss pohtii.

eli toisin sanoen meneekö se tulevaisuudessa siihen että sieltä rupeaa tulemaan joka viikko uuttaa listaa ja aina uusia domaineja joita pitäisi addia tuohon estolistaan ja ilman sen kummempia keneltäkään kyselemättä


Sensuuri on sairaus joka leviää

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 11.1.2012 @ 19:12

311.1.2012 19:17

Ja kielletään ihmeessä vielä VPN protokollan käyttö! :/

411.1.2012 19:38

Juu todellakin, se "epähuomio" löytynee ihan ja vain ulosottoviranomaisen (ja TTVK:n) housuista...lienee ihan lonkalta ja oma-aloitteisesti lisännyt löytämänsä "piraatti"-sanaan iittyvät sivut listalle.

Kuten tuo nettipollari Forss tuossa itsekin ihmettelee, niin on ihmeen liiankin suuri valta TO-järjestöllä määritellä nämä asiat / sivustot. Käytännössä TTVK:lla & kumppaneilla näyttää olevan _paljon_ suurempi valta kuin poliisilla tai jopa mitä rikoslaki sanoo.
Jos asia _edes jotenkin_ menisi perustallaajan oikeustajuun, olisi TTVK:n & co. ainoa oikeus tehdä rikosilmoitus - ja siitä eteenpäin kaiken muun pitäisi hoitaa itsenäisesti poliisi, syyttäjä ja lopulta oikeus - olettaen että homma edes laitettaisiin sinne asti. Ei näin, että to-järjestöt toimivat laajilla, suorastaan epämääräisillä poliisivaltuuksilla, enemmän kuin poliisi itse ja oikeus vain sanoo "joo, kun te niin sanotte niin suljetaan se..."
Just. :)

Pistää hieman miettimään, että kuinka paljon TTVK & co. näille tuomareille sitten maksavatkaan...ai niin, mutta eihän _Suomessa_ olekaan korruptiota, ei koske Suomea. :P

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 11.1.2012 @ 19:39

511.1.2012 22:48

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti G0lden_Kebab:
eli toisin sanoen meneekö se tulevaisuudessa siihen että sieltä rupeaa tulemaan joka viikko uuttaa listaa ja aina uusia domaineja joita pitäisi addia tuohon estolistaan ja ilman sen kummempia keneltäkään kyselemättä
Olet oikeassa TTVK:lla on oikeus päivittää listaa säännöllisesti ja lisätä ip-osoitteita ja domain nimia niin paljon kuin haluaa. Operaattoreiden on pakko totella oikeuden päätöksen perusteella. Tämä tulee koskemaan tulevaisuudessa myös Soneraa ja DNA:ta.
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 11.1.2012 @ 22:50

611.1.2012 23:40

Lainaus:
Olet oikeassa TTVK:lla on oikeus päivittää listaa säännöllisesti ja lisätä ip-osoitteita ja domain nimia niin paljon kuin haluaa. Operaattoreiden on pakko totella oikeuden päätöksen perusteella. Tämä tulee koskemaan tulevaisuudessa myös Soneraa ja DNA:ta.

Onneksi esto on määrätty vain tilapäiseksi ja se toivottavasti kumoutuu ylemmässä oikeusasteessa aivan järjettömänä keinona koittaa puuttua ongelmaan. Tosin eipä tuolla "estolla" tosiaan ole mitään virkaa, nettimaailma kun on täynnä keinoja kiertää se, tai sitten muut torrent-sivustot vain lisäävät vastaavasti suosiotaan.

711.1.2012 23:49

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti nuppi:
Olet oikeassa TTVK:lla on oikeus päivittää listaa säännöllisesti ja lisätä ip-osoitteita ja domain nimia niin paljon kuin haluaa. Operaattoreiden on pakko totella oikeuden päätöksen perusteella. Tämä tulee koskemaan tulevaisuudessa myös Soneraa ja DNA:ta.

TTVK käytti jo kerran valtaansa väärin sensuroimalla sivustoja mihin heillä ei ollut oikeuden lupaa. Se nyt on selvä osoitus siitä että käräjäoikeuden päätös on väärä ja antaa liian suuren vallan yksityiselle taholle. TTVK varmisti tällä "isottelulla" sen että seuraava oikeusaste muuttaa päätöstä varmasti erilaiseksi.

812.1.2012 11:26

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti nuppi:
Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti G0lden_Kebab:
eli toisin sanoen meneekö se tulevaisuudessa siihen että sieltä rupeaa tulemaan joka viikko uuttaa listaa ja aina uusia domaineja joita pitäisi addia tuohon estolistaan ja ilman sen kummempia keneltäkään kyselemättä
Olet oikeassa TTVK:lla on oikeus päivittää listaa säännöllisesti ja lisätä ip-osoitteita ja domain nimia niin paljon kuin haluaa. Operaattoreiden on pakko totella oikeuden päätöksen perusteella. Tämä tulee koskemaan tulevaisuudessa myös Soneraa ja DNA:ta.
No ei kyllä kauaa mennyt kun nuppi on täällä pätemässä :D

Tuo päätös kumotaan varmasti, koska EU:n tuomioistuimessa viisaat herrat päättivät ettei saa estää muita pääsemästä nettisivustolle :)

Suomen alimmat oikeusasteet ovat täyttä paskaa.. Käräjäoikeudessa ei osata ajatella mikä on ihmisten hyväksi, mutta hovioikeudessa asia sitten muuttuu.. Siellä tutkitaan joka näkökulma ennen kuin päätetään mitään. Käräjäoikeudessa luetaan vaan paperit ja tehdään päätös niiden perusteella.

Voin toki kaivaa sen uutisen tähän jos haluat varmistusta.. Se löytyy täälä AD:N sivuilta(:
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 12.1.2012 @ 11:26

Intel i5 2500K @4.2Ghz // Asrock Z68 Pro3 // Asus GTX 460 // Thermalright True Spirit // G.Skill 1600Mhz 4Gb // Nexus RX-5300 // Samsung Spinpoint F3 1Tb & Western Digital 1Tb in RAID0 mode // Aerocool V-Touch A mattamusta + 5kpl Fractal Design 120mm fans // Razer DeathAdder 3500DPI // DenQ 21" //
3DMark06 result: 25442

912.1.2012 15:33

Suomessa ei ole korruptiota, meillä on hyväveli-järjestelmä.

1012.1.2012 17:19

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti johtaja59:
Suomessa ei ole korruptiota, meillä on hyväveli-järjestelmä.
Niistin nenäni.... Ja haistan sarkasmin(:

Intel i5 2500K @4.2Ghz // Asrock Z68 Pro3 // Asus GTX 460 // Thermalright True Spirit // G.Skill 1600Mhz 4Gb // Nexus RX-5300 // Samsung Spinpoint F3 1Tb & Western Digital 1Tb in RAID0 mode // Aerocool V-Touch A mattamusta + 5kpl Fractal Design 120mm fans // Razer DeathAdder 3500DPI // DenQ 21" //
3DMark06 result: 25442

1112.1.2012 17:45

Upsista, mihin tämä linkki viekään.. :D http://proxyitalia.appspot.com/thepiratebay.org/

1213.1.2012 09:34

Ei olla täällä Suomessa ainoita jotka joutuu tuon sensuurijutun kanssa tappelemaan. Tuore juttu:
http://www.tietokone.fi/uutiset/suomen_...mio_sai_jatkoa_

Mutta kyllä Nuppi on väärässä, sillä ei hovioikeus voi muuta tehdä kuin kumota käräjäoikeuden päätöksen. Päätös kun ei voi olla ristiriidassa EU:n tuomioistuimen kanssa.


BSOD is a registered trademark of Microsoft Corporation | Windowsin lähdekoodi

1316.1.2012 17:12

Olisikohan taas aika päivittää listaa vai onko muilla Elisan asikkailla se ongelma että Facebookiin ei pääse suoraan mutta proxyjen yms. kiertojen kautta kyllä?


Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto