AfterDawn: IT-alan uutiset

Joulukaupasta odotetaan piristystä Suomen pelimyynteihin

Kirjoittaja Teemu Laitila @ 4.11.2011 11:29 Kommentteja (4)

Joulukaupasta odotetaan piristystä Suomen pelimyynteihin Suomen peliohjelmisto- ja multimediayhdistys FIGMA ry:n mukaan Suomen pelimarkkinoiden kokonaisarvo ylsi ensimmäisen yhdeksän kuukauden aikana 58,2 miljoonaan euroon, mikä on vajaa neljä miljoonaa vähemmän kuin viime vuonna. Syksyn pelijulkistusten odotetaan kuitenkin kasvattavan lukuja jopa edellisvuotta paremmiksi.
"Hitaasti alkanut pelivuosi piristyi heti kesän jälkeen huomattavasti uusien julkaisujen tulvalla. Kovimpien pelijulkaisujen tullessa joulumarkkinoille Suomen pelimarkkinat saattavat jopa kasvaa hieman viime vuodesta", arvioi FIGMA ry:n toiminnanjohtaja Thomas Westerberg alkuvuoden lukuja.

Syyskuun loppuun päättyvä tilasto ei esimerkiksi kata julkaisijayhtiönsä ennätyksiä rikkoneen Battlefield 3 -pelin kaikkea myyntiä. Battlefield 3 noussee kevyesti FIGMA:n julkaiseman myyntilistan kärkeen seuraavan seuraavalla kierroksella.

Toinen myyntilukuja loppuvuodesta kasvattava odotettu peliuutuus on Battlefield-sarjan kilpailijan Call of Dutyn uusin osa Modern Warfare 3, joka julkaistaan 8. marraskuuuta.

FIGMA:n raportin mukaan konsolipelit muodostavat 68,7 prosenttia pelien kappalemääräisestä myynnistä (Xbox 360 16,9%, Nintendo Wii 11,3 %, Sony PlayStation 2 7,4 % ja Sony PlayStation 3 33,1 %). PC-pelien osuus jäi 21,2 prosenttiin ja käsikonsoleiden osuus oli 10,1 prosenttia.

Edellinen Seuraava  

4 kommenttia

14.11.2011 11:56

Oliskohan se kuitenkin Modern WarFARE 3? ;)

24.11.2011 15:51

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Teknotuuletin:
Oliskohan se kuitenkin Modern WarFARE 3? ;)
No niinpä tietysti, korjattu. Olen sitä paitsi itse enemmän Battlefield-miehiä ;)

34.11.2011 16:43

+ Steamin jouluale.

45.11.2011 1:43

Huvittavaa miten PC ja konsoli myyntejä verrataan rinnakkain.
Kaikki PC pelit ovat käytännössä konsoli pelejä nykyään, miksi maksaa pelistä PC:lle joka on pilattu tekemällä se konsolille ja porttaamalla PC:lle joka yleensä huonontaa pelin laatua entisestään..
Suorastaan V*tuttaa että lähes jokainen hyvä PC peli pilataan nykyään tekemällä se konsolille ja olettamalla että menestys taataan yksinkertaisuudella ja helpolla haasteella. Jokaikinen uusi cod (since mw) on hyvä esimerkki siitä miten huonosti pelien tekoälyt tehdään nykyään. On konsolille vaikea taso, ja PC:lle tehdään epärealistisia "koodavia" vihollisia (koska oikeasti realistisen ja palkitsevan haastavan tekoälyn tekeminen vaatii älykkyyttä ja innovaatioita). Mikä tahansa cod pelisarja on naurettavan helppo toisiksi vaikealla ja turhauttavan "vaikea"(ja epärealistinen) vaikeimmalla. Lähes kaikki pelit noudattavat samaa kaavaa. Onneksi PClle löytyy niitä harvoja hyviä pelejä vielä toistaiseksi. +90% PC peleistä ei ole muuta kuin ajanhukkaa nykyään.


SF-2000 || Corsair CX 750M || SaberTooth 990FX R2 || AMD FX-8350@4.75Ghz/1,43V || Asus R9 290 DirectCU II || 16GB Team Group 2400Mhz DDR3 || Blackice 360 GTX || NeXXos ST30 || Swiftech Mcp655 || EK Supermacy || ClearFlex tubing || Deathadder 4G/Destructor 2/Steelseries 6Gv2 || Sennheiser PC350 || 22" 2ms LCD Iiyama Prolite B2206WS || ASUS Xonar DX || Win7 Ultimate N
http://www.speedtest.net/result/2401459507.png

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Twitch saa haastajan Valvelta – Steam.tv avautuu pian Twitch saa haastajan Valvelta – Steam.tv avautuu pian (19.8.2018 08:30)
Pelien suosittua digitaalista kauppapaikkaa Steamiä ylläpitävä Valve paljasti viikonlopun aikana vahingossa kehitteillä olevan Steam.tv-verkkolähetyspalvelun. Julkiseksi mennyt palvelu otettiin ....
Samsungille Brasiliassa moka, Galaxylla otettu kuva olikin Getty Imagesin kuvituskuva Samsungille Brasiliassa moka, Galaxylla otettu kuva olikin Getty Imagesin kuvituskuva (18.8.2018 20:49)
Älypuhelinmarkkinat ovat yksi maailman tiukiten kilpailluista aloista, jossa imagolla ja markkinoinnilla voi olla arvaamaton arvo. Samsungin, Googlen ja Applen välillä markkinoinnin hintalappu ....
Rakastatko Netflixin mainoksetonta ja tauotonta katselukokemusta? Siihen saattaa tulla muutos Rakastatko Netflixin mainoksetonta ja tauotonta katselukokemusta? Siihen saattaa tulla muutos (18.8.2018 19:29)
Netflix on noussut viimeisen kymmenen vuoden, ja erityisesti viimeisen viiden vuoden, aikana valtaisan tärkeään asemaan televisio- ja elokuvarintamalla. Se todisti, että ihmiset ovat kyllä valmiita ....
OnePlus 6T saapuu jo syksyllä - erittäin merkittävä malli OnePlussan kannalta OnePlus 6T saapuu jo syksyllä - erittäin merkittävä malli OnePlussan kannalta (18.8.2018 16:10)
Vaikka OnePlus 6 julkaisusta onkin vain vajaa kolme kuukautta, on jo seuraava malli tulossa. Veikkaukset ovat sen puolella, että lokakuussa julkaistaan OnePlus 6T, joka on OnePlussalle tyypilliseen ....
GeForce RTX 2080 Tin tekniset tiedot paljastuivat GeForce RTX 2080 Tin tekniset tiedot paljastuivat (18.8.2018 09:28)
Nvidian on ensi viikolla määrä julkistaa uuden sukupolven näytönohjaimia ja VideoCardz.com-sivusto väittää tietävänsä ohjaimien tekniset tiedot. Ohjaimet esitellään maanantaina 20. elokuuta ....

Uutisarkisto