AfterDawn: IT-alan uutiset

Samsungin tv-myynti nousi ennätyslukemiin joulukuussa

Kirjoittaja Teemu Laitila @ 8.12.2011 15:07 Kommentteja (7)

Samsungin tv-myynti nousi ennätyslukemiin joulukuussa Samsungilta kerrotaan, että yhtiön tv-myynti ylsi lokakuun aikana uuteen ennätykseen.
Tulosta edesauttoi Yhdysvalloissa vietetyn kiitospäivän jälkeisen pitkän viikonlopun myynti, joka nosti myytyjen laitteiden määrän yhteensä 5,7 miljoonaan televisioon.

Heikohkot globaalit talousnäkymät eivät ole haitanneet kuluttajien ostointoa. Kiitospäivän jälkeisenä viikonloppuna amerikkalaiset kuluttivat jopa 7,4 miljardia dollaria enemmän kuin edellisenä vuonna.

Muilla televisiovalmistajilla ei ole tämän vuoden kuluessa ollut yhtä hyviä uutisia kerrottavanaan, sillä valmistajien kakkospaikasta korealaisen LG:n kanssa taisteleva japanilainen Sony ilmoitti aiemmin tv-yksikkönsä tekevän tänäkin vuonna noin 2,2 miljardin dollarin tappiot ja myös hollantilainen Philips on joutunut uudelleenjärjestelemään tv-bisneksiään.

Samsungin myyntiä ovat edesauttaneet korkeamman katteen huippumallit kuten yhtiön äly-tv:t ja ohuet LED-taustavalaistut mallit.

Tägit: Samsung
Edellinen Seuraava  

7 kommenttia

18.12.2011 16:28

Samsungilla menee kyllä lujaa. Mutta aina naurattaa tämä "Black Friday". Jotenkin niin hölmö, pelkän kulutuksen nimiin kehitetty tapahtuma, joka venyy joka vuosi uusiin äärimmäisyyksiin.

28.12.2011 17:14

BTW, noi Samsungin Smart-TV -mainokset on ihan vi**n ärsyttäviä.

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 8.12.2011 @ 17:14

38.12.2011 17:24

Jännä juttu että Samsung muka ykkösenä tv saralla, kun samsungin tv:t ovat täyttä kuraa !? Ainakin koskee lippulaiva malleja. Edge-led on tekniikkana täysi paska ja valovuotoa esiintyy aivan liikaa. LG taas on noussut salamyhkäisesti laadun saralla kirkkaasti ykköseksi televisioiden saralla. Esim. Local-dimming led mallit pesevät kaikki muut mennen tullen paitsi panasonicin vt30--> plasmat. Itse omistan tällä hetkellä LG lippulaivan johon siirryin Sampan vastaavasta ja se vain täytyy todeta että samsung tv:t ovat kaukana "ykkösestä" Noh, trendi mikä trendi.. Paremmasta jos ei tiedä niin mikäs siinä.

48.12.2011 17:44
AfterDawn Addict

Lainaus:
Jännä juttu että Samsung muka ykkösenä tv saralla, kun samsungin tv:t ovat täyttä kuraa
Riippuu mihin käytät televisiotasi. Sampoissa esiintyy input lagia pelatessa, mutta sen saa lähes kokonaan pois asetuksia veivaamalla.
En tiedä koskeeko tämä uusimpia malleja, mutta ainakin tästä on valiteltu. Valovuotoa ei omassa mallissani liiemmin esiinny. Sonyn televisiot ovat mielestäni aina olleet laadukkaita ihme kun eivät menesty paremmin.
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 8.12.2011 @ 17:47

890GX Extreme3,Phenom II X6 1055T,Mugen 2,GTX 460 OC,Kotelo R3,HyperX 2x2GB DDR3 1600MHz,Kiintolevy F3 1TB,
Blu-ray,Antec TruePower 550W,BenQ 24LED,Acer V223HQ,Creative Gigaworks T3,Razer Arctosa,Logitech G400,Siberian V2 Blue Edition,G27 Ratti,Asus X5DC läppäri,Samsung 6-sarjan 40,PS3 320Gb,NuForce NE700X,Brother MFC-J6710DW, Nokia Lumia 800, Motorola Razr Maxx, B&W C5 mobile headphones

58.12.2011 18:13

Itselläni Samsung TV näyttönä ja kyllä se on ihan okey, vaikka on jos useamman vuoden vanha.

Mutta sanotaan vielä tämä että suosittu tai käytetty ei tarkoita sitä että se olisi paras tai huonoin. Se vain tarkoittaa että sitä ostetaan paljon, mitkä ovatkin syyt siihen. Itse ostin koska kuvanlaatu oli selvästi paras verrattuna muihin samassa kaupassa. Nykyään tuskin pärjää edes keskiverto TV:lle. Mutta sitä se tekniikan kehitys on.

Naurettavaa kuitenkin tuo paska ja paras juttu. Itse kartan Sony:n tuotteita, mutta ihan muista systä. En luota kyseiseen yhtiöön enään. Kyllä se kuitenkin niin on että kun ostan tuotetta niin vähät välitän minkä merkkinen se on, laatu ja hinta sanelee ehdot, eli mitä rahalla saa. Merkki uskollisuus on idiotismia ja tilanteet muuttuvat vuosittain.

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 8.12.2011 @ 19:53

69.12.2011 16:36

Korjattakoon sen verran että siis "edge-ledin" kanssa esiintyy aina valovuotoa. Se on eri asia kuka siihen kiinnittää huomiota ja kuka ei, itselläni elokuvissa pimeät kohtaukset pitää olla kunnossa eli mustan pitää olla mustaa. Tietty harmaasävyt pitää myös erottua. Tähän ei päästä tällä hetkellä (jos ei hyvää plasmaa osta) kuin "local-dimming led" tekniikan omaavilla tv:llä. Näissäkin pieniä haloja näkyy ledi "alueiden" läheisyydessä äärimmäisestä katselukulmasta katseltaessa, mutta normaalisti tuijottaessa ei niitä näe. Tekniikka on siis ainoa vaihtoehto elokuvamiehille jotka eivät plasma televisioiden pienen "pehmeyden" takia led-lcd:stä halua luopua.

Tämä ei siis ollut mikään mielipide kysymys, vaan asia on näin.

79.12.2011 16:59

@aj84:

Samsung tosiaan kilpailee hinnalla (markkinoiden valtausta) - ja laatu on sen mukaista.
Kokemusta on vanhempien ja ystävien töllöistä ja yhteinen nimittäjä on "skeidaa".

Sony'kaan ei ole enää entisensä veroinen, omassa olohuonessa on 50" taustaprojektitv johon on jo kerran korjattu 4v käytön jälkeen prisma (arvo n 1000eur, Sonyn piikkiin), saas nähdä koska menee seuraavan kerran rikki...

Tähän talouteen ei jatkossa tule Samsungia tai Sonya, sen voinee luvata.

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto