AfterDawn: IT-alan uutiset

Joulukaupasta odotetaan piristystä Suomen pelimyynteihin

Kirjoittaja Teemu Laitila @ 4.11.2011 11:29 Kommentteja (4)

Joulukaupasta odotetaan piristystä Suomen pelimyynteihin Suomen peliohjelmisto- ja multimediayhdistys FIGMA ry:n mukaan Suomen pelimarkkinoiden kokonaisarvo ylsi ensimmäisen yhdeksän kuukauden aikana 58,2 miljoonaan euroon, mikä on vajaa neljä miljoonaa vähemmän kuin viime vuonna. Syksyn pelijulkistusten odotetaan kuitenkin kasvattavan lukuja jopa edellisvuotta paremmiksi.
"Hitaasti alkanut pelivuosi piristyi heti kesän jälkeen huomattavasti uusien julkaisujen tulvalla. Kovimpien pelijulkaisujen tullessa joulumarkkinoille Suomen pelimarkkinat saattavat jopa kasvaa hieman viime vuodesta", arvioi FIGMA ry:n toiminnanjohtaja Thomas Westerberg alkuvuoden lukuja.

Syyskuun loppuun päättyvä tilasto ei esimerkiksi kata julkaisijayhtiönsä ennätyksiä rikkoneen Battlefield 3 -pelin kaikkea myyntiä. Battlefield 3 noussee kevyesti FIGMA:n julkaiseman myyntilistan kärkeen seuraavan seuraavalla kierroksella.

Toinen myyntilukuja loppuvuodesta kasvattava odotettu peliuutuus on Battlefield-sarjan kilpailijan Call of Dutyn uusin osa Modern Warfare 3, joka julkaistaan 8. marraskuuuta.

FIGMA:n raportin mukaan konsolipelit muodostavat 68,7 prosenttia pelien kappalemääräisestä myynnistä (Xbox 360 16,9%, Nintendo Wii 11,3 %, Sony PlayStation 2 7,4 % ja Sony PlayStation 3 33,1 %). PC-pelien osuus jäi 21,2 prosenttiin ja käsikonsoleiden osuus oli 10,1 prosenttia.

Edellinen Seuraava  

4 kommenttia

14.11.2011 11:56

Oliskohan se kuitenkin Modern WarFARE 3? ;)

24.11.2011 15:51

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Teknotuuletin:
Oliskohan se kuitenkin Modern WarFARE 3? ;)
No niinpä tietysti, korjattu. Olen sitä paitsi itse enemmän Battlefield-miehiä ;)

34.11.2011 16:43

+ Steamin jouluale.

45.11.2011 1:43

Huvittavaa miten PC ja konsoli myyntejä verrataan rinnakkain.
Kaikki PC pelit ovat käytännössä konsoli pelejä nykyään, miksi maksaa pelistä PC:lle joka on pilattu tekemällä se konsolille ja porttaamalla PC:lle joka yleensä huonontaa pelin laatua entisestään..
Suorastaan V*tuttaa että lähes jokainen hyvä PC peli pilataan nykyään tekemällä se konsolille ja olettamalla että menestys taataan yksinkertaisuudella ja helpolla haasteella. Jokaikinen uusi cod (since mw) on hyvä esimerkki siitä miten huonosti pelien tekoälyt tehdään nykyään. On konsolille vaikea taso, ja PC:lle tehdään epärealistisia "koodavia" vihollisia (koska oikeasti realistisen ja palkitsevan haastavan tekoälyn tekeminen vaatii älykkyyttä ja innovaatioita). Mikä tahansa cod pelisarja on naurettavan helppo toisiksi vaikealla ja turhauttavan "vaikea"(ja epärealistinen) vaikeimmalla. Lähes kaikki pelit noudattavat samaa kaavaa. Onneksi PClle löytyy niitä harvoja hyviä pelejä vielä toistaiseksi. +90% PC peleistä ei ole muuta kuin ajanhukkaa nykyään.


SF-2000 || Corsair CX 750M || SaberTooth 990FX R2 || AMD FX-8350@4.75Ghz/1,43V || Asus R9 290 DirectCU II || 16GB Team Group 2400Mhz DDR3 || Blackice 360 GTX || NeXXos ST30 || Swiftech Mcp655 || EK Supermacy || ClearFlex tubing || Deathadder 4G/Destructor 2/Steelseries 6Gv2 || Sennheiser PC350 || 22" 2ms LCD Iiyama Prolite B2206WS || ASUS Xonar DX || Win7 Ultimate N
http://www.speedtest.net/result/2401459507.png

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Samsung nostaa Galaxy S9:n hintaa – Näin paljon se maksaa Samsung nostaa Galaxy S9:n hintaa – Näin paljon se maksaa (23.2.2018 15:09)
Sunnuntaina esiteltävästä Samsungin Galaxy S9:stä tiedetään jo lähes kaikki tietämisen arvoinen. Muotoilu, tekniikka ja myynnin aloituspäivä ovat olleet jo hyvän tovin tiedossa. Sen sijaan puhelimen ....
5G-läppärit rynnivät markkinoille aiemmin kuin luulitkaan 5G-läppärit rynnivät markkinoille aiemmin kuin luulitkaan (23.2.2018 14:46)
Nokia kokeili aikoinaan millaista kysyntää matkapuhelinverkkoon kytkeytyvällä kannettavalla tietokoneella on. Markkinat eivät reagoineet 3G-yhteydellä varustettuun kannettavaan erityisen hyvin, ....
SIM-kortit halutaan hävittää kokonaan – iSIMit tulevat SIM-kortit halutaan hävittää kokonaan – iSIMit tulevat (23.2.2018 14:36)
Älypuhelimet ovat tiiviisti pakattuja tietokoneita, joissa uusien ominaisuuksien tai suorituskyvyn lisääminen tarkoittaa lähes aina pinta-alan tarvetta muodossa tai toisessa. Tämän takia älypuhelinvalmistajat ....
1 kommentti
WhatsAppin jättänyt perustaja sijoitti kymmeniä miljoonia kilpailevaan viestisovellukseen WhatsAppin jättänyt perustaja sijoitti kymmeniä miljoonia kilpailevaan viestisovellukseen (22.2.2018 22:20)
WhatsApp on maailman suosituin viestisovellus, jonka käyttäjämäärissä lähelle pääsee vain toinen yli miljardin käyttäjän viestin, Facebook Messenger. Molemmat omistaa tietysti Facebook, joka ....
Bloomberg: Apple uudistaa AirPods-kuulokkeita parilla tärkeällä ominaisuudella Bloomberg: Apple uudistaa AirPods-kuulokkeita parilla tärkeällä ominaisuudella (22.2.2018 21:15)
Applen viime vuoden iPhone-julkaisut toivat merkittäviä uudistuksia yhtiön älypuhelinlinjastoon. Monille iPhone X:n näyttö ja käyttöliittymäuudistukset olivat merkittävin uudistus vuosikausiin, ....
1 kommentti

Uutisarkisto