AfterDawn: IT-alan uutiset

Skyrimistä Steamin historian nopeiten myyty peli

Kirjoittaja Teemu Laitila @ 19.12.2011 17:10 Kommentteja (10)

Skyrimistä Steamin historian nopeiten myyty peli Bethesdan marraskuussa julkaisema Skyrim on myynyt ennätyksellisen hyvin ja yhtiön mukaan peliä on toimitettu jälleenmyyjille jo 10 miljoonaa kappaletta.
Myynti on ollut erityisen vilkasta PC-alustalla ja Skyrim on jo saavuttanut digitaalisten kopioidensa osalta kaikkien aikojen myyntiennätyksen. Suuri osuus digitaalimyynnistä on tapahtunut Valven Steam-palvelun kautta.

"Skyrim on Steamin historian nopeiten myyty peli", Valvelta kerrotaan. Valven mukaan Bethesda ymmärtää PC-pelaajia, mikä näkyy Skyrimin saamissa lukuisissa positiivisissa arvioissa ja erittäin korkeissa pelaajamäärissä.

Skyrim päihitti myyntinopeudessa jopa edellisen hittipelin Call of Duty: Modern Warfare 3:n, kun peliä myytiin ensimmäisen 24 tunnin aikana jopa 230 000 kappaletta. Pelin kokonaismyynti nousee kehittäjän arvion mukaan noin 650 miljoonaan dollariin, mikä tekee siitä yhden kaikkien aikojen menestyneimmistä usealle alustalle julkaistusta pelistä Battlefield 3:n ja CoD: MW3:n rinnalle.

Tägit: Skyrim
Edellinen Seuraava  

10 kommenttia

119.12.2011 17:42

Lainaus:
mikä tekee siitä yhden kaikkien aikojen menestyneimmistä usealle alustalle julkaistusta pelistä Battlefield 3:n ja CoD: MW3:n rinnalle.

Toivotaan, että BF3 ja CoD ottavat nuolet polviinsa...

219.12.2011 18:29

Lainaus:
Bethesda ymmärtää PC-pelaajia
No tuota on ehkä vähän vaikea sulattaa paikoitellen kökön käännöksen (kamala konsolikäyttöliittymä, huono tuki moniydinprossuille/suurelle muistimäärälle). Toisaalta harva noista isoista peleistä/pelifirmoista tukee esim modaamista yhtä avoimesti ja hyvillä työkaluillakin.

319.12.2011 22:23

Skyrim PC-peli? No jaa-a, aika kakka konsolikäännös huonoilla valikoilla ja bugeilla. Mutta selvästi parempi konsolikäännös verrattuna vaikka bf3:een. Modituki on yksi isoimmista jutuista ainaskin mulle.

420.12.2011 1:32

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Qeetz:
Skyrim PC-peli? No jaa-a, aika kakka konsolikäännös huonoilla valikoilla ja bugeilla. Mutta selvästi parempi konsolikäännös verrattuna vaikka bf3:een. Modituki on yksi isoimmista jutuista ainaskin mulle.
Vai että selvästi parempi konsolikäännös? Miten selität sen, että bf3 pyörii napit kaakossa se 50fps kun taas skyrim 40fps? Muutenkin välillä pätkii kaupungeissa ja valikot tarkoitettu konsoleille. Ja tämä siis i5 2500k:lla @4.5ghz. Jotenkin tuntuu että bethesda ei jaksanut laittaa hd-textuureita ja moniydintukea, koska modaajat lisäävät ne kuitenkin jossain vaiheessa.

Ei siinä mitään, on se skyrim mainio peli silti.
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 20.12.2011 @ 01:34

520.12.2011 1:33

Tuplat tuli näin yömyöhään...

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 20.12.2011 @ 01:35

620.12.2011 7:19

Vielä kun pistävät Skyrimin steamin joulualeen tässä joku päivä -75%:lla niin niitä enkkoja ei kukaan rikokaan vähään aikaan.

Hiukan kiinnostaisi myös rikotaanko steamissä paraikaa jonkin sortin ennätyksiä. Portal 2 kun on tänään reilut 7? ja Portal 1:n saa samaan pakettiin euron lisähintaan. Alkaa olemaan hinnat niillä paikkeilla että kannattaa ostaa jo pelkästään hintatason kannatuksen vuoksi.

720.12.2011 9:08

Kovaa kritiikkiä tässä kommenteissa annetaan tuosta toteutuksesta pc:lle. Kumpi versio tässä nyt tulisi sitten hankkia, pc vai konsoli?

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 20.12.2011 @ 09:27

820.12.2011 9:32

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Markeli:
Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Qeetz:
Skyrim PC-peli? No jaa-a, aika kakka konsolikäännös huonoilla valikoilla ja bugeilla. Mutta selvästi parempi konsolikäännös verrattuna vaikka bf3:een. Modituki on yksi isoimmista jutuista ainaskin mulle.
Vai että selvästi parempi konsolikäännös? Miten selität sen, että bf3 pyörii napit kaakossa se 50fps kun taas skyrim 40fps? Muutenkin välillä pätkii kaupungeissa ja valikot tarkoitettu konsoleille. Ja tämä siis i5 2500k:lla @4.5ghz. Jotenkin tuntuu että bethesda ei jaksanut laittaa hd-textuureita ja moniydintukea, koska modaajat lisäävät ne kuitenkin jossain vaiheessa.

Ei siinä mitään, on se skyrim mainio peli silti.
Kyllä mulla ainaskin mulla skyrim pyörii paljon paremmin. Tosin eri rautaakin. Hyviä pelejä silti molemmat.
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 20.12.2011 @ 09:33

920.12.2011 11:10

Ei tulisi mieleenkään ostaa tuota peliä. Syy ei ole pelissä, vaan se että sille vaaditaan toinen ohjelma (Steam) PC:ssä jotta se edes toimisi. Itse en käytä digitaalisia jakeluohjelmistoja, kuten Steam tai Origin. Mutta ei kai minun tekemisillä ole mitään vaikutusta asiaan. Menettivät vain yhden asiakkaan Steamin takia.

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 20.12.2011 @ 11:30

1020.12.2011 13:45
Steamless4ever
Vahvistamaton

Ei tule minullekaan ikinä vakoiluohjelmia, tai edes jällenmyytäväksi kelpaamattomia verkkorekisteröitäviä pelejäkään yli 20? hintaan. Tyhmät lapset kuitenkin massoina alistuvat verkkovalvontaan tajuamatta siten vahvasti edesauttavansa kuluttajia nöyryyttävän sanelupolitiikan nopeaa leviämistä. Jos edes puolellakin pelaajista olisi tarpeeksi selkärankaa...

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Suomalainen firma Nokian kännykkäbrändin takana on nyt yli miljardin arvoinen Suomalainen firma Nokian kännykkäbrändin takana on nyt yli miljardin arvoinen (21.5.2018 16:30)
HMD Global, Suomessa pääkonttoriaan pitävä yhtiö, joka omistaa lisenssit Nokian kännykkämerkkiin, on nyt virallisesti yli miljardin dollarin arvoinen yritys. Sekä peruspuhelimia että Android-pohjaisia ....
Opas: Näin poistat yläreunan kolon OnePlus 6 -puhelimesta Opas: Näin poistat yläreunan kolon OnePlus 6 -puhelimesta (21.5.2018 16:11)
OnePlus 6 sisältää aivan koko etualan peittävän näytön, jossa aivan yläreunassa on kameralle varattu musta lovi/kolo. Onneksi tuon loven saa halutessaan pois - oppaassamme kerromme miten.
2 kommenttia
Kumpi on parempi, OnePlus 6 vai Huawei Honor 10? Kumpi on parempi, OnePlus 6 vai Huawei Honor 10? (20.5.2018 14:05)
Erityisesti Suomessa viimeisten vuosien aikana suosiota ovat nostaneet kaksi älypuhelinfirmaa. Molemmat ovat Kiinasta, ja molemmat haastavat erityisesti Samsungin halvemmilla hinnoilla. Nämä ....
3 kommenttia
OnePlus 6 ensimmäisessä nopeustestissä, päihittää iPhone X:n ja muut kilpailijat OnePlus 6 ensimmäisessä nopeustestissä, päihittää iPhone X:n ja muut kilpailijat (18.5.2018 19:36)
OnePlus esitteli tällä viikolla uuden huippupuhelimen, joka kantaa odotetusti nimeä OnePlus 6. Kiinalaisyhtiö on perinteisesti tuonut huipputason tekniikkaa keskihintaluokan puhelimiin. Vaikka ....
10 kommenttia
Spotify kaatuilee Android-käyttäjillä, syy WiFi-toistossa Spotify kaatuilee Android-käyttäjillä, syy WiFi-toistossa (18.5.2018 18:44)
Spotify-käyttäjät, ja erityisesti sen käyttöä Androidilla harjoittavat, ovat viimeaikoina valitelleet kaatuilusta. Spotifyn viimeisin Android-versio on tuonut sovellukseen bugin, jonka johdosta ....
2 kommenttia

Uutisarkisto