Sony tekee yli 800 miljoonan tappiot tulvien ja heikon tv-myynnin vuoksi

Kirjoittaja Teemu Laitila @ 2.11.2011 13:06 Kommentteja (2)

Sony tekee yli 800 miljoonan tappiot tulvien ja heikon tv-myynnin vuoksi Japanilainen elektroniikkajätti Sony ennustaa yhtiön tuloksen painuvan kuluvan vuoden osalta tappiolle noin 836 miljoonan euron verran (90 miljardia jeniä). Yhtiö kertoi aiemmin edellisen vuosineljänneksen painuneen yllättäen noin 250 miljoonaa euroa tappiolle, kun aiemmin tuloksen odotettiin jäävän reilusti plussan puolelle.
Sonyn mukaan syynä rankasti tappiolliseen tulokseen ovat useammat osatekijät, kuten Thaimaan tulvien aiheuttamat ongelmat kameroiden tuotannossa sekä ennätyksellisen vahva jeni, joka hidastaa myyntiä.

Sonylla on ollut ongelmia erityisesti televisioidensa menekin suhteen. Yhtiö laski televisioiden myyntiennustetta yhdeksän prosentin verran 22 miljoonasta kappaleesta 20 miljoonaan. Myös kameroiden myyntiennustetta on laskettu kuluvan vuoden osalta.

Yhtiön televisioita valmistava yksikkö on tehnyt tappiota jo useamman vuoden peräkkäin. Sony pyrkii katkaisemaan tappiokierteen tekemällä muutoksia osaston organisaatioon. Yhtiö odottaa miinusmerkkisen tuloksen puolittuvan seuraavan vuoden mittaan ja pääsevän plussalle vuoteen 2014 mennessä.

AfterDawnin diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Tägit: Sony tulos
Edellinen Seuraava  

2 kommenttia

12.11.2011 20:16

Alkaa pikkuhiljaa olla babelfishin tasoa tämänkin sivun jutut. Se on jeni eikä "Yen"! Ensin ajattelin, että se on kirjoittajalla ollut joku ajatuskatkos, mutta toisen mokoman kohdalla usko meni totaallisesti kirjoittajasta. Eikö näitä juttuja kukaan edes oikolue ennen tänne tälläämisiä?

24.11.2011 09:47

Kiitos kommentista, rahayksikkö korjattu. Tuon oikea suomenkielinen nimitys olisi kyllä pitänyt näköjään tarkistaa.

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto