AfterDawn: IT-alan uutiset

Urheilutapahtumien esitysoikeudet saattavat mennä uusiksi huomenna

Kirjoittaja Teemu Laitila @ 3.10.2011 14:31 Kommentteja (4)

Urheilutapahtumien esitysoikeudet saattavat mennä uusiksi huomenna Urheilutapahtumien televisiointioikeudet saattavat mennä huomenna kokonaan uusiksi, kun Euroopan unionin tuomioistuin antaa päätöksensä Valioliigan ja Portshmoutilaisen pubinpitäjän välisessä kiistassa. Pubin pitäjä valitti Euroopan unionin tuomioistuimeen englantilaisessa oikeusistuimessa saamastaan sakkotuomiosta.
Tuomio annettiin sen jälkeen, kun englantilaisessa pubissa näytettiin Valioliigan otteluita Kreikasta ostetun satelliiti-tv-kortin avulla. Englannissa kaikki oikeudet Valioliigan otteluihin omistaa Sky-operaattori, joka perii pelejä esittäviltä kuppiloilta jopa 1000 punnan kuukausittaisia maksuja. Kreikkalaisen satelliittikanavan kautta pubinpitäjä esitti otteluita kuitenkin murto-osalla Skyn veloittamista hinnoista.

Pubinpitäjä on vedonnut EU-tuomioistuimessa yleiseurooppalaisiin avoimiin markkinoihin, joiden perusteella EU-kansalaiset voivat ostaa tavaraa tai palveluita mistä tahansa EU-valtiosta. Puolustuksen mukaan Sky-operaattori pyrkii rajoittamaan EU:n sisämarkkinoilla tapahtuvaa kilpailua.

Ennakko-odotusten mukaan pubinpitäjän näkemys EU:n sisämarkkinoiden avoimuudesta tulee huomenna voittamaan. Sitä tukee jo viime helmikuussa EU-tuomioistuimen edustajan antama ennakkolausunto, jonka mukaan alueelliset yksinoikeudet estävät sisämarkkinoiden toiminnan ja mahdollistavat siitä hyötymisen.

Vaikka huominen päätös koskettaa nimenomaan Valioliigan esitysoikeuksia, sillä on laajamittainen merkitys koko EU:n alueella myytävien urheilutapahtumien esitysoikeuksien kannalta. Jos päätös puoltaa valittajan näkökantaa, Valioliiga sekä muut toimijat kuten Mestareiden liiga saattavat joutua luopumaan kokonaan maakohtaisista esitysoikeuksista.

Silloin oikeudet käytännössä myytäisiin yhdelle operaattorille, joka joutuu hinnoittelemaan esitysoikeudet samalle tasolle koko mantereella. Ennusteiden mukaan se tarkoittaisi esitysoikeuksien hinnan nousemista mannereurooppalaisille katsojille.

Tägit: EU
Edellinen Seuraava  

4 kommenttia

13.10.2011 22:45

Eipä paljon haittaa, jos ei tuota maailman turhinta lajia näekkään missään. Näyttelijöitähän on suurin osa niistä pelaajista. Ei tarvitse jonkun kuin pikkuisen tulla eteen, niin hupsista kun toinen pelaaja jo lentää kaksi kertaa ympäri ja levittelee käsiään, että eikö vastustajalle tule mitään sanktioita? Säälittävän näköistä kun urheiluruudussa näyttävät noita pelaajien filmattuja tilanteita.

Jalkapallo = Näytelmä
-> Voitaisiin polkea koko laji syvälle suohon :)
No on se laji muuten ihan ok, mutta oikeasti on säälittävän näköistä kun isot miehet siellä itkevät pikkuasioista.

Ja asiaan:
Ihan oikeinhan tuo toisaalta olisi että kyllä sen kortin voi ostaa Kreikastakin.

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 3.10.2011 @ 22:50

BSOD is a registered trademark of Microsoft Corporation | Windowsin lähdekoodi

24.10.2011 0:45

Tiedonvälityksen tulisi olla vapaata, eli mitä lähetät maailmalle, niin se on kaikkien käytössä. Roomalaisviisaus oli, että kansa ei tarttee muuta kuin leipää ja sirkushuveja, ja eiköhän tää potkupallokin niihin kuulu. Jotkut kerää rahaa kun kansa nauttii näytelmästä. Mediakin syyllistyy aivan samoihin naruttajiin.
Tuntuu, että tässä on ollut aina kyse pelkästä rahastuksesta.
Ja siitä, että monille rahastajille on hivenen vaikea sopeutua netin tuomiin mahdollisuuksiin. Joku kaapelitv ei juuri netistä poikkea.
Jo 60-70 luvuilla oli tämän takia merirosvoasemia, jotka lähettivät laivoilta lähetyksiä.
Nauhoittaa voi niin kasettimankalla kuin PC:lläkin.


Internet, Vapaitten ihmisten tapa elää ilman rajoja tai Rajoituksia, ajatus Joka säilyy..

34.10.2011 8:07

Tulee ihan mieleen muutaman vuoden takaiset jääkiekon MM-kisat Kanadasta kun YLE:llä ei ollut tarjota vielä teräväpiirtoa (ainakaan täällä kehä 3 paremmalla puolella) ja kun Viasat oli ehtinyt esittää muutaman matsin HD:nä niin eiköhän YLE puuttunut asiaan ja Viasat Sport HD pimennettiin Suomessa pelien ajaksi. Näin siis vielä vaikka YLE:llä ei ollut edes vastaavaa tuotetta tarjota tilalle vaan joutui tyytymään onnettomaan SD-laatuun joka vielä nimenomaan noissa kyseisissä kisoissa oli karseaa katsottavaa NTSC-PAL sekoilun jäljiltä (muistaako muut "kolmea kiekkoa jäällä" ja numeroita joista ei saanut selvää).


44.10.2011 11:22

"Ennusteiden mukaan se tarkoittaisi esitysoikeuksien hinnan nousemista mannereurooppalaisille katsojille. " Luulisi, että Suomen hintataso olisi siellä kärkipäässä ja tämä vain alentaisi hintaa. Mutta mitäköhän siitä seuraa, kun Kreikkalainen operaattori ostaa SM-liigan (tai vastaavan) ja yrittää sitä jotenkin saada näkymään täällä jne. Pelkään, että ongelmia tästä seuraa. Ja toivottavasti tämä ei vaikuta YLE:n esitysoikeuksiin.

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Amazon aikoo tuoda ääniavustajansa mikroaaltouuniin ja autoon Amazon aikoo tuoda ääniavustajansa mikroaaltouuniin ja autoon (18.9.2018 20:15)
Amazonia ei tunneta teknologiayhtiönä, mutta se silti toimi ääniavustajien ja älykaiuttimien pioneerina. Nyt biljoonan dollarin verkkokauppajätti työstää ainakin kahdeksaa Alexalla varustettua laitetta. ....
Googlen Family Link antaa vanhemmille avaimet teinien puhelimiin Googlen Family Link antaa vanhemmille avaimet teinien puhelimiin (18.9.2018 19:50)
Google julkisti perheiden välisiä älypuhelinkuvioita helpottavan Family Link -hubin viime vuoden puolella. Erityisen käytännöllinen ominaisuus on EU:n tietosuojadirektiivin eli GGDPR:n jälkimainingeissa. ....
Samsungin älypuhelimiin lisää mullistuksia: J-sarja saa kirveestä, Galaxy M tilalle Samsungin älypuhelimiin lisää mullistuksia: J-sarja saa kirveestä, Galaxy M tilalle (18.9.2018 18:55)
Samsung on vuosien saatossa ollut yhdessä Applen kanssa älypuhelinmarkkinoiden stabilointiaines. Korealaisyhtiöltä on voinut vuosi toisensa jälkeen odottaa samaa kaavaa, jolla menestystä onkin ....
Nokian ennen omistama Withings julkaisi uuden Steel HR Sport -älykellon Nokian ennen omistama Withings julkaisi uuden Steel HR Sport -älykellon (18.9.2018 17:56)
Älyvaa'astaan tuttu Withings siirtyi 2016 yrityskaupassa osaksi Nokiaa. Nokian alaisena Withings julkaisi uudelleen Steel HR -älykellonsa. Sittemmin ranskalaisyhtiö on myyty Nokian toimesta ....
iPhone XS -arvostelut julki – Tämä on huonoa ja hyvää iPhone XS -arvostelut julki – Tämä on huonoa ja hyvää (18.9.2018 15:53)
Applen uuden sukupolven iPhone XS- ja iPhone XS Max -puhelimien ensiesittelystä on kulunut alle viikko aikaa, mutta teknologiasivustot ovat jo julkaisseet laitearvostelut puhelimista. Salassapitosopimus ....

Uutisarkisto