AfterDawn: IT-alan uutiset

Apple avaa kodekkinsa lähdekoodin

Kirjoittaja Manu Pitkänen (Google+) @ 28.10.2011 15:48 Kommentteja (2)

Apple avaa kodekkinsa lähdekoodin Suljetuista järjestelmistään tunnettu Apple rikkoo toimintamallejaan avaamalla Apple Lossless -kodekin (ALAC) lähdekoodin. Apple julkaisi lähdekoodin Apache License -lisenssin alaisuudessa 26. lokakuuta.
ALAC pakkaa musiikin häviöttömästi eli sen avulla musiikkitiedostojen koko saadaan pienennettyä noin puoleen, menettämättä kuitenkaan yhtään alkuperäisen tiedoston sisältämää informaatiota. Applen iPhone-, iPad-, (useimmat) iPod- ja Mac-laitteet tukevat kodekkia. Tuki löytyy luonnollisesti myös iTunes-ohjelmasta.

Applen taka-ajatuksena on todennäköisesti saada lisättyä ALAC-tuellisten laitteiden määrää ja pönkittää sen asemaa kilpailevan FLAC-pakkausmenetelmän kustannuksella. Applen iOS-laitteet eivät tue natiivisti FLACia.

Edellinen Seuraava  

2 kommenttia

129.10.2011 13:13

Eipä tälläiset Appleviritykset paljoa kiinnosta, FLAC toimii hyvin ja vähän laajempi tuki.

229.10.2011 22:16

Hyvä, että applekin toimii välillä avoimesti, mutta kyllä mä jatkossakin tulen pysymään flacissa :)

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto