AfterDawn: IT-alan uutiset

AdBlock Plus ei estä enää kaikkia mainoksia

Kirjoittaja Manu Pitkänen @ 12.12.2011 20:49 Kommentteja (34)

AdBlock Plus ei estä enää kaikkia mainoksia Kaikki vihaavat mainoksia, mutta muista medioista poiketen verkossa niiden estäminen on suhteellisen vaivatonta erilaisten esto-ohjelmien ansiosta. Yksi tällainen on suosittu AdBlock Plus, joka ei kuitenkaan enää estä kaikkia verkkomainoksia.
Kehitteillä oleva uusi versio AdBlock Plussasta estää ainoastaan kaikkein ärsyttävimmät nettimainokset, joihin kuuluvat ääntä, huomiota herättäviä kuvia ja liikkuvaa kuvaa sisältävät mainokset. Estolistalle jäävät myös latausnopeuksia hidastuttavat mainokset.

Jäljelle jäävät siis tekstipohjaiset mainokset, jotka näkyvät vakioasetuksilla kaikille käyttäjille. Mikäli käyttäjä kokee tekstinkin ärsyttäväksi, niin hän voi estää nämäkin mainokset helposti asetusten kautta.

AdBlock Plussan kehitystiimin mukaan linjamuutoksen taustalla on halu kannustaa sivustoja siirtymään graafisesta ilotykityksestä hillitympiin ja vähemmän ärsyttäviin mainoksiin. Uudistus on herättänyt luonnollisesti mielipiteitä sekä puolesta että vastaan.
Ilmaista sisältöä verkossa tarjoavat palvelut rahoittavat toimintansa pääasiassa mainostulojen kautta.

AfterDawnin diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Edellinen Seuraava  

34 kommenttia

112.12.2011 21:11

Erittäin hyvä päätös AdBlock Plussan kehitystiimiltä. Jotain sellaista kehitysporukka lupasi jo vuosia takaperin, että sivustot voisivat avata jonkinlaisen "pyyntöikkunan" käyttäjilleen aika ajoin, jossa voisi kertoa miksi mainosten blokkaaminen juuri tällä saitilla on huono idea.

Oma näkökulmani, samalla AfterDawnin "pomon" näkökulma aiheeseen:

Maksamme suomenkielisillä sivuillamme kolmelle uutistoimittajalle sekä päätoimittajallemme ihan oikeaa palkkaa. Meillä tekniikan alan sivustona mainosten estäminen on mutu-tuntumalta arvioituna tavanomaista yleisempää. Olemme joskus laskeskelleet, että jos edes puolet mainoksemme blokkaavista lopettaisivat mainosten blokkaamisen, voisimme palkata uutistiimiin yhden uuden jäsenen (ja nostaisimme samalla uutisten ja artikkelien määrää samassa suhteessa).

AfterDawnissa mainoksia ei tarvitse klikata - saamme pääosan tuloistamme mainosten näytöistä. Mutta mainokset blokkaamalla ei näyttöjäkään kerry.

Eli käytännössä mainosten blokkaaminen rajoittaa sivustomme sisällön laajentamista. Ja tämän takia taas pitää tuoda isompia ja näyttävämpiä mainoksia, jotta niistä maksettaisiin tarpeeksi kattamaan nykytason kulut.

Toivottavasti tämä uudistus on nyt askel oikeaan suuntaan ja mahdollisimman moni jättää "ystävälliset" mainokset blokkaamatta.


Petteri Pyyny (pyyny@twitter)
Webmaster
http://AfterDawn.com/

212.12.2011 21:11

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Uutinen:
Ilmaista sisältöä verkossa tarjoavat palvelut rahoittavat toimintansa pääasiassa mainostulojen kautta

Kuten myös AD =D

Ihan ok joo. AdBlockin käyttöön itellä suurin syy on juuri nuo ärsyttävät vilkkuvat bannerit ja raskaat Flash-mainokset.

Ylläpidolle:
Tuli muuten sellainen mieleen, että voisko nuo isot bannerit niin kuin ne jotka DNAwelho:lla oli joku aika sitten estää mobiililaitteilta. Lagaa aika pahasti tuo sivusto puhelimella noiden bannereiden kanssa kun oli iso flashivideo tuolla ylhäällä ja sivun reunoilla isot kuvat. Meni puhelimelta pieni ikuisuus ladata sivu auki. Kattelen kyllä mieluummin jotain hillittyjä Googlen tekstimainoksia puhelimella. Mutta siis vain puhelimille.
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 12.12.2011 @ 21:12

BSOD is a registered trademark of Microsoft Corporation | Windowsin lähdekoodi

312.12.2011 21:29

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti ep_:
Ylläpidolle:
Tuli muuten sellainen mieleen, että voisko nuo isot bannerit niin kuin ne jotka DNAwelho:lla oli joku aika sitten estää mobiililaitteilta. Lagaa aika pahasti tuo sivusto puhelimella noiden bannereiden kanssa kun oli iso flashivideo tuolla ylhäällä ja sivun reunoilla isot kuvat. Meni puhelimelta pieni ikuisuus ladata sivu auki. Kattelen kyllä mieluummin jotain hillittyjä Googlen tekstimainoksia puhelimella. Mutta siis vain puhelimille.
Ideana ois laajentaa tuota mobiiliversiota saitista pikkuhiljaa kattamaan kaikki osa-alueet, jolloin mobiililaitteilla voisi käyttää sille suunniteltuja sivuja. Toki tuotakin vois ajatella, jos siihen joku fiksu konpsepti keksitään, että mobiililaitteilla selailtaessa "täysversiota" ei ladattaisi muutakuin tekstimainoksia. Nägit liittyvät siinä enemmän sitten mainostajien toiveisiin, esim "roadblock"iin tiettynä päivänä, eli ollaan myyty yhden tietyn päivän kaikki mainosnäytöt tietylle mainostajalle, tietyllä mainoskonpsetilla.

Mutta pitää keskustella tuostakin mainosmyyjien kanssa.

Petteri Pyyny (pyyny@twitter)
Webmaster
http://AfterDawn.com/

412.12.2011 21:39

No kannoin korteni kekoon ja disaploin ad-blockin täältä :)

512.12.2011 21:52

Itse tunnustan käyttäväni Adblock Plussaa, koska olen neljä kertaa saanut virustartunnan mainoksesta. :( En haluaisi viedä mainostuloja ilmaisten sivustojen ylläpitäjiltä, mutta on vain pakko. :(

612.12.2011 21:56

Joo, täytyy olla dRD:n ja ABP:n kehittäjätiimin kanssa samaa mieltä. Hillityt ja häiritsemättömat mainokset eivät haittaa ja sivustoa on mukava selata, toisin kuin vilkkuvaa, häiritsevää, raskasta ja kaikilla muilla tavoin ärsyttävää flash-mainosverkostoa.

PS. Tuleeko AD:lle mainostuloja jos on flash ns. click-to-play tilassa ja ABP pois käytöstä?

712.12.2011 21:57

Vähän hassu otsikko, jos kerta kaikkien mainosten eston saa asetuksista päälle.

Itse olen jättänyt sisällön suodatuksen (kuten Opera sitä nimittää) pois päältä useimmilta useimmin käyttämiltäni sivustoilta ihan vain sen takia, että niillä mainokset eivät useimmiten häiritse ja lisäksi haluan tukea kyseisiä sivustoja. Muuten estän mieluusti häiritsevän sisällön, varsinkin kun se voi olla joskus hieman epäilyttävääkin.

Ja flash mainoksista en tykkää.

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 12.12.2011 @ 21:58

812.12.2011 22:05

Osa mainoksista blokataan, osa ei. Kaikki vilkkuvälkky + ne puolen sivun kokoiset mainokset lähtevät armotta. Ymmärrän kyllä, että jostain ne tulot on saatava, mutta 'asiakkan' ehdoilla tässä mennään.
Ne silloin tällöin näkyvät "taustatapetit" ovat kyllä tähän mennessä olleet ihan hienoja. Niita ainakin allekirjoittaneen puolesta voisi olla vaikka enemmänkin (olettaen, éttä niihin on yhdistetty sellainen hillityn kokoinen ja muutenkin "rauhallinen" banneri... ).

912.12.2011 23:04

Näyttää olevan tällä hetkellä vähän hillitymmät mainokset AD:n sivuilla, toisin kuin jokin aika sitten ne järkyttävät, isot bannerit. Tästä syystä olen ainakin toistaiseksi pitänyt ABP:n päällä näillä sivuilla. Nyt otin sen sitten pois päältä toistaiseksi.
Tosin kyllä nämäkin mainokset hivenen hidastavat sivun latautumista.

1012.12.2011 23:15

No, AD:n tapauksessa annan sen verta periksi, että ainakin "koeajaksi" pistän ABP:stä suodatuksen pois. Siedettävälti nämä sivuston mainokset tuntuvat ja kun ei tämä edes ole mikään "kasvoton ja harmaa riistofirma", niin...

Yleensä olen erittäin tiukka mainosten suhteen: Ei kiinnosta katsoa, kaikki mainokset (mm. Wikipedian kolehti) piiloon. Jos on mahdollisuus olla katsomatta mainoksia, en niitä todellakaan katso. Elisa Viihteen mukana tämän pystyy nykyään helposti ulottamaan myös television maailmaan.

Mutta oli minulla asiaa uutisestakin. Toteutuksesta riippuu paljon; jos sivusto kyselee jatkuvasti, oli se sitten niinkin harvoin kuin kerran viikossa, josko katsoisin heidän mainoksiaan, alkaa se ärsyttää. Ihmiset tuskin jaksavat klikkailla pois niitä kyselyjä, vaan vaihtavat suosiolla toiseen ohjelmaan. Itse pitäisin hyvänä sitä, että aina ABP:n päivityksen yhteydessä kysyttäisiin, haluaako jatkaa teksti(/"epä-ärsyttävien)mainosten blokkaamista. Sikäli mikäli päivitystahti ei ole kauhean kova, vaan vaikkapa kerran kuussa tulee kysely. Jos tulee.

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti dRD:
Meillä tekniikan alan sivustona mainosten estäminen on mutu-tuntumalta arvioituna tavanomaista yleisempää.

Tokihan tässä on sekin pointti, että tekniikan alan sivustoilla liikkuu enemmän niitä ihmisiä, jotka saavat elantonsa näistä mainoksista tai tietävät miten nämä sivustot elantonsa tekevät. Ja sitä kautta eivät käytä blokkausmahdollisuutta hyväkseen. Mutta toki, varmaan mutusi on tässä oikeassa, kun alan sivustona suurempi osa ylipäätään tietää mahdollisuudesta blokata mainokset.

1112.12.2011 23:56

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Joonikko:
PS. Tuleeko AD:lle mainostuloja jos on flash ns. click-to-play tilassa ja ABP pois käytöstä?
AFAIK, ei, koska mainosta ei lasketa tuolloin latautuneeksi. Click-to-playssa IMO saisi olla oletuksena joku viritys, että näytetään vaihtoehtoinen GIF-versio Flashin sijaan ennenkuin halutaan ajaa em. Flash. Mutta ainahan sitä saa toivoa :-)

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti JuhaW:
Nyt otin sen sitten pois päältä toistaiseksi.
Tosin kyllä nämäkin mainokset hivenen hidastavat sivun latautumista.
Meillä on pyritty tekemään mainosten latautuminen ns. post-loadilla, joka on aika harvinaista edelleen. Eli sivu rendautuu luettavaksi ja mainokset latautuvat vasta sen jälkeen. Eli mainosten ei pitäisi hidastaa sivun lukemiseen pääsyä. Jos näin jostain syystä käy, kertokaa, niin korjataan ongelma.

Petteri Pyyny (pyyny@twitter)
Webmaster
http://AfterDawn.com/

1213.12.2011 00:08

Oma henkilökohtainen kynnys mainosten blokkaamiseen on lähinnä järjettömän suuri koko muuhun ulkoasuun suhteutettuna, animaatiot ja toteutustapa.
Todella ärsyttäviä ovat sellaiset jotka jäävät esim. selaimen alaosaan kiinni (oli animaatiota tai ei) ja ns. lightbox -mainokset.

Mainokset jotka eivät haittaa yhtään, ovat niitä jotka sulautuu ulkoasuun eikä pomppaa esille tyhjästä. Yleisesti ottaen tekstimainos ei juuri nosta verenpainetta, mutta sekin on mahdollista.

Omasta mielestäni aD on pärjännyt hyvin noiden ärsyttävien mainosten välttämisessä, enkä usko tämän muuttuvan huonompaan suuntaan.1313.12.2011 00:54

Itse käytin Adblock Plussaa aikakautena, jolloin olin pelkän 3G'n varassa, koska joillakin sivuilla mainokset hidastivat yhteyttä ihan liikaa. Ja yleensä blokkasin vain raskaita mainoksia. Myös kaikki ääntä pitävät mainokset päätyivät blokatuiksi. Nykyisin, kun mobiiiyhteyskin on megan luokkaa, mainoksien blokkailulle ei ole tarvetta. Pikemminkin päinvastoin, esimerkiksi Google Adeja tulee klikkailtua silloin tällöin joillakin sivuilla, (mm. Afterdawnissa) siinä toivossa, että se tuottaisi sivustolle lisätuloja.

1413.12.2011 01:53

No joo... Tällä sivulla on todellakin kohtuullisen pieni mainostulva, kun otin Adblockin pois. Vaikka hiukan enemmänkin sietää..
Klikkasin kokeeksi Download.fi sivulle ilman Adblockia: Järkyttävä Flash -mainosbanneri heti silmille. Ja k.o. sivun rullaavuus kärsii heti sen Flashin takia: nykii...
Ei meikä ainakaan sellaisia jaksa katsoa. Enkä ainakaan nyt lähde sen kehoituksesta kauppaan HP:n konetta ostamaan, jos ikinä...


What doesn´t kill you, leaves a scar...

1513.12.2011 05:28

Liityn kerhoon eli adblock ainakin toistaiseksi poissa ;) Jatkakaa samaan malliin

1613.12.2011 06:35

Itse parisen vuotta sitten käytin adblockkia, mutta kun siirryin win7:aan en enää sitä asentanut. Juuri näistä syistä etten halua tappaa mainostuloilla eläviä sivuja.

Lainaus:
Meillä on pyritty tekemään mainosten latautuminen ns. post-loadilla, joka on aika harvinaista edelleen. Eli sivu rendautuu luettavaksi ja mainokset latautuvat vasta sen jälkeen. Eli mainosten ei pitäisi hidastaa sivun lukemiseen pääsyä. Jos näin jostain syystä käy, kertokaa, niin korjataan ongelma.

Ai tällainen mahdollisuuskin on? Itse en taas moisesta ominaisuudesta pidä yhtään. Mielestäni paras olisi että sivu latautuisi normaalisti ylhäältä alas. Post-loadissa on se inhottava juttu että juuri kun olet aloittanut lukemisen asiasisällön alusta, mainos latautuu ja "työntää" sivua alaspäin, jolloin lukeminen keskeytyy kuitenkin. Sama homma linkkien kanssa. Samaten, linkkien kanssa post-load aiheuttaa joskus hämmennystä. Jos surffaa sivulle x jossa on tutussa paikassa linkki, jota usein käyttää niin saattaa käydä niin että kun sivu on latautunut ja aivot lähettäneet sormelle käskyn klikata linkkiä, juuri tässä kohtaa mainos taas latautuu ja työntää sivua alas, jolloin klikkaus osaa jonnekin ihan muualle kuin tarkoitus.
Eli tuo post-load on kyllä ajatuksena hieno, muttei toimi sivun yläosassa olevien mainosten kanssa niin kuin on ajateltu.

1713.12.2011 06:55

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti teme565:
Itse parisen vuotta sitten käytin adblockkia, mutta kun siirryin win7:aan en enää sitä asentanut. Juuri näistä syistä etten halua tappaa mainostuloilla eläviä sivuja.

Lainaus:
Meillä on pyritty tekemään mainosten latautuminen ns. post-loadilla, joka on aika harvinaista edelleen. Eli sivu rendautuu luettavaksi ja mainokset latautuvat vasta sen jälkeen. Eli mainosten ei pitäisi hidastaa sivun lukemiseen pääsyä. Jos näin jostain syystä käy, kertokaa, niin korjataan ongelma.

Ai tällainen mahdollisuuskin on? Itse en taas moisesta ominaisuudesta pidä yhtään. Mielestäni paras olisi että sivu latautuisi normaalisti ylhäältä alas. Post-loadissa on se inhottava juttu että juuri kun olet aloittanut lukemisen asiasisällön alusta, mainos latautuu ja "työntää" sivua alaspäin, jolloin lukeminen keskeytyy kuitenkin. Sama homma linkkien kanssa. Samaten, linkkien kanssa post-load aiheuttaa joskus hämmennystä. Jos surffaa sivulle x jossa on tutussa paikassa linkki, jota usein käyttää niin saattaa käydä niin että kun sivu on latautunut ja aivot lähettäneet sormelle käskyn klikata linkkiä, juuri tässä kohtaa mainos taas latautuu ja työntää sivua alas, jolloin klikkaus osaa jonnekin ihan muualle kuin tarkoitus.
Eli tuo post-load on kyllä ajatuksena hieno, muttei toimi sivun yläosassa olevien mainosten kanssa niin kuin on ajateltu.
Tämäkin ongelma on mahdollista kiertää varmaalla mainoksille tilaa. Tämä tekee kanssa mainosten estämisestä turhempaa, sillä näyttöalaa menee joka tapuksessa hukkaan, jos ei rupea omia scriptejä tekemään.

1813.12.2011 09:18

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti teme565:
Eli tuo post-load on kyllä ajatuksena hieno, muttei toimi sivun yläosassa olevien mainosten kanssa niin kuin on ajateltu.
Se toimisi sinänsä ok, jos meillä olisi kaikki mainokset sivun yläreunassa aina samankokoisia -- tai tiedettäisiin etukäteen minkäkokoinen mainos on tällä kertaa tarkoitus ladata. Mutta nyt kun yläreunassa on 3 eri mainoskokoa (728x90 / 980x120 / 980x400), sivulatauksesta riippuen, niin tuota ei voida tehdä. Enkku-aD:ssa ei yleensä noita "custom ratkaisuja" ole, niin siellä tuo toimii ilman pomppimista. Suomi-aD:ssa sivut eivät "pompi", jos mainos on 728x90.

1913.12.2011 09:53

Tämä on varsin pätevä päätös abp:n kehitystiimiltä, jos vaan idea toimii tarkoituksen mukaisesti, nähtäväksi jää...

2013.12.2011 10:38

Käyttelin ennen innokkaasti tätä mainoksien estämiseen, sittemmin itse tehnyt nettisivuja joissa tavoitteena saada edes jotain mainoksilla, joten olen lopettanut blokkamisen. Ja muiden sivuilla silmä osaa jo estää mainoksien näkymisen aika tehokkaasti ;)


Käy tutustumassa www.digipikseli.fi

2113.12.2011 10:41

Lol. Laitoin just tältä sivustolta pois ABP:n ja päivitin sivun ni heti tuli puolen sivun kokoinen duracelpupu-flash mainos :)

2213.12.2011 10:45
Manipuloimaton
Vahvistamaton

Käytän aina Adblockia ja Flashblockia, paria toiminnallisuuden takia käytännössä pakollista poikkeusta lukuunottamatta. Ei ole koskaan tullut mieleenkään lukea yhdenkään mainoksen tekstejä, saati sitten tuhlata aikaa klikkaamalla riskialttiita linkkejä! Näitä mainoksia ei olisi, jos tyhmät johdateltavat ihmiset eivät niitä lukisi ja siten nostaisi tuotteiden loppuhintoja, siellähän ne mainoskulut takaisin otetaan. Jos joku klikkailee niitä tukeakseen köyhän sivustonpitäjäparan bisnestä, niin sanon vaan että sellainen sääli on sairautta ;)
Maailma pyörisi paremmin ja kauemmin ilman näitä yhteiskunnassamme turhia mainostajia. Ihmettelen, löytyykö jostain oikeasti sellaisia ääliöitä, jotka ostavat tuotteita mainosten perusteella, itse ainakin kartan mainostettavat yritykset kaukaa...

2313.12.2011 10:53

Don't feed the troll, mutta ruokitaan nyt kuitenkin.

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Manipuloimaton:
Maailma pyörisi paremmin ja kauemmin ilman näitä yhteiskunnassamme turhia mainostajia.
Oma veikkaukseni on, että netti olisi aika "sisällötön" paikka ilman mainostajia, sillä ne mahdollistavat suurimman osan verkossa tuotetuista isommista palveluista. Myös sovellukset/palvelut, kuten Google, Firefox, Android, jne ovat olemassa (tai kehittyvät sillä tahdilla kuin kehittyvät) lähinnä sen takia, että jonkun mutkan kautta mainostajat rahoittavat niiden toimintaa.

Ainoa ei-mainoksilla-elävä isompi palvelu mikä tulee mieleen on Wikipedia .. ja sekin tuntuu olevan jatkuvasti pulassa rahoituksensa kanssa (IMO katsoisin ennemmin tekstimainoksia siellä sivun yläreunassa kuin Walesin naamaa päivästä toiseen :-).

2413.12.2011 13:07

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Manipuloimaton:
Käytän aina Adblockia ja Flashblockia, paria toiminnallisuuden takia käytännössä pakollista poikkeusta lukuunottamatta. Ei ole koskaan tullut mieleenkään lukea yhdenkään mainoksen tekstejä, saati sitten tuhlata aikaa klikkaamalla riskialttiita linkkejä! Näitä mainoksia ei olisi, jos tyhmät johdateltavat ihmiset eivät niitä lukisi ja siten nostaisi tuotteiden loppuhintoja, siellähän ne mainoskulut takaisin otetaan. Jos joku klikkailee niitä tukeakseen köyhän sivustonpitäjäparan bisnestä, niin sanon vaan että sellainen sääli on sairautta ;)
Maailma pyörisi paremmin ja kauemmin ilman näitä yhteiskunnassamme turhia mainostajia. Ihmettelen, löytyykö jostain oikeasti sellaisia ääliöitä, jotka ostavat tuotteita mainosten perusteella, itse ainakin kartan mainostettavat yritykset kaukaa...
Raotappa vähän sitä foliota. Mainoksen tarkoitus on ensisijaisesti luoda vahva, positiivinen kuva yrityksestä, tai sen yksittäisestä tuotteesta. Eli tarkoitus ei ole saada sinua loikkaamaan ylös TVn, tai tietokoneen ääreltä ja säntäämään kauppaan välittömästi mainoksen jälkeen. Tässä tapauksessa olisikin helppo boikotoida kaikkea mainostettavaa ja todeta, että en osta, siitäs saitte ahneet korporaatiosiat! Jossain vaiheessa kuitenkin maleksit sinne kauppaan, tai alat harkita jonkin tuotteen ostamista. Tässä vaiheessa et enää muista mitä kaikkea tulisi vihata ja boikotoida. Jäljellä on enää kasa brändejä ja yrityksiä joista sinulle on erillaisista syistä muodostunut erillaisia mielipiteitä ja näkemyksiä. Normaali sukankuluttaja, joka ei välttämättä lainkaan ole miettinyt näkemiään ja kuulemiaan mainoksia, saattaa tässä vaiheessa tehdä ostopäätöksensä puhtaasti sen mukaan, millainen kuva tuotteesta on jäänyt mainonnan seurauksena.

Mainoksen kulut lisätään tuotteen hintaan? Tämä tarkoittaisi että mainostaminen olisi turhaa puuhaa, josta seuraa enemmän kuluja, kuin tuottoa. Yksikään voittoa tavoitteleva yritys tuskin harrastaisi turhaa toiminta, joka nostaa lopputuotten hintaa.

Tuli varmaan avauduttua trollille, mutta antaa mennä joululoman alkamisen kunniaksi. Hyviä joulunpyhiä Ad:n porukalle ja trolleille!

Ja joittei menisi ihan OTksi, niin otetaan Ad pois add-filtteristä.

2513.12.2011 13:14

Itse en käytä adblokkeria.

Mutta estän tiettyjä sivuston ulkopuolisia tahoja latailemasta asioita. Eli vaikka jos osoite on fin.afterdawn.com niin otan sieltä vastaan kaikki, jos se on pääsivusto, mutta en sivun sisältöä joka tulee muualta. Olen myös poistanut flashin kokonaan selaimesta, koska se on hidas, buginen ja tarpeeton asia. Luulen että selain itse estää popup mainokset, koska niitä en pahemmin näe missään.

En lue koskaan mainoksia, joten ihan yksi lysti onko mainoksia olemassa vai ei. Täysin turhaan hukattua rahaa ja aikaa kaikilta mainostajilta. Mainokset ovat minulle pelkkää saaste roskaa. Vähän sama kuin joku päästäisi pahan hajuisen pierun.

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 13.12.2011 @ 13:18

2613.12.2011 13:46
Manipuloimaton
Vahvistamaton

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Lauzi:
Normaali sukankuluttaja, joka ei välttämättä lainkaan ole miettinyt näkemiään ja kuulemiaan mainoksia, saattaa tässä vaiheessa tehdä ostopäätöksensä puhtaasti sen mukaan, millainen kuva tuotteesta on jäänyt mainonnan seurauksena.

...

Mainoksen kulut lisätään tuotteen hintaan? Tämä tarkoittaisi että mainostaminen olisi turhaa puuhaa, josta seuraa enemmän kuluja, kuin tuottoa. Yksikään voittoa tavoitteleva yritys tuskin harrastaisi turhaa toiminta, joka nostaa lopputuotten hintaa.Heh, täytyy nyt vähän sitten vielä raottaa :)
Normaali sukankuluttaja, joka ei katso mainoksia, voi tehdä päätöksensä tietenkin OMIEN TARPEIDENSA ja tuotteesta esillä olevien - toivottavasti mainoksia informatiivisimpien- tietojen kuten teknisten speksien perusteella. Siis ei niiden valheellisten ja harhaanjohtavien mainosten illuusioiden perusteella. Eikä 'iso' eli paljon mainostettu tuotemerkki ole ajattelevalle kuluttajalle tietenkään plussaa...

Ja kulut lisätään tietenkin tuotteiden hintaan. Logiikkasi kulujen enemmyydestä tuottoon nähden on kuitenkin virheellinen. Tuotteen hintahan saa yrityksen näkökulmasta (mielelläänkin) nousta niin kauan, kuin myynti mainostuksen seurauksena (oletetusti, kukahan piru sitäkään puolueettomasti voi arvioida) kasvaa riittävästi. Ei pidä olla tyhmä ja kuvitella mainosrahoitusta ilmaisena lounaana :)

Ja pointtinihan oli alunperin selkokielellä se, että mainonta lisää niiden tyhmien kuluttajien vuoksi TURHAA KULUTUSTA, mikä ei todellakaan paranna yhteiskunnan elintasoa, taloutta tai mitään muutakaan positiivista varsinkaan pidemmällä aikavälillä. Se ainoastaan kuluttaa rajallisia luonnonvarojamme entistä nopeammin
kriisirajoille. Eli AdBlock+kumppanit pelastavat maailmaa ;)

2713.12.2011 17:15

Kommentteja luettuani luulen että AD:n mainostulot kasvavat vähän kun moni on ottanut (tai ainakin sanoo ottaneensa) AdBlockin päältä. Lähtipä tuo AdBlock iteltäkin pois päältä AD:n kohdalla. Tottahan hyvää palvelua pitää tukea.

Nyt kun sitten kurkkasin tonne AdBlokin asetuksiin niin huomasin siellä kohdan, että "estä tekstimainokset". Otin täpän siitä pois ja katoin miltä AD näyttää: eipä ollut eroa. Lähti nimittäin myös tekstimainokset silti. No ilman AdBlockia siis vielä mennään AD:ssa.

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti dRD:
Ideana ois laajentaa tuota mobiiliversiota saitista pikkuhiljaa kattamaan kaikki osa-alueet, jolloin mobiililaitteilla voisi käyttää sille suunniteltuja sivuja. Toki tuotakin vois ajatella, jos siihen joku fiksu konpsepti keksitään, että mobiililaitteilla selailtaessa "täysversiota" ei ladattaisi muutakuin tekstimainoksia. Nägit liittyvät siinä enemmän sitten mainostajien toiveisiin, esim "roadblock"iin tiettynä päivänä, eli ollaan myyty yhden tietyn päivän kaikki mainosnäytöt tietylle mainostajalle, tietyllä mainoskonpsetilla.

Mutta pitää keskustella tuostakin mainosmyyjien kanssa.

Tietenkin mobiiliversio on ok jos sillä voi tehdä kaiken saman kuin normaalissakin versiossa, mutta jos mobiili ei kaikkeen taivu, olisi mukavampi käyttää täysiversiota tekstimainoksilla höystettynä. Puhelimella pystyy hyvin käyttämään nykyistä sivustoa mutta isot ja raskaat kuvat ja flash mainokset moninkertaistavat sivun latausajan ja muutenkin selaus rupeaa lagaamaan.

BSOD is a registered trademark of Microsoft Corporation | Windowsin lähdekoodi

2813.12.2011 18:35

Ihan ok päätös. Tekstimainokset eivät ole mitään verrattuna flash-, kuva- ja javascriptpohjaisiin mainoksiin.

2913.12.2011 18:50

Minä sanoisin, että keksikööt sivustot ja mainostajat yhdessä itse ensin vähemmän ärsytystä aiheuttavia (luovia?) ratkaisuja "adblocker-ongelmaan" käyttäjille (niillehän sivut tehdään, vai mainostajilleko?), muuten niin kauan adblockerille on vielä pitkään tilaus "pahimmat/kaiken blokkaavana" apurina - ja itse pidän blockerin päällä ilman _mitään_ poikkeuksia - en mene saitille mainosten seasta etsimään sisältöä vaan lukemaan sitä - olkoonkin muuten vaikka kuinka "hyvä" sivusto.

Pahimmillaan mainokset ovat todellakin ovat jotain puolen sivun koneentappaja-vilkku-välkky-flash-höttöä ja sisältöä saa etsiä kaiken välistä.
Olen sitä mieltä, että ainakin niiden sivustojen jotka tarjoavat infomatiivista sisältöä, pitäisi pitää selkeä rajoitus mainostuksessakin. Ikävä vain, että monet näistäkin ovat jo alkaneet "myydä sielunsa": myymällä vilkku-välkky-jättikokoisia/raskaita mainoksia niin että sivuston leiska hajoaa, luettavuus kärsii ja latausajat hipovat taivaita. Sisältö jää nykyään mainosten alle - ja käytettävyys säilyy enää blokkaamalla kaikki mainokset veke.

Tuon tekstimainos-raotuksen adblockerin osalta vielä jotenkin voin hyväksyä, JOS se toimii ok, mutta jäänee nähtäväksi.

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 13.12.2011 @ 18:51

3013.12.2011 19:54

Sallin mainokset tällä sivulla ja ihan huomaamattomia Google-mainoksia löytyi kolme kappaletta.
Kun otin tämän koneen paketista ja kävin täällä ennen ABP:n asennusta niin niitä mainoksia tunki joka suunnasta, jos tämä hillitty linja jatkuu niin saavat nämä näkyä.

Edit: ei jatkunut hillitty linja, tupsahti puolen sivun mainosta ja vilkkuvälkkyviä, laitoin takasin päälle mutta sallin ei häröilevät mainokset.

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 15.12.2011 @ 00:22

3114.12.2011 16:46

Tämä uutinen herätti hieman ajatuksia noiden mainosten blokkaamisesta, haluanko tukea sivua jostan pidän? Kyllä. Poistin AdBlockin käytöstä afterdawnin sivuilta ja muutamilta muilta suosimiltani sivuilta :)

3216.12.2011 00:31

seuranta evästeet ei ole vilistänyt ponnareina aikoihin. Mainosten_ estonpoistoa_harkitaan..

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 16.12.2011 @ 00:32

3323.4.2012 19:59
Soukaina
Vahvistamaton

Olen lukenut useita viittauksia Yahoo ja kärsinyt myös internetin lainoja ja ovat todenneet, että kaikki kertynyt mitään, koska minulla oli ollut huijatuksi tai evätty, mutta kaiken sen jälkeen menin läpi yritin yksi viittaus yahoo by Raymond Brooks noin TAKUU notariaattilainat ja ne osoittautuivat antaa minulle lainaa halusin koko ajan.Moraalinen minun Kyse on paitsi sinun ottaa heihin yhteyttä, mutta tiedämme myös että on olemassa Jumala taivaassa että atches meitä jopa syvimmässä meidän ongelmista, niin tärkeintä on yhteys edellä mainittu yrityksellesi ja tarina muuttuu myös.Sähköposti on guaranteetrustloan2003@gmail.com

Soukaina Zair

3424.4.2012 18:13

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Manipuloimaton:

Maailma pyörisi paremmin ja kauemmin ilman näitä yhteiskunnassamme turhia mainostajia.
Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti dRD:

Oma veikkaukseni on, että netti olisi aika "sisällötön" paikka ilman mainostajia, sillä ne mahdollistavat suurimman osan verkossa tuotetuista isommista palveluista.].
Näinhän se olisi. Telkkarista katsottaisiin Yleä, radiosta kuunneltaisiin Ylen ykköstä ta radio suomea. Netissä ei todennäköisesti olisi yhtään mitään.

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Lauzi:

Mainoksen kulut lisätään tuotteen hintaan?

Tämä on kyllä ihan totta. Kuluttajathan sen mainoksen lopunperin maksavat
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 24.4.2012 @ 18:16

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto