AfterDawn: IT-alan uutiset

Apple-analyytikko pitää Apple TV:tä jo varmana - ominaisuudetkin lähes selvillä

Kirjoittaja Teemu Laitila @ 14.12.2011 12:05 Kommentteja (17)

Apple-analyytikko pitää Apple TV:tä jo varmana - ominaisuudetkin lähes selvillä Apple-tuntijana profiloitunut Piper Jaffray -yhtiön analyytikko Gene Munster on varma siitä, että Apple julkaisee kokonaisen oman television vielä ennen ensi vuoden loppua. Business Insiderille puhunut Munster kertoi omat arvionsa tulevasta laitteesta.
Ensinnäkin Munster on varma, että huhuttu Apple TV on tosiaan täysikokoinen televisio nykyisen pelkän lisälaitteen sijaan. Applen ajatusmaailmaan kuuluu, että käyttäjät eivät halua liittää ylimääräisiä osia laitteisiinsa.

Toisin kuin Applen nykyiset laitteet, joissa käyttäjälle ei jätetä valinnanvaraa ruudun koon suhteen, televisio tulee tarjolle useammissa kokoluokissa. Munsterin mukaan Apple haluaa, että television voivat hankkia myös nuoremmat Apple-fanit, joilla ei välttämättä ole varaa 50 tuuman jättiruutuun.

Silti Apple TV ei lähde kaupasta mukaan halvalla. Munsterin arvion mukaan hinta voisi olla jopa kaksi kertaa korkeampi, kuin vastaavan kokoinen toisen valmistajan tv-malli.

Suuri osa Apple TV:n viehätystä tulee Munsterin mukaan olemaan sen vahva integraatio jo olemassa oleviin laitteisiin ja palveluihin. Televisiota voidaan ohjata perinteisellä kaukosäätimellä, mutta myös iPhonella, iPadilla tai Sirin avulla. Applea kritisoidaan usein yhtiön suljetusta aidattu puutarha -toimintamallista, mutta tiukalla sääntelyllä Apple mahdollistaa laitteidensa saumattoman yhteistoiminnan.

Apple TV:n saadaan perinteisten tv-kanavien lisäksi sisältöä myös luonnollisesti iTunes-kaupasta. Televisiolla voidaan pelata pelejä, se on integroitu iCloud-palveluun sekä App Store -sovelluskauppaan, johon ilmestynee oma kategoria nimenomaan tv-käyttöön suunnatuille sovelluksille.

Apple TV:n odotetaan saapuvan markkinoille ensi vuoden joulumyyntiin.

Tägit: Apple Apple TV
Edellinen Seuraava  

17 kommenttia

114.12.2011 12:41

Kunhan löytyy kokoluokkaa 55-65" niin kyllä kiitos. Olen lopen tympääntynyt nykyisten töllöjen valikoihin, kaukosäätimen tapaisiin härpäkkeisiin ja lopen surkeaan softaan. Samsungin ja LG:n lippulaivat omistavana ei asia miksikään muutu oli hintataso mikä tahansa. Toivotaan että Apple tuo oman loistavan iOS tapaisen UI:n televisioihinsa :)

214.12.2011 14:11

ei sitenkään mitään

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 14.12.2011 @ 14:12

314.12.2011 14:34

Elikäs luvassa 2000-3000 hintaluokkaan sijoittuva televisio johon kaikilla pitäisi olla varaa. Wut? No tietysti jonkun teleoperaattorin kautta kaikki saa tuon ihmelaitteen myymällä sielunsa kyseiselle yritykselle useaksi vuodeksi ja kun televisio on tullut lunastettua omaksi on se auttamattomasti vanhentunut ja sama kierre lähtee alusta. :D

Mutta joo voi tuo ehkä ihan hyvää tehdä televisioteollisuudelle.

414.12.2011 14:36

Ja sitten vain haastamaan muita tv valmistajia oikeuteen ku kellekkään muulle ei tullut mieleen yrittää patentoida perinteistä taulu-tv designiä ;)


514.12.2011 16:46

Tuo kuulostaa sinänsä ihan hyvältä idealta. Telkku, jonka jotkin osa-alueet on ajateltu uudelleen, integroituu sisältöpalveluihin ja puhelimiin yms. saumattomasti. Kuulostaa ihan hyvältä. Ja Apple jopa hyvin epätyypillisesti julkaisee tuotteen, jossa on hieman valinnanvaraa. (Toivottavasti nykyiset iKäyttäjät eivät hämmenny vaihtoehdoista).

Ongelmaksi aivan varmasti asettuu tuo hinta, jos se on ennustettu. Vaikea uskoa, että kukaan pitää noita muutamaa hyvää ominaisuutta, tuon älyttömän paljon kalliimman hinnan arvoisena. Uskoisin, että Samsungin hieman hiottu Smart-TV voisi helposti piestä tämän Applen kyhäelmän.Jos ei muuten, niin hinta/ominaisuussuhteessa.

Toki on odotettavissa, että tästä TV:stä löytyy jotain enemmän tai vähemmän "mullistavaa", millä sitä myydään mainospuheissa. (Ja jolla naurettavan kallis hinta oikeutetaan.)

614.12.2011 17:15

Miksi Apple TV olisi kallis? Nykyäänhän Applen tuotteet ovat tyypillisesti kilpailijoita halvempia: iPad on halvin ns. lippulaivatableteista, MacBooc Air on halvin kevytkannettava jne. Nythän kaksinkertainen hinta oli vain jonkun arvaus ja, jos sillä viitataan esim. 400:n dollarin halpatelkkuun, niin Applen television 800 dollarin hinta ei varmastikaan tuntuisi kalliilta.

714.12.2011 17:19

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti ArttuH5N1:
Vaikea uskoa, että kukaan pitää noita muutamaa hyvää ominaisuutta, tuon älyttömän paljon kalliimman hinnan arvoisena.
Kun katsoo Applen nykyisten tuotteiden myyntituloksia ja vertaa niitä kyseisten laitteiden ominaisuuksiin ja hintaan, niin ei pitäisi olla laisinkaan hankalaa kuvitella että tuo tulee myymään todella paljon. Ei se ole tyhmä joka pyytää, vaan se joka maksaa...

"What. The. Fuck." -Desmond Miles

814.12.2011 18:43

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Grina:
Miksi Apple TV olisi kallis? Nykyäänhän Applen tuotteet ovat tyypillisesti kilpailijoita halvempia: iPad on halvin ns. lippulaivatableteista, MacBooc Air on halvin kevytkannettava jne. Nythän kaksinkertainen hinta oli vain jonkun arvaus ja, jos sillä viitataan esim. 400:n dollarin halpatelkkuun, niin Applen television 800 dollarin hinta ei varmastikaan tuntuisi kalliilta.
Asuksen Zenbook on saman hintainen kuin halvin Air ja Zenbookissa on sentään kaksi kertaa enemmän kovalevytilaa sekä muistia ja se on ohuempi.
Halvin iPad 2 on tietysti muutaman kympin halvempi kuin esim. Asuksen Transformer, mutta jos katsotaan ominaisuuksia, niin Transformer on aika monella saralla monipuolisempi.
Että sellaista.
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 14.12.2011 @ 18:49

914.12.2011 18:53

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Milf_82:
Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti ArttuH5N1:
Vaikea uskoa, että kukaan pitää noita muutamaa hyvää ominaisuutta, tuon älyttömän paljon kalliimman hinnan arvoisena.
Kun katsoo Applen nykyisten tuotteiden myyntituloksia ja vertaa niitä kyseisten laitteiden ominaisuuksiin ja hintaan, niin ei pitäisi olla laisinkaan hankalaa kuvitella että tuo tulee myymään todella paljon. Ei se ole tyhmä joka pyytää, vaan se joka maksaa...
No niin, tässähän se onkin. Vaikea uskoa, että kukaan järkevä maksaisi älyttömästi paljon kalliimpaa hintaa.

1014.12.2011 19:01

Kuulostaa ihan kivalta kiistakapulalta iMiesten ja Omppu-haterz®:ien välille.

Mutta mutta, 2 kertaa korkeampi hinta, kuin toisen valmistajan vastaavan kokoisessa mallissa? Samsungin smart-TV taitaa olla 2 kertaa kalliimpi, kuin vastaavan kokoinen perus LG. Eli kumman hintaa tässä ollaan tuplaamassa. Yrittääköhän analyytikko vain sanoa että "kallis tulee olemaan", vai mitäköhän tuosta pitäisi lukea?

1114.12.2011 19:20

Mikäli mukaan tungetaan iTunes iCloud sun muut niin kilpailija on epäilemättä tyyliä Samsung Smart TV.

1214.12.2011 20:04

Vaan entäpä itse TV? Sillä sarallahan ei juuri ole nähty kehitystä muiltakaan valmistajilta. Se, että tungetaan lisää prosessointiominaisuuksia ja juuri kaiken maailman nettiselainta yms telkkaan ei ole kehitystä. Sillä paikataan vaan sitä, että käytännössä samaa televisiota ei saadakaan kaupaksi joka vuosi eri mallinimellä.

Minusta Apple TV olisi kiinnostava jos noiden ohjelma, puheohjaus ym ominaisuuksien lisäksi siitä löytyisi esim. hyvin tasalaatuinen ruutu, hyvät värikorjausominaisuudet, hyvä kalibrointi tehtaalta, matala input lag jne.

Jos ei, niin sijoitan mieluummin vaikka Panasonicin plasmaan jahka nykyisestä LCD-töllöstä aika jättää.

1314.12.2011 21:10

Lainaus:
Toivotaan että Apple tuo oman loistavan iOS tapaisen UI:n televisioihinsa
Siis kumpaa sä katselet TV:een menu vai tv ohjelmaa ?

Olise sitten TV \ videotykki tai muu näyttö laite kuvan laatu on ainut mihin kiinitän huomiota

Lainaus:
Apple haluaa, että television voivat hankkia myös nuoremmat Apple-fanit, joilla ei välttämättä ole varaa 50 tuuman jättiruutuun.
Pyh turhaa KYLLÄ tosi uskovainen myy vaikka munuaisen että saa uuden Apple tuoteen

Lainaus:
Vaan entäpä itse TV? Sillä sarallahan ei juuri ole nähty kehitystä muiltakaan valmistajilta. Se, että tungetaan lisää prosessointiominaisuuksia ja juuri kaiken maailman nettiselainta yms telkkaan ei ole kehitystä. Sillä paikataan vaan sitä, että käytännössä samaa televisiota ei saadakaan kaupaksi joka vuosi eri mallinimellä.
Tota itekkin ihmetellyt miks ihmiset ostaa joka vuos uuden töllön vaikka vanha toimii

Itelle Tv on kuin jääkaappi se kerran ostetaan tuurilla se toimii 10v sitten uusi

Tän vuoden digi expossa katsoin "uusia" tv malleja olihan nyky töllöissä hienoja matopelejä tai nettiselain ym turhaa

Minulle tv on ohjelmien kastselua

Nytkin katson 3-vuotta vanhasta Samsung F8 46" Jim dokumettia tv historiasta

1414.12.2011 21:51

Juuri näin, oikeustaistelujen sota siitä vaan syntyy.

1515.12.2011 12:15

Lainaus:
Toisin kuin Applen nykyiset laitteet, joissa käyttäjälle ei jätetä valinnanvaraa ruudun koon suhteen...
Ei pidä paikkaansa. MacBook- ja iMac-koneita saa erikokoisilla ruuduilla.

1615.12.2011 23:13

"Sokar80" Kyllä tulee katseltua ihan molempia. Valitettavasti se television käyttö monesti vaatii valikko kikkailua, kun säätelee kuva asetuksia tai selailee EPG:tä. Kuvanlaadusta sen verran että Applen näytöt tuntien sillä saralla markkinat saavat uuden esikuvan jahka tv julkaistaan. Toistaiseksi LX9500 ja VT30 pitävät tämän tittelin.

Toivottavasti tulee local-dimming eikä mitään paskaa edge-lediä. Tai tiedä vaikka tekisivät markkinoiden "ensimmäisen ja ainoan" hyvän edge-led television :)

Mahdollisia vahvoja puolia tosiaan löytyy vaikka millä mitalla, mainittakoon nyt tärkeimpänä saumaton toiminta kaikkien Apple laitteiden kesken. Iphone kaukosäätimenä anyone, pieksee samsungin vastaavan 9000 sarjan paskeen saman tien :) iCloud. Safari. iTunes (mm.video store :P) Design. Laatu. TAKUU. jne.

1715.12.2011 23:36

joko applen takuut kattaa yli vuoden?
ja ois kiva tietää kuka tarjoaa nämä paneelit?
Odotan innolla apple-tv:n tuloa markkinoille. Kivahan se vaan on jos apple tuo uutta innovatiota jota oikeat tv-valmistajat voivat oikeasti jälkeenpäin toteuttaa.

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 15.12.2011 @ 23:44

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

IBM: Kaikki salaukset murtuvat viiden vuoden päästä - Vaihda salaustapaa jo nyt! IBM: Kaikki salaukset murtuvat viiden vuoden päästä - "Vaihda salaustapaa jo nyt!" (22.5.2018 10:19)
Tietotekniikan kehitys, etenkin kvanttitietokoneiden kehitys, tekee nykyisin käytössä olevista salaustekniikoista turvattomia jo viiden vuoden sisällä, varoittaa IBM:n johtaja.
Suomalainen firma Nokian kännykkäbrändin takana on nyt yli miljardin arvoinen Suomalainen firma Nokian kännykkäbrändin takana on nyt yli miljardin arvoinen (21.5.2018 16:30)
HMD Global, Suomessa pääkonttoriaan pitävä yhtiö, joka omistaa lisenssit Nokian kännykkämerkkiin, on nyt virallisesti yli miljardin dollarin arvoinen yritys. Sekä peruspuhelimia että Android-pohjaisia ....
Opas: Näin poistat yläreunan kolon OnePlus 6 -puhelimesta Opas: Näin poistat yläreunan kolon OnePlus 6 -puhelimesta (21.5.2018 16:11)
OnePlus 6 sisältää aivan koko etualan peittävän näytön, jossa aivan yläreunassa on kameralle varattu musta lovi/kolo. Onneksi tuon loven saa halutessaan pois - oppaassamme kerromme miten.
4 kommenttia
Kumpi on parempi, OnePlus 6 vai Huawei Honor 10? Kumpi on parempi, OnePlus 6 vai Huawei Honor 10? (20.5.2018 14:05)
Erityisesti Suomessa viimeisten vuosien aikana suosiota ovat nostaneet kaksi älypuhelinfirmaa. Molemmat ovat Kiinasta, ja molemmat haastavat erityisesti Samsungin halvemmilla hinnoilla. Nämä ....
3 kommenttia
OnePlus 6 ensimmäisessä nopeustestissä, päihittää iPhone X:n ja muut kilpailijat OnePlus 6 ensimmäisessä nopeustestissä, päihittää iPhone X:n ja muut kilpailijat (18.5.2018 19:36)
OnePlus esitteli tällä viikolla uuden huippupuhelimen, joka kantaa odotetusti nimeä OnePlus 6. Kiinalaisyhtiö on perinteisesti tuonut huipputason tekniikkaa keskihintaluokan puhelimiin. Vaikka ....
10 kommenttia

Uutisarkisto