Facebook lokeroi kaverisi automaattisesti

Kirjoittaja Manu Pitkänen @ 15.9.2011 12:10 Kommentteja (5)

Facebook lokeroi kaverisi automaattisesti Yhteisöpalveluiden välinen sota alkoi todenteolla viime kesänä kun Google päätti alkaa kilpailla markkinajohtaja Facebookia vastaan omalla Google+-palvelulla. Ominaisuuskopioinnin alkamisen perusteella kilpailu on lähtenyt hyvin käyntiin.
Facebook on ottanut käyttöön parannetun Friends Lists -ominaisuuden, joka on olennaisesti sama kuin Google+:n käyttämä Piirit. Käyttäjä voi määritellä ennalta kaverinsa erilaisiin ryhmiin, mikä mahdollistaa eri tietojen jakamisen eri ryhmien kesken. Toisin sanoen kaikkein läheisimmiksi määritellyille ihmisille voi kertoa Facebookissa sellaisia asioita, joita ei tuttaviksi luettujen henkilöiden tarvitse tietää.

Tietojen kohdennettu jakaminen on ollut Facebookissa mahdollista jo kauan, mutta nyt sen käytettävyyttä parannetaan reippaasti. Uutena piirteenä on niin sanottu Smart Lists, joka luokittelee Facebook-ystäväsi heidän ilmoittamien tietojen mukaan työ-, koulu-, perhe -ja kaupunkiluetteloihin. Listoja voi jälkikäteen tarkentaa muokkaamalla niitä käsin.Samaan luetteloon kuuluvat henkilöt pystyvät oletusarvoisesti näkemään toistensa nimet, mikä tuo Facebookin mukaan lisää kontekstia status-päivityksiin. Tässä on kuitenkin omat vaaransa, sillä joku läheinen voi pahoittaa mielensä mikäli hänet on merkattu ainoastaan tuttavaksi eikä läheiseksi ystäväksi. Luetteloiden näkyminen ulkopuolisille voidaan estää asetusten kautta.AfterDawnin diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Tägit: Google Facebook
Edellinen Seuraava  

5 kommenttia

115.9.2011 19:21

Facebook on nyt tehnyt uudistuksia. Se ilmaisee vähän sitä että FB on huolissaan siitä että on saanut oikean kilpailijan Google+:sta.

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 15.9.2011 @ 19:23

BSOD is a registered trademark of Microsoft Corporation | Windowsin lähdekoodi

216.9.2011 00:54

Vertaus: Google+ on PerusSuomalaiset, Facebook "vanhat puolueet". Vanhat puolueet kokevat PerusSuomalaiset vakavana uhkana ja ehkäistäkseen PS:n suosion kasvua, omaksuvat PS:n ajatuksia.

Sama homma, Facebook "imee" ominaisuuksia Google+:sta estääkseen käyttäjäkadon. Minusta tämä jo pitkälti tarkoittaa Google+:n onnistumista. Mutta toisaalta, Facebook myös ajaa käyttäjiä Google+:n syliin muuttamalla jatkuvasti palvelua erilaiseksi ja monesti huonompaan. Eivätkä peruskäyttäjät osaa ladata FB Purityn-kaltaisia, Facebookin siivoavia palveluita.

319.9.2011 15:47

Lainaus:
Luetteloiden näkyminen ulkopuolisille voidaan estää asetusten kautta.

Mistäköhän tätä pystyy säätämään?

423.9.2011 12:48

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Grth:
Lainaus:
Luetteloiden näkyminen ulkopuolisille voidaan estää asetusten kautta.

Mistäköhän tätä pystyy säätämään?
Eikös se tuolta Profiili->Muokkaa profiilia->Kaverit ja perhe

Anyway, meninpä kattelemaan fb:tä tuossa, ja on kyllä ylärima ainakin muuttunut kovin G+:n yläriman kaltaiseksi :D Enää ei tarvitse kuin tehdä siitä kokoajan ruudulla näkyvä − siis kelattaessa alaspäin − kuten Google sen on toteuttanut. Ja tosiaan nuo ryhmät muutettu piirejä krovaaviksi.

Edit: no nyt näkyy kelluvan yläpalkki Facebookissakin.

Google saisi mahdollistaa automaattisesti chatin, jos kumpikin on toistensa piireissä, ettei tarvitsisi kaikkia aina siihen chattiin erikseen kutsua.
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 23.9.2011 @ 16:33

Intel i7-3820 @ 5,1Ghz | HIS HD7950 @ 925Mhz | Kingston 16Gt DDR3 | Samsung 250Gt SSD | Sonera 100/100M

527.9.2011 12:27

fb vaihtaa säätöjä koko ajan.. ja sitten yksityisyysasetukset ja listat on niin sekavasti haettavissa eivätkä sittenkään toimi täydellisesti että pperkkele

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Menevätkö älypuhelimet jo läppäreiden ohi? Samsung esitteli 16 gigatavun muistin Menevätkö älypuhelimet jo läppäreiden ohi? Samsung esitteli 16 gigatavun muistin (25.2.2020 18:57)
Käyttömuistin määrä on kasvanut hurjaa vauhtia älypuhelimissa eikä kasvu ole taittumassa ainakaan vielä. Samsung on nimittäin esitellyt uuden muistipiirin, joka mahdollistaa peräti 16 gigatavun ....
Netflixin odotettu uusi toiminto ilmestyi vihdoinkin Netflixin odotettu uusi toiminto ilmestyi vihdoinkin (25.2.2020 18:39)
Pienen testirupeaman jälkeen Netflix on päättänyt ottaa maailmanlaajuisesti käyttöön uuden top 10 -listan, jossa kerrotaan paikallisen markkina-alueen katsotuimmat elokuvat tai sarjat kunakin päivänä. ....
Huawei julkaisi 2499 euron taittuvanäyttöisen Mate Xs -älypuhelimen Huawei julkaisi 2499 euron taittuvanäyttöisen Mate Xs -älypuhelimen (25.2.2020 16:41)
Huawei on julkaissut taittuvanäyttöisen Mate Xs -älypuhelimen, joka on jatkoa Mate X:lle. Mate Xs:n näyttö kiertää kiinni ollessaan puhelimen ulkokuorta ja avattuna sen läpimitta on 8 tuumaa. ....
Päivän diili: nyt myös 8 gigatavun RAM-muistin OnePlus 7 Pro tarjouksessa - Hinta nyt 599 euroa Päivän diili: nyt myös 8 gigatavun RAM-muistin OnePlus 7 Pro tarjouksessa - Hinta nyt 599 euroa (25.2.2020 10:22)
Viime viikolla nähtiin useita hyviä tarjouksia puhelimista ja sama tuntuu jatkuvan. Viime viikolla tarjouksessa oli esimerkiksi OnePlus 7T Pro McLaren Edition. Nyt vuorostaan 8 gigatavun keskusmuistilla ....
Huawein P40-sukupolven puhelimet esitellään 26. maaliskuuta – Eivät sisällä Google-sovelluksia Huawein P40-sukupolven puhelimet esitellään 26. maaliskuuta – Eivät sisällä Google-sovelluksia (25.2.2020 06:19)
Huawein seuraavan sukupolven lippulaivapuhelimet esitellään Pariisissa 26. maaliskuuta. Tuolloin lehdistötilaisuudessa kaiken kansan ihmeteltäväksi tulevat P40-sukupolven laitteet. Viime ....

Uutisarkisto