AfterDawn: IT-alan uutiset

Majaileeko Ranskan presidentinlinnassa piraatteja?

Kirjoittaja Teemu Laitila @ 16.12.2011 15:27 Kommentteja (7)

Majaileeko Ranskan presidentinlinnassa piraatteja? Ranskan presidentinlinnassa harrastetaan piratismia, ainakin jos on uskominen Youhavedownloaded.com-sivuston torrent-palveluista keräämiä tietoja.
Ranskalainen blogi testasi presidentinlinnan IP-osoitteet ja tulosten perusteella joku linnan asukeista oli lataillut laittomasti musiikkia ja elokuvia.

Sivusto listaa ainakin The Tower Heist, Change-Up ja Arthur Christmas -elokuvat, jotka on ladattu presidentinlinnalle varatusta IP-osoitteista. Lisäksi joku presidentinlinnassa pitää Beach Boysista (ja hyvästä äänenlaadusta), sillä bändin Greatest Hits -albumin FLAC-versio ilmestyy myös listalle.

Ranskan presidentti Nicholas Sarkozy tunnetaan tekijänoikeuden äänekkäänä puolestapuhujana. Lisäksi Ranskassa on voimasa yksi koko Euroopan tiukimpia tekijänoikeuslakeja, jonka perusteella piratismisyytetyltä voidaan katkaista nettiyhteys kolmannen tekijänoikeusloukkauksen kohdalla.

Vaikka Youhavedownloaded.comin tiedot antavat aihetta mielenkiintoisille keskusteluille ja spekulaatioille, niiden perusteella ei vielä voi tuomita ketään. Esimerkiksi vaihtuvat dynaamiset IP-osoitteet saattavat näytää omalle kohdalle myös jonkun muun lataamaa sisältöä. Ranskalaisblogin tietojen perusteella presidentinlinnan IP-osoitteet olisivat kuitenkin kiinteästi asetettuja.

Lisäksi IP-osoite yksilöi pelkästään tietokoneen, eikä ota kantaa varsinaiseen käyttäjään, vaikka oikeudessa pelkkä IP-osoite on aiemmin katsottu riittäväksi todisteeksi tuomitsemiseen.

Tägit: piratismi Ranska
Edellinen Seuraava  

7 kommenttia

116.12.2011 15:41

Hauska kun Ranskassa kerran on tosiaan yksi Euroopan tiukimmista tekijänoikeuslainsäädännöistä, niin siellä suoraan ylimmän johdon toimesta tai sen nenän alla lataillaan laittomasti. :D
Siinä on selittelemistä.

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 16.12.2011 @ 15:42

BSOD is a registered trademark of Microsoft Corporation | Windowsin lähdekoodi

216.12.2011 15:54

Niin jos on edes lataillut. Tuo sivusto on näyttänyt ihan vääriä tietoja monesta koneesta/IP:stä.


Tietokone; Emo=AsRock 970 Extreme4, Prosessori=FX-8350 8x4,7Ghz, Nayttis=Gigabyte AMD Radeon HD 7850 OC 2GB, Muisti=16gb 1600Mhz DDR3, Kovalevytila=250gb SSD/5TB normaali.

316.12.2011 16:29

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti mcmopo:
Niin jos on edes lataillut. Tuo sivusto on näyttänyt ihan vääriä tietoja monesta koneesta/IP:stä.

Ei. Kyllä tietojen pitäisi olla oikeat. Katsos pressan linnalle on varattu oma pysyvä ip joka ei vaihdu. Tässä on se syy jonka vuoksi tietojen pitäisi olla oikeat (Eikä tuosta muuten olisi uutisoitu). Tavallisesti IP vaihtuu josta johtuu väärien tietojen näkyminen. Eli esimerkiksi nykyisen IP:si edellinen omistaja on voinut latailla jotain ja sen vuoksi se näyttää sinun ladanneen jotain. Samoin muilla. Niillä joiden IP ei vaihdu, on oikeat tiedot.
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 16.12.2011 @ 16:30

BSOD is a registered trademark of Microsoft Corporation | Windowsin lähdekoodi

416.12.2011 16:31

Mutta hei eihän toi haittaa. Ne kuitenkin hyvittää rikkeensä masinoimalla uusia entistä tiukempia tekijänoikeuslakeja. They are the good guys. Samahan koskee levy-yhtiöiden pomojen jälkikasvua. Eihän ne voi joutua vastuuseen, niihin pätee ihan eri lait kun tavallsieen pulliaiseen. Mut annas olla kun joku käyttää neljän lapsen yh-äidin langatonta nettiä ja lataa sillä jonkun Rick Astleyn Never gonna give you upin laittomasta lähteestä, niin silloin on enemmän kuin oikeutettua katkaista netti ja vaatia mafiaa hyväksikäyttäen miljoonluokan korvauksia tulonmenetyksistä.

516.12.2011 20:18

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti ep_:
Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti mcmopo:
Niin jos on edes lataillut. Tuo sivusto on näyttänyt ihan vääriä tietoja monesta koneesta/IP:stä.

Ei. Kyllä tietojen pitäisi olla oikeat. Katsos pressan linnalle on varattu oma pysyvä ip joka ei vaihdu. Tässä on se syy jonka vuoksi tietojen pitäisi olla oikeat (Eikä tuosta muuten olisi uutisoitu). Tavallisesti IP vaihtuu josta johtuu väärien tietojen näkyminen. Eli esimerkiksi nykyisen IP:si edellinen omistaja on voinut latailla jotain ja sen vuoksi se näyttää sinun ladanneen jotain. Samoin muilla. Niillä joiden IP ei vaihdu, on oikeat tiedot.
Kyllä siellä on ollut aika paljon IP-osoitteita josta ei ole ladattu mitään, vaan joku toinen, jolla on ollut kyseinen osoite, puhun siis kokemuksesta (kaverilla).

616.12.2011 21:44

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Crek:
Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti ep_:
Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti mcmopo:
Niin jos on edes lataillut. Tuo sivusto on näyttänyt ihan vääriä tietoja monesta koneesta/IP:stä.

Ei. Kyllä tietojen pitäisi olla oikeat. Katsos pressan linnalle on varattu oma pysyvä ip joka ei vaihdu. Tässä on se syy jonka vuoksi tietojen pitäisi olla oikeat (Eikä tuosta muuten olisi uutisoitu). Tavallisesti IP vaihtuu josta johtuu väärien tietojen näkyminen. Eli esimerkiksi nykyisen IP:si edellinen omistaja on voinut latailla jotain ja sen vuoksi se näyttää sinun ladanneen jotain. Samoin muilla. Niillä joiden IP ei vaihdu, on oikeat tiedot.
Kyllä siellä on ollut aika paljon IP-osoitteita josta ei ole ladattu mitään, vaan joku toinen, jolla on ollut kyseinen osoite, puhun siis kokemuksesta (kaverilla).
Kertoisitko ymmärrettävästi uudelleen?

BSOD is a registered trademark of Microsoft Corporation | Windowsin lähdekoodi

723.12.2011 15:12

Allekirjoittanutkin (puhdas pulmunen) ihmetteli kun kyseinen hakupalvelu syytti ladanneen jotain ihmesettiä, ja juuri äsken testasin huvikseni uudelleen näkyykö samat, niin nytpä ei näkynyt enää mitään. "We have no records on you".

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto