AfterDawn: IT-alan uutiset

Microsoft päivittää kivikautiset selaimet automaattisesti tammikuusta alkaen

Kirjoittaja Teemu Laitila @ 16.12.2011 12:53 Kommentteja (8)

Microsoft päivittää kivikautiset selaimet automaattisesti tammikuusta alkaen Microsoft ilmoittaa yhtiön blogissa, että yhtiö aikoo tammikuusta alkaen automaattisesti päivittää kaikki Internet Explorer -selaimet uusimpaan versioon, ellei käyttäjä erikseen estä päivitystä.
Microsoft on pitkän yrittänyt rohkaista käyttäjiä selainpäivitykseen ja automaattisten päivitysten odotetaan viimein vievän netin kehityksen suurimman riippakiven Internet Explorer 6 -selaimen lopullisesti unholaan. Microsoftin viimeisimpien tilastojen mukaan netinkäyttäjistä vielä 8,3 prosenttia käyttää Internet Explorer 6 -selainta ja myös muilla vanhemmilla Internet Explorer versioilla on vankka edustus verrattuna uusimpaan Internet Explorer 9 -version.

Päivitykset aloitetaan vaiheittain alkaen tammikuussa Australiasta ja Brasiliasta ja päivitys tapahtuu ennemmin tai myöhemmin kaikille, joilla on käytössä Windows Update -palvelun automaattiset päivitykset.

Vaikka koko Internetin kehityksen ja turvallisuuden nimissä Microsoft suosittelee selainpäivitystä kaikille, yhtiö tarjoaa käyttäjille mahdollisuuden myös estää automaattinen päivitys. Manuaalisen päivityksen mahdollisuus on tarkoitettu erityisesti yrityksille, joissa uuteen selainversioon siirtyminen vaatii yhteensopivuuden testausta muiden järjestelmien kanssa.

Edellinen Seuraava  

8 kommenttia

116.12.2011 12:55

Täältä iso, iso peukku MS:lle tästä päätöksestä. Kiitän.

216.12.2011 13:19

IE6:lla aika vankka kannatus sen ikään nähden.

316.12.2011 13:50

Suomi sentään alle puolessa prosentissa. Oliko ihme että Kiinassa tullaan jäljessä?

417.12.2011 6:35

Mmm.. miten niin iso peukku?

Kyllä asialla on kaksi puolta, eli turvallisuus päivitys ja pakotetaan ihmiset asentamaan/päivittämään ohjelmistoa jota he eivät halua.

Itselläni on IE8 ja en ole käyttänyt sitä koskaan mihinkään muuhun kuin Windows update. Minulle on ihan sama vaikka tuo olisi eka IE. Ei se uudempi tee siitä sen parempaa.

Eli ei pakko päivitys aina ole parempi asia. Itse katson usein uudemmat ohjelmiston PALJON huonommaksi kuin vanhemmat. Ohjelmistoilla on taipumus paisua kuin pullataikina, ilman että ne muuttuu paremmiksi. Esimerkiksi minulla on palomuurista ja kuvankäsittelystä erittäin vanhat versiot käytössä tarkoituksella ja niiden pakko päivittäminen uudempaan tarkoittaisi että joutuisin vaihtamaan molemmat ohjelmat kokonaan pois, koska uudempi versio ei kelpaa.

On kaksi eri asiaa, tietoturva ja henkilön tarkoituksella valitut ohjelmat. Eli vaikka voi ajatella että ihmiset jotka käyttävät vanhoja ohjelmistoja tulisi saattaa ajantasalle, niin pitäisi myös miettiä että heillä voi olla siihen syynsä jota me emme tiedä. Minusta silloin kun muut alkavat tehdä päätöksiä toisten puolesta, se ei aina ole niin hyvä asia. Koska myös sellaiset ihmiset joilla ei ole päivitystarvetta joutuvat päivityksen kohteeksi. Vain siksi että joku muu päätti niin.

Ymmärrän kyllä huolen että jotkut ihmiset eivät ymmärrä omaa parastaan tai ovat tietämättömiä, mutta entä ne ihmiset jotka ovat tehneet valinnan tarkoituksella. Miksi he eivät ole oikeutettu omiin päätöksiin?

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 17.12.2011 @ 06:55

517.12.2011 8:11

@Lumikki: Henkilö joka tarkoituksella haluaa käyttää vanhempia ohjelmia osaa varmasti myös estää haluamansa Windows Update -päivitykset ja hyväksyy silloin myös sen että hänen käyttämäänsä ohjelmistoa ei tueta, nettisivut eivät kenties näy oikein ja hän huolehtii tietoturvastaan muilla keinoin kuin ohjelman julkaisijan tietoturvaäivityksillä.

Suurin osa ei vaan välitä, eikä tarvitsekaan. Sitä softaa käytetään mikä koneelta sattuu löytymään ja heille päivitysten automatisointi on iso etu.

Ja vanhat selaimet ovat suurempi tietoturvariski kuin vanha kuvankäsittelyohjelma ja tietoturva vaikuttaa muidenkin elämään. Suuret bottiverkothan käyttävät nimen omaan tavallisten käyttäjien koneita.

617.12.2011 9:18

Totta, mutta ei vanhat selaimet ole se pääongelma asioihin, vaan se että ihmiset eivät ymmärrä mitä tekevät, eli klikkailevat ja hyväksyvät mitä tahansa ymmärtämättä yhtään mitä tapahtui.

Turha sitä on kuvitella että jos on uusin IE niin asiat ovat paremmin. Eli suosittu on usein suurempi riski kuin harvinainen, oli se uusi tai vanha.

718.12.2011 15:31
Tnoi
Inactive

IE9, fastest way to download other browser to your PC!

818.12.2011 23:01

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Lumikki:
Totta, mutta ei vanhat selaimet ole se pääongelma asioihin, vaan se että ihmiset eivät ymmärrä mitä tekevät, eli klikkailevat ja hyväksyvät mitä tahansa ymmärtämättä yhtään mitä tapahtui.

Turha sitä on kuvitella että jos on uusin IE niin asiat ovat paremmin. Eli suosittu on usein suurempi riski kuin harvinainen, oli se uusi tai vanha.
Uudempi on nopeampi, turvallisempi ja yhteensopivampi. Se tuskin on ongelma, vai?

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto