Yle-rahoituksen kohtalo määräytyy pian

Kirjoittaja Manu Pitkänen @ 9.12.2011 10:33 Kommentteja (38)

Yle-rahoituksen kohtalo määräytyy pian Ylen uutta rahoitusmallia on pohdittu jo pitkään ja lopullinen päätös on jäämässä aivan viime tinkaan, sillä asiaa puntaroineen työryhmän määräaika loppuu ensi viikolla. Päätös pyritään tekemään ennen joulua.
Työryhmässä mukana olleen Jan Vapaavuoren (kok.) mukaan esillä on vielä useita malleja. STT:n mukaan näistä varteenotettavimmat ovat Ylen rahoittaminen valtion budjetista tai veroluonteinen tv-maksu. Näistä kahdesta ensimmäinen on todennäköisin.

Veroluonteinen tv-maksu olisi kokoluokaltaan 50-150 euroa ja määräytyisi viime kädessä tulojen suuruuden mukaan. Nykyinen tv-maksu on kaikille kotitalouksille sama, 244,90 euroa. Ylen rahoitus ei jäisi tässä mallissa ainoastaan kuluttajien harteille, sillä yritykset haluttaisiin mukaan yhteisöveron kautta perittävällä maksulla. Kokoluokaltaan se olisi 150-300 euroa ja riippuisi yhtiön liikevaihdosta.

Budjettimallissa Ylen rahoitus saadaan suoraan valtion kassasta. Asiaa mutkistaa hieman se, että viestintäministeri Krista Kiuru (sd.) haluaa mallin noudattelevan sosiaalista oikeudenmukaisuutta. Hän siis haluaa ratkaisun kohtelevan kaikkia väestönosia oikeudenmukaisella tavalla.Mallin läpimenon esteenä on se, että hallituspuolue kokoomus ei haluaisi kasvattaa valtion menoja yhtään enempää. Ylen vuosibudjetiksi on määritelty 480 miljoonaa euroa, joten se lohkaisee valtion kassaan ison loven. Satakunnan Kansan mukaan tällöin valtio joutuisi vähentämään menoja muualta tai kiristämään verotusta.

Ylen rahoitusta koskeva rahoitusmalli on tarkoitus jättää hallitukselle ensi vuoden maaliskuussa. Uusi rahoitusmalli tulisi käyttöön vuonna 2013.

Miten Ylen rahoitus tulisi teidän mielestä hoitaa? Onko budjettimalli paras ja oikeudenmukaisin, vaikka se voisi johtaa tasaveroluonteisen arvonlisäveron nousuun? Vai kohtelisiko ehdotettu henkilökohtainen tv-maksu, joka on nykyistä maksua selvästi alhaisempi, sittenkin eri väestönryhmiä tasa-arvoisemmin? Olisiko kaikista paras vaihtoehto jokin muu, kuten hyvitysmaksun kaltainen maksu televisioille?

AfterDawnin diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Edellinen Seuraava  

38 kommenttia

19.12.2011 10:48

Tätä TV-lupa-asiaa ollaan näissä uutiskommenteissa jo puitu aika paljon. Pääasiassa kanta on tainnut olla se, että valtion budjetista pitäisi tuo YLE rahoittaa. Toisaalta tuo tulojen mukaan määräytyvä TV-lupamaksu kuulostaa jo ainakin edistysaskeleelta. Monelle opiskelijalle 250€ on kynnyskysymys TV:n hankkimiselle. Monet opiskelijat kuitenkin omistavat jonkin konsolin ja haluavat käyttää sitä ison näytön (käytönnössä iso näyttö = TV) kanssa muttei ole varaa maksaa TV-lupaa niin siinäpä on ongelma.

TV:n omistamisen ei pitäisi olla mykään syy periä TV-lupamaksua. Jos TV:tään aikoo käyttää kaikkeen muuhun kuin TV:n katseluun niin miksi siitä pitäisi TV-lupa maksaa. Sinällään paras vaihtoehto olisi maksukortti YLE:n kanaville mutta siihen liittyy niin paljon ongelmia että se ei ole vaihtoehto.

Mutta siis oma kanta on se että YLE vain maksukortin taakse. Ongelmia on kyllä paljon joten se ei ole toteuttamiskelpoinen ainakaan vielä. Ainahan sitä saa toivoa että tuolla lailla joskus tapahtuisi.


BSOD is a registered trademark of Microsoft Corporation | Windowsin lähdekoodi

29.12.2011 11:46

Mun mielestä, jos YLE halutaan edelleen pitää "yleisenä" uutis/hätä/tiedote välittäjänä, ja sen toimintaa halutaan kattaa jonkin maksun mukaan, niin silloin tuo YLE pitäis hajottaa (nykyään jumalaton hallitsematon mammutti..) ja oikeesti se mitä kansallisesti rahoitettaisiin kattaisi vain yhden tv-kanavan ja yhden radiokanavan ja mieluiten senkin rahoitus suoraan budjetista.
Loppuosa YLEä, vois sit kehitellä miten meinaa toimintaansa rahoittaa, mainokset, maksu-tv, ..

39.12.2011 11:46

Itse en suosisi tätä vero rahoilla pyöritykseksi.
Ja tämä on muutenkin ihan tyhmää maksaa, vaikka ei käytä palvelua.

Monet eivät varmaan tajua sitä, kun sanovat, että pistetään verojen piikkiin tämä.
Mutta tästähän se YLE tykkäisikin. Ylehän saisi sitten koko ajan korottaa maksua oman mielensä mukaan. Ja se koko ajan nousisi ja nousisi ja ihmiset maksaisivat tätä myöten enemmän veroa koko ajan. Joka ikinen vuosi.

Siis, tämähän olisi YLE mafialle niinkuin lahjoitus. Ja kansalle niinkuin ikuinen kirous, koska se yhden kerran sinne pistetään, niin se ei sieltä lähde sitten mitenkään pois.
Kannattaa kyllä nytten ajatella järjellä, mihin aikoo pistää nimensä. Koska tuo vain nousee ja nousee.
Tälläkään television lupa maksujen nousullakaan ei ole mitään seinää vastassa, Se nousee koko ajan lisää ja lisää joka ikinen vuosi..

Mitäkö sitten tehdä? No nykyinen malli ei toimi, eikä myöskään vero:lla maksettava.
Jos itse haluan katsoa jotain palvelua. niin minä helvetti maksan sen.
Kortti, niin se on hyvä. MUTTA, tulee sitten työttömiä ihan hirveänä.
Yle vähentää väkeä, mutta niin se vain on, joka firma vähentää väkeä, kun pitää saada tehokkaaksi tuontantoa. Ikävä kyllä, näin se on Ylelläkin edessä.


- Sitä saa mitä ei osta -

49.12.2011 12:15

Fulca87 yrittäin hyvä pointti. Ainoa kohta utopiaa kirjoituksessasi oli loppu, sillä näin ei tule käymään. YLE on vähän niinkuin Deathstar, ei sille v****** ja tuskin meistä kukaan käy sitä räjäyttämässäkään.

Se miten tässä käy on tasaverotusmalli (pitää muistaa että porvaripuolueet on hallituksessa) ja tieto siitä, että maksu vain paisuu ja paisuu joka vuoti.

59.12.2011 13:00

Ihan ensimmäisenä YLEn toimintaa pitäisi karsia kovalla kädellä ja puolittaa menot. Sitten voisi jatkaa nykyisellä mallilla HD siirtymään saakka ja siirtää samalla kortin taakse.

69.12.2011 13:01

"Ja tapahtui näinä päivinä, että hallinnolta kävi käsky että koko köyhä kansa oli tv-verolle pantava..."

Juu, verolle laitetaan varmasti. ...ja kaikki mikä verona peritää on ja pysyy, hyvänä esimerkkinä väliaikainen autovero joka sekin nousee nousemistaan tosin ei aivan alkuperäisessä muodossaan mutta kuitenkin.

Oma mielipide on että yksi tv ja yksi radiokanava verorahoin kustannettavaksi, muut maksukortille koska se sen maksaa joka sen haluaa. ...seurauksena saattaisi olla se että yle joutuisi panostamaan laatuun ruotsinkielisen ja poliittisen propagandan sijaan.

Kaupalliset kanavat ovat pärjänneet hyvin tähänkin saakka, ja kun muistaa ettemme maksa tällä hetkellä sisällöstä vaan vastaanottavan laitteen omistamisesta.

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 9.12.2011 @ 13:02

|| Zalman GS1000 || Chieftec GPS-550AB A || Asus M3N78 SE || Corsair Twin2X4096-6400C5 800MHz || AMD Athlon 64 X2 7750 BE + Noctua NH-U12P || HIS HD5770 1GB || OCZ Agility 3 120 GB 2.5" SSD ||

79.12.2011 13:38

Itse olen tuosta verosta kääntynyt YLE-maksun puoleen, siitä yksinkertaisesta syystä, että maksun nousun seuraaminen on helpompaa ja herättää enemmän keskustelua. Sen suuruus myös määräytyy tulojen mukaan, mikä on vain oikeudenmukaista. Epäoikeudenmukaista on sitten se, että kaikki joutuvat maksamaan. Mutta toisaalta, varmasti melko harva on sellainen, joka ei mitään YLE:n palveluja käyttäisi. Ymmärrän kyllä heidän tuskansa, maksaa 50-100 euroa palvelusta, jota eivät käytä todella ollenkaan. Mutta enemmän uskon olevan näitä pinnareita, jotka palveluja käyttävät, mutta eivät maksa TV-lupamaksua. (Yhtenä tapauksena oma isäni, joka laittoi oveen ovisilmän tarkastajan varalta...)

Kaiken kaikkiaan, pidän YLE-maksua järkevimpänä vaihtoehtona.

89.12.2011 14:40

Jaa mielenkiintoinen ongelma. TV-lupa maksu on aikansa elännyt. Joten veroista ja budjetista se pitää ottaa jos YLE:n toiminta katsotaan maalle välttämättömäksi.

Olen myös sitä mieltä että YLE:n toimintaa pitää supistaa rajusti niin että se budjetti olisi sielä 100 miljoonan euron luokkaa. Eli poistaa kuluista noin 80% eli 400 miljoonaa euroa.

Koska ei tässä ole siitä kyse että joku ei maksa TV-lupaa vaan siitä että YLE:n toiminta on paisunut kuin pulla takina vain isommaksi ja isommaksi vaikka ihmiset käyttävät YLE;n asioita aina vain vähemmän. Monet ihmiset eivät edes käytä YLE:n palveluja enään tai edes pysty käyttämään niitä, koska ei se kaikki YLE:n toiminta ole koko maan kattavaa. Jos se toiminta ei kata koko maata niin ei se tällöin kuulu koko maan maksettavaksi. Vaan sen paikallisen tahon jota se koskee.

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 9.12.2011 @ 14:46

99.12.2011 15:57
KalikoJak
Inactive

Hankalia kysymyksiä...

Se, että yle laitetaan veron piikkiin ei ole ollenkaan hyvä asia vaikka vuosia sitten näin kannatinkin (myönnän). Olen ymmärtänyt varsin hyvin, että hallituksella on kauhea työ saada talous tasapainoon, eikä tämä varmasti auttaisi asiaa.

Ylen yksi tehtävä on ollut toimia kanavana, kun hätätiloja sattuu. Nykyään uskaltaisin tuota lausuntoa arvostella, sillä uutisia saadaan joka tuutista ja tehokkaammin kuin yleltä. Radiokanaviakin on ainakin tusinan verran. Enkä usko muiden medioiden pettävän, ainakaan ennen Yleä, jos jotain katastrofaalista sattuu. Mielestäni näille olemassa oleville medioille voitaisiin luoda ns. turvajärjestelmä, jotka turvattaisiin katastrofien aikana (esim valtion tukea jos venäjä pamauttaa super-cyber-hyökkäyksen Suomeen).

Se, mitä en ymmmärrä on se, että miksi (niinkuin varmaan te kaikki muutkin) Yleä ei laiteta pikkuhiljaa oman onnensa varaan. Tarkoitan siis juuri mainoksien ottamista käyttöön. Suomen talous on bisnestä siinä missä muutkin asiat (no ei nyt ihan mutta kunhan saatte pointin). Joten miksi Meidän pitäisi ottaa harteillemme Ylen rahoitus, kun kaikki muutkin yhtiöt hoitavat oman rahoituksensa (useimmiten) mallikkaasti? Kertaakaan en ole kuullut keneltäkään kattavaa vastausta tuohon kysymykseen, joku voi vastata jos tietää paremmin.


Asus P8Z77-V LX2, i5-3570K, Corator DS, Asus HD7870, 8GB 1600 Mhz DDR3, 120GB Agility 3 + F3 1TB, SAGA II 500W, NZXT Hades, 24" Full HD.

109.12.2011 16:13

Ei tuossa ole kyse vain siitä että muut hoitavat rahoituksen mainostuloista, vaan siitä että YLE:n budjetti on aivan älyttömän suuri. Vertaa että joku Nelosen liikevaihto noin 8 miljoonaan vuodessa.

480/8 = YLE:n budjetti on 60 kertainen verrattuna Neloseen.

Kyllä YLE nyt tekee monia muitakin asioita kuin TV-kanavaa, mutta siinä se ongelma onkin. Liian suuri kulttuuri sektori yhden tahon takana ja sitten keskustellaan kuin kyse olisi vain TV-kanavien rahoituksesta. Miten on kaikki se muu YLE:n toiminta, onko todella tarpeen rahoittaa se kansalaisten tuloista ja palveleeko se kaikki todellakin koko kansaa?

Tarkoitan että ei TV-lupamaksu ole enään pelkestään mikään TV-katseluun liittyvä asia. Koska YLE:n toiminta on HELVETIN paljon enemmän kuin joku pari TV-kanavaa. Ei pari TV-kanavaa aiheuta 480000000 euron kustannuksia vuodessa. Eli ei tuota kaikkea muuta toimintaa saada rahoitettua jostain TV-mainostuloista.

Pitää karsia palveluita eli päättää minkä on julkista kulttuuri palvelua koko kansalle ja mitkä palvelut voidaan kaupallistaa niille jotka sitä haluavat.

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 9.12.2011 @ 16:29

119.12.2011 16:23

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti KalikoJak:
Hankalia kysymyksiä...

Se, että yle laitetaan veron piikkiin ei ole ollenkaan hyvä asia vaikka vuosia sitten näin kannatinkin (myönnän). Olen ymmärtänyt varsin hyvin, että hallituksella on kauhea työ saada talous tasapainoon, eikä tämä varmasti auttaisi asiaa.

Ylen yksi tehtävä on ollut toimia kanavana, kun hätätiloja sattuu. Nykyään uskaltaisin tuota lausuntoa arvostella, sillä uutisia saadaan joka tuutista ja tehokkaammin kuin yleltä. Radiokanaviakin on ainakin tusinan verran. Enkä usko muiden medioiden pettävän, ainakaan ennen Yleä, jos jotain katastrofaalista sattuu. Mielestäni näille olemassa oleville medioille voitaisiin luoda ns. turvajärjestelmä, jotka turvattaisiin katastrofien aikana (esim valtion tukea jos venäjä pamauttaa super-cyber-hyökkäyksen Suomeen).

Se, mitä en ymmmärrä on se, että miksi (niinkuin varmaan te kaikki muutkin) Yleä ei laiteta pikkuhiljaa oman onnensa varaan. Tarkoitan siis juuri mainoksien ottamista käyttöön. Suomen talous on bisnestä siinä missä muutkin asiat (no ei nyt ihan mutta kunhan saatte pointin). Joten miksi Meidän pitäisi ottaa harteillemme Ylen rahoitus, kun kaikki muutkin yhtiöt hoitavat oman rahoituksensa (useimmiten) mallikkaasti? Kertaakaan en ole kuullut keneltäkään kattavaa vastausta tuohon kysymykseen, joku voi vastata jos tietää paremmin.
YLE:n ei todellakaan pitäisi olla bisnestä, vaan julkista palvelua. Minun mielestäni bisneslinjalle lähdettäessä voidaan esim. urheiluhalleille laittaa täysi käyttömaksu, niin ettei minun tarvitse verovaroista joutavuuksia maksaa. Tiet haluan toistaiseksi ilman puomeja ja maksupisteitä.

No, todellakin, YLE:n pitäisi tuottaa kansalaista hyödyttävää julkista palvelua. Budjetista voidaan heti karsia ainakin puolet pois, koska niin paljon on kaupalliselle puolelle kuuluvaa roskaa. Rahoitus tietenkin budjetista ja se tarkoittaa itse asiassa parempaa valvontaa, ettei YLE pääse yksin hääräämään.

Itse katson kovin vähät katsomiseni YLE:n kanavilta, koska muilta kanavilta ei juuri löydy näkemisen arvoista.

Tyttäreni katsoo vielä lastenohjelmia onkin meillä suurin TV:n käyttäjä. Täytyy sanoa Kakkosen lastenohjelmien olevan huippua esim. Kolmosen vastaaviin verrattuna. Maksukorttien takana paljolti todellista skeidaa.

129.12.2011 16:31

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Lumikki:
Ei tuossa ole kyse vain siitä että muut hoitavat rahoituksen mainostuloista, vaan siitä että YLE:n budjetti on aivan älyttömän suuri. Vertaa että joku Nelosen liikevaihto noin 8 miljoonaan vuodessa.

480/8 = YLE:n budjetti on 60 kertainen verrattuna Neloseen.

Kyllä YLE nyt tekee monia muitakin asioita kuin TV-kanavaa, mutta siinä se ongelma onkin. Liian suuri kulttuuri sektori yhden tahon takana ja sitten keskustellaan kuin kyse olisi vain TV-kanavien rahoitusesta. Miten on kaikki se muu YLE:n toiminta, onko todella tarpeen rahoittaa se kansalaisten tuloista?

Tarkoitan että ei TV-lupamaksu ole enään pelkestään mikään TV-katseluun liittyvä asia. Koska YLE:n toiminta on HELVETIN paljon enemmän kuin joku pari TV-kanavaa. Ei pari TV-kanavaa tuota 480000000 euron kustannuksia vuodessa. Eli ei tuota kaikkea muuta toimintaa saada rahoitetua jostain TV-mainostuloista.

Niinpä. Ruotsinkielisen toimituksen osuus on noin 20% eli taitaa lähennellä 100 miljoonaa. Moskovassakaan ei riitä yksi kirjaanvaihtaja, jonka raportit käännettäisiin, vaan pitää olla suomen- ja ruotsinkielinen.

139.12.2011 17:45

maksut tulojen mukaan, se on oikein. Rikkaat paskat voi kehittää ylepaattia tulojensa mukaan.

149.12.2011 18:23

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Lumikki:
Ei tuossa ole kyse vain siitä että muut hoitavat rahoituksen mainostuloista, vaan siitä että YLE:n budjetti on aivan älyttömän suuri. Vertaa että joku Nelosen liikevaihto noin 8 miljoonaan vuodessa.

480/8 = YLE:n budjetti on 60 kertainen verrattuna Neloseen.
Nelosen budjetti on itseasiassa karvan verran alle 50 miljoonaa.
http://sanomawsoy05q3.brandmanual.com/fi/fi_FI/swelcom/

BSOD is a registered trademark of Microsoft Corporation | Windowsin lähdekoodi

159.12.2011 18:26

Kansanäänestys presidentinvaalien kanssa. Ruksi ruutuun edellä mainituin vaihtoehdoille.

169.12.2011 19:23

Tupla..

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 9.12.2011 @ 19:24

179.12.2011 19:33
hjghjfgh
Vahvistamaton

450 lisämiljoonaan valtijon kassassa tarkottaa sitä, etää Metsähallitus kaataa ryssäyttää 18 miljoonata lisäkuutijova Valtijon metistä per vuosi.
Nyt kuavettaan kuus ja puel miljoonata kuutijova. Mehtää kyllä on, mistä kaataa, että saahaan jatkossahi katella YLEn kommari-demariporukan punanuttu-uutisija. Etten kehtoo sanova!

189.12.2011 19:48

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti ep_:
Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Lumikki:
Ei tuossa ole kyse vain siitä että muut hoitavat rahoituksen mainostuloista, vaan siitä että YLE:n budjetti on aivan älyttömän suuri. Vertaa että joku Nelosen liikevaihto noin 8 miljoonaan vuodessa.

480/8 = YLE:n budjetti on 60 kertainen verrattuna Neloseen.
Nelosen budjetti on itseasiassa karvan verran alle 50 miljoonaa.
http://sanomawsoy05q3.brandmanual.com/fi/fi_FI/swelcom/

Eli nelosen budjetti on noin kymmenesosa ylen budjetista. Vastaavasti katson nelosta noin kymmenen kertaa enemmän (tuskin edes riittää) kuin mitään ylen kanavia. Silti maksan ylelle huomattavan summan rahaa, saamatta sille minkäänlaista vastinetta, miksi?

Lonkalta voisin heittää, että korkeintaan 5 % töllön katseluun käyttämästäni ajasta käytän ylen kanavien katseluun. Ja nyt kun lätkäkin siirtyi muualle, alkaa prosenttilukema lähennellä jo nollaa. Mistä hitosta minä siis maksan!?! Maksan maksukanavista vähemmän kuin mitä maksan tv-lupia ja silti maksukanavilla pyörii huomattavasti enemmän minua kiinnostavia ohjelmia. Tai sitten laatu korvaa määrän ja ylen ohjelmat vain ovat niin paljon laadukkaampia, vaikken sitä itse tajuakaan.

Mitä sitten ovat nämä muut ylen tuottamat palvelut? Nyt tähän hätään en keksi mitä muita ylen tuottamia palveluita olisi tullut käytettyä... En voi kun ihmetellä, että mihin yle saa käytettyä tuon kaiken rahan. Ohjelmat ja elokuvat ovat kaikki joko jotain b-luokan, osta anttilan laarista 5 kpl eurolla shittiä, tai vaihtoehtoisesti 20 vuotta vanhoja. Eli ne eivät maksa käytännössä mitään. Mikä siellä sitten maksaa?


Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Tantero:

Niinpä. Ruotsinkielisen toimituksen osuus on noin 20% eli taitaa lähennellä 100 miljoonaa. Moskovassakaan ei riitä yksi kirjaanvaihtaja, jonka raportit käännettäisiin, vaan pitää olla suomen- ja ruotsinkielinen.

Pitäisikö 20 % tuosta budjetista sitten tulla suomenruotsalaisten rahoista? Kenen mielestä fst:n tarjonta on 100 miljoonan arvoista, kun sitä vertaa vielä nelosen 50 milj. budjettiin?
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 9.12.2011 @ 19:55

199.12.2011 19:57

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti pähkinä:
Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti ep_:
Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Lumikki:
Ei tuossa ole kyse vain siitä että muut hoitavat rahoituksen mainostuloista, vaan siitä että YLE:n budjetti on aivan älyttömän suuri. Vertaa että joku Nelosen liikevaihto noin 8 miljoonaan vuodessa.

480/8 = YLE:n budjetti on 60 kertainen verrattuna Neloseen.
Nelosen budjetti on itseasiassa karvan verran alle 50 miljoonaa.
http://sanomawsoy05q3.brandmanual.com/fi/fi_FI/swelcom/

Eli nelosen budjetti on noin kymmenesosa ylen budjetista. Vastaavasti katson nelosta noin kymmenen kertaa enemmän (tuskin edes riittää) kuin mitään ylen kanavia. Silti maksan ylelle huomattavan summan rahaa, saamatta sille minkäänlaista vastinetta, miksi?
Niin ja mieti sitä että Nelonenkin tuottaa vielä voittoa lisäksi.

BSOD is a registered trademark of Microsoft Corporation | Windowsin lähdekoodi

209.12.2011 20:27

On se vaan kitkerää tämä katkeruus jos sattuu olemaan suomen-ruotsalainen... Saati tunnustaa ikuinen kateus naapuri-maata kohtaan?
Ihmeellistä jotta historiaa ei opeteta enää koulussa. xd

219.12.2011 20:35

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti ep_:
Toisaalta tuo tulojen mukaan määräytyvä TV-lupamaksu kuulostaa jo ainakin edistysaskeleelta. Monelle opiskelijalle 250€ on kynnyskysymys TV:n hankkimiselle.
Aivan. Kiinnostaisi siis tietää, miten opiskelijat aiotaan huomioida.

229.12.2011 20:46

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Bluejack:
On se vaan kitkerää tämä katkeruus jos sattuu olemaan suomen-ruotsalainen... Saati tunnustaa ikuinen kateus naapuri-maata kohtaan?
Ihmeellistä jotta historiaa ei opeteta enää koulussa. xd
...ainakaan sinulla ei ollut mitään valaisevaa tietoa.

Ylen ruotsinkielisen toiminnan kulut ovat kohtuuttomat, kuten muutkin kulut.

239.12.2011 20:46

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti fin91:
Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti ep_:
Toisaalta tuo tulojen mukaan määräytyvä TV-lupamaksu kuulostaa jo ainakin edistysaskeleelta. Monelle opiskelijalle 250? on kynnyskysymys TV:n hankkimiselle.
Aivan. Kiinnostaisi siis tietää, miten opiskelijat aiotaan huomioida.
Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Uutinen:
Veroluonteinen tv-maksu olisi kokoluokaltaan 50-150 euroa ja määräytyisi viime kädessä tulojen suuruuden mukaan. Nykyinen tv-maksu on kaikille kotitalouksille sama, 244,90 euroa.
Varmaankin siis opiskelijalle tuo 50€. Tosin olisi mukava jos opiskelijat vapautettaisiin vaikka maksusta kokonaan tai annettaisiin joku vielä kovempi alennus esim 25€.

Edit: Olisi ylläpito mukava jos nuo euron merkit tulisivat tekstiin jos ne siihen kirjoitetaan eivätkä korjautuis kysymysmerkillä automaagisesti. Nyt pitää kikkailla html-merkintöjen kanssa.
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 9.12.2011 @ 20:50

BSOD is a registered trademark of Microsoft Corporation | Windowsin lähdekoodi

249.12.2011 20:50

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti hjghjfgh:
450 lisämiljoonaan valtijon kassassa tarkottaa sitä, etää Metsähallitus kaataa ryssäyttää 18 miljoonata lisäkuutijova Valtijon metistä per vuosi.
Nyt kuavettaan kuus ja puel miljoonata kuutijova. Mehtää kyllä on, mistä kaataa, että saahaan jatkossahi katella YLEn kommari-demariporukan punanuttu-uutisija. Etten kehtoo sanova!
Jos aiot nähdä vaikka aivan asiallista dokumenttia viime sodista tai mitä tahansa asiaohjelmaa, niin ainoa vaihtoehto on YLE.

259.12.2011 21:27

Lainaus:
Tantero
Ylen ruotsinkielisen toiminnan kulut ovat kohtuuttomat, kuten muutkin kulut.

"kuten muutkin kulut" eli????
Rannikonväkeä hieman tunteneena voin hyvin kertoa jotta fst-tarjonta varmaan voidaan hyvin todellakin pistää vaikka sinne"kortin taakse" jotta nämä "svedut voi sitä katsoa..xd ei sielläkään kukaan sitä paskaa katso.
-
Voit kato pistää myös "toive"listaan samintein..
mitä vittua yle esittää saamen uutisia?
Eikö tämä ole törkeetä turhuutta!? kuka vittu niitäkin katsoo?
Sitten kai voidaan oikeasti rueta käsittelemään what a fuck is the problem?
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 9.12.2011 @ 21:34

269.12.2011 21:43

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Bluejack:
Lainaus:
Tantero
Ylen ruotsinkielisen toiminnan kulut ovat kohtuuttomat, kuten muutkin kulut.

"kuten muutkin kulut" eli????
Rannikonväkeä hieman tunteneena voin hyvin kertoa jotta fst-tarjonta varmaan voidaan hyvin todellakin pistää vaikka sinne"kortin taakse" jotta nämä "svedut voi sitä katsoa..xd ei sielläkään kukaan sitä paskaa katso.
-
Voit kato pistää myös "toive"listaan samintein..
mitä vittua yle esittää saamen uutisia?
Eikö tämä ole törkeetä turhuutta!? kuka vittu niitäkin katsoo?
Sitten kai voidaan oikeasti rueta käsittelemään what a fuck is the problem?

Probleema on se, että nykyään täytyy julkiseksi palveluksi laskea myös tietty määrä yleissivistävää televiso-ohjelmaa ja se ei aina oikein mene jakeluun. Julkiset palvelut rahoitetaan veroilla tai maksuilla. Kohtuulliseksi supistetun YLE:n rahoittaminen valtion budjetista on aivan käypä tapa.

279.12.2011 21:50

Lainaus:
Tantero
Probleema on se, että nykyään täytyy julkiseksi palveluksi laskea myös tietty määrä yleissivistävää televiso-ohjelmaa ja se ei aina oikein mene jakeluun. Julkiset palvelut rahoitetaan veroilla tai maksuilla. Kohtuulliseksi supistetun YLE:n rahoittaminen valtion budjetista on aivan käypä tapa.
ja ne oli???..mitä herra suvaitsee..
*SELKEE PERSU PERKELE* IIIIIIIIIK!
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 9.12.2011 @ 22:21

289.12.2011 22:30

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Bluejack:
Lainaus:
Tantero
Probleema on se, että nykyään täytyy julkiseksi palveluksi laskea myös tietty määrä yleissivistävää televiso-ohjelmaa ja se ei aina oikein mene jakeluun. Julkiset palvelut rahoitetaan veroilla tai maksuilla. Kohtuulliseksi supistetun YLE:n rahoittaminen valtion budjetista on aivan käypä tapa.
ja ne oli???..mitä herra suvaitsee..
*SELKEE PERSU PERKELE* IIIIIIIIIK!
Yksityiskohdista voidaan keskustella, kunhan on päästy ensin edes periaatteelliseen päätökseen.

Persu vai? Tarkoitatko kun on virkkeiden alkukirjaimet isolla ja jopa välimerkitkin suunnilleen kohdallaan?

2910.12.2011 00:25

Kyllä minusta Tantero on tuossa oikeilla jäljillä.

Eli ei tässä ole kyse pelkästään siitä että miten YLE:n toimintaa rahoitetaan jatkossa vaan mikä YLEN:n toiminta tulisi olla koko kansan rahoittamaan, mikä kaupallisesti rahoitettua ja mikä paikallisesti rahoitettua. Nyt ne päättäjät vain yrittää miettiä että mistä tuo kokonaissumma otetaan, ihan kuin kaikki YLE:n toiminta olisi joku kulttuurinen kansallisaarre.

Itse en tarvite lähes mitään YLEN toimintaa, mutta ei se tarkoita että en tukisi jonkinlaista Suomen kultttuurista YLEN perustoimintaa. Mutta liika rönsyily saisi loppua.

2010 Vuosikertomuksesta:
41% TV-toimintaa (183M euroa), 15% Radio (67M euroa), 44% muuta toimintaa (193M euroa).

Itse näen että ruotsinkielen tuki on liian suurta kustannuksiin nähden. Suomessa ihmiset osaa englantia enemmän kuin ruotsia. En tarkoita että vähemmistöä ei pitäisi tukea, koska sitä pitää. Mutta kustannukset eivät saa nousta pilviin.

Myöskään kanavien lisääminen ei ole hyväksi. Tehkää ne pari kanava kunnolla ja antakaa maksullisten kanavien hoitaa ne loput.

Myös henkilökunnan määrä tuntuu isolta, eli yli 3600.

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 10.12.2011 @ 00:49

3010.12.2011 09:21

Budjetista rahoittaminenhan on oikeudenmukaista nimenomaan. Siinä kaikki maksavat sen mukaan mitä ovat veroja maksaneet. Muut vaihtoehdot ovat huonompia. YLE:n toimintaa tulee tehostaa ainakin siten, että ruotsinkielisten ohjelmien saamaan rahoitusta supistetaan vastaamaan ruotsinkielisten osuutta väestöstä.

3110.12.2011 11:25

Lainaus:
Ylen rahoitus ei jäisi tässä mallissa ainoastaan kuluttajien harteille, sillä yritykset haluttaisiin mukaan yhteisöveron kautta perittävällä maksulla. Kokoluokaltaan se olisi 150-300 euroa ja riippuisi yhtiön liikevaihdosta.
Eli se olis aina tuo 300e

3210.12.2011 15:16

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Lumikki:

2010 Vuosikertomuksesta:
41% TV-toimintaa (183M euroa), 15% Radio (67M euroa), 44% muuta toimintaa (193M euroa).


Aivan järkyttävää tuhlausta kun YLE saa pelkkiin radio ohjelmiin törsättyä enemmän rahaa kuin mitä on nelosen liikevaihto.

Järkyttävää on myös se että joudumme maksamaan tv-lupaa jotta YLE voi rakentaa kalliin musiikkitalon ja voi ylläpitää kallista radion sinfonia orkesteria.

Kun huomioidaan nelosen liikevaihto niin on oikea ihme jos YLE ei voisi velvoitteitaan hoitaa alle 100 miljoonan budjetilla.
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 10.12.2011 @ 15:20

Tietokone + Chord Hugo + Grado GS2000e = heaven

3310.12.2011 17:16

Hiukan mietityttää nuo nelosen liikevaihto tietojen eroavuus. Riipuu kai mitä siihen lasketaan.

Yle , Nelonen ( Sanoma Entertainment Finland Oy / Nelonen Media )

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 10.12.2011 @ 17:24

3411.12.2011 00:11

"Myös henkilökunnan määrä tuntuu isolta, eli yli 3600."


Niinpä, kuka on paisuttanut tämän Ylen pullataikinaksi.? Kansalaisten ei kuulu maksaa näistä suojatyöpaikoista, vaan Yle on
ajettava alas, kanavia supistettava niin radio- kuin TV-puolella.
Taitaa syyllinen olla se nykyinen sossujen puoluesihteeri.

3511.12.2011 11:03

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti guru56:

"Myös henkilökunnan määrä tuntuu isolta, eli yli 3600."


Niinpä, kuka on paisuttanut tämän Ylen pullataikinaksi.? Kansalaisten ei kuulu maksaa näistä suojatyöpaikoista, vaan Yle on
ajettava alas, kanavia supistettava niin radio- kuin TV-puolella.
Taitaa syyllinen olla se nykyinen sossujen puoluesihteeri.

Olisiko apuna myös nykyinen rahoitusmalli? Eduskunta ei voi vaikuttaa lupamaksuista saatujen varojen käyttöön, vaan ainoastaan vahvistaa YLE:n esittämän summan.

Juuri budjettirahoitusta YLE ei halua, koska pelkää joutuvansa sen myötä hallituksen kontrolliin. Nyt hallituksen on helpompi vahvistaa ties mikä summa, sillä mahdollinen nurina menee kuitenkin YLE:n piikkiin.

3611.12.2011 11:34

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Tantero:

Olisiko apuna myös nykyinen rahoitusmalli? Eduskunta ei voi vaikuttaa lupamaksuista saatujen varojen käyttöön, vaan ainoastaan vahvistaa YLE:n esittämän summan.


Summaa ei olisi tarvinnut nostaa missään vaiheessa. Eduskunta on vaan tähän mennessä toiminut maksuautomaattina mikä on maksanut aina sen mitä YLE on pyytänyt.

Kyllä suuren ongelma suomessa tuo "hyvä veli" järjestelmä. Kansanedustajilla ja ministereillä on kytköksiä vähän joka suuntaan. Kun kaverit YLE:llä pyytää rahaa niin sitähän annetaan sanko kaupalla. Korruptio todellakin rehottaa suomessa.
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 11.12.2011 @ 11:39

Tietokone + Chord Hugo + Grado GS2000e = heaven

3711.12.2011 21:27

2000?:n yle-hyvitysmaksu kaikkiin Suomeen TUOTAVIIN telkkareihin ja ongelma on ratkaistu.
Sitten edellytettäisiin että kaikki telkkarit pitää olla verkkoyhteydessä jotta tv:tä voi katsella, ja kun telkkarin rekisteröinnistä on kulunut 2 vuotta se lakkaa toimimasta etä lamautuksella ja on aika ostaa uusi. Budjetti olisi kasassa.

Joku saattaisi vastustaa tätä mutta onko sillä väliä miten rahat sinulta viedään kun ne kuitenkin tullaan sinulta keinolla millä hyvänsä lopulta viemään?

3811.12.2011 21:33

Yle on hallituksen kontrollissa, Yle on kokoomuksen talutusnuorassa joten siihen ei muutosta kuin parempaan suuntaan. 500 miljoonaa per vuosi on aivan liikaa tämän kokoiselle maalle, joku vetää välistä ja reilusti.


"History books will be written about events this month. The story they will tell is up to us"

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto