AfterDawn: IT-alan uutiset

Nvidia: PC-pelien myynti kirii konsolit kiinni 2014

Kirjoittaja Panu Roivas (Google+) @ 23.9.2011 17:28 Kommentteja (16)

Nvidia: PC-pelien myynti kirii konsolit kiinni 2014 Näytönohjainvalmistaja Nvidian DFC Intelligencellä teettämän tutkimuksen mukaan PC-pelaaminen ei olekaan kuolemassa, vaan nousemassa vuoteen 2014 mennessä takaisin ohi konsolipelien liikevaihdon.
Tutkimuksen mukaan peliohjelmistojen liikevaihto konsoleilla oli tänä vuonna lähes 25 miljardia dollaria, kun taas PC-puolen liike vaihto oli reilut 15 miljardia. PC-puolen liikevaihdon odotetaan kuitenkin kasvavan tulevina vuosina konsolimyynnin kutistuessa nykyisten alustojen vanhetessa.PC-puolella myynti on siirtynyt pitkälti digitaaliseen muotoon, ja merkittävin myyntialusta Steam on tunnetusti vähäsanainen alustan myyntiluvuista. DFC:n tutkimuksen mukaan PC-pelien liikevaihdosta vain murto-osa on enää fyysisiä pelipaketteja. PC-puolen liikevaihtoa kasvattaa erityisesti kuukausimaksulliset MMO-pelit, DLC-lisäsisältö ja uudet vain PC:lle ilmestyvät AAA-pelit, kuten DOTA2, Diablo III ja Star Wars: The Old Republic.Nvidia on myös arvoinut nykyisten näytönohjainten olevan lähes kymmenen kertaa tehokkaampia kuin konsolien, mutta samaan aikaan pelien graafinen ero konsolien ja PC:n välillä ei tunnu heijastavan tätä lukemaa. Muutosta tähän on kuitenkin aistittavissa, sillä muun muassa peliteollisuuden suurimpiin nimiin kuuluva Epic on päivittämässä omaa pelimoottoriaan unohtaen nykyisen konsolisukupolven rajoitteet.

Tägit: NVIDIA
Edellinen Seuraava  

16 kommenttia

123.9.2011 17:49

2014 varmaan tulee sitten taas uus konsolisukupolvi, joka syö PC-pelien myyntiä. Tietokonepelien grafiikka paranee huimasti parissa vuodessa ja sitten taas jumitetaan konsoleiden tahdissa.

223.9.2011 17:52

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti asdasd567:
2014 varmaan tulee sitten taas uus konsolisukupolvi, joka syö PC-pelien myyntiä. Tietokonepelien grafiikka paranee huimasti parissa vuodessa ja sitten taas jumitetaan konsoleiden tahdissa.
Juu näinhän sse tuppaa meneen, tosin jos konukkapelit ovat 99% keskinkertasita paskaa niin sitten saattaa pc-pelien myynti kasvaa rajusti.

Autopeli hullu ja pelannut jo -80 luvulta...eli vanha jäärä.

323.9.2011 18:29

"Puolueeton" tutkimus :D Tosin toivon syvästi, että ovat oikeassa.

423.9.2011 20:36

Veikkaan että tähän vaikuttaa myös Sonyn politiikka. Voi niitä raukkoja, jotka oli ostaneet kolmannen osapuolen ohjaimia...


523.9.2011 21:53

No jos PC:llä saataisiin piratismi kuriin niin silloin olisi mahdollista saada tietokonepelien myynti kasvuun. Mutta tämä edellyttäisi sellaisten kopiointisuojien tekemisen mitä ei saisi murrettua ja eikä haittaisi kuluttajaa liikaa.

623.9.2011 23:03

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti mcmopo:
Mutta tämä edellyttäisi sellaisten kopiointisuojien tekemisen mitä ei saisi murrettua ja eikä haittaisi kuluttajaa liikaa.
==Steam (unohdetaan tuo 'ei saisi murrettua'), mutta ei se ainakaan allekirjoittanutta ole haitannut. Päinvastoin.
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 23.9.2011 @ 23:06

724.9.2011 10:31

Taitaa Nvidiaa hieman syödä kun AMD tuottaa grafiikkapiirit enemmän myyville Wiille ja Xboxille, ja Nvidia vain ps3:lle.

824.9.2011 13:47

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti nRT:
Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti mcmopo:
Mutta tämä edellyttäisi sellaisten kopiointisuojien tekemisen mitä ei saisi murrettua ja eikä haittaisi kuluttajaa liikaa.
==Steam (unohdetaan tuo 'ei saisi murrettua'), mutta ei se ainakaan allekirjoittanutta ole haitannut. Päinvastoin.
eikö näitä steam-versioitakin ole murrettu jo?

925.9.2011 17:27

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Tore2003z:
Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti nRT:
Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti mcmopo:
Mutta tämä edellyttäisi sellaisten kopiointisuojien tekemisen mitä ei saisi murrettua ja eikä haittaisi kuluttajaa liikaa.
==Steam (unohdetaan tuo 'ei saisi murrettua'), mutta ei se ainakaan allekirjoittanutta ole haitannut. Päinvastoin.
eikö näitä steam-versioitakin ole murrettu jo?
Senpä takia tuossa luki tuo "unohdetaan ei saisi murrettua"

Rape is never funny. Unless its a clown.

1026.9.2011 0:02

Heheh.

Jotenkin en jaksa uskoa tuohon. Itse ostan ainakin heti uuden X-boxin, kun se tulee myyntiin. Enkä todellakaan ole enää palaamassa PC:hen pelialustana. Muutenkin noin 90% kavereista on siirtynyt mäkkiin, niin jos trendi jatkuu samaan tahtiin, niin tuon tutkimuksen voi heittää roskiin samantien.

1126.9.2011 8:22

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti exlex:
Heheh.

Jotenkin en jaksa uskoa tuohon. Itse ostan ainakin heti uuden X-boxin, kun se tulee myyntiin. Enkä todellakaan ole enää palaamassa PC:hen pelialustana. Muutenkin noin 90% kavereista on siirtynyt mäkkiin, niin jos trendi jatkuu samaan tahtiin, niin tuon tutkimuksen voi heittää roskiin samantien.
Siis ostat ihan suosiolla köyhänmiehen pc:n (konsoli)? :p..macin ymmärrän mutta konukka...et ole aito pc-pelaaja.

Autopeli hullu ja pelannut jo -80 luvulta...eli vanha jäärä.

1226.9.2011 15:10

Heheh.

Jotenkin jaksan uskoa tuohon. Kaveri ostaa nyt uuden koneen, eikä todellakaan ole enää palaamassa PS3:een pelialustana. Muutenkin noin 75% kavereista on siirtynyt PC:lle, niin jos trendi jatkuu samaan tahtiin, niin tuon tutkimuksen voi uskoa pitävän paikkansa.

Näin siis täällä...

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 26.9.2011 @ 15:11

1329.9.2011 22:08

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Smanci:
Heheh.

Jotenkin jaksan uskoa tuohon. Kaveri ostaa nyt uuden koneen, eikä todellakaan ole enää palaamassa PS3:een pelialustana. Muutenkin noin 75% kavereista on siirtynyt PC:lle, niin jos trendi jatkuu samaan tahtiin, niin tuon tutkimuksen voi uskoa pitävän paikkansa.

Näin siis täällä...
En olisi itsekkään palaamassa PS3:seen. :P

Väitän, että PC tulee menettämään entisestään peliasiakkaitaan. Kyllä ne on ne pahimmat peliaddictit PC:llä, mutta ne on myös samalla ne insinöörihenkiset ihmiset. Ja näitä ei kuitenkaan ole niin paljoa, kun helppoa pelaamista hakevat konsolipelaajia. Itseäni ei voisi enää vähempää kiinnostaa tapella joidenkin PC-pelien yhteensopivuusongelmien / päivitysten kanssa. Mutta harrastuksensa kaikilla. Ja voin sanoa, että jos kavereistasi on 75% siirtynyt PC:hen pelaamaan, niin se edustaa jo jotain alansa huippua. :P

Itse olen pelaillut PC:llä 5-vuotiaasta tuonne 28 asti ja nyt en enää jaksa tuota päivittely rumbaa. Vähän väliä tulee joku uusi hieno uberpeli, jossa on vaatimukset nousseet ja eikun taas päivittämään uutta näytönohjainta. No täänks. Päivitän mielummin pelikonsolin kerran 5-8 vuodessa ja tulee huomattavasti halvemmaksikkin ja pelit toimii kaikenlisäksi varmasti, eikä tarvi tapella. Fifaakin on niiin paljon kivempi pelata kaveriporukalla isolta näytöltä, kuin PC:hen ruveta asenteleen jotain ohjaimia, jotka ei kuitenkaa toimi kunnolla ja näyttö on pieni. Myöskin jos haluaa pelata kavereiden kanssa samassa tilassa, niin tämä on PC:llä huomattavasti hankalampaa, kuin konsolilla.
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 29.9.2011 @ 22:17

1430.9.2011 18:55

Kyllä ne päivittelyt sun muut "insinöörihommat" ja niiden vaikeus on nykyään melko lailla siellä korvien välissä.

1530.9.2011 19:47

Pelaaminen on aivan kuin mikä tahansa muukin harrastus. Aina löytyy kahdenlaisia harrastajia. Ne joille viimeisimmat vempaimet ja uusimmat välineet ovat kaikki kaikessa ja niitä joille riittää että harrastamaan pystyy ja se on hauskaa, näitä löytyy niin jäähallista, valokuvauskerhosta, karting-radalta kuin pelaajista.

162.10.2011 22:20

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Smanci:
Kyllä ne päivittelyt sun muut "insinöörihommat" ja niiden vaikeus on nykyään melko lailla siellä korvien välissä.
Hehehe. :D Siis puhut tällä hetkellä Insinöörin kanssa. Eräs vanha kolleegani sanoi IT-yrityksen markkinoinnista näin. Jos asiakas ei osaa käyttää laitetta tai sen käyttö on vaikeaa, niin vika ei ole käyttäjässä vaan laitteen monimutkaisuudessa. Mutta kuten alla oleva henkilö sanoi:

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti cpenter83:
Pelaaminen on aivan kuin mikä tahansa muukin harrastus. Aina löytyy kahdenlaisia harrastajia. Ne joille viimeisimmat vempaimet ja uusimmat välineet ovat kaikki kaikessa ja niitä joille riittää että harrastamaan pystyy ja se on hauskaa, näitä löytyy niin jäähallista, valokuvauskerhosta, karting-radalta kuin pelaajista.
Niin oleen samaa mieltä. Itse kuulun nimenomaan ryhmään joka haluaa harrastaa ja pitää vain hauskaa. Jätän värkkäilyt muille, koska en jaksa ruveta vapaa-ajallani tappelemaan tekniikan kanssa, vaan haluan, että laitteet toimii. Eli en siis nauti jatkuvasta päivittelystä jne...
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 2.10.2011 @ 22:22

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Netflix järkytti sijoittajia – Tilaajamäärät jäivät pahasti ennusteista Netflix järkytti sijoittajia – Tilaajamäärät jäivät pahasti ennusteista (17.7.2018 06:56)
Netflix joutui aiheuttamaan pettymyksen sijoittajille julkaisemalla kasvuluvut, jotka jäivät kuitenkin odotuksista. Osavuosituloksen julkistuksen jälkeen Netflixin kurssi putosi jälkihuutokaupassa ....
Galaxy S10 ottaa mallia iPhoneista – Sisältää myös Applen hylkäämän tekniikan Galaxy S10 ottaa mallia iPhoneista – Sisältää myös Applen hylkäämän tekniikan (17.7.2018 06:39)
Korealainen The Bell -julkaisu kertoi viime viikolla tiedoista, joiden mukaan Samsungilta olisi tulossa ensi vuonna peräti kolme Galaxy S10 -mallia. Tähän asti erilaisia kokovariaatioita on ....
Skype uudistui – Saa tuen puheluiden nauhoitukselle Skype uudistui – Saa tuen puheluiden nauhoitukselle (16.7.2018 19:42)
Aikoinaan nettivideopuheluiden ykköseksi muodostunut Skype on saamassa ominaisuuden, jota palvelun käyttäjät ovat jollain tasolla toivoneet ehkä jo 15 vuotta – nimittäin mahdollisuuden nauhoittaa puheluita. ....
Hinnat eivät ole nousussa – Galaxy Note9:n hinta jäämässä tuhannen euron tasolle Hinnat eivät ole nousussa – Galaxy Note9:n hinta jäämässä tuhannen euron tasolle (16.7.2018 06:53)
Uuden sukupolven teknologiassa ominaisuudet lisääntyvät ja tehostuvat, mutta hinta pysyy usein samalla tasolla kuin aiemminkin. Tästä näkökulmasta katsottuna ei pitäisi olla kovin suuri ihme, ....
3 kommenttia
Koneoppimisen aikakausi – Tarjoukset eivät ole enää samoja kaikille Koneoppimisen aikakausi – Tarjoukset eivät ole enää samoja kaikille (16.7.2018 06:41)
Supercellin data scientist Jarno Seppälä piti hiljattain esitelmän Games First -tapahtumassa, missä on kertoi miten peliyhtiö hyödyntää koneoppimisen mahdollisuuksien Clash Royale -pelissä. ....

Uutisarkisto