AfterDawn: IT-alan uutiset

Spotify pakottaa uudet käyttäjät rekisteröitymään Facebookiin

Kirjoittaja Manu Pitkänen (Google+) @ 27.9.2011 10:24 Kommentteja (10)

Spotify pakottaa uudet käyttäjät rekisteröitymään Facebookiin Kerroimme viime viikolla Facebookin uudistuksista, joiden myötä musiikkipalvelu Spotify integroituu aiempaa tiiviimmin Facebookiin. Samassa rytäkässä Spotify on päättänyt integroida Facebookin vieläkin tiiviimmin itseensä.
Musiikkipalvelu on alkanut velvoittaa uusilta käyttäjiltä Facebook-tiliä. Palveluun ei voi enää rekisteröityä ilman, että kuuluisi samalla myös maailman suosituimpaan yhteisöpalveluun. Spotifyn henkilökunta on ehdottanut tyhjän FB-tilin luomista mikäli tuntee kirjautumismenettelyn ongelmalliseksi, mutta tämä rikkoo Facebookin käyttöehtoja.

Päätös ei ole saanut Spotifyn käyttäjiltä kovin lämmintä vastaanottoa ja monet ovat kertoneet olevansa iloisia ehtiessään hankkia Facebookista erillään olevan käyttäjätilin.

Palveluiden yhteen linkittämisen myötä käyttäjistä kerätyn tiedon määrä kasvaa entisestään. Ihmetystä on herättänyt se, että miksei Spotify voinut mahdollistaa samalla sisäänkirjautumista myös Gmail- tai Twitter-tileillä.

Tägit: Spotify Facebook
Edellinen Seuraava  

10 kommenttia

127.9.2011 10:50

Minähän en Spotifyyn koske. Ruottalaanen keksintö...


Tietokone: Pöytäkone on pakettikone (Windows 7) ja kannettava on Acer Aspire 7520 (Windows Vista) | Kännykkä: Nokia C6-01 | Digiboksi: Topfield TF 5100PVRt | TV: Hitachi 32LD6600

227.9.2011 11:04
Eerikson
Vahvistamaton

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti 6630nokia:
Minähän en Spotifyyn koske. Ruottalaanen keksintö...
Oikein!

327.9.2011 11:46

Tuntuu kyllä, että nykyään joka paikassa oletetaan, että käyttää facebookkia :/ Afterdawnissakin vähän väliä uutisoidaan miten se on taas rikonut käyttäjien yksityisyyttä, mutta silti sivusto täynnä jotakin facebook palkkeja :D

427.9.2011 12:30

Ite käytän adblokkia blokkaamaan kaikki facebookin tykkää-napit ja muun joka liittyy lärvikirjaan. Spotifyn käyttö loppui mulla siihen kun tuli ne uudet rajoitukset. Nyt käytössä grooveshark ja olen erittäin tyytyväinen. Ei rasittavia mainoksia kappaleiden välissä ja täysin ilmainen eikä ole rajoituksia. Kannattaa kokeilla.


BSOD is a registered trademark of Microsoft Corporation | Windowsin lähdekoodi

527.9.2011 14:50

Groovesharkilla on kyseenalainen maine ja tapa hankkia musiikkia, joten itse lähtisi tukemaan sellaista.

Facebook on tietääkseni yksi vihatuimmista brandeista, joten siihen pakottaminen tuntuu oudolta.

627.9.2011 15:27

Homma kusee aina kun liitetään asioita yhteen silloin kun kaikki ihmiset eivät käytä näitä molempia palveluita. Ei ihmisiä voi pakottaa jonkin tietyn palvelun käyttäjiksi.

727.9.2011 20:38

Onneksi kerkesin luoda tilin ennen tätä järjettomyyttä! Sääli että niinkin hyvä palvelu kuin spotify päätetään tuhota tällä facebook syövällä joka leviää kulovalkean tavoin joka paikkaan. Spotifyn alamäki alkoin kun ilmaiskuuntelun rajoitukset tulivat käyttöön. Eipä tätäkään hyvää kestänyt kauan.


AMD Phenom II 965 BE, Asus M3A32-MVP Deluxe, Corsair 2x 2Gt 1066Mhz DDR2, Asus HD 6870 1Gt, Seasonic S12 Energy Plus 550W

827.9.2011 21:43

Onneksi kerkesin luoda Spotify-tilin ennen tätä ja varsinkin vielä kun oli käytössä "free"-vaihtoehto. Tosin, Spotifyn arvostus omissa silmissä laski siinä määrin, että enköhän tuon roskan poista. Ainoa käyttötarkoitus oli kotibileiden musakeskuksena, omassa musakirjastossa kun ei kaikkien makuun löydy, mutta YouTube riittää vallan mainiosti.

927.9.2011 23:19

Onneksi kerkesin...mutta voihan ne sanoa vanhoille käyttäjille että tee fb-tili tai poistut, ei raha kelpaa.

1028.9.2011 16:13
MZ
Vahvistamaton

Eikö edes maksullista tunnusta voi tehdä ilman Facebookia? Jos ei niin jo on aikoihin eletty. Ilmaisten tunnusten kohdalla tavallaan ymmärrän sen että pyritään estämään uusien tunnusten luonti joka kuudes kuukausi rajoitusten välttämiseksi, siltikään en pidä tavasta tehdä se.

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto