AfterDawn: IT-alan uutiset

WiLAN haastaa oikeuteen Applen, HP:n, Dellin, HTC:n ja muita

Kirjoittaja Teemu Laitila @ 5.9.2011 18:18 Kommentteja (6)

WiLAN haastaa oikeuteen Applen, HP:n, Dellin, HTC:n ja muita Kanadalainen WiLAN on haastanut oikeuteen joukon koko it-alan suurimpia yrityksiä. WiLANin mukaan muun muassa Apple, HP, Dell, HTC, Novatel sekä joukko muita teknologiayrityksiä loukkaa sen langattomiin teknologioihin liittyviä patentteja.
WiLAN on aiemmin valmistanut langattomiin lähiverkkoihin liittyviä tuotteita, mutta nykyisin yritys keskittyy lähinnä lisensoimaan omistamiaan patentteja. WiLANia pidetäänkin niin kutsuttuna patent troll -yrityksenä, joka pyrkii tekemään bisnestä lähinnä patenttisopimuksilla varsinaisten tuotteiden sijaan.

WiLANin syytökset liittyvät puhelimissa käytettyihin CDMA- ja HSPA-tekniikoihin sekä WiFi- ja LTE-tekniikoihin. Haasteet jätettiin teksasilaiselle oikeusistuimelle, joka on jo muodostunut kuuluisaksi ottaessaan vastaan kiistanalaisia mobiilitekniikkaan liittyviä oikeushaasteita.

Patenttipeikoksi syytetty WiLAN ei juuri häpeile yhtiön patenteilla rahastamiseen keskittyvää bisnesmalliaan. All Things Digital -sivuston mukaan yhtiön toimitusjohtaja totesi alkuvuoden taloudellisista tunnusluvuista raportoidessaan, että yhtiö odottaa oikeushaasteisiin "investoimisen" tuovan merkittäviä tuloja tulevaisuudessa.

Tägit: patentti WiLAN
Edellinen Seuraava  

6 kommenttia

15.9.2011 18:23

Ei että osaa ottaa päähän yritykset jotka pyörittävät bisnestä vain haastamalla kilpailijoita oikeuteen patenttirikkomuksista kuten tämä WiLAN ja esim. Apple jne. Tällaiset WiLAN:n kaltaiset yritykset pitäisi kieltää lailla.

..no ei Applen bisnes nyt kokonaan patenteissa pyöri mutta turhan paljon kuitenkin. :)

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 5.9.2011 @ 18:34

BSOD is a registered trademark of Microsoft Corporation | Windowsin lähdekoodi

25.9.2011 19:05
Hmmmmmmmmmmmmmmmmmmm
Vahvistamaton

ootkos hiukan hölmö ? nämä firmathan elää sillä että he myy heidän kehittämän tekniikan käyttöoikeuksia... oikeuteen haastetaan vain jos toiset käyttää heidän luomaa tekniikkaa ilman oikeuksia... Tosin applen touhu on kyllä hiukan perzeilyä...

35.9.2011 19:09

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti ep_:
..no ei Applen bisnes nyt kokonaan patenteissa pyöri mutta turhan paljon kuitenkin. :)
Apple taas ei hae toisten yritysten avulla voittoa, eli että asiakas ostaa firman x tuotteen ja Apple tienaa siitä jotain rojalteja, vaan pyrkii estämään näiden tuotteiden x myynnin kokonaan jolloin kuluttaja ostaa pelkästään heidän tuotteensa eikä kilpailijan (Samsung) :)

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Hmmmmmmmmmmmmmmmmmmm:
ootkos hiukan hölmö ? nämä firmathan elää sillä että he myy heidän kehittämän tekniikan käyttöoikeuksia... oikeuteen haastetaan vain jos toiset käyttää heidän luomaa tekniikkaa ilman oikeuksia... Tosin applen touhu on kyllä hiukan perzeilyä...
Tässä tapauksessa ko. firma ei ole tehnyt mitään kehitystyötä, vaan on pelkästään patentoinut eri tekniikoita siinä toivossa, että kun joku sen sitten kehittelee, niin he saisivat siitä jotain rahan tynkää.

Esim. USA:ssa on patentoitu aikamatkustus ja jetpakit sun muut jo kaun aikaa sitten. Jos nyt joku semmoisen keksisi, niin joutuisi varmasti välittömästi raastupaan kun on rikkonut jonkun patentteja.

E: US Patent # 20060073976 (Aikamatkustus ja leijuvat alukset, eli "Method of gravity distortion and time displacement")
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 5.9.2011 @ 19:18

45.9.2011 23:20

Jetpackit on keksitty jo ajat sitte... link


56.9.2011 9:37

Olisi jo aika luopua noista patenteista ja alkaa kilpailemaan oikealla osaamisella.

66.9.2011 10:50

Vaikka patentti on omalla tavallaan hyvä asia, eli suojellaan keksijän oikeuksia kensintöönsä. On se kuitenkin mennyt nyky-yhteiskunnassa liian pitkälle. Eli ei enään suojella keksijän oikeuksia, vaan käytetään patenttia rajoittamaan kilpailua. Myös osa yrityksistä ei tee mitään muuta kuin ostaa toisten patentteja ja rahastaa niillä haastamalla muita oikeuteen.

Ehkä kaikkein suurin ongelma on että nuo patentit rajoittavat kilpailua ja yhteiskunnan teknologista kehitystä. Eli miksi yhden tahon oikeus on suurempi kuin koko muun maailman. Sillä me muut joudumme kärsimään ne seuraukset noista rajoituksista jotka patentit aiheuttaa.

Ehkä pitäisi luopua patenttien taloudellisesta puolesta ja säilyttää vain tunnustus alkuperäiselle keksijälle.

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto