AfterDawn: IT-alan uutiset

Steam-foorumit hakkereiden hyökkäyksen kohteena

Kirjoittaja Teemu Laitila @ 9.11.2011 13:13 Kommentteja (7)

Steam-foorumit hakkereiden hyökkäyksen kohteena Pelikehittäjä ja suositun Steam-palvelun omistava yhtiö Valve on joutunut hakkereiden hyökkäyksen kohteeksi. Hyökkääjät onnistuivat murtautumaan Steam-palvelun keskustelufoorumeille ja lisäämään sivustolle omaa huijausohjelmistoja sekä aikuisviihdettä levittävää sivustoaan mainostavan tekstin.
Valve ei ole julkaissut virallista kommenttia hyökkäyksiin liittyen, mutta sivut otettiin alas jo toissapäivänä. Sivuilla tällä hetkellä näkyvän ilmoituksen mukaan sivustolla tehdään huoltotoimenpiteitä, jotka tässä tapauksessa tarkoittanevat murtautumisen tutkintaa ja tietoturvan parantamista tulevaisuudessa.

Sivuston sisällön muuntelun lisäksi hyökkääjät onnistuivat lähettämään osalle käyttäjistä sähköpostia, jonka sisältö oli sama kuin foorumeille lisätyn tekstin.

Steam-foorumeiden huoltokatkos ei vaikuta varsinaisen pelipalvelun toimintaan. Vaikka murtautujat eivät ilmeisesti saaneet käsiinsä käyttäjätietoja, käyttäjille suositellaan silti salasanan vaihtamista ja esimerkiksi Steam Guard -sovelluksen asentamista väärinkäytösten estämiseksi.

Kuva: 1UP.com

AfterDawnin diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Edellinen Seuraava  

7 kommenttia

19.11.2011 14:48
AfterDawn Addict

No nyt ne menivät väärän foorumin hakkeroimaan. Origin se olisi pitänyt vetää matalaksi.

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 9.11.2011 @ 14:49

890GX Extreme3,Phenom II X6 1055T,Mugen 2,GTX 460 OC,Kotelo R3,HyperX 2x2GB DDR3 1600MHz,Kiintolevy F3 1TB,
Blu-ray,Antec TruePower 550W,BenQ 24LED,Acer V223HQ,Creative Gigaworks T3,Razer Arctosa,Logitech G400,Siberian V2 Blue Edition,G27 Ratti,Asus X5DC läppäri,Samsung 6-sarjan 40,PS3 320Gb,NuForce NE700X,Brother MFC-J6710DW, Nokia Lumia 800, Motorola Razr Maxx, B&W C5 mobile headphones

29.11.2011 14:56

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Pc_P:
No nyt ne menivät väärän foorumin hakkeroimaan. Origin se olisi pitänyt vetää matalaksi.
true

39.11.2011 15:29

Odotin jo, että oli ihan tarkoituksenomasta ja pyydettyä. Oli näköjään vaihteeksi käytetty väärää nimikettä...

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 9.11.2011 @ 15:29

49.11.2011 16:25

Origin ja steam on hyvin lähelle samaa asiaa. Vaikka Origin onkin noista pahempi, niin ei se Steam mikään hyvä asia ole, etenkin jos ei ole kyse online peleistä. Vai keksiikö joku jonkin hyvän asian sille että jos ostan kaupasta yksin pelatavan pelin niin se ei TOIMI ilman että steam on asennettuna.

Mutta eikö tuossa TAAS kerran nähdä kuinka turvassa ne meidän yksityistiedot ovat tuolla netissä olevissa tietokannoissa.

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 9.11.2011 @ 16:27

59.11.2011 17:58

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Uutinen:
ja esimerkiksi Steam Guard -sovelluksen asentamista väärinkäytösten estämiseksi.

Himmeet false flag-operaatiot käynnissä! Graaaah!

Ja kyllä on kumma, kun ihan jatkuvasti on joku sivu hakkeroitu. Tai vaihtoehtoisesti, käyttäjätiedot vuotaneet sieltä ja anynonynonmous nörtit taistelemassa Hello Kittyä vastaan tuolla.

69.11.2011 18:29

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Lumikki:
Origin ja steam on hyvin lähelle samaa asiaa. Vaikka Origin onkin noista pahempi, niin ei se Steam mikään hyvä asia ole, etenkin jos ei ole kyse online peleistä. Vai keksiikö joku jonkin hyvän asian sille että jos ostan kaupasta yksin pelatavan pelin niin se ei TOIMI ilman että steam on asennettuna.
Entä jos ei halua ostaa fyysistä kopiota pelistä hyllylle lojumaan? Eikä tarvitse edes vaivautua kauppaan asti peliostoksille, ei huolta levyn rikkoutuessa jne. Allekirjoittaneella ei kovin montaa "ylimääräistä" käynnistysohjelmaa koneelta löydy, mutta steamin olen niihin lisännyt: Ei enää sitä päivitysruljanssia (uusien) pelien kanssa, lisäksi kaikki pelit löytyvät yhden kuvakkeen takaa. Helppoutta ja vaivattomuutta.
Kysytään siis näin päin: Mitä haittaa Steamista nykyään on? Alkuajat olivat kuulemma ongelmallisia, mutta viime vuosina ei noita ongelmia ole juuri esiintynyt.'

/end of OT

*Itse uutiseen:
Mistä näitä valopäitä oikein sikiää...

79.11.2011 21:27

En tarkoita että joku joka haluaa käyttää stream tai orgin softaa ei niin voisi tehdä. Tarkoitan että jos EI halua käyttää, niin ei enään edes anneta vaihtoehtoa, vaikka ostaisi sen boxin kaupasta. Se siinä mättää, eli pakotetaan kaikki väkisin käyttämään niitä.

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto