AfterDawn: IT-alan uutiset

Uusi musiikkipalvelu kannattelee artistia henkilökohtaisilla tilauksilla

Kirjoittaja Teemu Laitila @ 17.11.2011 18:21 Kommentteja (11)

Uusi musiikkipalvelu kannattelee artistia henkilökohtaisilla tilauksilla Uusi Airborne-niminen musiikkipalvelu pyrkii vähentämään välikäsiä musiikin tuottajien ja kuluttajien välillä ja samalla tarjoamaan artisteille jatkuvia tulovirtoja musiikin tekemisen mahdollistamiseksi.
Joulukuussa avattava palvelu yhdistää artistin ja fanin uudella kuukausimaksuihin perustuvalla järjestelmällä. Fani voi tukea artistia dollarin verran kuussa ja kuukausimaksuun sisältyy oikeus kuunnella artistin koko tuotantoa suoratoistona sekä sen tallentaminen omalle koneelle tai mobiililaitteeseen.

Palvelun tärkeä aspekti on tilaajien oikeus jakaa artistin musiikkia. Jakamisella tavoitetaan taas uusia faneja, joista tulee potentiaalisia tilaajia ja jotka puolestaan kasvattavat artistin tasaista tulovirtaa dollarilla kuussa. Lisäksi Airborne ei ole rajoittunut valtion tai muiden keinotekoisten alueiden sisään, vaan tilaajaksi voi ryhtyä kuka tahansa.

Vaikka musiikistaan maksava fani tietää rahojensa menevän tehokkaammin suoraan artisteille ja musiikin teon tukemiseen moniin muihin palveluihin verrattuna, monista yhden dollarin kuukausimaksuista muodostuu kuuntelijalle äkkiä iso summa. Spotify tarjoaa kympillä kuussa tuhansia kertoja kattavamman musiikkikirjaston.

Vaikka Airborne ei osoittauisikaan musiikkiteollisuuden mullistajaksi, on hienoa nähdä, että alalla yritetään löytää uusia tapoja tarjota artisteille korvaus työstään. Nykyinen entistä rajoitetumpia lisenssejä sekä oikeushaasteita tarjoileva järjestelmä ei ainakaan vaikuta toimivan.

Parhaan kuvan tulevan palvelun toiminnasta saa videolta:

Alpha Outbreak from Airborne on Vimeo.

Edellinen Seuraava  

11 kommenttia

117.11.2011 18:40

Hyvä! tällaista tarvitaaan. Kannustaa musiikintekijöitä enemmän kun saavat enemmän tuloja. :) Isot levyfirmat vie liikaa välistä.


BSOD is a registered trademark of Microsoft Corporation | Windowsin lähdekoodi

217.11.2011 19:31

paskan marjat. elää sen palvelunkin pitää kuitenkin ,joku pykälä on jäänyt kuitenkin huomioimatta.

317.11.2011 19:57

Kuulostaa ihan hyvältä palvelulta. Jos vaan osaavat tehä siitä samalla hyvännäkösen JA helppokäyttösen. Aina on mukava löytää uutta hyvää musiikkia, mutta kyrpii että ihte kaupoissa ei oo mitään semmosia palveluita monestikka. Esimerkiks Janne-Petteri tykkää Stolen Babies:sta ja Therionista. Palvelu voisi ehdottaa hälle vaikkapa kokeiltavaks Diablo Swing Orchestraa. Last.fm:ssä onneks on tämä mutta jotenki tuntuu turhalta näin kehittyneinä aikoina erikseen hyppiä miljoonilla sivuilla.

417.11.2011 22:26

Itse olen kaivannut systeemiä, jossa pystyisin lahjoittamaan haluamani summan suoraan artistille. Voisin hankkia musan, reittiä mitä hyvänsä, ja huomatessani musiikin olevan rahan arvoista, voisin maksaa siitä sopimaksi katsomani summan.

Vähän vastaava oli kokeilussa jollain bändillä, joka myi levyään asiakkaan päättämällä summalla.

517.11.2011 23:04
BoringNews
Vahvistamaton

Kyllä täälläkin riittää juttuja jostain niinkin joutavista asioista kuin musiikkimyymälöistä. Hei haloo! Ketä ne oikeasti kiinnostaa ja kuka niihin rahojaan pistää kun Audacityllä saa nauhoitettua mistä vaan netistä kuuntelemansa biisin vaivattomasti...

617.11.2011 23:24

Itse asiassa bändeillä on oikeus myydä rajoitetusti musiikkia esim kotisivuilla ilman teosto veroa. Eli suoraan ohi teoston. En tiedä vielä yhtään suomalaista bandiä joka myisi käyttäen tätä mahdollisuutta mutta varmaan näitä on.

Ainakin tiedän että myytävän musiikin määrä on rajoitettu yhteen CD:n, tarkemmat tiedot ja ehdot on saatavilla Teoston sivuilta. Jos joku sinne uskaltaa mennä.

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 17.11.2011 @ 23:25

"History books will be written about events this month. The story they will tell is up to us"

717.11.2011 23:27

@5
Ideana uutisessa on tiedottaa että voit tukea kuuntelemiasi artisteja.

Jos tuo korvausjuttu on sulle ihan sama, niin kerroppa työpaikkasi tiedot niin kerron työnantajallesi, että sinä voit tehdä töitä ilman palkkaa.

Musiikin tekijä on tehnyt myös työtä josta toki pitää saada palkka ihan samalla lailla kun muussakin työssä (Kuten joku insinööri, lääkäri, myyjä). Me ei olla missään sosialistivaltiossa.

Ite maksan mielelläni musiikista. Tottakai haluan tukea niitä jotka tekevät sitä musiikkia jota kuuntelen. Se vielä edesauttaa sitä, että jatkossakin saan kuulla artistin tuotoksia.

Ainoa joka tässä ostamisessa ärsyttää on se, että maksaminen on tehty monessa nettikaupassa turhan monimutkaiseksi (Ainakin näin alaikäiselle). Onhan nuo perinteiset kaupat joista ostaminen onnistuu hieman jouhevammin.


BSOD is a registered trademark of Microsoft Corporation | Windowsin lähdekoodi

817.11.2011 23:36

Voisiko joku perustaa mainosrahoitteisen palvelun jossa olisi eri artisteille suorat PayPal namiskat joilla voisi lahjoittaa haluamansa summan ilman välikäsiä suoraan artistille?

917.11.2011 23:45

@8
Siinähän on heti jo yksi välikäsi: PayPal ;) . No joo tajusin kyllä mitä tarkoitit =)

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 17.11.2011 @ 23:46

BSOD is a registered trademark of Microsoft Corporation | Windowsin lähdekoodi

1018.11.2011 7:16

Tässä taitaa taas unohtua se levy-yhtiön "välikäsi" joka tekee melkein kaiken työn levyä nauhoitettaessa; eli tuottaja, miksaaja ja masteroija. Levy-yhtiö maksaa näille, joten senkin pitää jotakin tästä saada. Ne huiput kun maksaa, niin pitää jonkun rahoittaa artisteja tähänkin. Ja studioitten hinnat ei ole pelkkää ilmaa, koska kalusto on niin pirun kallista.

Eli teidän mallissa levy-yhtiö tuottaa artistin levyn, mutta ei saa siitä mitään korvausta, vaan artistin pitää saada käyttää tuota tuotetta miten lystää? Eikö silloin artistin pitäisi ensin maksaa viulut koneistolle? Tai tehdä itse?

Teostohan kyllä on alkanut sekoilemaan viimeaikoina, ja tarvitsisi johtoon uudistusta. Esim. tuo kasettimaksusekoilu on oikeasti jo naurettavaa. Silti sekin taho tarvitaan, että pysyy edes jokin kontrolli. Tulisivat vain sieltä siilipuolustuksesta....

Artistihan saa omakustannetta levittää netissä ja levyillä miten tahtoo, jos ei ilmoita teostoon. Jarru tulee siinä, jos haluaa painaa kunnon levyjä, kun kopioivat tahot vaatii sen teoston luvan (ettei joku paina toisen artistin biisejä myyntiin).


1118.11.2011 8:57

Isot media yhtiöt käy näiden palveluiden kimpuun kuin hyeena. Koska hehän tässä menettävät tuloja.

Hyvä juttu kun välikäsiä tiputetaan, etenkin nykyajan digitaalisessa jakelussa. Minusta palvelu jossa asiakas pääsee maksanaan suoraan artisteille on helvetin paljon parempi kuin nykyinen mediakartelli ajattelu. Jotka loisii artistien ja kuluttajien kustannuksella.

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto