AfterDawn: IT-alan uutiset

Ministeri vaatii selkeyttä maksukanavapakettien myyntiin

Kirjoittaja Teemu Laitila @ 4.11.2011 18:03 Kommentteja (4)

Ministeri vaatii selkeyttä maksukanavapakettien myyntiin

Maksukanavapakettien ja televisiopalveluiden poikimien valitusten suuri määrä huolestuttaa asunto- ja viestintäministeri Krista Kiurua. Kiurun mukaan palveluntarjoajien pitäisi muistaa tarjonnassaan reilut ja kestävät sopimusehdot.
Katsojia ovat hämmentäneet perinteisen television rinnalle tulleet uudet palvelut, kuten teräväpiirto, uusiin standardeihin perustuvat T2-lähetykset, 3D-kuva, monikanavaääni, laajakaistatelevisio sekä verkossa toimivat tallennuspalvelut.

Kiuru peräänkuuluttaa myyjätahojen vastuuta asiakkaan neuvonnassa. "On välttämätöntä, että kanavat, jakelijat ja laitekauppiaat hoitavat osansa, jotta katsoja löytää kasvaneesta tarjonnasta hänelle sopivat vaihtoehdot", Kiuru summaa.

Kiuru uskoo parhaiden ratkaisujen ongelmiin löytyvän alan sisällä yhteistyönä kuluttajaviraston kanssa. "Toimialan tulisi ratkaisuja kehittäessään pitää mielessä katsojien näkökulma, eikä katsoa asioita pelkästään oman liiketoimintansa vinkkelistä", muistuttaa Kiuru.

Tekniikan ja palveluiden kehittyessä koko televisiotoimiala on muutosten edessä. Erityisesti tulevaisuutta tullaan punnitsemaan vuonna 2016, jolloin suuri osa nykyisistä verkko- ja ohjelmistotoimiluvista päättyvät.
Vaikka tekniikka kehittyisikin, Kiurun mukaan on tärkeää säilyttää perinteiset televisiolähetykset myös vuoden 2016 jälkeen.

AfterDawnin diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Edellinen Seuraava  

4 kommenttia

15.11.2011 02:19

Olen Kiurun kanssa samaa mieltä. Jo vuosia sitten myytiin maksukortteja formula-juttujen ansiosta. Entäs nyt, en oo kattonut yhtään formula -lähetystä. Mitä sitten on kun ennen niin hyvällä ohjelmalla kuin discovery tulee hirveä määrä mainoksia, eikös maksamisessa ollut kyse siitä, että ei tule mainoksia?
Veikkaan, että suurin osa asioista kiinnostuneista seuraa niitä ja näitä ohjelmia netin kautta.
Vanhuksille tai muutenkin asiaan ei niin vihkiytyneille täytyy tietysti tarjota vapaat palvelut.
Siinä ei olisi mitään järkeä jos joka paikkaan pitäisi kahden vuoden välein rakentaa koko järjestelmä uusiks. Pitäskö joka hoitolaitokseen ja muihin laitoksiin laitella uudet systeemit?
Ministeriölle piikittelyä: Ketä virkamiestä siellä korruptoitiin, että pitää olla se kortillinen T2 viritin. Sillä maailmalta olisi saanut jo tosi halpoja digiboxeja Hd-kanaville ?


Internet, Vapaitten ihmisten tapa elää ilman rajoja tai Rajoituksia, ajatus Joka säilyy..

25.11.2011 16:21

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti repino:
Olen Kiurun kanssa samaa mieltä. Jo vuosia sitten myytiin maksukortteja formula-juttujen ansiosta. Entäs nyt, en oo kattonut yhtään formula -lähetystä. Mitä sitten on kun ennen niin hyvällä ohjelmalla kuin discovery tulee hirveä määrä mainoksia, eikös maksamisessa ollut kyse siitä, että ei tule mainoksia?
Veikkaan, että suurin osa asioista kiinnostuneista seuraa niitä ja näitä ohjelmia netin kautta.
Vanhuksille tai muutenkin asiaan ei niin vihkiytyneille täytyy tietysti tarjota vapaat palvelut.
Siinä ei olisi mitään järkeä jos joka paikkaan pitäisi kahden vuoden välein rakentaa koko järjestelmä uusiks. Pitäskö joka hoitolaitokseen ja muihin laitoksiin laitella uudet systeemit?
Ministeriölle piikittelyä: Ketä virkamiestä siellä korruptoitiin, että pitää olla se kortillinen T2 viritin. Sillä maailmalta olisi saanut jo tosi halpoja digiboxeja Hd-kanaville ?
DVB-T on tosi huono (ja vanha) järjestelmä varsinkin HD-lähetyksiin. Kyllä DVB-T2 vastaanottimienkin hinnat siitä laskee, kun ne yleistyy. Ei sitä aina kannata valita halvinta mahdollista ja muutaman vuoden päästä valittaa miten ongelmallinen se on.

35.11.2011 22:17

Mielestäni ministerin pitäisi myös varoittaa kaikia suomalaisia kotitalouksia piratismista, ihan vain selostus torrent yms tekniikoista, niihin käytettyjen ohjelmien opsoitteet ja lista suurimmista nettisivustoista joilla sitä harrastetaan.
Ettei kukaan valitsisi laittomia lähteitä mediantarpeelleen...

46.11.2011 21:30

Onhan sitä ennekin yritetty myydä Eskimoille jäätä

Ei vielä pakotettu ostamaan mitään ite päätän mitä ostan


Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto