AfterDawn: IT-alan uutiset

Sony tekee yli 800 miljoonan tappiot tulvien ja heikon tv-myynnin vuoksi

Kirjoittaja Teemu Laitila @ 2.11.2011 13:06 Kommentteja (2)

Sony tekee yli 800 miljoonan tappiot tulvien ja heikon tv-myynnin vuoksi Japanilainen elektroniikkajätti Sony ennustaa yhtiön tuloksen painuvan kuluvan vuoden osalta tappiolle noin 836 miljoonan euron verran (90 miljardia jeniä). Yhtiö kertoi aiemmin edellisen vuosineljänneksen painuneen yllättäen noin 250 miljoonaa euroa tappiolle, kun aiemmin tuloksen odotettiin jäävän reilusti plussan puolelle.
Sonyn mukaan syynä rankasti tappiolliseen tulokseen ovat useammat osatekijät, kuten Thaimaan tulvien aiheuttamat ongelmat kameroiden tuotannossa sekä ennätyksellisen vahva jeni, joka hidastaa myyntiä.

Sonylla on ollut ongelmia erityisesti televisioidensa menekin suhteen. Yhtiö laski televisioiden myyntiennustetta yhdeksän prosentin verran 22 miljoonasta kappaleesta 20 miljoonaan. Myös kameroiden myyntiennustetta on laskettu kuluvan vuoden osalta.

Yhtiön televisioita valmistava yksikkö on tehnyt tappiota jo useamman vuoden peräkkäin. Sony pyrkii katkaisemaan tappiokierteen tekemällä muutoksia osaston organisaatioon. Yhtiö odottaa miinusmerkkisen tuloksen puolittuvan seuraavan vuoden mittaan ja pääsevän plussalle vuoteen 2014 mennessä.

Tägit: Sony tulos
Edellinen Seuraava  

2 kommenttia

12.11.2011 20:16

Alkaa pikkuhiljaa olla babelfishin tasoa tämänkin sivun jutut. Se on jeni eikä "Yen"! Ensin ajattelin, että se on kirjoittajalla ollut joku ajatuskatkos, mutta toisen mokoman kohdalla usko meni totaallisesti kirjoittajasta. Eikö näitä juttuja kukaan edes oikolue ennen tänne tälläämisiä?

24.11.2011 9:47

Kiitos kommentista, rahayksikkö korjattu. Tuon oikea suomenkielinen nimitys olisi kyllä pitänyt näköjään tarkistaa.

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Samsung yllättää – Taipuva puhelin tulee jo ensi vuonna myyntiin Samsung yllättää – Taipuva puhelin tulee jo ensi vuonna myyntiin (18.7.2018 20:02)
Samsung kehittää seitsemän tuumaista mobiililaitetta, jonka voisi taittaa keskeltä pienemmäksi – samaan tapaan kuin lompakon. Suunnitelmista uutisoi Wall Street Journal. Kyseessä olisi yksi ....
2 kommenttia
Honor 10:n suorituskyky ja kamera paranee – Akkukestoakin luvassa lisää Honor 10:n suorituskyky ja kamera paranee – Akkukestoakin luvassa lisää (18.7.2018 17:27)
Toukokuussa Suomessa myyntiin tulleelle Honor 10 -älypuhelimelle on luvassa kaksi mainittavaa muutosta elokuun 3. päivä ilmestyvän päivityksen mukana. Honor 10:n omistajien saataville on ....
2 kommenttia
Googlelle valtavat sakot – EU vaatii Googlea purkamaan Android-sääntelyä Googlelle valtavat sakot – EU vaatii Googlea purkamaan Android-sääntelyä (18.7.2018 16:33)
Euroopan komission on määrännyt Googlelle 4,34 miljardin euron sakon yhtiön hakukoneen määräävää markkina-asemaa vahvistavien laittomien käytäntöjen vuoksi. Käytännössä kyse on siitä, että Google ....
4 kommenttia
Spotify muutti välimuistin tyhjentämistä – Ei pakota poistamaan ladattuja musiikkikappaleita Spotify muutti välimuistin tyhjentämistä – Ei pakota poistamaan ladattuja musiikkikappaleita (18.7.2018 06:48)
Spotify on tehnyt Android- ja iOS-sovelluksiinsa viimeisten viikkojen aikana pienen muutoksen, mutta se helpottaa monen kuuntelijan elämää ratkaisevasti. Ainakin arjessa on yksi ensimmäisen ....
1 kommentti
Virtuaalilasit ottavat harppauksen eteenpäin – Vain yksi johto riittää Virtuaalilasit ottavat harppauksen eteenpäin – Vain yksi johto riittää (18.7.2018 06:30)
Seuraavien sukupolvien VR-lasien käyttömukavuus voi olla täysin toista luokkaa kuin nykyään, sillä VirtualLink-konsortio on esitellyt uuden USB-C-liitäntään pohjautuvan standardin, joka mahdollistaa ....
1 kommentti

Uutisarkisto