AfterDawn: IT-alan uutiset

Muusikkojen Liitto uhkaa haastaa Universalin markkinaoikeuteen

Kirjoittaja Manu Pitkänen (Google+) @ 5.10.2011 21:24 Kommentteja (10)

Muusikkojen Liitto uhkaa haastaa Universalin markkinaoikeuteen Muusikkojen Liitto ry harkitsee Universal Music -levy-yhtiön haastamista markkinaoikeuteen The Voice of Finland -laulukilpailun kohtuuttomien sopimusehtojen vuoksi. The Voice of Finland esitetään ensi keväänä Nelosella ja Universal Music toimii yhteistyökumppanina.
Kilpailussa kuka tahansa voi lähettää oman laulunäytteensä verkon kautta. Onnistunut suoritus takaa pääsyn jatkoon, mutta tiedossa voi olla ikäviä yllätyksiä, ellei ole lukenut huolellisesti mihin nimensä on laittanut. Liiton mukaan ongelmana on, että Universal velvoittaa kaikki ohjelmaan osallistuvat allekirjoitettamaan sopimuksen, jonka mukaan kilpailussa menestyminen velvoittaa kilpailijan maksamaan viihdealan työstä saadusta palkasta provisiota levy-yhtiölle. Myös silloin kun työ ei liitty kilpailuun.

Sopimuksessa muuallakin tällaisia miinoja. Vaikka sopimus koskee vain tätä kilpailua, niin kuitenkin sopimuksen mukaan artisti maksaa myös muusta tulosta tänne provisioita. Tämän pystyy ihan palikkmatikalla jo laskemaan, ettei siitä kauheasti artistille jää tuloa
Lottaliina Lehtinen, Muusikkojen Liiton lakiasian päälikkö


Universal yrittää puolustautua sillä, että televisioformaatti noudattaa sopimusehtoja myöden kansainvälistä linjaa. Levy-yhtiö kertoi kuitenkin olevansa halukas neuvottelemaan Muusikkojen Liiton kanssa.

Tägit: Universal Music
Edellinen Seuraava  

10 kommenttia

15.10.2011 21:31

näin niitä nuoria viedään kuin pässiä narussa

25.10.2011 21:44

ikävää mutta ehkä kannattaisi tuhlata hetki aikaa lukemalla sitä sopimusta

35.10.2011 22:01

> ikävää mutta ehkä kannattaisi tuhlata hetki aikaa lukemalla sitä sopimusta

Ilman muuta sopparit pitää lukea, mutta mikä on vaihtoehto? Jättää osallistumatta? Menettää se mahdollisuus saada tunnettavuutta, mikä kilpailun juuri pitäisi tarjota. Eli pitää valita kahdesta huonosta toinen.

Juuri tuollainen ison yhtiön sanelupolitiikka on se, mihin viranomaisten pitäisi voida puuttua. Jos kyse olisi vaikkapa palkanmaksusta, yritettäisiin maksaa työstä alle minimipalkan, ei sen yrittäminen Suomen kaltaisessa maassa varmaan tulisi kenellekään enää edes mieleen. Mutta heikommassa asemassa olevia esiintyjiä kyllä ollaan kyykyttämässä sopimuksilla aina kun mahdollista. Aika vaikea on nykyään kunnioittaa levy-yhtiöitä millään tasolla.

46.10.2011 1:08

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti wipe2000:
Ilman muuta sopparit pitää lukea, mutta mikä on vaihtoehto? Jättää osallistumatta? Menettää se mahdollisuus saada tunnettavuutta, mikä kilpailun juuri pitäisi tarjota. Eli pitää valita kahdesta huonosta toinen.

Totta helvetissä pitäisi jäädä osallistumatta. Juuri ne pässit ihmiset jotka laittaa nimensä älyttömiin sopimuksiin tukevat noita idiootteja.

Kannattaa tajuta että ilman Teitä ei heilläkään ole MITÄÄN. Hehän vain käyttävät Teidän taitoja tehdäkseen rahaa.

Lainaus:
Juuri tuollainen ison yhtiön sanelupolitiikka on se, mihin viranomaisten pitäisi voida puuttua. Jos kyse olisi vaikkapa palkanmaksusta, yritettäisiin maksaa työstä alle minimipalkan, ei sen yrittäminen Suomen kaltaisessa maassa varmaan tulisi kenellekään enää edes mieleen. Mutta heikommassa asemassa olevia esiintyjiä kyllä ollaan kyykyttämässä sopimuksilla aina kun mahdollista. Aika vaikea on nykyään kunnioittaa levy-yhtiöitä millään tasolla.

Näinhän se on...

56.10.2011 2:08

Anteeksi Lumikki, mutta maailma on kylläkin sellainen paikka, jossa pitää pääosin ajatella omaa persettään. Ei täällä mistään muuten tule mitään.

66.10.2011 11:07

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Shagrath_:
Anteeksi Lumikki, mutta maailma on kylläkin sellainen paikka, jossa pitää pääosin ajatella omaa persettään. Ei täällä mistään muuten tule mitään.
Tottakai pitää ajattelle itseään myös, mutta ei ole mitään järkeä tehdä älyttömiä sopimuksia. On eri asia tehdä töitä jollekin sopimuksialla jotka hyödyntävät molempia puolia, kuin olla täysin älyttömien sopimusten alla orjana. Kyllä ihmisellä pitäisi olla sen verran tahtoa jäljellä että ei kulje lampaana läpi elämän, nuolten toisten persettä.

76.10.2011 15:47

Mielestäni melko kohtuuton sopimus. Mutta toisaalta, jos tuollaiseen ilmoittautuu, pitäisi sopimus lukea tarkaan ja miettiä, haluaako sen hyväksyä vai ei. Tuskin tuo kenellekään tulee täytenä yllätyksenä, tuon sopimuksen sisältö, mutta on oma virhe, jos ei vaivaudu sopimusta lukemaan.

Turha sitä on enää valittaa, kun on jo ilmottauduttu. Toki haaste voi olla asiallinen, koska ehdot ovat melko kohtuuttomat.

86.10.2011 17:09

If you wanna play you gotta pay!

Luulisi että Suomen oikeudessa tuollainen sopimuspykälä olisi laiton (kansainvälisesti=jenkeissä ei mitenkään ihmetytä). Tosin Suomihan on pikkuamerikka, joka keskittyy pienen ihmisen polkemiseen ja suuryritysten nuoleskeluun.

97.10.2011 8:57

Oikeudessa nämä sitten kohtuullistetaan jos tässä tulee jotain ongelmaa. Tässä käyttää formaatin tarjoaja hyväkseen omaa asemaansa tarjoamalla kohtuuttomia ehtoja.


"History books will be written about events this month. The story they will tell is up to us"

107.10.2011 19:37

Todellakin "artisti maksaa!" -sopimus...


"Jonain päivänä työkalujenkin lainaaminen naapurille tulee olemaan rangaistavaa (koska se aiheuttaa taloudellista vahinkoa valmistajille)... Jos emme reagoi"

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto