AfterDawn: IT-alan uutiset

AfterDawnin vuosi 2011 pakettiin

Kirjoittaja Petteri Pyyny @ 31.12.2011 17:45 Kommentteja (6)

AfterDawnin vuosi 2011 pakettiin Perinteet kunniaan, eli uudenvuoden vietto katkaistaan hetkeksi ja väkerretään kasaan jonkinlainen yhteenveto lopuillaan olevan vuoden tapahtumista. Tällä kertaa päätin luistaa perinteistä sen verran, etten ota kauhean tarkkaan syyniin uutisia, vaan vedän pakettiin jonkinlaisen kuvan siitä, mitä AfterDawnissa itsessään tapahtui tänä vuonna.

Niistä uutisista nyt kuitenkin...


Vuoden uutistarjonnan voinee vetää aika helposti yhteen, kun toteaa, että tekniikkamaailman mielenkiinto on ollut tänä vuonna älypuhelimissa ja tableteissa. Kaikki muut teknologian osa-alueet ovat jääneet pienemmälle huomiolle uutismaailmassa.

Tämä mobiiliteknologiaan keskittymisen trendi on vahvistunut vuosi vuodelta ja alkaakin tulemaan olo, että PC on monella tapaa "valmis" loppukäyttäjän näkökulmasta -- kun taas lähes PC-tekniikan 90-lukua muistuttava, henkeäsalpaava kehitystahti on käynnissä mobiilipuolella.

Mobiilinäkökulman vuoteen tiivisti päätoimittajamme omassa mobiilivuoden yhteenvedossaan varsin ansiokkaasti, joten en perehdy asiaan nyt sen syvällisemmin.
Muutoin vuosi on ollut vaivihkaa olohuoneisiin tunkevan "oikean" teräväpiirron vuosi, jota siivitti omalta osaltaan YLE HD -kanavan aloittaminen antenni- ja kaapeliverkoissa sekä jatkuvasti laskevaa käyrää osoittava taulutelevisioiden hintatrendi. 3D tuntuu jääneen tasolle "kiva lisä", kun taas Antenna Ready HD ja/tai Cable Ready HD -tarra on löytänyt tiensä yhä useampaan olohuoneeseen kuluneen vuoden aikana.

Loppuvuoden iso, kotimainen trendi on ollut ehdottomasti tietovuotouutisointi. Tästä uutisoinnista aika iso osa on satanut "AfterDawnin laariin" -- lähinnä nopeasti pystyynpolkaistujen tarkistustyökalujemme ansiosta. Marraskuussa vuodettu puolen miljoonan sähköpostin lista aiheutti tarkistupalveluumme ryntäyksen, jonka ansiosta suomenkielisten sivujemme yhden päivän kävijäennätykset kirjoitettiin uusiksi.

Ja mahtuihan vuoteen vaikka ja mitä tärkeää, mutta kenties parhaiten "isot" uutiset selviävät vuoden 2011 suosituimmat uutiset -listaamme kahlaamalla.

AfterDawn vuonna 2011


Vuosi 2011 oli monella tapaa välivuosi -- tai hengähdystauko -- suomenkielisille toiminnoillemme. Mitään isoja irtiottoja tai uudistuksia ei vuoden mittaan tehty, vaan keskityimme Suomessa lähinnä olemassaolevien toimintojen asteittaiseen paranteluun.

Samaan aikaan kuitenkin työntekijärakenteemme muuttui varsin radikaalisti. Lähes vuosikymmenen mittaista kulttimainetta nauttinut toimittajamme, AfterDawnin supermies, Agent_007 päätti siirtyä "ihan oikeisiin töihin" keväällä. Vastapainona saimme joukkoomme nipun kansainvälisyyttä, kun vuoden mittaan joukkoomme liittyi porukkaa niin Hollannista, Tanskasta kuin Norjastakin. Suomenkielinen tiimimme alkaa olemaan kohta vähemmistössä :-)

Näkyvimmistä projekteista suomipuolella mainittakoon sekä mobiilisivujemme uudistus että ensiaskeleemme paperilehtien ihmeelliseen maailmaan. Puiden kaataminen artikkelimateriaaliksi on ollut varsin mielenkiintoinen kokemus ja on samalla avannut hieman mahdollisuuksia "aikakauslehtimäiseen" artikkelien tuottamiseen myös verkkosivuillemme. Kokeilumme DigiMaailma -brändin alla jatkuu myös tulevana vuonna, edelleen yhteistyössä oululaisen Forum24 -kaupunkilehden kanssa.Muutoin firmassa on pitänyt kiirettä parinkin eri muuton suhteen. Ensin muutti toimistomme eri paikkaan Oulun sisällä ja pari kuukautta myöhemmin muuttivat palvelimemme USAsta Hollantiin. Kumpikaan muutto ei ollut ihan palakakkua-tyylinen, vaan molempiin liittyivät omat kommervenkkinsä. Yllättävän paljon erinäköistä elektroniikkaromua 6 vuoden aikana ehtiikin nurkkiin kertyä...

Vuosi on mennyt monelta osin varsin mukavasti Suomessa. Kävijämäärämme ovat pysyneet hyvissä luvuissa, Tom's Hardware kasvaa pikkuhiljaa "oikean saitin" kokoiseksi ja hintavertailupalvelumme Edukas.fi on ottanut tuulta purjeisiinsa. Tätä kaikkea on luonnollisesti auttanut koko historiamme aktiivisin uutis- ja sisältötuotantovuosi -- AfterDawnin, Puhelinvertailun ja Tom's Hardwaren sivujen alle on tuotettu vuoden mittaan yhteensä yli 3 300 uutista.

Vuosi 2012


Vuonna 2012 tarkoituksenamme on keskittyä sivuston käyttölogiikan parantamiseen, hintavertailupalvelujen kehittämiseen ja valikoitujen sivustojemme ulkoasujen asteittaiseen uudistamiseen. Tom's Hardware tulee toimimaan eräänlaisena testiprojektina, joka tulee uudistumaan ulkoasunsa suhteen keväällä 2012 -- ja jonka kokemuksista pyrimme ammentamaan ideoita myös muiden sivustojemme kehitykseen.

Muilta osin vuosi tulee varmaankin etenemään lähinnä olemassaolevien projektien jatkoviilaamisen merkeissä -- olemme avanneet sen verran monta eri lankavyyhteä kuluneiden vuosien mittaan, että niiden selkeyttäminen ja yhteenhitsaaminen tulee olemaan vielä parin vuoden ajan tärkeimpien asioiden listallamme.

Sisältöpuolella tulemme jatkamaan hyväksikoetulla linjalla, kenties tuoden jotain "näkökulma"-tyyppistä projektia uutistuotantoon mukaan, saitti kerrallaan. Mutta mitäpä sitä hyväksi havaittua kaavaa mahdottomasti muuttamaankaan.

Mutta näin. Toivotan nyt kaikille käyttäjillemme, yhteistyökumppaneillemme ja työntekijöillemme oikein hyvää tulevaa vuotta 2012 ja kiitän samalla kuluneesta vuodesta.-Petteri Pyyny
AfterDawn Oy

AfterDawnin diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Tägit: AfterDawn
Edellinen Seuraava  

6 kommenttia

131.12.2011 18:50

Yhteenveto ja näkökulma, ja sen sellaisia, -juttuja voisi olla kyllä enemmänkin. Mitä harvoja on, on yleensä teidän kommentteihin kirjoittamia ajatuksia. Myönnän nimittäin olevani vähän tietämätön joissain näissä asioissa, etten tiedä miten kaikkeen pitäisi reagoida, esim lakijuttuihin mitä ollut täällä.

Paperimediassahan on käytännössä aina uutisten analysointia siinä sivussa.

231.12.2011 20:33

Tuossa olikin aika hyvä niputus kuluneesta vuodesta.

Eli hauskaa uutta vuotta kaikille!

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 31.12.2011 @ 20:36

31.1.2012 13:48

olis kiva kun AD:hen tulis tasokkaampia uutisartikkeleita! Nykyään ne tuntuu olevan joidenkin 18-kesästen huonosti kääntämiä tiivistelmiä jostain paremmista artikkeleista. Miksi ette te olisi se taho joka tekee nämä alkupeäiset hyvät artikkelit! Esim en muista koskaan kenenkään linkanneen vaikkapa facebookiin AD:n artikkelia, vaan se on aina joku muu lähde vaikka AD olisikin siitä myös uutisoinut. Okei ehkä helpommin sanottu kun tehty. Mut ekana kenkää näille kesätyöläisille ja joku yks-kaks ammattilaista tilalle!

41.1.2012 18:44

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti tubii:
olis kiva kun AD:hen tulis tasokkaampia uutisartikkeleita! Nykyään ne tuntuu olevan joidenkin 18-kesästen huonosti kääntämiä tiivistelmiä jostain paremmista artikkeleista. Miksi ette te olisi se taho joka tekee nämä alkupeäiset hyvät artikkelit! Esim en muista koskaan kenenkään linkanneen vaikkapa facebookiin AD:n artikkelia, vaan se on aina joku muu lähde vaikka AD olisikin siitä myös uutisoinut. Okei ehkä helpommin sanottu kun tehty. Mut ekana kenkää näille kesätyöläisille ja joku yks-kaks ammattilaista tilalle!
Ei minusta AD:n juttujen tasossa ole mitään vikaa! Jutut ovat ehkä lyhyempiä kuin muualla, mutta ne ovat ytimekkäitä ja sisältävät juuri sen tarpeellisen asian. Ja mitä tuohon linkkausjuttuun tulee niin täällä AD:ssa hienosti laitetaan linkit alkuperäisiin lähteisiin, jonka muut uutissivustot vain hyvin harvoin tekevät. Tästä voi johtua vaikutelma, että nämä AD:n uutiset on vain tiivistelmiä ja käännöksiä toisista uutisista, vaikka muidenkin sivujen uutiset perustusivatkin samaan artikkeliin. Niin ja siis ne ystäväsi sitten linkkailevat sinulle niitä AD:ssa ilmoitettuja lähteitä. Kauankos muuten olet näitä AD:n uutisia lukenut?

Kiitokset uutisten kirjoittelijoille viime vuoden uutisista!

BSOD is a registered trademark of Microsoft Corporation | Windowsin lähdekoodi

51.1.2012 19:23

Oli hieno vuosi! =) ! Paljon apua saina kaikkeen tuonna vuonna!


:)

62.1.2012 15:31

Kylläpä oli tosiaan hieno vuosi! =)


:)

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto