AfterDawn: IT-alan uutiset

EU aikoo tukea laajakaistahankkeita yli yhdeksällä miljardilla

Kirjoittaja Teemu Laitila @ 17.10.2011 16:04 Kommentteja (4)

EU aikoo tukea laajakaistahankkeita yli yhdeksällä miljardilla Euroopan komissio suunnittelee yli yhdeksän miljardin euron investointeja vauhdittaakseen laajakaistapalveluiden rakentamista EU:n alueella. Erityisenä tavoitteena on saada nopeat yhteydet myös syrjäseutujen asukkaille. Nopeiden yhteyksien toivotaan parantavan mahdollisuuksia koko unionin kattavien sähköisten palveluiden synnylle.
Komissio tavoittelee 30 megabitin laajakaistoja kaikille Eu-kansalaisille vuoteen 2020 mennessä ja 100 megabitin yhteyksiä puolelle kansalaisista. EU:n arvioiden mukaan laajakaistahankkeisiin kannattaa panostaa, sillä jokainen investoitu euro voisi poikia 6 - 15 euron lisäinvestoinnin yksityisiltä sekä muilta julkisilta tahoilta. Uuden infrastruktuurin rakentaminen toisi myös nopeasti jopa satoa tuhansia uusia työpaikkoja.

Julkiselle rahoitukselle on tarvetta erityisesti syrjäseuduilla, jonne teleoperaattorit ovat haluttomia investoimaan pienemmän väestöntiheyden aiheuttamien heikkojen tuottojen vuoksi. Suomessa valtio tukee jo haja-asutusalueiden laajakaistahankkeita, mutta operaattorit ovat tarttuneet tarjouksiin heikosti.

Infrastruktuurin rahoittamisen lisäksi EU-komissio voisi tukea kansalaisten asiointia helpottavien sähköisten palveluiden syntyä. Komission visioissa siintää esimerkiksi rajat ylittävät terveyspalvelut, älysähköverkot tai koko EU:n kattavat identiteettipalvelut.

Tägit: EU laajakaista
Edellinen Seuraava  

4 kommenttia

117.10.2011 16:26

Kiinteät yhteydet ovat tietysti mahdollisia, mutta eikö tulisi halvemmaksi lisätä tukiasemia ja niihin soluja ja tehoja.
Langattomien systeemit kehittyy sitä tahtia, että niihin kannattas satsata eniten.
Onhan kaupunkipaikoissakin kiinteillä liittymillä ongelmia, mikäli käyttäjiä on todella paljon.
Ainakin Saimaan alueella on mökkejä niin paljon, että tuskin joka paikkaan ja todella hankaliin olosuhteisiin kannattaa vetää piuhoja joista vain osa on pitempiaikaisessa käytössä. Sama koskee tietysti laajemmin myös Turun ja rannikoiden saaristoalueita.
Monissa kunnissa paikallisten ikä alkaa olla sitä luokkaa, että niiden takia se on turha investointi.


Internet, Vapaitten ihmisten tapa elää ilman rajoja tai Rajoituksia, ajatus Joka säilyy..

217.10.2011 18:07

Lainaus:
operaattorit ovat tarttuneet tarjouksiin heikosti
Onko se joku ihme. Suurin osa haja-asutus alueen asukkaista jotka sen yhteyden ottavat, valitsevan melko varmasti halvimman, asenteella otetaan se nyt vaikkei tarvita joten halvin sit.

Eivät ihmiset (siis suurin osa) jotka ovat olleet vailla nopeaa nettiä ja sen palveluita tähän asti, tarvitse tai eivät ole vielä perehtynyt alaan niin paljon että olisivat potentiaalisia asiakkaita nopeille yhteyksille ja niiden kautta elokuvien vuokraamiselle sun muulle taloudellisesti kannattavalle toiminnalle. Joten maalta ei rahaa irtoa (heti) joten ei ihme etteivät operaattorit halua sijoittaa. Kuitenkin haja-asutusalueella elää vähemmän ihmisiä kuin kaupungeissa tai niiden ympäristössä missä pystyy pienemmillä investoinneilla ottamaan rahat pois asiakkailta.

Eli noidankehä valmis.

318.10.2011 3:51
spam
Vahvistamaton

Niin, harvemmin asuttu ja vähemmän asiakaspotentiaalia. Mutta, harvemmin asuttu alue tarjoaa samalla yrityksille ja yrittäjyydelle mahdollisuuksia, joten kunnollisille yhteyksille on siten tarvetta.
Kunnollinen tietoverkko auttaa siinä että investointeja voidaan tehdä syrjäseuduillekin, paikasta riippumattomuus lisääntyy, ja se on tärkeää kun hallitus ei halua tukea minkäänlaista henkilö- ja tavaraliikennettä edes lama-aikana, vaan päinvastoin tekee sen entistä kalliimmaksi.

418.10.2011 5:46

Menee politikoinniksi... Pitkien välimatkojen maassa liikkuminen, että samalla rahalla pääsee lentokoneella Roomaan kuin lento-asemalle. Neliveto hiacen tankkaus vie jo noin satasen...
Eräs asia näiltä politikoilta on unohtunut, on että piäisikö näin hienossa maassa kaikki ihmiset pakata Helsinkiin?
Ja kun sielläkään ei tahdo joukkoliikenne toimia ja ihmiset ovat aika tylyjä toisiaan kohtaan.
Minulla vanha ehdotus Vapaavuoren/vihreiden ideoille löytyy itse Stalinilta on , että tyhjennetään maaseutu ja rakennetaan sellanen mieletön kerrostalo, jossa toisessa päässä on synnytyslaitos ja toisessa hautaustoimisto. Eikö ole loistoidea ihmisten ei tarvitse poistua sieltä koskaan mihinkään ja koko maailma pelastuu.
Tosin samoin sikojakin pidetään jossakin tuottamassa.
Samoin mökkeily kielletään, metsästys ja kalastus, marjojen ja sienten keruu,ulkoilu kielletään, liikunta tapahtuu kuntosalilla zumbaten, viihde tulee telkkarista syötetään näille "sioille" laaturehua.
Tässä mielessä haja-asutusalueen laajakaistat vapauttavat ihmisiä toimimaan vapaasti ja säästävät huomattavasti energiaa verrattuna kaupunkien hulinaan ja kauheaan kiireeseen, jossa ei ole aikaa edes ajatella mitä tekee. Rauhallisessa paikassa voi myös keskittyä tekemään älyä ja innovatiivisia juttuja paremmin kuin jossakin kolinassa ja metelissä. Eivät ne esim Saimaan aallot kuulosta pahoille kun niihin tottuu laineiden turvalliseen ääneen.
Kerron myös siitä, kun virittelin tietokone-ohjelmia eräälle isolle firmalle iltamyöhään hyvin keskittyneenä, niin eikö joku soita ja kertoo "anteeksi tais mennä vikanumerooon". Hyvä, että en heittänyt kaikkia puhelimia alas kadulle.
Rutiinityötä voi tehdä vaikka missä, mutta kun kehitetään uutta, ja ajatellaan tiukkaan, niin rauhallinen paikka on paras.
Siinä mielessä jollakin rauhallisella mökillä maaseudulla voi säteillä parhaiten.


Internet, Vapaitten ihmisten tapa elää ilman rajoja tai Rajoituksia, ajatus Joka säilyy..

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Nokia X5 julki – iPhone X:stä tuttua designia pikkurahalla Nokia X5 julki – iPhone X:stä tuttua designia pikkurahalla (19.7.2018 18:25)
HMD Global on esitellyt Kiinan markkinoille Nokia X5 -älypuhelimen, jolla pyritään vetoamaan tyylikästä ja edullista puhelinta etsivään kansanosaan. Nokai X5:n muotoilussa noudatetaan aiemmin ....
3 kommenttia
Google vihjailee – Android ei välttämättä pysy ilmaisena jos EU:n tahto menee läpi Google vihjailee – Android ei välttämättä pysy ilmaisena jos EU:n tahto menee läpi (19.7.2018 18:13)
Googlen toimitusjohtaja Sundar Pichai tuntuu olevan hyvin järkyttynyt Euroopan komission eilen julkistamasta 4,3 miljardin euron sakosta. Komission mukaan Google on käyttänyt määräävää markkina-asemaa ....
3 kommenttia
Älypuhelimen näyttö rikki? Uusi lasi kestää entistä kovempaakin käsittelyä Älypuhelimen näyttö rikki? Uusi lasi kestää entistä kovempaakin käsittelyä (19.7.2018 18:08)
Yhdysvaltalainen lasivalmistaja Corning on ottanut uuden harppauksen älypuhelimien näyttöjen suojana käytettävissä Gorilla Glass -lasien kehityksessä. Yhtiö on esitellyt seuraajan nykyisissä ....
Samsung yllättää – Taipuva puhelin tulee jo ensi vuonna myyntiin Samsung yllättää – Taipuva puhelin tulee jo ensi vuonna myyntiin (18.7.2018 20:02)
Samsung kehittää seitsemän tuumaista mobiililaitetta, jonka voisi taittaa keskeltä pienemmäksi – samaan tapaan kuin lompakon. Suunnitelmista uutisoi Wall Street Journal. Kyseessä olisi yksi ....
5 kommenttia
Honor 10:n suorituskyky ja kamera paranee – Akkukestoakin luvassa lisää Honor 10:n suorituskyky ja kamera paranee – Akkukestoakin luvassa lisää (18.7.2018 17:27)
Toukokuussa Suomessa myyntiin tulleelle Honor 10 -älypuhelimelle on luvassa kaksi mainittavaa muutosta elokuun 3. päivä ilmestyvän päivityksen mukana. Honor 10:n omistajien saataville on ....
2 kommenttia

Uutisarkisto