AfterDawn: IT-alan uutiset

DC-hubien ylläpitäjät tuomittiin satojen tuhansien korvauksiin

Kirjoittaja Teemu Laitila @ 7.12.2011 15:28 Kommentteja (53)

DC-hubien ylläpitäjät tuomittiin satojen tuhansien korvauksiin Tietokone-lehti kertoo verkkosivuillaan, että Espoon käräjäoikeus on tänään tuominnut kaksi piratismista syytettyä maksamaan satojen tuhansien vahingonkorvaukset oikeudenomistajille.
Lisäksi toinen syytetyistä tuomittiin nuorena henkilönä tehdystä tekijänoikeusrikoksesta päiväsakkoihin ja toinen sai neljän kuukauden ehdollisen vankeusrangaistuksen.

Tietokoneen mukaan toisessa tapauksessa musiikkituottajia edustava IFPI Finland ry vaati syytetyltä yhteensä jopa 3,3 miljoonan euron korvauksia perustuen järjestön omaan arvioon jaettujen musiikkikappaleiden määrästä ja arvosta. Toisen jutun syytetyltä vaadittiin lähes yhtä suuria 2,9 miljoonan korvauksia.

Tuomari ei kuitenkaan hyväksynyt oikeudenhaltijan laskelmien pohjana olleita hinta-arvioita ja latausmääriä, mutta silti ensimmäisessä tapauksessa syytetty määrättiin maksamaan 290 000 euron korvaukset ja jälkimmäisessä tapauksessa korvaussumma määrättiin 200 000 euroon.

Tietokone kertoo, että toinen syytetyistä oli ylläpitänyt WineCellar Adrenaline -nimistä Direct Connect -hubia ja toinen (FIN) BAWD Rinkeli -nimistä hubia.

Edellinen Seuraava  

53 kommenttia

17.12.2011 15:44

Paljonkohan noilla hubeilla mahtoi olla jaossa tavaraa ja kuinkahan monta käyttäjää niillä oli? Toteutuneetkin korvaussummat kuulostavat taas kerran sen verran kovilta, että olisi mukavaa päästä vähän syvemmälle tähän matematiikkaan.

27.12.2011 17:29

ylempi ainakin oli aika suosittu jonkin aikaan...



37.12.2011 17:30

Kyllähän se näin on että ilman näitä kahta hubia olisi kaupasta ostettu sen verran enemmän musiikkia, että TO mafia olisi saanut siitä 3,3M? voittoa... eikun

47.12.2011 17:50

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti 3rd_party:
Paljonkohan noilla hubeilla mahtoi olla jaossa tavaraa ja kuinkahan monta käyttäjää niillä oli? Toteutuneetkin korvaussummat kuulostavat taas kerran sen verran kovilta, että olisi mukavaa päästä vähän syvemmälle tähän matematiikkaan.
Rinkelissä oli parhaimpina päivinä noin 1000 käyttäjää ja hubilla ei ollut jaossa yhtään mitään. Käyttäjät ne tiedostot jakoivat omilta koneiltaan jos ylipäätään jaettiin mitään.

57.12.2011 19:05

Kyllä näyttää olevan niin, että tiedostolla on paljon suurempi arvo, kuin ihmishengellä. Ainakin jos vertaa tiedoston jakamisesta saatuja rangaistuksia ja korvausvaatimuksia henkirikoksen tai henkilöön kohdistuneen rikoksen vastaaviin...

Mitkä mahtaa olla hubien ylläpitäjien rahallinen hyöty tässä maata järisyttävässä rikoksessa?

Hohhoijaa...

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 7.12.2011 @ 19:05

67.12.2011 19:21

Onhan se tuokin tapa saada levy-yhtiöille rahaa. Heitetään hatusta jotain utopistisia summia ja katsotaan saadaanko rahaa.

Tämän ajan ja vaivan kun olisivat vain käyttäneet jakelukanavien kehittämiseen.

77.12.2011 20:02
TheReloader
Vahvistamaton

Niin, me veronmaksajathan tämän lystin lopulta maksamme joka tapauksessa. Meidän tilipussista siis tekijänoikeuslafkat saavat tulonsa.

Samalla syöstään tosiaan pari nuorta tilanteeseen, jossa rehellisessä työnteossa ei ole mitään järkeä -> yhteiskunta eli veronmaksajat elättää.

Eihän näissä asioissa ole mitään järkeä, joku immateriaalinen asia menee rahallisesti kirkkaasti ihmishengen edelle. Todellinen tekijänoikeusyhtiöiden tappio on täysin olematon, mutta rangaistus kaikkea muuta. Tekijänoikeuslafkoilla on tässä maassa aivan liikaa valtaa. Hyvitysmaksuja lyödään mitä naurettavimpiin kojeisiin ja samalla maksatetaan tällaiset lystit veronmaksajilla. Mitä artistit saavat käteen näistäkin rahasammoista? Tuskin paskaakaan.

Oikeustajuni ei riitä ymmärtämään, kenties jonkun lainoppineen riittää.

87.12.2011 20:19

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti endo12345:
Rinkelissä oli parhaimpina päivinä noin 1000 käyttäjää ja hubilla ei ollut jaossa yhtään mitään. Käyttäjät ne tiedostot jakoivat omilta koneiltaan jos ylipäätään jaettiin mitään.
Tiedän juu miten DC (ja vertaisverkot yleensä) toimii, mutten jaksanut lähteä asiaa monimutkaisesti kertomaan. Varmaan pitäisi, niin ehkä se pysyisi IFPI:n ja kumppaneiden tajunnassa.

Yhtä kaikki, jos nyt muistelen omaa DC-aikaani, niin latasin silloin yhteensä ehkä noin 10 CD:n verran musiikkia (ja tuolloin lataaminen omaan käyttöön oli sallittua ja latauskansio oli eri kuin jaettu kansio toim. huom.). Latasin nämä useammalta hubilta, leikitään nyt vaikka että käytin 3 hubia (joka on vähemmän kuin todellisuudessa). Jos edelleen leikitään, että kulujen jälkeen yksi CD tuottaa 5? levy-yhtiön kassaan, niin tuo korvaussumma vastaisi 1240000 CD:n lataamista. Jos jokainen lataaja lataisi saman verran kuin itse aikoinaan, tarkoittaisi se noin 372000 käyttäjää. Jos päivittäisiä käyttäjiä on ollut tuo 1000 (ja aktiivisia käyttäjiä siis aika paljon vähemmän kuin lähes 400000), on vaadittu korvaussumma aika kaukana realistisesta.

Ja ylläoleva laskelma olettaa, että jokainen lataaja olisi ostanut CD:n mikäli ei sitä olisi ladannut. Itse en ainakaan olisi näin tehnyt, ja sitä paitsi ostin muutaman CD:n ne ladattuani ja hyviksi todettuani.

97.12.2011 22:01

Jokainen valveutunut HUB:n pitäjä tietää, että nalli napsahtaa jos kiinni jää.

Kysymys: Miksi siis pitää itkeä kun napsuu?

Jos taas tekee mieli vastustaa monikansallisia jakeluyrityksiä ja heidän Barbie-sätkynukkeja, niin kyllä teidän pitää se poru suunnata artistille ja vaatia muutosta sieltä kautta. Aika harva monikansallinenyritys tai pienempikään kuitenkaan haluaa rahavirtaansa lopettaa, vai onko tiedossa joku sellainen?

107.12.2011 23:49

Kun itse käytin DC++:aa niin jotenkin tuli kylmät väreet kun piti laittaa 100Gt jakoon että pääsi (kunnon) hubille sisään, ihan kuin olisi juossut alasti ulkona ja kaikki katsovat mitä sinulla on tarjolla.
Toisaalta hubien hyvä puoli on että työläämmin vahdattavat torrentit saavat olla rauhassa kun helppoja nakkeja riittää DC-puolella.

118.12.2011 3:10

Noistakaan korvauksista ei mene senttiäkään tekijälle, kaikki menee mafialle. Korvaukset eivät siis mene oikeaan osoitteeseen. Nuppi ja kumppanit tietysti väittävät muuta, mutta voiko heihin nyt uskoa, kun on kumminkin mafia kyseessä.

128.12.2011 6:42

Lainaus:
Todellinen tekijänoikeusyhtiöiden tappio on täysin olematon,

väität siis että jos piratismia ei olisi...siis jos se olisi 0% niin ihmiset eivät ostaisi juurikaan enempää? Tuohon et itsekkään usko :) jos mitään ei saisi ilmaiseksi niin kyllä silloin ihmiset maksaisivat musiikista & elokuvista.... muuta väittää niin jeesustelee :)

Nuo summat mitä vaaditaan tulevat aina jostain yläpuolelta ;) mutta sehän on vain pelin henki....pitää vaatia enemmän että saa vähemmän...oikeusjärjestelmä vaan toimii niin...

ja pointti on kuitenkin siinä että jos olet niin tyhmä että jäät kiinni, niin ansaitset kaiken mikä sinulle heitetään :) esim dc hubin pitäminen, luuliko he oikeasti että sellaisesta ei olisi helppo jäädä kiinni?

138.12.2011 9:54

3.3 milliä? Niimpä niin...ei voi kuin ihmetellä onko kpl/50 ekee? Hienoa mafia saahan sitä noikin ... sitä hilloa meinaan ei tarvi ees mainostaa, eikä myydä kun sitä täpäkkää tulee muutenkin..

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 8.12.2011 @ 10:37

Autopeli hullu ja pelannut jo -80 luvulta...eli vanha jäärä.

148.12.2011 12:17

Onko nyt osoitettu sitten, että nimenomaan tuomitut itse ovat jakaneet niin paljon materiaalia, että he ovat velvollisia annettuihin korvauksiin? Kuten tässäkin keskustelussa on jo aiemmin tuotu esille, itse DC-hubi ei jaa yhtään tiedostoa, vaan sen käyttäjät jakavat toisilleen. Ylläpitäjä siis lähinnä antaa tavallaan paikan tälle jakamiselle, muttei itse jaa suinkaan kaikkea, jota hubilla on tarjolla. Kaiken jakamisen saattaminen ylläpitäjän vastuulle on ihan sama, kuin se to-mafian unelmamaailma, jossa internetyhteyden tarjoajat ovat vastuussa yhteydellä tehdystä laittomasta toiminnasta (vertaa siihen, että Destia olisi vastuussa heidän ylläpitämillä teillä ajetuista ylinopeuksista tai rattijuopoista).

Voi olla, että tuomiot on annettu nimenomaan tuomittujen itse jakaman materiaalin mukaan (tuskin on, oikeuslaitoksemme ymmärryksen määrän tuntien) mutta siitä huolimatta yllätys yllätys nuo korvaukset ovat täysin tolkuttomia. Joissain maissa jopa oikeuslaitos osaa nähdä to-mafian valheen jakamisen aiheuttamista tappioista (Sveitsi). Näille Kotilaiselle ja muille kun ei millään päähän mene se, että jakaminen ei heille tappioita aiheuta, vaan päinvastoin, jakajat tekevät jatkuvasti ilmaista työtä heidän pussiin. Ja nämä pellet vainoavat jakajia.

Sitten siihen kuinka näiltä voi välttyä ja silti jakaa kulttuuria vaikka sen DC:n kautta niin halutessaan. Ylläpitäjille; hubi täytyy sijoittaa siten, että mafia ei pääse käsiksi sen todellisiin ylläpitäjiin. Esimerkiksi virtuaaliserveri, joka maksetaan Bitcoinien avulla on melko turvallinen. Tottakai rekisteröitymis- ja maksuvaiheessa tulee noudattaa varovaisuutta (lisäturvaa vaikka Tor:ista ja lisäksi hyödyntäen jotain avointa WLAN:ia). Pahinta mitä tällaiselle serverille voi käydä on se, että palveluntarjoaja lyö sen kiinni mafian vaatimuksiin perustuen. Mutta tuomiolle eivät saa, koska ylläpitäjän henkilöllisyyden selvittäminen on mahdotonta.

Muille kuin ylläpitäjille riittää se, että ottaa yhteyden hubiin käyttäen VPN:ää. En mielelläni mainosta, mutta erinomaisesti käyttäjien yksityisyyden takaava palvelu on esimerkiksi AirVPN (maksut hoituvat Bitcoineina, ja palvelu ei tallenna mitään logeja, rekisteröityessä sitten kun muistaa vielä Tor+avoin WLAN). Tämä maksaa muutaman euron kuussa. Aika pieni hinta vapaudesta ja huolettomuudesta.

158.12.2011 14:02

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti horgh:
Onko nyt osoitettu sitten, että nimenomaan tuomitut itse ovat jakaneet niin paljon materiaalia, että he ovat velvollisia annettuihin korvauksiin? Kuten tässäkin keskustelussa on jo aiemmin tuotu esille, itse DC-hubi ei jaa yhtään tiedostoa, vaan sen käyttäjät jakavat toisilleen. Ylläpitäjä siis lähinnä antaa tavallaan paikan tälle jakamiselle, muttei itse jaa suinkaan kaikkea, jota hubilla on tarjolla. Kaiken jakamisen saattaminen ylläpitäjän vastuulle on ihan sama, kuin se to-mafian unelmamaailma, jossa internetyhteyden tarjoajat ovat vastuussa yhteydellä tehdystä laittomasta toiminnasta (vertaa siihen, että Destia olisi vastuussa heidän ylläpitämillä teillä ajetuista ylinopeuksista tai rattijuopoista).
Näin se mafia toimii Suomessa. Juuri tämän takia Suomeen ei voi tulla Youtuben kaltaista palvelua, koska se joutuisi äkkiä oikeuden eteen. Suomessa palvelulla ei ole minkäänlaista vastuuvapautta.

168.12.2011 14:55

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti horgh:
Onko nyt osoitettu sitten, että nimenomaan tuomitut itse ovat jakaneet niin paljon materiaalia, että he ovat velvollisia annettuihin korvauksiin?
Ainakin rinkelin adminilla oli paljon pelejä, leffoja ja muistaakseni ohjelmiakin jaossa silloin hubin parhaimpina päivinä...

178.12.2011 16:02

Kivoja korvaussummia jälleen. Mutta kuka hölmö käyttää DC:tä? Itse en sitä paljoa käyttänyt, kun päästäkseen käsiksi "hyvään matskuun" piti jakaa niin naurettavan paljon. Ja ne oikeusjutut myös ajoivat pois. Nyt jälkeenpäin ajateltuna, hyvä vain. Tuosta DC:stä ne ihmiset jäävät kiinni, (mikäli joku hölmö sitä vielä käyttää).

188.12.2011 18:40

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti upap:
Lainaus:
Todellinen tekijänoikeusyhtiöiden tappio on täysin olematon,

väität siis että jos piratismia ei olisi...siis jos se olisi 0% niin ihmiset eivät ostaisi juurikaan enempää?
Kyllä väitän, kehtaampa väittää että ihmiset ostaisivat vähemmän.
Vai ostaisitko sinä tämän levyn pelkästään 30 sekunnin näytteiden perusteella?


Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 8.12.2011 @ 18:40

Rape is never funny. Unless its a clown.

198.12.2011 23:59

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Deadagent:
Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti upap:
Lainaus:
Todellinen tekijänoikeusyhtiöiden tappio on täysin olematon,

väität siis että jos piratismia ei olisi...siis jos se olisi 0% niin ihmiset eivät ostaisi juurikaan enempää?
Kyllä väitän, kehtaampa väittää että ihmiset ostaisivat vähemmän.
Vai ostaisitko sinä tämän levyn pelkästään 30 sekunnin näytteiden perusteella?

Korjaa jos olen väärässä, mutta kaikki musiikki, leffat ja pelit pitäisi siis olla ilmaista ja maksun voisi suorittaa jälkikäteen jos musa, leffa tai peli miellytti ja sitten sen saisi vielä halutessaan omaksi? Käveleppä peilin eteen, ja yritäppä saada itsesi vakuuttuneeksi tästä :D

Se että ystäväpiiri on piraatteja täynnä ja he kaikki toistavat tätä samaa mantraa ei tarkoita, että sillä olisi mitään todellisuuspohjaa. Maailmassa on oikeasti toisenlaisiakin ihmisiä.

209.12.2011 9:25

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti specio:
Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Deadagent:
Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti upap:
Lainaus:
Todellinen tekijänoikeusyhtiöiden tappio on täysin olematon,

väität siis että jos piratismia ei olisi...siis jos se olisi 0% niin ihmiset eivät ostaisi juurikaan enempää?
Kyllä väitän, kehtaampa väittää että ihmiset ostaisivat vähemmän.
Vai ostaisitko sinä tämän levyn pelkästään 30 sekunnin näytteiden perusteella?

Korjaa jos olen väärässä, mutta kaikki musiikki, leffat ja pelit pitäisi siis olla ilmaista ja maksun voisi suorittaa jälkikäteen jos musa, leffa tai peli miellytti ja sitten sen saisi vielä halutessaan omaksi? Käveleppä peilin eteen, ja yritäppä saada itsesi vakuuttuneeksi tästä :D

Se että ystäväpiiri on piraatteja täynnä ja he kaikki toistavat tätä samaa mantraa ei tarkoita, että sillä olisi mitään todellisuuspohjaa. Maailmassa on oikeasti toisenlaisiakin ihmisiä.
Niin on. Mutta myös niitä jotka kuppaavat toisia kuten riaa, teosto yms jos olet sattunut huomaamaan. Ja ilmaista ei olekkaan mutta kysymys kuuluu sinulle mikä on kohtuu korvaus vaikka matti ja tepon kappaleesta levy-yhtiölle? jos kpl maksaa 1 euron, 60 cent, 80 cent...artistille pitää maksaa väh. 70 centtiä sillä ilman tekijää ei olisi niitä yhtiöitäkään jotka toimivat kuin mafiat. Itse en wareta, mutta omasta mielestäni warettaminen on ilmeisesti jonkinlainen kannanotto...
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 9.12.2011 @ 09:26

Autopeli hullu ja pelannut jo -80 luvulta...eli vanha jäärä.

219.12.2011 13:18

No onneksi kavereilla ei ole murheita harrastuksen jatkamisen suhteen, jos itsellä olisi parin millin velat päällä niin mikäs siinä porskuttaessa kun ei ole mitään hävittävää muuta kuin vapaus ja henki.
...karu totuushan Suomessa on että parempi olla lusimassa kuin perusrahalla tanttojen kiusattavana.


|| Zalman GS1000 || Chieftec GPS-550AB A || Asus M3N78 SE || Corsair Twin2X4096-6400C5 800MHz || AMD Athlon 64 X2 7750 BE + Noctua NH-U12P || HIS HD5770 1GB || OCZ Agility 3 120 GB 2.5" SSD ||

229.12.2011 13:22

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti specio:

Korjaa jos olen väärässä, mutta kaikki musiikki, leffat ja pelit pitäisi siis olla ilmaista ja maksun voisi suorittaa jälkikäteen jos musa, leffa tai peli miellytti ja sitten sen saisi vielä halutessaan omaksi? Käveleppä peilin eteen, ja yritäppä saada itsesi vakuuttuneeksi tästä :D
Done, seuraava haaste?

Lainaus:

Se että ystäväpiiri on piraatteja täynnä ja he kaikki toistavat tätä samaa mantraa ei tarkoita, että sillä olisi mitään todellisuuspohjaa.
Tulkintani "Se että maailmassa on tällaisia ihmisiä, ei tarkoita että maailmassa olisi tällaisia ihmisiä" Täh? Vai meinaatko että ihmiset jotka sanovat näin valehtelee?

Lainaus:
Maailmassa on oikeasti toisenlaisiakin ihmisiä.

Kyllä on juu, toisaalta kaikki tutkimukset asiasta tuntuu olevan sitä mieltä että nämä jotka ei ikinä maksa olisivat vähemmistössä.
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 9.12.2011 @ 13:23

Rape is never funny. Unless its a clown.

239.12.2011 13:58

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti specio:
Se että ystäväpiiri on piraatteja täynnä...
Kenen mielestä "piraatiksi" sanominen on enää loukkaus, käsi ylös!

249.12.2011 18:06

Lainaus:
ArttuH5N1
Kenen mielestä "piraatiksi" sanominen on enää loukkaus, käsi ylös!

Onko se joskus ollut??
harmi vain jotta kiinnostavaa roinaa piraatille tarjotaan niin vähän lukuunottamatta tv-sarjoja.

259.12.2011 18:20

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Bluejack:
Lainaus:
ArttuH5N1
Kenen mielestä "piraatiksi" sanominen on enää loukkaus, käsi ylös!

Onko se joskus ollut??
harmi vain jotta kiinnostavaa roinaa piraatille tarjotaan niin vähän lukuunottamatta tv-sarjoja.
Kyllä se ilmeisesti joidenkin mielestä on ollut ja on vieläkin loukkaus! Kuinka hölmöä. "Senkin piraatit", heh, todella loukkaavaa.

269.12.2011 22:27

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti ArttuH5N1:
Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti specio:
Se että ystäväpiiri on piraatteja täynnä...
Kenen mielestä "piraatiksi" sanominen on enää loukkaus, käsi ylös!
..tuota, missä kohtaa viitattiin, että se oli tarkoitettu loukkaukseksi? Se oli tarkoitettu kuvaamaan ajatusmallia. Vähän samaan tapaan, kuin tietyn uskontokunnan ihmiset kerääntyy yhteen ja toistaa mantraa: "Muualla ei ole elämää, joka toisin uskoo on väärä uskoinen."

279.12.2011 22:58

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Deadagent:

Lainaus:

Se että ystäväpiiri on piraatteja täynnä ja he kaikki toistavat tätä samaa mantraa ei tarkoita, että sillä olisi mitään todellisuuspohjaa.
Tulkintani "Se että maailmassa on tällaisia ihmisiä, ei tarkoita että maailmassa olisi tällaisia ihmisiä" Täh? Vai meinaatko että ihmiset jotka sanovat näin valehtelee?

No en tietenkään. Ajatus oli se, että ryhmä ihmisiä uskoo vakaasti mantraansa: "piraatit parantavat levymyyntiä" ja se tuntuu heistä todelta. Jopa netistä he voivat löytää tilastoja jotka tukevat tätä ajatusta.

Mutta jos keskimääräinen kaduntallaaja pelaa jotain peliä (mahdollisesti läpi sen) piraattiversiona. Niin osaatko kertoa mitään syytä miksi samainen kaveri sen menisi seuraavana päivänä ostamaan kaupasta? Jos peli on ihan tolkuttoman hyvä, tai lisäosat tuntuvat kiinnostavalta, niin ehkä silloin.

Eittämättä se tuleva kommentti on: "No jos peli on huono, niin ei siitä pidäkkään maksaa.". Tällaisen olen ainakin usein kuullut kerrottavan, esim. musiikin yhteydessä.

No entä jos käytetään perustetta: "jos peli/musiikki on huonoa, niin sitä ei tarvitse maksaa" myös konsertteihin/teatteriin: "Musta tämä esitys oli tosi huono, ei mun tarvi tästä maksaa". Käsi ylös joka on saanut ajatuksensa läpi?

289.12.2011 23:10

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Wilkkis75:

...karu totuushan Suomessa on että parempi olla lusimassa kuin perusrahalla tanttojen kiusattavana.
..toiset meistä haluaa mennä töihin ja ansaita omalla työllään. Suotakoon se meille.

2910.12.2011 16:25

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti specio:

No en tietenkään. Ajatus oli se, että ryhmä ihmisiä uskoo vakaasti mantraansa: "piraatit parantavat levymyyntiä" ja se tuntuu heistä todelta. Jopa netistä he voivat löytää tilastoja jotka tukevat tätä ajatusta.


Ja olet sitä mieltä että se ei pidä paikkaansa? Ok, ja olet tätä mieltä koska asia on niinkin simppeli että 1 waretettu CD on 1 ostos menetetty?
Lainaus:

Mutta jos keskimääräinen kaduntallaaja pelaa jotain peliä (mahdollisesti läpi sen) piraattiversiona. Niin osaatko kertoa mitään syytä miksi samainen kaveri sen menisi seuraavana päivänä ostamaan kaupasta? Jos peli on ihan tolkuttoman hyvä, tai lisäosat tuntuvat kiinnostavalta, niin ehkä silloin.

Eittämättä se tuleva kommentti on: "No jos peli on huono, niin ei siitä pidäkkään maksaa.". Tällaisen olen ainakin usein kuullut kerrottavan, esim. musiikin yhteydessä.


Kieltämättä jos joku sanoo peliä huonoksi waretettuaan ja ei poista sitä heti huomattuaan jotain josta ei pidä, on kyllä harvinaisen epärehellinen ihminen

Lainaus:
No entä jos käytetään perustetta: "jos peli/musiikki on huonoa, niin sitä ei tarvitse maksaa" myös konsertteihin/teatteriin: "Musta tämä esitys oli tosi huono, ei mun tarvi tästä maksaa". Käsi ylös joka on saanut ajatuksensa läpi?
Yleensähhän tuota perustetta käytetäänkin, jos olet sitä mieltä että konsertti tulee olemaan huono et varmaankaan osta lippuja vai kuinka? Tietenkään et voi varmaksi tietää konserttien kanssa koska tulevaisuuteen ei voi nähdä. Nykyään sen sijaan elokuvien ja nauhoitetun musiikin kanssa voit teitää etukäteen.

Rape is never funny. Unless its a clown.

3010.12.2011 18:44

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti specio:
Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti ArttuH5N1:
Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti specio:
Se että ystäväpiiri on piraatteja täynnä...
Kenen mielestä "piraatiksi" sanominen on enää loukkaus, käsi ylös!
..tuota, missä kohtaa viitattiin, että se oli tarkoitettu loukkaukseksi? Se oli tarkoitettu kuvaamaan ajatusmallia. Vähän samaan tapaan, kuin tietyn uskontokunnan ihmiset kerääntyy yhteen ja toistaa mantraa: "Muualla ei ole elämää, joka toisin uskoo on väärä uskoinen."
Eipä tietenkään ollut tarkoitettu loukkaukseksi. Eipä tietenkään.

3111.12.2011 0:08

Jos ite joutuisin moisia korvaussummia makselemaan jättäisin TODELLAKIN maksamatta ja katoaisin vaikka ulkomaille.

Toki tietäähän sen kaikki.KUKAAN normaali kansalainen ei tuota ikinä pystyisi työnteolla maksamaan,joten.....

3211.12.2011 1:23

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Deadagent:
Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti specio:

No en tietenkään. Ajatus oli se, että ryhmä ihmisiä uskoo vakaasti mantraansa: "piraatit parantavat levymyyntiä" ja se tuntuu heistä todelta. Jopa netistä he voivat löytää tilastoja jotka tukevat tätä ajatusta.


Ja olet sitä mieltä että se ei pidä paikkaansa? Ok, ja olet tätä mieltä koska asia on niinkin simppeli että 1 waretettu CD on 1 ostos menetetty?

No en, koska mähän olisin tyhmä :) Mutta sanotko itse, että 1 waretettu CD + 10 tykkääjää = 10 CD:n ostajaa?

Mutta on se outoa, jos todella uskot, että kun L. Issu saa naapurin T. Eemulta Jenni Vartiaisen levyn poltettuna, että hän sen jostain syystä menisi vielä ostamaan. Jos vielä oletetaan, että L. Issu on Jennin 12v fani. Eikö olisi luonnollista, että ilman waretusta hän pyytäisi vanhemmiltaan sen levyn joululahjaksi? Tässä tilanteessa yksi waretettu = yksi levy vähemmän. Mutta niitä tilanteita on niin paljon muitakin, eivätkä ne ole näin läpinäkyviä.

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Deadagent:

Kieltämättä jos joku sanoo peliä huonoksi waretettuaan ja ei poista sitä heti huomattuaan jotain josta ei pidä, on kyllä harvinaisen epärehellinen ihminen

??? Nyt kyllä kerrot mitä ihmettä sä tarkoitat tällä? Tää menee sen verran yli hilseen, anteeksi vain :D Ja kerro vielä, mikä se raja on? Pitääkö levyn olla super hyvä, että sen voi jättää jakoon, vai onko jotain alempia tasoja vielä? Tää on jotain niin uutta.

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Deadagent:
Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti specio:

No entä jos käytetään perustetta: "jos peli/musiikki on huonoa, niin sitä ei tarvitse maksaa" myös konsertteihin/teatteriin: "Musta tämä esitys oli tosi huono, ei mun tarvi tästä maksaa". Käsi ylös joka on saanut ajatuksensa läpi?
Yleensähhän tuota perustetta käytetäänkin, jos olet sitä mieltä että konsertti tulee olemaan huono et varmaankaan osta lippuja vai kuinka? Tietenkään et voi varmaksi tietää konserttien kanssa koska tulevaisuuteen ei voi nähdä. Nykyään sen sijaan elokuvien ja nauhoitetun musiikin kanssa voit teitää etukäteen.
On varsin luonnollista, että jos fanitat Lady Gagaa, että et mene Popedan keikalle, koska se on suurella todennäköisyydellä huono sinun mielestäsi. Tämä siis tuohon viittaukseesi "huono konsertti". Mutta yritinkin kertoa, että jos olet sen Lady Gaga:n fani, niin melko todennäköisesti haluat mennä hänen keikalle, eikö? Ja jos keikan jälkeen toteat, että olipa shitti keikka, niin vaaditko rahat takaisin? Nythän se peruste jota waretuksesta käytetään pohjautuu tähän, että jos keikka oli ala-arvoinen, pitää rahat saada takaisin. Ts. jos artistin levy on huono, kun sen olen kuunnellut waretettuna, niin ei minun tarvitse sitä ostaakkaan. Eli miksi warettajat eivät vaadi suureen ääneen konsertteja ilmaiseksi, ja keikan jälkeen maksetaan jos keikasta pidettiin? Tämän kun oppisin ymmärtämään.

Ja edelleen, jos olet katsonut leffan waretettuna, niin todellako menet finnkinolle ja ostat lähes kympin lipun, jos leffa olisikin ollut vain mukiin menevä? "Mukiin menevällä" tarkoita sitä, että voit katsoa ja maksaa kympin leffasta etkä pety, mutta se ei olisi mikään highlight. Matrix yms. onkin sitten ihan toinen kysymys, niistä voisi vieläkin maksaa täyden hinnan. Mutta niitä ei voikkaan kutsua "mukiin meneväksi" :D

3311.12.2011 1:28

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti LordiCola:
Jos ite joutuisin moisia korvaussummia makselemaan jättäisin TODELLAKIN maksamatta ja katoaisin vaikka ulkomaille.

Toki tietäähän sen kaikki.KUKAAN normaali kansalainen ei tuota ikinä pystyisi työnteolla maksamaan,joten.....
Kannattaa vähän tutustua tähän aiheeseen, ennenkuin laitta sitä DC HUB:a kasaan. Vai ajattelitko, että joky 14 v tyyppi lähtee ulkomaille tuosta vaan? :D

3411.12.2011 1:32

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti ArttuH5N1:
Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti specio:

..tuota, missä kohtaa viitattiin, että se oli tarkoitettu loukkaukseksi? Se oli tarkoitettu kuvaamaan ajatusmallia. Vähän samaan tapaan, kuin tietyn uskontokunnan ihmiset kerääntyy yhteen ja toistaa mantraa: "Muualla ei ole elämää, joka toisin uskoo on väärä uskoinen."
Eipä tietenkään ollut tarkoitettu loukkaukseksi. Eipä tietenkään.
Oi anteeksi kamalasti. Eikö edes tuo uskonlahko vertaus yhtään hälventänyt yskää? Sitä ollaan tänään vähän herkällä tuulella? ;D

3511.12.2011 3:35

Ongelma on kai sinä, että omasta ostetusta kertakäyttökamasta pitää maksaa liikaa, Isot levy-yhtiöt ja TO-Mafia keräävät vain rahaa. Artisti maksaa aina omasta taiteenlajistaan.
Sitten ollaan niin tärkeitä ja kuinka pörssikuviot toimii, itse artisteila ryöväämillä rahoilla.
Avoimempaa toimintaa, Kiitos.


Internet, Vapaitten ihmisten tapa elää ilman rajoja tai Rajoituksia, ajatus Joka säilyy..

3611.12.2011 4:06

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti specio:
Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti ArttuH5N1:
Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti specio:

..tuota, missä kohtaa viitattiin, että se oli tarkoitettu loukkaukseksi? Se oli tarkoitettu kuvaamaan ajatusmallia. Vähän samaan tapaan, kuin tietyn uskontokunnan ihmiset kerääntyy yhteen ja toistaa mantraa: "Muualla ei ole elämää, joka toisin uskoo on väärä uskoinen."
Eipä tietenkään ollut tarkoitettu loukkaukseksi. Eipä tietenkään.
Oi anteeksi kamalasti. Eikö edes tuo uskonlahko vertaus yhtään hälventänyt yskää? Sitä ollaan tänään vähän herkällä tuulella? ;D
En nyt tiedä mistä puhut, mutta yritin kuivalla sarkasmilla kertoa, kuinka totuudenmukaisena pidän väitettä, että et käyttänyt sanaa "piraatti" loukkaavassa mielessä. Ja tämän uusimman... "viestisi" perusteella, on melko varma, että olin oikeassa.

Mutta tosiaan, mistäs pyytelet anteeksi, kun en mielestäni tuota termiä "piraatti" pitänyt missään mielessä loukkaavana? Enkä edes mitään kohtaan noista lapsellisen heikoista viesteistä, älynnyt ottaa itseeni... Joten vähän hämmästyttää, mistä tämän "herkkyyteni" huomaa?

3711.12.2011 10:06

hommahan on niin, että yhden cd:n hinta 20? on liian kova, oli siellä sitten kuinka monta hyvää biisiä tahansa. Jos yksi levy sen sijaan maksaisi 10?, menisi niitä moninkertaisesti kaupan ja aivan varmasti waretus vähentyisi jonkin verran. Nettikaupasta en tiedä kun ikinä en ole enkä varmaan ikinä ostakaan levyä digitaalisessa muodossa. Kylmä totuus on se että ihmiset ei jaksa radiokanavien lyhyitä soittolistoja eivätkä he halua maksaa niin tolkuttomasti yhdestä cd-levystä.

Miten tämä sitten olisi mahdollista? Pitäisi varmaan lyhentää tuotteet ketjua ennen kuin se pääsee kauppoihin. Suorittaa pienet YT:t levy-yhtiöissä? Eipä vaan taida nuo artistit yhtä levyä päälle paljoakaan ansaita joten heidänkin ehkä kannattaisi miettiä miten itseään promoavat, ja minkä tahon kautta.

Anssi Kelahan teki jonkin aikaa sitten keikan, että sisälle pääsi kuka vaan ilmaiseksi ja kolehti kerättiin vasta keikan jälkeen. Taisivat päästä voitolle, en muista varmaksi.


Tää koko piratismihomma on joka tapauksessa mennyt ihan väärille urille. Levy-yhtiöiden ja teostonkin pitäisi miettiä piraattien metsästyksen sijaan sitä, miten he saisivat enemmän levyjään myytyä.

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 11.12.2011 @ 10:07

3811.12.2011 14:54

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti specio:

No en, koska mähän olisin tyhmä :) Mutta sanotko itse, että 1 waretettu CD + 10 tykkääjää = 10 CD:n ostajaa?

Tuskinpa jokainen sitä ostaa, olet oikeassa. Mutta mitä sitten? Jos ei näistä kymmenestä kukaan kuulisi kyseistä materaiaalia, niin kukaan ei ostaisi.

Lainaus:

Mutta on se outoa, jos todella uskot, että kun L. Issu saa naapurin T. Eemulta Jenni Vartiaisen levyn poltettuna, että hän sen jostain syystä menisi vielä ostamaan. Jos vielä oletetaan, että L. Issu on Jennin 12v fani. Eikö olisi luonnollista, että ilman waretusta hän pyytäisi vanhemmiltaan sen levyn joululahjaksi? Tässä tilanteessa yksi waretettu = yksi levy vähemmän. Mutta niitä tilanteita on niin paljon muitakin, eivätkä ne ole näin läpinäkyviä.

Luulin että puhuimme yksityisestä warettamisesta emmekä poltettujen levyjen lahjomisesta. Anyway, kyllä olet oikeassa tuosta, tohon ei voi sanoa muuta kuin "Deal with it"

Lainaus:

??? Nyt kyllä kerrot mitä ihmettä sä tarkoitat tällä? Tää menee sen verran yli hilseen, anteeksi vain :D Ja kerro vielä, mikä se raja on? Pitääkö levyn olla super hyvä, että sen voi jättää jakoon, vai onko jotain alempia tasoja vielä? Tää on jotain niin uutta.

Kuinka saakelin idiootti olet jos et tuota ymmärtänyt. Jos väität ettet tykkää esim lataamastasi pelistä mutta et poista sitä kuitenkaan vaan jatkat pelaamista, niin silloin aika selvästi valhetelet itsellesi.

Lainaus:

On varsin luonnollista, että jos fanitat Lady Gagaa, että et mene Popedan keikalle, koska se on suurella todennäköisyydellä huono sinun mielestäsi. Tämä siis tuohon viittaukseesi "huono konsertti". Mutta yritinkin kertoa, että jos olet sen Lady Gaga:n fani, niin melko todennäköisesti haluat mennä hänen keikalle, eikö? Ja jos keikan jälkeen toteat, että olipa shitti keikka, niin vaaditko rahat takaisin? Nythän se peruste jota waretuksesta käytetään pohjautuu tähän, että jos keikka oli ala-arvoinen, pitää rahat saada takaisin. Ts. jos artistin levy on huono, kun sen olen kuunnellut waretettuna, niin ei minun tarvitse sitä ostaakkaan. Eli miksi warettajat eivät vaadi suureen ääneen konsertteja ilmaiseksi, ja keikan jälkeen maksetaan jos keikasta pidettiin? Tämän kun oppisin ymmärtämään.

Miksi juuri Lady Gaga, ärsyttää ajatuskin. Joka tapauksessa, enpä ole sellailsesta tapauksesta vielä kuullut missä joku olisi pettynyt järkyttävän pahasti konserttiin joka oli artistilta josta piti.

Voisin tässä huomauttaa että jos Lady Gaga ei olisi soinut radiossa hänen fanipohjanasa tulisi aivan varmasti ihmisistä jotka warettavat levyjä ja täten alkavat ehkä ostamaan levyjä ja käymään konserteissa.

Lainaus:

Ja edelleen, jos olet katsonut leffan waretettuna, niin todellako menet finnkinolle ja ostat lähes kympin lipun, jos leffa olisikin ollut vain mukiin menevä? "Mukiin menevällä" tarkoita sitä, että voit katsoa ja maksaa kympin leffasta etkä pety, mutta se ei olisi mikään highlight. Matrix yms. onkin sitten ihan toinen kysymys, niistä voisi vieläkin maksaa täyden hinnan. Mutta niitä ei voikkaan kutsua "mukiin meneväksi" :D
Kaverit waretti zombielandin enne kuin se tuli suomen teattereihin. Päivä koitti kun leffa saapui suomeen, mitä teimme?
Menimme katsomaan. True story. Ja henkilökohtaisesti sanoisin kyllä voisin. Elokuvissa on kuitenkin aina parempi ääni, isompi kuva jne.

Rape is never funny. Unless its a clown.

3911.12.2011 15:01

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Deadagent:
Miksi juuri Lady Gaga, ärsyttää ajatuskin. Joka tapauksessa, enpä ole sellailsesta tapauksesta vielä kuullut missä joku olisi pettynyt järkyttävän pahasti konserttiin joka oli artistilta josta piti.

Montrealin olympiastadioni elokuun 8. vuonna 1992 oli aika monellekin Metallica ja Guns'n'Roses fanille sellainen. Google auttaa...

4011.12.2011 21:57

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti prxos:
hommahan on niin, että yhden cd:n hinta 20? on liian kova, oli siellä sitten kuinka monta hyvää biisiä tahansa. Jos yksi levy sen sijaan maksaisi 10?, menisi niitä moninkertaisesti kaupan ja aivan varmasti waretus vähentyisi jonkin verran. Nettikaupasta en tiedä kun ikinä en ole enkä varmaan ikinä ostakaan levyä digitaalisessa muodossa. Kylmä totuus on se että ihmiset ei jaksa radiokanavien lyhyitä soittolistoja eivätkä he halua maksaa niin tolkuttomasti yhdestä cd-levystä.

Nyt pitäisi tietää enempi, mutta eikö levy-yhtiöt järkänneet jonkun levyalen tuossa kesällä tai kesän jälkeen? Siellä oli siis uudet levyt myynnissä selkeesti halvemmalla. Mielikuva jäi sellaiseksi, että ei se mitään räjähdystä myyntiin aiheuttanut. Ja myyhän anttila leffoja ja CD:t jatkuvasti halvalla vaikkei siinä yhtään välikättä ole poistettu.

Tämä vain on sellainen että lopputulosta ei kukaan tiedä piratismin kanssa tai ilman. Ihmisten ostokäyttäytymiseen vaikuttaa niin monet muutkin asiat, lamat mukaanlukien.

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti prxos:

Miten tämä sitten olisi mahdollista? Pitäisi varmaan lyhentää tuotteet ketjua ennen kuin se pääsee kauppoihin. Suorittaa pienet YT:t levy-yhtiöissä? Eipä vaan taida nuo artistit yhtä levyä päälle paljoakaan ansaita joten heidänkin ehkä kannattaisi miettiä miten itseään promoavat, ja minkä tahon kautta.

Mun henkilökohtainen mielipide on, että artisti se loppupeleissä on jolla se viimeinen sana on.


Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti prxos:

Tää koko piratismihomma on joka tapauksessa mennyt ihan väärille urille. Levy-yhtiöiden ja teostonkin pitäisi miettiä piraattien metsästyksen sijaan sitä, miten he saisivat enemmän levyjään myytyä.
...eikös se ole artisti jota myynnin pitäisi kiinnostaa kaikkein eniten?? Teosto ja levy-yhtiöt on vain siinä siivellä eläjiä.

4111.12.2011 22:01

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti specio:
Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti LordiCola:
Jos ite joutuisin moisia korvaussummia makselemaan jättäisin TODELLAKIN maksamatta ja katoaisin vaikka ulkomaille.

Toki tietäähän sen kaikki.KUKAAN normaali kansalainen ei tuota ikinä pystyisi työnteolla maksamaan,joten.....
Kannattaa vähän tutustua tähän aiheeseen, ennenkuin laitta sitä DC HUB:a kasaan. Vai ajattelitko, että joky 14 v tyyppi lähtee ulkomaille tuosta vaan? :D
No se 14v tyyppi tuskin alkaa maksamaan heti viikkorahoistaan.
Kesätöistäkin saa just ja just taskurahat, jos niitä yleensäkkään mistään saa!

Kun korvausvastuut aikanaan painaa päälle voi aina vitkutella ja sitten "painua maan alle". Ja jos välttämättä haluaa tänne jäädä kituuttelemaan, niin pimeitä töitä ja sossunluukulta loput elämisen rahat... :)

4211.12.2011 22:02

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti ArttuH5N1:

Mutta tosiaan, mistäs pyytelet anteeksi, kun en mielestäni tuota termiä "piraatti" pitänyt missään mielessä loukkaavana? Enkä edes mitään kohtaan noista lapsellisen heikoista viesteistä, älynnyt ottaa itseeni... Joten vähän hämmästyttää, mistä tämän "herkkyyteni" huomaa?
Äiti opettanut olemaan kohtelias. Mutta meni sen verran ohi aiheen, että otetaan huikka ja palataan aiheeseen.

4311.12.2011 22:30

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Deadagent:

Tuskinpa jokainen sitä ostaa, olet oikeassa. Mutta mitä sitten? Jos ei näistä kymmenestä kukaan kuulisi kyseistä materaiaalia, niin kukaan ei ostaisi.

Kyllä niitä artisteja voi muutenkin kuulla:
- radiosoitto
- nettiradiot
- kuuntelut artistin kotisivulta
- kaverin luona kuunneltu levy
- kaupassa kuunneltu
- kirjastossa kuultu levy


Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Deadagent:

Luulin että puhuimme yksityisestä warettamisesta emmekä poltettujen levyjen lahjomisesta. Anyway, kyllä olet oikeassa tuosta, tohon ei voi sanoa muuta kuin "Deal with it"

Ok, en tiennyt että waretus pitikin jakaa eri alalajeihin.

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Deadagent:

Kuinka saakelin idiootti olet jos et tuota ymmärtänyt. Jos väität ettet tykkää esim lataamastasi pelistä mutta et poista sitä kuitenkaan vaan jatkat pelaamista, niin silloin aika selvästi valhetelet itsellesi.

Melkoiseksi, koska tässähän tulee jatkuvalla syötöllä uutta waretuksesta :) Tarkoititko siisä tällä: "Kieltämättä jos joku sanoo peliä huonoksi waretettuaan ja ei poista sitä heti huomattuaan jotain josta ei pidä, on kyllä harvinaisen epärehellinen ihminen " että poistaa sen (A) asennuksen koneeltaan vai poistaa sen (B) jaon koneeltaan?

Tosin tämä vähän karkasi punaisen langan sivulle...

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Deadagent:

Miksi juuri Lady Gaga, ärsyttää ajatuskin. Joka tapauksessa, enpä ole sellailsesta tapauksesta vielä kuullut missä joku olisi pettynyt järkyttävän pahasti konserttiin joka oli artistilta josta piti.

Sorry tuosta L.G:stä, vaimo kuuntelee, en minä :D
Mutta noita pettymyksiä voi tulla muissakin alueissa: teatteri, leffat, jne... Vastaus toki kiinnostaa edelleen... ;)

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Deadagent:

Voisin tässä huomauttaa että jos Lady Gaga ei olisi soinut radiossa hänen fanipohjanasa tulisi aivan varmasti ihmisistä jotka warettavat levyjä ja täten alkavat ehkä ostamaan levyjä ja käymään konserteissa.

..mutta eikös se ajatus ollut se, että warettamalla jengi saadaan ostaan levyjä eikä radiokuuntelulla? Juu juu, aina on artisteja jotka ei soi Suomen radioissa, eikä ole edes kaupassa. Mutta ne on aina marginaalisempia, vaikka kuullostaakin loistavalta perusteelta warettamiseen.

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Deadagent:

Kaverit waretti zombielandin enne kuin se tuli suomen teattereihin. Päivä koitti kun leffa saapui suomeen, mitä teimme?
Menimme katsomaan. True story. Ja henkilökohtaisesti sanoisin kyllä voisin. Elokuvissa on kuitenkin aina parempi ääni, isompi kuva jne.
Yritinkin sanoa, että Matrix:n ja vastaavat leffat voisi vieläkin mennä leffaan katsoon. Eli on toki leffoja jotka on poikkeuksia. Mutta pitikö ne leffat saa siis ilmaiseksi nähdä ensin ja maksaa vasta sitten? Uskoisin kuitenkin, että olet katsonut warena leffoja joista olisit ollut valmis maksaan kerran, mutta et enää uudelleen, sen jo nähtyäsi.

4411.12.2011 23:53

Specio to-mafian trolli? Tai sitten pelästynyt kulttuurin tuottaja joka paniikissa kirjoittelee ja kuvittelee, että se kirjoitteleminen muuttaisi yhtään mitään. Kovemmat tuomiot ja kovemmat korvaukset eivät ole vähentäneet nettipiratismia yhtään. Yllätys nettipiratismi on vain lisääntynyt. Joten kirjoittelemalla voi korkeintaan lisätä nettipiratismia mutta täysin mahdoton vähentää. To-mafia on yrittänyt historiansa aikana kaikki mahdolliset keinot ja aina epäonnistunut. To-mafia on tuomittu epäonnistumaan. Piratebay estot to-mafian viimeisimpinä todella epätoivoisina keinoina.

Itseäni lähinnä naurattaa to-mafian toinen toistaan epätoivoisemmat yritykset edes vähentää nettipiratismia. To-mafialla on nykyään täysi paniikki päällä toiminnassaan. Kieltämättä nautin to-mafian ainaisesta epäonnistumisista ja nykyisestä paniikista. :)

To-mafia heitti pyyhkeen kehään youtuben kohdalla, koska liian moni rikkoo tekijänoikeuksia youtubessa. Eivät pysty kontrolloimaan tai estämään, koska niin valtava määrä ihmisiä rikkoo tekijänoikeuksia jatkuvasti.

Jossain uutisessa oli, että Elisa saa yli miljoona tekijänoikeusloukkaus ilmoitusta vuodessa. Lähinnä ulkomaisilta tekijänoikeusjärjestöiltä. Eli Elisan asiakkaat rikkovat yli miljoona kertaa tekijänoikeuslakia vuodessa. Toki luvuissa yksi sama ip-osoite voi aiheuttaa yli 100 kertaa tekijänoikeusloukkauksen tai rikoksen. Onhan Suomessa yli miljoona ihmistä, jotka rikkovat tekijänoikeuslakia eli laittomasti lataavat.

To-mafia ei noita rahoja tule ikinä saamaan. Kuten jo monissa vastaavissa tuomioissa, kukaan tuomittu ei ikinä tule edes yrittämään maksaa noita korvauksia. Kuten monissa vastaavissa tapauksissa yleensä tuomittu on varaton ja valtio maksaa kaiken eli oikeudenkäyntikulut molempien ja myös korvaukset to-mafialle muistaakseni max 50 000 euroon asti. Valtio maksaa korvauksia. Toki valtio yrittää periä ulosoton kautta tuomituilta kaikkia kuluja.

Täytyy muistaa, että rikoksesta kiinnijäämis hetkestä alkavat korvausten korot juoksemaan noin 10%. Eli näissä tapauksissa 2006-2007 vuodesta. Eli nyt näille tulee noiden korvausten lisäksi korot 06-07 asti. Eli 200k ja 290k +10% korko /vuosi tekee 20 000-29 000 euroa pelkkiä korkoja kertaa 4-5 = pelkät korot tällä hetkellä ovat 80 000- 120 000 euroa. Eli näille tulee pelkistä korvauksista ja koroista maksettavaa 280 000-410 000 euroa johon lisätään joka vuosi 10% korko. Eikä siinä kaikki hävinnyt osapuoli joutuu maksamaan voittavan osapuolen oikeudenkäyntikulut eli +10 000 euroa lisää. Todelliset summat ovat siis 300 000 - 420 000 euroa joihin lisätään 10% korko joka vuosi eli 30 000 -42 000 euroa pelkkiä korkoja.

Ei kukaan edes yritä noita maksella eikä kukaan suurista korvauksista tuomittu ole koskaan maksanut yhtään mitään. Pimeää duunia tai sossun tuilla elämistä tai molemmilla elämistä seuraavat 15 vuotta ja sitten on taas velaton, koska velka vanhenee Suomen lain mukaan. googlella löytää velka vanhenee se ei ole ikuista. Googlella löytää myös helpot ohjeet miten kadota ulkomaille siten ettei Suomen ulosottoviranomaiset tai perintätoimisto pysty mitenkään saamaan selville missä on. Moni "kadonnut" tienaa uusissa maissa normaalisti ja omistaa omaisuutta esim. auto, asunto jne. Ilman että ulosotto tai perintätoimisto saa mitään, koska ne eivät pysty selvittämään missä "kadonneet" ovat.

To-mafian ja to-mafian apureiden/kannattajien peli on jo ajat sitten menetetty. Nykyään kun googlella löytää helposti ohjeet miten ei voi jäädä mitenkään kiinni nettipiratismista. Niin nettipiratismi kasvaa ja to-materiaalin levitys ja latailu uusiin ennätyksiin. 2011 vuonna tapahtui tekijänoikeusrikoksia enemmän kuin koskaan historiassa. Vuonna 2012 vieläkin enemmän. 2013 vielä paljon enemmän jne...

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 12.12.2011 @ 00:15

4512.12.2011 1:46

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti zya:
Specio to-mafian trolli? Tai sitten pelästynyt kulttuurin tuottaja joka paniikissa kirjoittelee ja kuvittelee, että se kirjoitteleminen muuttaisi yhtään mitään....

Tavallinen kansalainen vain. Muutama kilometri enempi mittarissa, mut muuten ihan "normi".

Toisin kuin aikaisemmat kirjoittavat, ovat yrittäneet tarjota waretukselle laillisia perusteita, sä tuumaat että parempi katsoa googlesta miten hävitään Suomesta jos jää kiinni. Voin luvata, että sun ohjeella karkoitat 100x enempi ensikertalaisia waretuksen piiristä, kuin mikään Teoston "waretus on rikos" -kampanjalla :D Propsit siitä ;D

Mutta sopiiko kysyä:
- Miksi et halua, että kulttuurin tekiä saa työlleen vastinetta?
- Oletko kysynyt Teostolta/RIAA:lta tjs. miksi Google saa jatkaa?
- Oletko vaatinut, että kaikki esitykset pitää olla ilmaisia ja maksu vain jälkikäteen jos esityksestä pitää? Jos et, niin mikset?

4612.12.2011 9:22

specio se kevällä järjestetty levy ale ei ollut mikään ale sanan varsinaisessa merkityksessä, koska se oli varaston VANHOJEN EI MYYTYJEN LEVYJEN POISTO..eli tarkemmin sanottuna varaston tyhjennys levyistä jotka eivät käyneet kaupaksi ... lueppa se juttu uudestaan, Helenius oli ainakin tyytyväinen kun sai "tilaa vievät " levyt pois....joten tuskin se paljoa myyntiä edisti.

ps Kuka on helenius?

Kysyin sinulta aikaisemmin mitä artistille pitäisi maksaa? Ei vastausta....kysymys kuuluu oletko mafain palveluksessa? Nuo kommentit ovat välillä sen suuntaisia.


Autopeli hullu ja pelannut jo -80 luvulta...eli vanha jäärä.

4712.12.2011 16:34

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti specio:
Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti zya:
Specio to-mafian trolli? Tai sitten pelästynyt kulttuurin tuottaja joka paniikissa kirjoittelee ja kuvittelee, että se kirjoitteleminen muuttaisi yhtään mitään....


Toisin kuin aikaisemmat kirjoittavat, ovat yrittäneet tarjota waretukselle laillisia perusteita, sä tuumaat että parempi katsoa googlesta miten hävitään Suomesta jos jää kiinni. Voin luvata, että sun ohjeella karkoitat 100x enempi ensikertalaisia waretuksen piiristä, kuin mikään Teoston "waretus on rikos" -kampanjalla :D Propsit siitä ;D

Mutta sopiiko kysyä:
- Miksi et halua, että kulttuurin tekiä saa työlleen vastinetta?
- Oletko kysynyt Teostolta/RIAA:lta tjs. miksi Google saa jatkaa?
- Oletko vaatinut, että kaikki esitykset pitää olla ilmaisia ja maksu vain jälkikäteen jos esityksestä pitää? Jos et, niin mikset?

Jatka haaveilemista johan on ajat sitten tutkittu ja todettu pelottelu ei vähennä nettipiratismia yhtään. Ei kovemmat tuomiot eivätkä kovemmat korvaukset.

Ei waretusta tarvitse perustella millään. Se on monille harrastus siinä kuin mikä tahansa muu harrastus. Alle 15 vuotiaista tätä harrastusta harrastaa yli 70% tutkimusten mukaan.

Toisiin kysymyksiin EVVK= ei vois vähempää kiinnostaa.
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 12.12.2011 @ 16:38

4812.12.2011 21:57

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti mjk:
specio se kevällä järjestetty levy ale ei ollut mikään ale sanan varsinaisessa merkityksessä, koska se oli varaston VANHOJEN EI MYYTYJEN LEVYJEN POISTO..

Muistelin vain, että siellä olisi ollut uudempiakin, mutta juups, yleensä nurkkien tyhjennystä ne on.

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti mjk:

ps Kuka on helenius?


Ei aavistustakaan, mutta Google veikas Epeä...

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti mjk:

Kysyin sinulta aikaisemmin mitä artistille pitäisi maksaa? Ei vastausta....kysymys kuuluu oletko mafain palveluksessa? Nuo kommentit ovat välillä sen suuntaisia.
Sori, ei ne meni ohitse...

En ole ihan varma ymmärsinkö oikein, mutta artistille pitää maksaa sen verran kun artisti pyytää ja maksaja suostuu maksaan. Eikai se artistin palkanmaksu poikkea meistä tavallisista duunareista?

Jos artistilla on oma levy-yhtiö, tekee itse levynsä ja myy verkkokaupassa levyt, niin silloin 100 % levyn hinnasta heille. He hoitavat sitten omat mainoskulunsa sitten omasta pussistaan.

Jos he myyvät jostain hinnasta sielunsa Teostolle ja co.:lle, niin silloin artistille pitää maksaa sen mikä hänelle kelpaa. Se että Teosto kuppaa kasettimaksulla kansalaiset rahattomaksi ja antaa ropoja artistille ei ole oikeudenmukaista. Mutta niin kauan, kun artisteja on Teston piirissä, niin kauan sitä kasettimaksua kupataan. Tai sitten eduskunnassa saadään käännös parempaan.

Sorry, mutta en ole mafialaisia, radioa mafian fani olin, mutta sitäkään ei enää ole... :(

4912.12.2011 22:05

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti zya:

Toisiin kysymyksiin EVVK= ei vois vähempää kiinnostaa.
(se on muuten EVVVK) ;)

Isänmaantoivot - JEEE!! - ja kun lasku tulee, niin itketään kuin Iinekset sateessa. :D

Toisaalta "EVVK" ja kuitenkin jaksoit vuodattaa 480 sanan ajatusryöpsyn, hyvä alku ystävä hyvä!

5013.12.2011 9:43

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti specio:
Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti mjk:
specio se kevällä järjestetty levy ale ei ollut mikään ale sanan varsinaisessa merkityksessä, koska se oli varaston VANHOJEN EI MYYTYJEN LEVYJEN POISTO..

Muistelin vain, että siellä olisi ollut uudempiakin, mutta juups, yleensä nurkkien tyhjennystä ne on.

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti mjk:

ps Kuka on helenius?


Ei aavistustakaan, mutta Google veikas Epeä...

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti mjk:

Kysyin sinulta aikaisemmin mitä artistille pitäisi maksaa? Ei vastausta....kysymys kuuluu oletko mafain palveluksessa? Nuo kommentit ovat välillä sen suuntaisia.
Sori, ei ne meni ohitse...

En ole ihan varma ymmärsinkö oikein, mutta artistille pitää maksaa sen verran kun artisti pyytää ja maksaja suostuu maksaan. Eikai se artistin palkanmaksu poikkea meistä tavallisista duunareista?

Jos artistilla on oma levy-yhtiö, tekee itse levynsä ja myy verkkokaupassa levyt, niin silloin 100 % levyn hinnasta heille. He hoitavat sitten omat mainoskulunsa sitten omasta pussistaan.

Jos he myyvät jostain hinnasta sielunsa Teostolle ja co.:lle, niin silloin artistille pitää maksaa sen mikä hänelle kelpaa. Se että Teosto kuppaa kasettimaksulla kansalaiset rahattomaksi ja antaa ropoja artistille ei ole oikeudenmukaista. Mutta niin kauan, kun artisteja on Teston piirissä, niin kauan sitä kasettimaksua kupataan. Tai sitten eduskunnassa saadään käännös parempaan.

Sorry, mutta en ole mafialaisia, radioa mafian fani olin, mutta sitäkään ei enää ole... :(
Helenius = epe`s tai on lyhenne herran nimestä :p. Joo eli nykyään levy-yhtiöt saavat levytuloista 70% aika iso eikö, mielestäni se kuuluisi olla tositapäin. No joka tapauksessa suurimmat tulot tulevat keikoilta ei niinkään levyistä tosin sitä ei voi vain ohittaa olkaa kohauttamalla.

Tekijän pitää saada korvaus teki sitten mitä tahansa, pelejä, musaa, softaa, leluja niitä surullisen kuuluisia sukkia :p (viittaan tähän ; http://fin.afterdawn.com/uutiset/artikk...tya_piratismiin ).

Mutta kuinka suuri se korvaus sitten on, mielestäni kohtuullinen ei mikään epämääräinen kuten yleensä, osa "hinnoittelee" itsensä/tuotteensa ulos ja toinen saataa myydä liian halvalla (tosin kuluttajalle hyvä asia). Levymyynnissä se olisi vaikka näin cd a-hinta 10 ekee josta artisti saa 6 ekee ja levy-yhtiö 4ekee ..on mielestäni kohtuulinen koska artisti sen työn tekee ei teosto, gramex ja levy-yhtiöt VAAN SE ARTISTI.

Niin ja se piratismi...sitä on ollut kautta aikain, minäkin olen moiseen syyllistynyt...kopioimaan aikanaan kasetilta kasetille ja tv:stä sarjoja nauhalle jne..nykyään se on muuttanut muotoaan ja luulempa että taso on pysynyt samana koska nykylakien mukaan tuo kasetilta kasetille olisi piratismia. No aikansa kutakin. Piratismi ottaa kantaa nykymenoon ja on eräänlainen harrastus tai vatustus korkeaan hintaa ... oli mitä oli en ole vastaan sitä mutta en kyllä yllytäkkään. Ilmaista kun ei ole joku sen aina maksaa lopulta. Sitä tämä paska markkinatalous on kasvua pitää saada mutta mistäs sen ottaa kun se ei voi jatkua loputtomiiin niin sen eteen pitää sitten tehdä vaikka oikeusjuttuja että saadaan lisää fyffeä ja helpolla....offtopic sorry.
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 13.12.2011 @ 13:03

Autopeli hullu ja pelannut jo -80 luvulta...eli vanha jäärä.

5113.12.2011 23:20

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti mjk:

.
..Mutta kuinka suuri se korvaus sitten on, mielestäni kohtuullinen ei mikään epämääräinen kuten yleensä, osa "hinnoittelee" itsensä/tuotteensa ulos ja toinen saataa myydä liian halvalla (tosin kuluttajalle hyvä asia). Levymyynnissä se olisi vaikka näin cd a-hinta 10 ekee josta artisti saa 6 ekee ja levy-yhtiö 4ekee ..on mielestäni kohtuulinen koska artisti sen työn tekee ei teosto, gramex ja levy-yhtiöt VAAN SE ARTISTI.
.
..
Mutta artisti on se joka allekirjoittaa sen sopimuksen. Joten eikai yleisö sopimuksessa olevaa summaa voi päättää? Vaikka elintarvikkeissa ei piratismia vielä paljoa ole, mutta siellä samaan tapaan maajussi on se joka hinnan sopii. Jos jälleenmyyjän summa ei miellytä niin voi olla allekirjoittamatta ja myydä tuotteet torilla toiseen hintaan.

Et, mun mielestä se hinta ei ole ihan mustavalkoinen juttu.

5214.12.2011 8:26

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti specio:
Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti mjk:

.
..Mutta kuinka suuri se korvaus sitten on, mielestäni kohtuullinen ei mikään epämääräinen kuten yleensä, osa "hinnoittelee" itsensä/tuotteensa ulos ja toinen saataa myydä liian halvalla (tosin kuluttajalle hyvä asia). Levymyynnissä se olisi vaikka näin cd a-hinta 10 ekee josta artisti saa 6 ekee ja levy-yhtiö 4ekee ..on mielestäni kohtuulinen koska artisti sen työn tekee ei teosto, gramex ja levy-yhtiöt VAAN SE ARTISTI.
.
..
Mutta artisti on se joka allekirjoittaa sen sopimuksen. Joten eikai yleisö sopimuksessa olevaa summaa voi päättää? Vaikka elintarvikkeissa ei piratismia vielä paljoa ole, mutta siellä samaan tapaan maajussi on se joka hinnan sopii. Jos jälleenmyyjän summa ei miellytä niin voi olla allekirjoittamatta ja myydä tuotteet torilla toiseen hintaan.

Et, mun mielestä se hinta ei ole ihan mustavalkoinen juttu.
Mietippä tuota hivenen...kellä on monopoli tässä asiassa? On erittäin vaikeaa saada myytyä levyjään/musaa ilman teostoa ja suuria levy-yhtiöitä tosin on nyt moni artitsti laittanut omia yhtiöitä pystyyn koska eivät halua olla mukana tuollaisessa.

Se on tosi etttä artisti kirjoitaa sen nimen mutta se on aikalailla pakotettu, kirjoita niin saat "nimeä" jne jos et mene kotiin tyyliä...tiedän tämän systeemin miten se toimii.

Autopeli hullu ja pelannut jo -80 luvulta...eli vanha jäärä.

5314.12.2011 21:55

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti mjk:
Mietippä tuota hivenen...kellä on monopoli tässä asiassa? On erittäin vaikeaa saada myytyä levyjään/musaa ilman teostoa ja suuria levy-yhtiöitä tosin on nyt moni artitsti laittanut omia yhtiöitä pystyyn koska eivät halua olla mukana tuollaisessa.

Juu, mulla ei ole aavistustakaan, kun ei edes lähisukulaiset ole kulttuurin tuottajia. Mutta kuinka se sitten onkaan? Levy-yhtiö tekee muusikon (mainostamalla jne) vai levy-yhtiö saa muusikon? Sillä jos levy-yhtiö sen tekee, niin silloinhan kova palkkio kuuluu levy-yhtiölle.

Ja sitten on vielä ne sanoittajat, säveltäjät ja sovittajat.

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti mjk:
Se on tosi etttä artisti kirjoitaa sen nimen mutta se on aikalailla pakotettu, kirjoita niin saat "nimeä" jne jos et mene kotiin tyyliä...tiedän tämän systeemin miten se toimii.
Entä onko se sopimus tästä tuonelaan voimassa, vai eikö sanoille tule painoarvoa sitten, kun mainetta on tullut ja vaihtaa leiriä?

Kuullostaa vähän siltä, että olisi töitä muusikoiden AY liikkeelle :D


Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto