AfterDawn: IT-alan uutiset

Hollywoodin uusi kopiosuojaus sai murskaavat arvostelut käyttäjiltä

Kirjoittaja Teemu Laitila @ 21.10.2011 15:19 Kommentteja (19)

Hollywoodin uusi kopiosuojaus sai murskaavat arvostelut käyttäjiltä Isojen Hollywood-studioiden ajama UltraViolet-järjestelmä sai ensimmäisiltä käyttäjiltään murskaavat arvostelut. UltraVioletin tarkoituksena on tallentaa pilveen tieto käyttäjän omistusoikeudesta elokuvaan, jolloin elokuvaa voitaisiin katsella missä tahansa laitteesta ja ostopaikasta riippumatta.
Ensimmäiset UltraViolet-teknikkaa käyttävät elokuvat ovat Warner Brosin Green Lantern sekä Horrible Bosses. Elokuvan blu-ray-version ostaneet saivat oikeuden myös digitaaliseen katseluun haluamillaan laitteilla, mutta monet ovat valittaneet palvelun toimimattomuudesta. Ensimmäiset UltraViolet-elokuvat ovat saaneet Amazon-verkkokaupassa paljon negatiivista palautetta täydeksi huijaukseksi koetun UltraViolet-järjestelmän osalta.

Käyttäjiä on esimerkiksi harmittanut se, että UltraViolet-suojauksella varustettuja elokuvia ei voi katsella iPadeilla, sillä UltraViolet kilpailee Applen oman iTunes-kaupan kanssa. Lisäksi palvelussa on ollut huomattava määrä teknisiä ongelmia, kuten kaatuilevia ohjelmia, eivätkä käyttäjät ole päässeet laisinkaan käsiksi digitaaliseen kopioon, jota fyysisen levyn yhteydessä mainostettiin.
Warner Bros sekä tekniikkaa kehittävä DECE-ryhmittymä uskovat kuitenkin tekniikan pääsevän vauhtiin, kunhan alkuongelmista selvitään. Vaikka kaikki toimisikin tekniikan puolelta, käyttäjältä vaaditaan silti kirjautumista kahteen eri palveluun kun UltraViolet-otetaan käyttöön.

Ainakaan ensimmäisten arvioiden perusteella UltraViolet ei vaikuttaisi olevan se käyttäjien keskuudessa paljon peräänkuulutettu helppo tekniikka, jonka avulla laillisten digitaalisten sisältöjen ostaminen tehtäisiin piratismia helpommaksi.

AfterDawnin diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Edellinen Seuraava  

19 kommenttia

121.10.2011 16:10

Samaa pas....uusilla kuorilla. No katsotaan miten käy.


Autopeli hullu ja pelannut jo -80 luvulta...eli vanha jäärä.

221.10.2011 16:33

Mitenkäs elokuvien jälleenmyynti?

321.10.2011 17:27

@2 Sehän on kohta laitonta:D Miksei voi olla vaikka mukana se digitaalinen kopio vaikka levyllä? Kun sellasen joku kuitenkin tekee...


421.10.2011 17:30

@2 Sehän on kohta laitonta:D Miksei voi olla vaikka mukana se digitaalinen kopio vaikka levyllä? Kun sellasen joku kuitenkin tekee...


521.10.2011 17:31

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti mcmopo:
Mitenkäs elokuvien jälleenmyynti?
Luonnollisesti estetty, siksihän tuonkin järjestelmän joku vielä kiertää. Mediatuottajat jaksavat valittaa siitä, kuinka tuotteita jälleenmyydään, mutta miksi vaikkapa autovalmistajat eivät edes olkiaan kohauta asian suhteen, vaikka se tekeekin heille tappiota.

Mikä siinä on, että juuri mediayhtiöillä pitää olla oikeus estää jälleenmyynti, vaikka kuluttajansuoja sen sallii? Tuohan rikkoo kuluttajansuojaa.

@3 Onhan se toki laitonta, Amerikassa.
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 21.10.2011 @ 17:33

621.10.2011 18:30

No ei tämä taida ainakaan piratismiin vaikuttaa millään tavalla. Mm. uutisessa mainitut elokuvat löytyvät FullHD kuvanlaadulla varustettuna vertaisverkoista. Aina löytyy joku joka kiertää suojaukset. Ei näistä kopiosuojauksista tunnu olevan mitään muuta kuin haittaa laillisesti elokuvia ostavien ja katsovien keskuudessa... piratismiin eivät vaikuta millään tavalla.

721.10.2011 19:36

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Sove92:
Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti mcmopo:
Mitenkäs elokuvien jälleenmyynti?
Luonnollisesti estetty, siksihän tuonkin järjestelmän joku vielä kiertää. Mediatuottajat jaksavat valittaa siitä, kuinka tuotteita jälleenmyydään, mutta miksi vaikkapa autovalmistajat eivät edes olkiaan kohauta asian suhteen, vaikka se tekeekin heille tappiota.


Hysss! Ei saa kertoa totuutta julkisesti. ;)
Eipä vain, ihmetyttää tosiaan, että miksi vain mediayhtiöt huutelee tuosta jälleenmyynnin tuomasta tappiosta? Entä sitten jos haluaa ostaa leffan jota ei enää uutena saa? Taitaapi osua omaan nillkaan moinen touhu ennen pitkää ja on osunutkin jo monta vuotta.


Antamani neuvot perustuvat omaan kokemukseen. Jos mielestäsi ne ovat puutaheinää, kerro toki.

821.10.2011 20:38

Vielä ne vaan jaksaa kehitellä entistäkin älyvapaampia DRM suojauksia. Paljonkoha nääkin aiheuttaa lisähintaa leffoille.

921.10.2011 22:34

Keskittyisivät tekemään parempia elokuvia, eikä joitain räiskintäjuttuja 10-vuotisille.
Nämä suojausjutut kierretään aina.
Ja voi herra Isä, jos et ole myynyt tarviketta tai tuotetta niin olet muka menettänyt jotain. Pitää tehdä sellasta tuotetta jonka moni ostaa virallisestikin.
Ite en viitsi edes latailla joitain tai katsoa. Ei pelkkä markkinointi tee jostain tuotteesta laadukasta, vaan tuotteen on tehtävä se itse.

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 21.10.2011 @ 22:36

Internet, Vapaitten ihmisten tapa elää ilman rajoja tai Rajoituksia, ajatus Joka säilyy..

1022.10.2011 12:55

Eli homma menee käytännössä näin. Matti Meikäläinen ostaa joka vuosi muutaman uuden elokuvan ja muutaman käytettynä, koska varaa ei ole ostaa kaikkia uusina. Nyt käytettynä ei saa elokuvia niin Matti menee torrentsivuille ja lataa elokuvansa sieltä. Näin ollen Matti ei osta enää yhtäkään uutta elokuvaa koska huomaa että ne saa kaikki ilmaiseksi.

Eli niin hyvin kopiointisuojaus toimii tässätapauksessa. Onko tässä mitään järkeä?

EDIT: TYPO

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 22.10.2011 @ 12:56

Tietokone; Emo=Asus PRIME B450-PLUS, Prosessori=AMD Ryzen 7 2700X, Nayttis=Asus GTX 970 turbo, Muisti=16gb 3200Mhz DDR4, Kovalevytila=250gb SSD/15TB normaali.

1122.10.2011 14:05

Oikeasti koko kopiointisuojauksesta ole muuta kuin haittaa kaikille kuluttajille.
mcmopolle kommentti. Löytyyköhän mistään kaupasta vanhoja 20-30 luvuilta komediajuttuja tai vaikka Casablancaa.
Yhdyn kirjoittamaasi.. Onko järkee, vai ei..


Internet, Vapaitten ihmisten tapa elää ilman rajoja tai Rajoituksia, ajatus Joka säilyy..

1222.10.2011 17:03

Kaiken tekeminen tulee pikku hiljaa kontrollin piiriin, eli et kuuntele tai katso mitään mille joku muu taho ei ole myöntänyt lupaa ja määritellyt miten asian saat tehdä. Sensuuria, kontrollia ja kansalaisten tietojen kauppaamista paremman voiton tavoitteluun. Jotta yksi tuhannesta voi olla onnellinen ja rikas samalla kun paskaa juoksee kaikkien muiden kansalaisten niskaan.

1323.10.2011 15:12

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Lumikki:
Kaiken tekeminen tulee pikku hiljaa kontrollin piiriin, eli et kuuntele tai katso mitään mille joku muu taho ei ole myöntänyt lupaa ja määritellyt miten asian saat tehdä. Sensuuria, kontrollia ja kansalaisten tietojen kauppaamista paremman voiton tavoitteluun. Jotta yksi tuhannesta voi olla onnellinen ja rikas samalla kun paskaa juoksee kaikkien muiden kansalaisten niskaan.
Siksipä tässä sitä vastaan taistellaankin.

YARR!

1423.10.2011 18:06
yourJoost
Inactive

Jaahas! Miloinkohan nua mediariistäjät oppivat kuuntelemaan mitä kuluttujat/ostajat oikeastaan haluavat? Tälläinen riistoryävääminen ja varsinkin laillisten kopioiden jälleenmyyntihän on myäs mainosta ao brändille sekä tuottajalle. Ja tosiaankin, eivät nämä estä koodareita kiärtämään tätäkään haittaa.


Tili tuli, tili meni. Näkikö kukaan kumpaakaan tilannetta?

1523.10.2011 19:15

Perseestä tämä verkostuminen. Tuohan tarkoittaa selvästikin sitä, että jos et jatkossa omista DVD/BD-soitinta/pelikonetta jossa nettiyhteys, jää ostetut tuotteet käyttämättä.

Ja joku digitaalinen kopio??!?!? Onko kukaan tämän paikankaan kirjoittelijoista koskaan edes kokeillut tuota (toista kertaa). Täyttä tuubaa tuollaiset ja kaikki muukin digitaalisessa muodossa myytävä viihde.

Ykkösiä ja nollia saa ilmaiseksi mutta jos joutuu euroja tiskiin laittamaan niin olisi parasta tulla fyysistä tavaraa käteen ilman netti-kytköksiä >:(

1623.10.2011 21:10
yourJoost
Inactive

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti trooper78:


Ykkösiä ja nollia saa ilmaiseksi mutta jos joutuu euroja tiskiin laittamaan niin olisi parasta tulla fyysistä tavaraa käteen ilman netti-kytköksiä >:(
Tämä!

Tili tuli, tili meni. Näkikö kukaan kumpaakaan tilannetta?

1728.10.2011 16:05

Boikottiin totalitaristinen käyttäjien kyttääminen.

Parempi imuroida netistä HD ja 3D leffat toimivina ja ilman totalitaristista valvontaa, jolla viihdekorporaatiot saavat tarkkaa tietoa siitä mitä kukin kansalainen katsoo ja kuuntelee...


"Jonain päivänä työkalujenkin lainaaminen naapurille tulee olemaan rangaistavaa (koska se aiheuttaa taloudellista vahinkoa valmistajille)... Jos emme reagoi"

1828.10.2011 16:51

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti avthein:
...viihdekorporaatiot saavat tarkkaa tietoa siitä mitä kukin kansalainen katsoo ja kuuntelee...

Niin, yksityisyys menee täysin. Rassaa myös se että pitää aina olla ostamassa uutta soitinta jotta hankitut elokuvat toimisivat. Ja unohtamatta internet yhteyksiä vain sen takia jotta valmistaja näkee myydäänkö levyä eteenpäin/missä maissa se kiertää. Perkk... jos haluan iso-veli meininkin muutan Kiinaan (tai osallistun Big Brotheriin) >:(

1928.10.2011 23:08

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti yourJoost:
Jaahas! Miloinkohan nua mediariistäjät oppivat kuuntelemaan mitä kuluttujat/ostajat oikeastaan haluavat? Tälläinen riistoryävääminen ja varsinkin laillisten kopioiden jälleenmyyntihän on myäs mainosta ao brändille sekä tuottajalle. Ja tosiaankin, eivät nämä estä koodareita kiärtämään tätäkään haittaa.
Bueno, olen täysin samaa mieltä. Jos et oo jo kokeillut niin TVUplayerilta löytyy mieletön määrä kanavia.

Jotkut bisnesmiehet esim. MTV3 on keksineet, että Youtubelta on suljettu ohjelmia. eikä kyseistä ohjelmaa edes esitetä telkkarissa. Kunhan vaan on oikeudet siihen.. Anna mun kaikki kestää.
Nyt Youtube pätkäsee jos katselee tietyn ajan jotain soittolistaa.
Latasin erään vanhemman elokuvan vaimokkeelle ihan muusta paikasta kuin piraattilahdesta. Joku kiertääaina nää jutut tai purkaa koodin, ei näistä oo mitään muuta kuin haittaa kuluttajille. Voisin mennä markettiin,ja kertoa mitä haluaisi, niin sanoisivat, "Sitä ei nyt valitettavasti ole saatavilla".
H****ti.

Internet, Vapaitten ihmisten tapa elää ilman rajoja tai Rajoituksia, ajatus Joka säilyy..

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto