Suomen teknologiateollisuus vastustaa kasettimaksun laajentamista

Kirjoittaja Teemu Laitila @ 29.11.2011 17:47 Kommentteja (13)

Suomen teknologiateollisuus vastustaa kasettimaksun laajentamista Suomen teknologian alan yrityksiä edustava etujärjestö Teknologiateollisuus ry on ottanut kantaa yksityisen kopioinnin hyvitysmaksun laajentamista ja korottamista vastaan. Teknologiateollisuus pitää aikanaan c-kasetteja ja radionauhoitusta varten perustettua järjestelmää kalliina, vanhentuneena ja esteenä yleiseurooppalaisten markkinoiden synnylle.
Tekijänoikeusjärjestöjen ehdotuksesta hyvitysmaksua suunnitellaan laajennettavaksi käytännössä kaikkiin mediasoitinominaisuuksilla varustettuihin laitteisiin, kuten puhelimiin, tietokoneisiin, tabletteihin sekä lisäksi muistikortteihin ja tikkuihin. Maksuja haluttaisiin myös korottaa roimasti.

Teknologiateollisuus ehdottaa vaihtoehdoksi hyvitysmaksusta luopumista ja panostamista yhteiseurooppalaisen digitaalisen markkina-alueen luomiseen. Kun sisällön ja palveluiden myynti sekä erityisesti niiden ostaminen laillisia teitä olisi helpompaa, myös luovan alan piratismista kärsimät tappiot vähenisivät, Teknologiateollisuus ehdottaa."Suomen pitäisi parantaa asemaansa digitaalisen sisällön tuotannossa. Tämän tavoitteen toteuttamiseksi Suomen tulee kumota hyvitysmaksu, helpottaa digitaalisen sisällön lisensointia tekijältä suoraan käyttäjälle ja edesauttaa rajat ylittävää lisensointia", vaatii Teknologiateollisuuden toimitusjohtaja Jorma Turunen.

Suoraan kuluttajahintoihin siirtyvä hyvitysmaksu myös nostaa laitteiden ja elektroniikan hintaa kotimaassa, mikä on omiaan ohjaamaan kysyntää kotimaisista kaupoista ulkomaille. Teknologiateollisuus pitää lisäksi kohtuuttomana sitä, että käyttäjä pakotetaan maksamaan tekijänoikeusjärjestöille korvauksia, vaikka esimerkiksi muistitikulle tallennettaisiin pelkästään perhevalokuvia.

AfterDawnin diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Edellinen Seuraava  

13 kommenttia

129.11.2011 18:17

Jotkut ne aina tykkää rajoittaa kehitystä tai ainakin yrittää

http://www.mikropc.net/kaikki_uutiset/n...kasetti/a730581

229.11.2011 20:13

Aina kun maksan kasettimaksua niin ajattelen: "Tämä maksu laillistaa piratismi harrastukseni!" Tulee hyvä mieli.

329.11.2011 21:00

1000e hyvitys maksu kaikeen niin eipä tarvii ostaa mitään

Siitähän suomi saa vero euroja kun ostot vähentyy

Kuinka vitun tyhmiä nää idiootit on ?

Hintoja nostamalla ja esto ohjelmat ei auta lailista myyntiä

Herätkää jo Poliisi valtio tyyli EI TOIMI

Kysykää miks pikku liikkeet voi pitää liikettä pystyssä jopa lama aikana vaikka on iso marketteja ja verkkokauppa.com kaltaisia jätti kauppoja

Syy halpa hinta

Tosin samasta syystä monet tilaa ulkomailta netistä


429.11.2011 21:24

Hyvä. Miksi ketään pitäisi vastentahtoisesti laittaa tukemaan tällaista toimintaa.


529.11.2011 22:21

Kanen linkkiin viitaten.

"Valvontajärjestöt keräsivät radioilta lisenssimaksuja."

Ja kuinkakohan paljon tuostakin menee tekijöille? Leijonasosa jää valvontajärjestön taskuun ja lopuista valtaosa levy-yhtiölle. Artistille ei jää käteen juuri mitään.

Valvontajärjestöt ja levy-yhtiöt ovat suurempi haitta musiikkiteollisuudelle kuin piratismi. Poistetaan nuo kaksi maailmasta, tarjontaa voidaan sen jälkeen parantaa, kun nuo eivät hengitä niskaan. Tarjonnan parantuminen taas vähentää piratismia.


Ja todellakin kasettimaksut pois. Laillinen kopiointo on jo muutenkin lähes mahdotonta, joten maksu on menettänyt tarkoituksensa.

629.11.2011 23:27

Olkaa hyvä älkääkä poistako moraalista tekosyytä piratismilleni.


2500K / Asus P8Z68-V / MSI TwinFrozr GTX 580 / G.Skill RipJaws 1600 2x4GB / Samsung Spinpoint F3 1Tb / Windows 8 64 bit

730.11.2011 00:55

Uudesta järjestelmästä pitää tulla ehdottomasti oikeudenmukainen. Kiintolevyt, muistitikut, kännykät ja tietokoneet on suunniteltu aivan muuhun tarkoitukseen kuin musiikin kuuntelun. Yhtä hyvin niistä voisi maksaa elokuvantekijöille, taiteilijoille, graafikoille, kirjoittajille, ohjelmoijille...mutta jospa ei kuitenkaan.
Lisäksi jos käyttäjä kuuntelee esim. ulkomaista musiikkia, minkään periaatteen mukaan suomalainen artisti ei voi ansaita tällöin rahaa. Päinvastoin, korvausten tulisi määräytyä kuunnellun artistin perusteella ja ohjautua suoraan artistille.

830.11.2011 10:08

Hyvä Teknologiateaollisuus, asiaa!

Jotkut vaan eivät tajua kun juna on mennyt (jo kauan sitten)

Tekijänoikeusjärjestöt voisivat istua alas ja miettiä mitä varten ovat olemassa ja miten parhaitetn tekisivät sen. Jos johtopäätö että heitä ei tarvita niin tekevät sen sitten.

He ovat yrittäneet luoda veron kaltaisen automaatin ja sitä ei saa hyväksyä vaan mennä normaalin liiketoiminnan mukaan.

Biisin tekijöille pitää saada heille kuuluvat tulot mutta pitää myös ymmärtää että jos nykyisten artistien suojaa tiukennetaan niin meillä ei ole uusia artisteja, koska biisien tekeminen on perustunut aina ja tulee aina perustumaan ideoiden kiertämiseen.

930.11.2011 12:13

Jos Teosto (ja valtiovalta) haluaisi tehdä jotain suomalaisten artistien puolesta, se voisi kehittää kanavan jolla kaikki suomen musiikkitarjonta saadaan käyttäjien laitteisiin myyntiin, kehittää järjestelmän jolla musiikkia saa kuka tahansa helposti ostettua youtube-videoihinsa ja yleensäkin EDESAUTTAA musiikin kuuntelua ja käyttöä sen sijaan että JARRUTTAA sitä.

Ei tällaista kaikkien sakottamista joidenkin virheistä ja useaan kertaan verottamista pidä jatkaa. Ei se mene kenenkään oikeustajuun ja hyvin pian musiikin ja musiikin alan ammattilaisten arvo on kansan silmissä nolla.

Tämä ottaa päähän kaikkia, niin artisteja kuin kuuntelijoitakin. Ja varsinkin niitä jotka eivät edes kuuntele. Ainoastaan piraattipuolueessa hymyillään. Heille on asvua tiedossa joka kerta kun kansalaisten oikeuksia rikotaan tekijänoikeuksien nimissä.

1030.11.2011 13:06

Mitä järkeä on levittäää tuo myös muistikortteihin? Suuri osa on joo puhelimissa mutta toinen puolikas on kameroissa joilla tunnetusti tuotetaan sitä omaa materiaalia. Miksi pitää jollekkin muusikolle maksaa omista kuvistaan?

Nytkin maksu koskee liian montaa laitetta niin ei anakaan pidä lisätä!


BSOD is a registered trademark of Microsoft Corporation | Windowsin lähdekoodi

1130.11.2011 14:39

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti ep_:
Mitä järkeä on levittäää tuo myös muistikortteihin? Suuri osa on joo puhelimissa mutta toinen puolikas on kameroissa joilla tunnetusti tuotetaan sitä omaa materiaalia. Miksi pitää jollekkin muusikolle maksaa omista kuvistaan?

Nytkin maksu koskee liian montaa laitetta niin ei anakaan pidä lisätä!
Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Uusin uutinen asiasta:
Paavo Arhinmäen (vas.) erityisavustaja Jussi Saramon mukaan viime aikoina polemiikkia aiheuttanut hyvitysmaksu ei ole laajentumassa tietokoneiden tai älypuhelinten lisäksi muihin laitetyyppeihin.
Näin ollen esimerkiksi muistitikut ja tabletit ovat vastaisuudessakin maksun ulkopuolella.

Itse ymmärsin tuon niin, ettei muistikortteihin ole laajentumassa?

1230.11.2011 16:15

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti ArttuH5N1:
Itse ymmärsin tuon niin, ettei muistikortteihin ole laajentumassa?

Juuri kun olin tämän postannu ni luin uutisen jossa kerrottiin että USB-muistit ja muistikortit jäävät vastaisuudessakin maksun ulkopuolelle.
http://fin.afterdawn.com/uutiset/artikk...ai_tabletteihin

BSOD is a registered trademark of Microsoft Corporation | Windowsin lähdekoodi

1330.11.2011 18:48

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti ep_:
Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti ArttuH5N1:
Itse ymmärsin tuon niin, ettei muistikortteihin ole laajentumassa?

Juuri kun olin tämän postannu ni luin uutisen jossa kerrottiin että USB-muistit ja muistikortit jäävät vastaisuudessakin maksun ulkopuolelle.
http://fin.afterdawn.com/uutiset/artikk...ai_tabletteihin
Okei, juuri tuota uutista lainasinkin.

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto