AfterDawn: IT-alan uutiset

Spotifyn uudet sovellukset valmiina testattavaksi

Kirjoittaja Teemu Laitila @ 1.12.2011 13:50 Kommentteja (2)

Spotifyn uudet sovellukset valmiina testattavaksi Kuten jo etukäteen osattiin aavistella, Spotify julkaisi eilen illalla palvelunsa "uuden suunnan", jonka suurin uudistus on Spotify-sovellukseen sisäänrakennetut pikkuohjelmat. Sisäänrakennetut sovellukset muistuttava paljolti selaimen laajennuksia, joilla soittimeen on helppo tuoda uusia ominaisuuksia.
Sovelluksia hallitaan vasempaan valikkoon ilmestyvän App Finder -toiminnon avulla. Uusien sovellusten asentaminen tapahtuu helposti yhdellä klikkauksella.

Uudet ominaisuudet lanseerattiin useiden nimekkäiden yhteistyökumppaneiden avustuksella. Alusta asti mukana on esimerkiksi legendaarinen musiikkilehti Rolling Stone, jonka sovelluksesta tulee löytymään lehden asiantuntevien toimittajien sekä myös artistien itsensä keräämiä soittolistoja. Tarjolla on myös musiikkiarvosteluja, joiden ohessa voi samaan aikaan kuunnella
arvosteltavana olevaa albumia.Myös musiikkisuosituksia tarjoava Last.fm on voimakkaasti mukana ja laajennuksen mukana tuleva last.fm-sovellus tuo käyttäjän musiikkihistorian sekä suositukset selkeänä pakettina suoraan Spotifyn sisään.

TuneWikin sovelluksen avulla ei tarvitse enää miettiä mitä laulussa sanotaan, sillä TuneWiki tarjoaa musiikin tahtiin liikkuvat lyriikat lähes karaoketyyliin.

Aiemmin julkaistun ja käyttöönotetun Facebook-integraation lisäksi Spotify kasvattaa myös oman sovelluksensa sosiaalisia ominaisuuksia. Etusivulla on nähtävissä kavereiden kuuntelemat kappaleet sekä käyttäjää mahdollisesti kiinnostavat uudet musiikkijulkaisut.

Uudistettuun Spotify-ohjelmaan voi tutustua itse asentamalla sovelluksen beta-version Spotifyn sivuilta.

Tägit: Spotify
Edellinen Seuraava  

2 kommenttia

11.12.2011 17:01

Ja askeleen lähempänä selainta. Koska Spotifyn kautta hoituu myös perusselaus, veikkaan seuraavan uudistuksen jälkeen.

21.12.2011 22:33

"...käyttäjää mahdollisesti kiinnostavat uudet musiikkijulkaisut" kiinnostaa kyllä, jos ne tulee tyyliin "you have starred a song from bandX, they have released a new single, listen here."

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto