AfterDawn: IT-alan uutiset

Beacon tekee Android-laitteesta yleiskaukosäätimen

Kirjoittaja Teemu Laitila @ 9.11.2011 16:13 Kommentteja (2)

Beacon tekee Android-laitteesta yleiskaukosäätimen Griffin Technology -yhtiön Beacon tekee mistä tahansa Android-laitteesta yleiskaukosäätimen, jolla voidaan ohjata kaikkia kodin infrapunasignaaleja ymmärtäviä laitteita. Beacon yhdistetään mobiililaitteeseen Bluetoothin avulla.
Beaconissa yhdistyvät infrapunasignaaleja lähettävä laite sekä Android-laitteeseen asennettava ilmainen sovellus. Android-laite yhdistää itsensä Beacon-lähettimeen normaalin Bluetooth-yhteyden avulla ja Beacon kääntää sovellukselta tulevat ohjeet infrapunasignaaleiksi.

Infrapunaportit ovat nykypäivänä häviävä luonnonvara, joten Beaconin kaltaiselle laitteelle saattaa olla kysyntää, jos kotiteatteri sisältää useampia kerrallaan ohjattavia laitteita. Toisaalta pelkkien televisioiden ohjaamiseen alkaa löytyä suoraan WiFi-yhteyteen perustuvia ratkaisuja verkkoon liitettyjen televisioiden yleistyessä.

Android-sovellus on saatavilla Android Marketista, mutta tarvittavan lähettimen hinta on noin 70 dollaria. Sovellus vaatii Androidista vähintään version 2.3.3.
AfterDawnin diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Tägit: Android Beacon
Edellinen Seuraava  

2 kommenttia

19.11.2011 17:52

Vanhassa Noksussa jo oli IR ja irRemote (tjsp), jolla pystyi kontrolloimaan mitä vaan laitetta, minkä siihen syötti. (Ei se kyllä ollut noin hieno visuaalisesti.) Itse en kyllä usko, että tuolle löytyisi markkinoita. Wifin kautta tosiaan pystyy jo hoitamaan monessa tapauksessa. Ja yleiskakekin tulee halvemmaksi.

211.11.2011 19:51

Joko uusissa telluissa on bluetooth kauko?

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto