Amazonilta HTML5-pohjainen formaatti e-kirjoille

Kirjoittaja Manu Pitkänen @ 25.10.2011 13:39 Kommentteja (2)

Amazonilta HTML5-pohjainen formaatti e-kirjoille Amazon on julkaissut uuden Kindle Format 8 -tiedostoformaatin e-kirjoille. HTML5:tä ja CSS3:a tukeva KF8 mahdollistaa yhtiön mukaan aiempaa paremmin vaativien sisältöjen esittämisen sähköisissä kirjoissa.
KF8 soveltuu erityisen hyvin tapauksiin, joissa tekstin sijaan esitetään paljon grafiikkaa. Esimerkkeinä Amazon antaa lasten kuvakirjat ja sarjakuvakirjat. MOBI 7:n korvaava formaatti tekee erityisesti grafiikan esittämisen helpommaksi. HTML5-tuesta huolimatta audio- ja video-tageja ei voida käyttää.

Formaatti toimii aluksi uudella Kindle Fire -tabletilla, mutta laitekantaa on tarkoitus laajentaa myöhemmin myös uusimpiin Kindle-lukulaitteisiin. KF8-kirjoja voi lukea myös PC:llä tai iPadilla Kindle-lukuohjelmien avulla.

AfterDawnin diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Edellinen Seuraava  

2 kommenttia

125.10.2011 14:48

Ei taida kuitenkaan eInk-näytöillä toimia.

225.10.2011 16:08

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti ArttuH5N1:
Ei taida kuitenkaan eInk-näytöillä toimia.
Jutussa mainitaan, että "laitekantaa on tarkoitus laajentaa myöhemmin myös uusimpiin Kindle-lukulaitteisiin" eli ei se ole näytöstä kiinni.

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto