AfterDawn: IT-alan uutiset

Yhden levyn jakaminen toi sakkoja ja korvauksia

Kirjoittaja Teemu Laitila @ 1.9.2011 09:50 Kommentteja (40)

Yhden levyn jakaminen toi sakkoja ja korvauksia Keravalaismies tuomittiin yhden musiikkilevyn laittomasta jakelusta sakkoihin ja maksamaan korvauksia oikeudenhaltijoille. Päiväsäkkoja tuomittiin 10 ja muista maksuista kuten hyvityksistä, vahingonkorvauksista sekä selvitys- ja valvontakuluista kertyi maksettavaa 900 euron verran.
Tuomittu oli jakanut suomalaista musiikkitallennetta The Pirate Bay -sivustolla viisi päivää levyn virallisen julkistuksen jälkeen. Levy oli Tekijänoikeuden tiedotus- ja valvontakeskuksen tehovalvonnassa.

TTVK:n mukaan resursseja ollaan kohdentamassa koko ajan enemmän myös Torrent-sivustojen valvontaan. "Edelleen kuvitellaan, ettei Pirate Bayn käyttämisestä voi jäädä kiinni tai että valvonnassa keskitytään vain isoihin lataus- ja jakomääriin, vaikka tosiasiassa yhdenkin levyn lataamisesta laittomasta lähteestä voi tulla maksettavaksi useiden satojen eurojen korvaukset," kertoo TTVK:n toiminnanjohtaja Antti Kotilainen.

AfterDawnin diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Tägit: piratismi TTVK
Edellinen Seuraava  

40 kommenttia

11.9.2011 10:03

Yhdenkin levyn jakajaan voi ja tietty kannattaa keskittää voimansa, niiden suurjakajien sijaan... Kiusatkaa pientä tekijää, älkää isoja kaloja.

21.9.2011 10:47

Näitähän nyt on varmaan useampia kuukautissain, mietinkin, että mikä idea tätä yhtä nyt on selventää yleistön tietoon. Pelottelutaktiikkahan se.

Aamulehdessä oli hieman väritelty uutista entisestään. Erityisesti kohta "poliisi suoritti kotietsinnän" särähti kun luin uutisen eilen. Käsittääkseni poliisillakin on resurssit enkä vielä tähän päivään mennessä ole kuullut, että he tekisivät kotietsintöjä asuntoihin missä on "jaettu levy". Eri asia sitten jos epäillään paljon isommasta jakomäärästä, tai yleensäkin jostain oikeasta rikoksesta kuten huumausaineista.

TTVK tarvitsisi oikeasti toimivan "johdon". Kotilainen ei ole sellainen. Hän on liian vanha ymmärtääkseen nykytekniikkaa. Yleensäkin koko antipiratismi-sektio tarvitsisi uudet toimintamallit. Miksi? Kuinka paljon warettaminen on vähentynyt 2000-luvun aikana? Ei yhtään, päinvastoin. Ei se myöskään tule vähentymään. Toki ihmiset alkavat pikkuhiljaa oppimaan, että dc++:lla ei kannata yleisesti jakaa ihan mitä tahansa tai että tpb:ssä ei kannata ylipäätään jakaa mitään, mutta voi voi kun nuo kaksi on vain pieni marginaali paikkoja mistä voi latailla mitä lystää. Jo pelkästään googlella (kyllä, hakukone googlella), useammat sadat, tuhannet löytävät haluamansa musiikin, elokuvat, pelit ym. kun vain osaavat käyttää.

Itse jaksan uskoa ja myöskin toivon, että tämä yksittäisten ihmisten bustailu levyn jakamisesta on vain ohimenevä 2000-luvun buumi. Suomi toimii ilman Teostoa ja TTVK:takin musiikin saralla ja ne artistit jotka väittävät, että ilman kahta edellämainittua eivät pysty menestymään tekevät vain yksinkertaisesti huonoa myyntikelvotonta musiikkia.

t: Monopoliasema pois teostolta.

31.9.2011 12:02

Juuri kuten edellä todettiinkiin... uutisella vain on haluttu kumota yleinen väite, että Pirate Bay (torrentit yleensä) on paikka josta anti-piraattitaho ei saa riittäviä todisteita syytteiden nostoon.

No hyvä hyvä... nyt se on kaikkien tiedossa (lukuun ottamatta millaisilla "todisteilla" he saivat kaverin vietyä oikeuteen saakka) että yhdenkin levyn jakamisesta voi jakaa rapsut.

Kurkkaampa tulevaan *aammmmmmmmmm* juu, siellä näkyi, että tämän uutisen johdosta puolet suomalaisista uppaa kotimaisen levyn jakoon PB:hin eikä kukaan heistä saa rapsuja koska virkavallalla on paremaakin tekemistä kuin hyppiä TTVK:n talutusnuorassa.

Herra Antti Kotilainen, otapa nyt järki käteen ja tee miehen työ: sijoittakaa kaikki anti-piraatti toimintaan tarkoitetut varat toimivien myynti/jakelukanavien kehittämiseen. Siitä hyötyisi muutkin (artistit/asiakkaat) kuin teidän puljunne työntekijät.

41.9.2011 15:40

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti trooper78:
Juuri kuten edellä todettiinkiin... uutisella vain on haluttu kumota yleinen väite, että Pirate Bay (torrentit yleensä) on paikka josta anti-piraattitaho ei saa riittäviä todisteita syytteiden nostoon.

No hyvä hyvä... nyt se on kaikkien tiedossa (lukuun ottamatta millaisilla "todisteilla" he saivat kaverin vietyä oikeuteen saakka) että yhdenkin levyn jakamisesta voi jakaa rapsut.

Kurkkaampa tulevaan *aammmmmmmmmm* juu, siellä näkyi, että tämän uutisen johdosta puolet suomalaisista uppaa kotimaisen levyn jakoon PB:hin eikä kukaan heistä saa rapsuja koska virkavallalla on paremaakin tekemistä kuin hyppiä TTVK:n talutusnuorassa.

Herra Antti Kotilainen, otapa nyt järki käteen ja tee miehen työ: sijoittakaa kaikki anti-piraatti toimintaan tarkoitetut varat toimivien myynti/jakelukanavien kehittämiseen. Siitä hyötyisi muutkin (artistit/asiakkaat) kuin teidän puljunne työntekijät.
Eihän se ole heidän mielestään järkevä toimintamalli, kun siitä ei saa "taatusti" rahaa. Toisin kuin joukkohaastamalla ihmisiä oikeuteen.

51.9.2011 17:27

Jokin tässä uutisessa ei vain tee järkeä. Miten TTVK on saanut keravalaismiehen tiedot? Aiheuttaako yhden levyn lataaminen ja sitä kautta jakaminen niin merkittävää haittaa oikeudenomistajille, että oikeus on luovuttanut epäillyn tiedot vai onko tässä tehty jokin nickin ja FB-tilin salapoliisiselvitys? Onko kellään lisätietoa tapauksesta? Keravalaismies ei ole tehnyt mitään sovitteluja, joten hänenkin pitäisi voida kommentoida tapausta vapaasti.

Kerätyn tietoni perusteella, yhden levyn lataamisen ja jakamisen ei pitäisi riittää tietojen luovuttamiseen. Onko oikeus sitten tehnyt jonkin tulkinnan, että vastajulkaistun levyn jakaminen johtaa automaattiseen tietojen luovutukseen? Luulisi, että TTVK olisi mainostanut tällaista merkittävää oikeusvoittoa jos sellainen oltaisiin saatu.

Voisiko olla, että syytetty oli torrentin julkaisija ja TTVK käyttää FUD-taktiikkaa latauksista puhuessaan? Itse olen ainakin epäillyt, että torrentin julkaisija voi joutua FR-tapauksen perusteella vastuuseen yhdestäkin julkaisusta. Megauploadin tapaus osoittaa myös samaa.

Voisiko AD selvittää vähän tapausta, niin tiedetään missä mennään :)

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 1.9.2011 @ 18:10

61.9.2011 18:24

Peloitteluhan tuossa on tarkoituksena TTVK:lla. Oikeuden päätöksellä on TTVK saanut henkilön tiedot ip-osoitteen perusteellä. Kun henkilö oli TTVK:n mukaan laittomasti levittänyt yhtä levyä piratebayssä eli samaa systeemiä TTVK käyttää torrent levittäjiin kuin dc-hubi levittäjiin. Poliisi todellakin aina tekee kotietsinnän, kun TTVK sitä vaatii. Kun TTVK käskee niin koirat tottelevat = poliisit. Näin on ollut jo pitkään.

Lainaus:
Keräämänsä näytön perusteella TTVK teki asiasta tutkintapyynnön Keski-Uudenmaan poliisilaitokselle, jonka seurauksena poliisi suoritti kotietsinnän ja takavarikoi tutkinnan ajaksi vastaajan tietokoneen.

TTVK:n toiminnanjohtaja Antti Kotilainen muistuttaa, että The Pirate Bayn hyödyntämä BitTorrent -tekniikka perustuu siihen, että laittomien tiedostojen lataajat ovat automaattisesti myös niiden jakajia.
http://www.aamulehti.fi/cs/Satellite?c=AMArticle_C&childpagename=KAL_newssite%2FAMLayout&cid=1194694839132&p=1194626958999&pagename=KALWrapper

Suomessa eli poliisivaltiossa poliisi ei edes nykyään tarvitse kotietsintä lupaa pelkkä epäilys riittää. Tulee yllätyksenä monelle.

Lainaus:
Suomessa kotietsintä ei edellytä tuomioistuimen poliisille antamaa kotietsintälupaa vaan poliisi voi itse päättää kotietsintöjen suorittamisesta. Päätöksentekijän tulee olla pidättämiseen oikeutettu virkamies, eli käytännössä komisario tai tätä ylempi päällystöön kuuluva poliisimies. Myös syyttäjä voi määrätä poliisin tekemään kotietsinnän.
http://fi.wikipedia.org/wiki/Kotietsint%C3%A4

Lisäksi täytyy muistaa, että moni dc/torrent käyttäjä saa TTVK:lta kiristys kirjeen tyyliin maksa xxx-xxxx summa tai haastamme sinut oikeuteen. Eli kyseessä on selkeästi laiton kiristys ja laiton uhkailu sekä kunnianloukkaus TTVK:n puolelta epäiltyjä kohtaan, koska ip-osoite ei ole henkilö. Avointa wlannia jos käyttää tai käyttää muiden avoimia wlan yhteyksiä warettamiseen joutuu aina yhteyden omistaja TTVK:n uhriksi vaikka olisikin syytön.

Jos keravalaismies olisi käyttänyt seedboxia tai vpn-yhteyttä piratebay jakamisessa tai lataamisessa ei TTVK olisi saanut kiinni.

Toki onhan noita paikkoja joita TTVK ei voi valvoja kuten suorat lataukset kuten esim. http://www.rlslog.net/ tai http://www.sceper.eu/ tai kirjoittaa googleen scene realeses ja löytyy satoja vastaavia sivustoja. Kaikki cyberlocker palvelut.

Tai sitten käyttää newsgroups / usenet.

Tai vain käyttää seedboxia torrentt jakamiseen tai vpn:ää lataamiseen ja jakamiseen. Tai VPN dc lataamiseen ja jakamiseen.

Jos olisin nettipiraatti olisin erittäin tyytyväinen uutiseen, koska tietäisin, että kannattaa aina käyttää piratebayssa ja torrenteissa VPN-yhteyttä tai siirtyä suoriin latauksiin tai newsgroup /usenet käyttäjäksi. Eikä TTVK:lla olisi mitään mahdollisuutta saada kiinni. Voisin myös alkaa seedboxilla levittämään piratebayssa suomalaista musiikkia. Tietysti seedboxi olisi väärennetyillä tai keksityillä henkilötiedoilla rekisteröity ja maksettu ja prepaid credit card. Eli ei mitään todisteita olisi kuka käyttää. Mutta en ole nettipiraatti joten tämä jää siksi vain puheeksi.

Tämä on oikeastaan vain hyvä juttu, koska kun TTVK alkoi jahtaamaan direc connect käyttäjiä. Niin siirtyivät he muiden tiedostojakopalveluiden käyttäjiksi tai rupesivat käyttämään vpn:ää. Nyt kun TTVK jahtaa piratebayn käyttäjiä niin siirtyvät he taas muiden tiedostojakopalveluiden käyttäjiksi tai rupeavat käyttämään vpn:ää. Eli tekee TTVK mitä tahansa aina se häviää. Mitä enemmän TTVK jahtaa nettipiraatteja sitä paremmin nettipiraatit suojautuvat. Eli aina vain menee vaikeammaksi TTVK:lle. Aika toivotonta toimintaa ja todella naurettavan epätoivoista TTVK:lta. Tämä kiinni jäänyt ei tiennyt miten suojautua mutta nyt hän tietää ja jatkaa waretus harrastusta muissa tiedonjakopalveluissa tai suojautuu vpn avulla. Eli tekee saman kuin yli 90% kiinni jääneistä nettipiraateista jatkaa waretusta kaikesta huolimatta.

Hyvä syy olla ostamatta yhtään mitään kulttuuria Suomesta ja jatkaa ostoboikottia. Toisaalta netista saa kaiken ilmaiseksi ja edellä mainituilla neuvoilla ei voi jäädä mitenkään kiinni joten jokainen tekee omat valintansa.
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 1.9.2011 @ 19:16

71.9.2011 18:37

Sinänsä ihan kiva, kun tuhlaavat resurssejaan tällaiseen. Oikeudenkäynnit, kun eivät TTVK:lle halpoja ole, eivätkä saaneet tuolta paljoa nyhdettyä. Käytännössä häviö mafialle, ja hyvä niin.

Minulla muuten on jännä tunne, että piratismi ei ole merkittävästi lisääntynyt missään vaiheessa. Median laatu vain on huonontunut niin paljon, että sen ostajia ja lataajia on vähemmän. Mikäs onkaan erittäin hyvä syntipukki myynnin vähenemiselle? Kyllä, piratismi.

Esimerkiksi piratismitilastoista ei mitenkään saa selville kuinka moni on ladannut pelin vain kokeillakseen, jos pitää pelistä, ostaa sen, jos ei pidä, poistaa sen. TO-mafia tietysti väittää, että yksikään lataaja ei näin toimi, tai vain pieni murto-osa kokeilee ennen päätöstä, mutta tietää itsekin sen olevan valhetta. Peruste tälle lataa -> kokeile -> osta/poista on se, että kyseiset pelaajat eivät halua ostaa sikaa säkissä, kun kauppaan palauttaminenkin on nykyään niin uskomattoman vaikeaksi tehty.

Musiikkilevyjen kanssa homma toimii aika samalla tavalla, kun eivät ne kaikki kappaleet soi radiossa. Ilman piratismia mahdollisuudeksia ovat vain osta sika säkissä tai jätä, piratismin kanssa mahdollisuuksia on neljä: Osta sika säkissä, jätä, lataa -> kokeile -> osta/poista tai ole kusipää. Jännästi piratismin kanssa voidaan saada monta maksavaa asiakasta lisää.

Sekavaa tekstiä, mutta en olekaan hyvä kirjoittaja.

81.9.2011 19:07

Tämän uutisen perusteella kyseessä oli JULKAISIJA!
http://www.aamulehti.fi/cs/Satellite?c=AMArticle_C&childpagename=KAL_newssite%2FAMLayout&cid=1194694839132&p=1194626958999&pagename=KALWrapper

Tiesinkin, että tässä uutisessa haiskahti kusetus. Julkaisijat voisivat sijoittaa sen muutaman euron seedboksiin tai VPN:ään. Ei ole iso hinta noin jalosta harrastuksesta.

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 1.9.2011 @ 19:09

91.9.2011 19:09

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti coocie98:
Tämän uutisen perusteella kyseessä oli JULKAISIJA!
http://www.aamulehti.fi/cs/Satellite?c=AMArticle_C&childpagename=KAL_newssite%2FAMLayout&cid=1194694839132&p=1194626958999&pagename=KALWrapper

Tiesinkin, että tässä uutisessa haiskahti kusetus :)Julkaisijat voisivat sijoittaa sen muutaman euron seedboksiin tai VPN:ään. Ei ole iso hinta noin jalosta harrastuksesta.
Ainahan TTVK:n toiminnassa on mukana joko uhkailu, kiristys, valehtelu, lahjonta, lobbaus ja kusettaminen. Tai kaikki edellä mainitut. Muutenkin hyvä kirjoitus coocielta +10.

TTVK= Toivottomat Tunarit Valehtelu Kusetuskeskus.
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 1.9.2011 @ 19:12

102.9.2011 04:08

Jos joku puolueeton toimittaja, siis ei syötetty tai juotettu, voisi selvittää kuinka paljon nämä teosto/TVVK:laiset saavat.
Naurettavaa, mikäli jahdataan nuoria joilla on taitoa käyttää tekniikkaa. Niin, Isäthän ne maksaa..
Jostakinhan se musa täytyy ekaks kuulla, ja mikäli se kuulostaa kissanrääkkäykseltä. Ei sitä kai moni osta. Mutta onhan taitavia markkinamiehiä.
Nuo soittolistat paikallisradioilla ovat ihan karmeita, samaa musaa kaiken aikaa, onkohan sovittuja juttuja. Eli tyyliin tätä markkinidaan tätä ei.
PS. Nyt oli Youtubelta MTV:n tahon pyynnöstä poistettu filmejä ja musaa. Eli soittolistoja.
????

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 2.9.2011 @ 04:11

Internet, Vapaitten ihmisten tapa elää ilman rajoja tai Rajoituksia, ajatus Joka säilyy..

113.9.2011 01:11

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti zya:
...
Nyt kun ahkerasti wikipediaa lainailit tuossa viestissä, niin olisit toki voinut ottaa sieltä sen kohdan, jossa mainitaan että kotietsinnän voi suorittaa jos epäillään rikoksesta, jonka ankarin rangaistus on vähintään 6kk vankeutta.

123.9.2011 09:55

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Zenerdi:

Nyt kun ahkerasti wikipediaa lainailit tuossa viestissä, niin olisit toki voinut ottaa sieltä sen kohdan, jossa mainitaan että kotietsinnän voi suorittaa jos epäillään rikoksesta, jonka ankarin rangaistus on vähintään 6kk vankeutta.
Tekijänoikeusrikoksessa rangaistus voi olla 2 vuotta vankeutta, joten tuolla 6kk ei ole mitään vaikutusta tai merkitystä. Muutenkin tuo 6kk vaatimus on niin pieni, että melkein mistä tahansa rikoksesta saadaan kotietsintä aikaan. Googleta mistä rikoksista saa alle 6 kk tuomion. Niin huomaat että niitä on aika vähän.

133.9.2011 17:29

Lainaus:
Keski-Uudenmaan poliisi kirjoitti 34-vuotiaalle keravalaismiehelle 10 päiväsakkoa tämän käytettyä ruotsalaista The Pirate Bay -palvelua suomalaisen uutuuslevyn laittomaan jakamiseen.
Päiväsakkojen lisäksi miehelle tuli korvaussopimuksen mukaisesti maksettavaksi
oikeudenhaltijoille hyvityksiä, vahingonkorvauksia sekä selvitys- ja valvontakuluja yhteensä 900 euron edestä.
Mielenkiintoista, poliisi toimi samalla kertaa syyttäjänä ja tuomarina ja määräsi sakon kansalaiselle. Millä perusteella sakko määrättiin ja mikä oli sakotuksen peruste ? Ja onko todellakin poliisilla oikeus mätkiä sakkoja rikos/rikkomus asiassa tuomioistuinten ohitse vai onko asiassa ollut kyseessä rikkomus? Vai poliisin mielestä rike ?

Miksi poliisi ei vienyt asiaa syyttäjälle ja syyttäjä ei vienyt asiaa tuomioistuimen harkittavaksi? Koska kyseessä ei ollut virallisen syyttäjän alainen rikos.

Yhden levyn jakaminen vertaisverkossa on ainakin minun mielestäni ainakin tähän mennessä rikkomus/rike ja siten siviili puolen asia koska asiaa ei oltu tehty ansainta mielessä.

Onko jossakin esitetty kotietsintä todellakin tehty ja millä perusteella se on mahdollisesti tehty ? Tässä tapauksessa kyseessä ei voi olla edes tekijäinoikeusrikos koska mielestäni kriteerit rikokseen ei täyty.

Joka tapauksessa kyseessä on mielenkiintoinen tapaus jossa yksityinen yhdistys käyttää julkista valtaa poliisin muodossa omien etujen ajamiseen ja kuluttajien alistamiseen. Joka tapauksessa vakavaa esivallan väärinkäyttöä on tapahtunut tähän tulisi kiinnittää huomiota.

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 3.9.2011 @ 17:35

"History books will be written about events this month. The story they will tell is up to us"

144.9.2011 09:14

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti syrtek66:

Mielenkiintoista, poliisi toimi samalla kertaa syyttäjänä ja tuomarina ja määräsi sakon kansalaiselle. Millä perusteella sakko määrättiin ja mikä oli sakotuksen peruste ? Ja onko todellakin poliisilla oikeus mätkiä sakkoja rikos/rikkomus asiassa tuomioistuinten ohitse vai onko asiassa ollut kyseessä rikkomus? Vai poliisin mielestä rike ?

Miksi poliisi ei vienyt asiaa syyttäjälle ja syyttäjä ei vienyt asiaa tuomioistuimen harkittavaksi? Koska kyseessä ei ollut virallisen syyttäjän alainen rikos.

Yhden levyn jakaminen vertaisverkossa on ainakin minun mielestäni ainakin tähän mennessä rikkomus/rike ja siten siviili puolen asia koska asiaa ei oltu tehty ansainta mielessä.

Onko jossakin esitetty kotietsintä todellakin tehty ja millä perusteella se on mahdollisesti tehty ? Tässä tapauksessa kyseessä ei voi olla edes tekijäinoikeusrikos koska mielestäni kriteerit rikokseen ei täyty.
Jo yhden kappaleen jakaminen netissä on tekijänoikeusrikos ja se lukee Suomen laissa www.finlex.fi. ja varmaan wikipediassa. "Lex Karpela" poisti ansainta tarkoitus vaatimuksen tekijänoikeusrikoksesta. Kotietsinnän poliisi suoritti ja suorittaa vastaavissa tapauksissa aivan normaalisti aina, koska kyseessä on tekijänoikeusrikos, josta voi saada 2 vuotta vankeutta. Kaiken lisäksi kyseinen mies tunnusti syyllistyneensä yhden levyn laittomaan jakamiseen. Lisäksi suostui sovitteluun eli maksamaan 900 euroa siitä, ettei häntä viedä oikeuteen. Poliisi määräsi sakon sillä perusteella, että TTVK todisteet todistivat asian. Lisäksi miehen koneeltä löytyi todisteet ja mies tunnusti syyllistyneensä rikokseen. Mikäli mies ei olisi suostunut sovitteluun eli tunnustanut asiaa. Olisi juttu viety oikeuteen, jossa miehelle olisi tullut noin 10-20 kertaa enemmän maksettavaa.

Sovittelu "maksa tai joudut oikeuteen" tilanteessa nettipiraatti joutuu aina maksamaan seuraavat kulut. Vahingonkorvaus sekä selvitys- ja valvontakulut. Oikeudenkäynnissä nettipiraatti joutuu maksamaa samat edellä mainitut kulut lisättynä TTVK:n oikeudenkäyntikuluhin 5000-10000 euroa / oikeusaste. Mitä pidemmälle nettipiraatti valittaa sitä enemmän TTVK:n oikeuskuluja tulee maksettavaksi. Eli nettipiraatti aina maksaa kaikki kulut mitä aiheutuu TTVK:lle menee juttu oikeuteen tai ei.
Vahingonkorvauksilla rahoitetaan TTVK:n oikeuteen haastamista ja muuta toimintaa. Yhtään niistä rahoista ei tilitetä artisteille ja tämä on vakio käytäntö kaikissa tekijänoikeusjärjestöissä.

Uutisesta oli jäänyt pois se, että miehen tietokone jäi poliisille rikoksentekovälineenä ja se tuomittiin valtiolle menetettäväksi eli tuhottavaksi. Eli aina samalla lailla menee juttu oikeuteen tai ei nettipiraatti menettää tietokoneensa pysyvästi aina. Yleensä myös nettipiraatti menettää näppäimistön, hiiren, näytön, kaiuttimet hiirimaton, kaikki konsolit, kaikki tallentavat mediat cd/dvd-levyt, kaikki ulkoiset kovalevyt, sekä kaikki kannettavat tietokoneet. Ne ovat kaikki rikoksentekovälineintä ja ne tuomitaan valtiolle ja tuhottavaksi. Kaikki laittomasta lähteestä hankitut ja koneilta tai cd/dvd-levyiltä tai ulkoisilta kovalevuiltä löytyvä materiaali nostaa vahingonkorvauksen määrää. Sillä lailla, että jokainen on laittomasti "waretettu" kappale tai muun vastaavan myyntihinta lasketaan menetykseksi. Jonka nettipiraatti joutuu maksamaan.

Hankalimmat nettipiraatit ovat kryptanneet ulkoiset kovalevyt ja kannettavat tietokoneet ja pöytäkoneet. Yleensä salasana on +22 merkkiä ja poliisi ei pysty näitä kryptauksia purkamaan. Näissä hankalissa tapauksissa kryptatut laitteet kuitenkin pidetään poliisilla pitkän aikaa useita kuukausia. Vasta sitten palautetaan, koska kryptaus estää saamasta todisteita siitä, että näillä laitteilla olisi laitonta tekijänoikeusmateriaalia. Siksi niitä ei voida tuomita valtiolle, eikä niiden avulla saada lisää korvauksia maksettavaksi nettipiraateille.

"Suojautuvat" nettipiraatit ovat kaikista hankalimmat ja heitä ei pystytä saamaan mitenkään kiinni valitettavasti. Eli vpn-käyttäjät, suorien latausten käyttäjät paikoista joista zya mainitsi. Newsgroups/usenet/cyberlocker käyttäjät heitä ei myöskään pystytä saamaan kiinni.

Tekijänoikeusrikoksesta voi saada maksimissaan 2 vuotta ehdotonta vankeutta mutta käytännössä ketään ei ole tuomittu vankeuteen. Tuo 2 vuoden maksimi jo oikeuttaa kotietsintään vaikka käytännössä ei vielä ketään ole tuomittu ehdottomaan vankeuteen. Poliisi ei tarvinnut lupaa kyseisessä tapauksessa suorittaessaan kotietsintää. Sen kun päätti tutkinnan johtaja eli komisaario, että kotietsintä tehdään niin siihen ei lupia tarvittu. Tekijänoikeusrikoksissa ei tarvita kotietsintälupaa koska koska vaatimus on vähintään 6kk mahdollinen tuomio ja tekijänoikeusrikoksessa se on 2 vuotta.
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 4.9.2011 @ 09:55

154.9.2011 09:46

TTVK:lle sovittelu on helpompi tapa, tällöin TTVK saa rahat ja ei joudu käymään oikeutta. Sovitteluun ei saisi ryhtyä vaikka se olisi halvempi tapa.

Luuletko SAAT*N NUPPI oikeus olisi antanut kaksi vuotta vankeutta yhden kappaleen latauksesta? V*TU idiootti tuo keravalaismies oli.


"History books will be written about events this month. The story they will tell is up to us"

164.9.2011 10:03

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti syrtek66:
TTVK:lle sovittelu on helpompi tapa, tällöin TTVK saa rahat ja ei joudu käymään oikeutta. Sovitteluun ei saisi ryhtyä vaikka se olisi halvempi tapa.

Luuletko SAAT*N NUPPI oikeus olisi antanut kaksi vuotta vankeutta yhden kappaleen latauksesta? V*TU idiootti tuo keravalaismies oli.
Lainaus:
Keravalaismies tuomittiin yhden musiikkilevyn laittomasta jakelusta sakkoihin ja maksamaan korvauksia oikeudenhaltijoille.
Sovittelu on ainoastaan paljon nopeampi tapa rahastaa. Jos juttu menee oikeuteen se kestää pitkään, mutta nettipiraatti maksaa aina kaikki TTVK:lle aiheutuneet kulut eli Vahingonkorvaus sekä selvitys- ja valvontakulut sekä TTVK:n oikeudenkäyntikulut. Nettipiraatti maksaa kaikki TTVK:n kulut aina menee juttu oikeuteen tai ei. Mikäli nettipiraatti on varaton valtio maksaa TTVK:lle kaikki kulut ja perii ne nettipiraatilta ulosoton kautta takaisin. Eli varaton nettipiraatti menettää luottotietonsa ja joutuu ulosottoon 20-vuodeksi siitä hetkestä kun hänet on oikeudessa tuomittu syylliseksi. Uusi ulosottolaki kun valitettavasti poistaa elinikäisen ulosoton mahdollisuuden ja vain 20-vuotta voidaan pitää ulosotossa nykyään. wikipediasta ja googlella löytyy tietoa.

Sovittelussa nettipiraatit joutuvat aina tunnustamaan syyllistyneensä tekijänoikeusrikokseen tai rikoksiin. Mikäli he kiistävät menee juttu oikeuteen ja se tulee nettipiraatille paljon kalliimmaksi. Toistaiseksi kukaan yli 100 nettipiraatista, joka on saanut maksa tai joudut oikeuteen kirjeen ei ole kiistänyt. Kaikki ovat tunnustaneet. Ilman tunnustusta on pakko viedä nettipiraatti oikeuteen. Voimmekin ilolla todeta, että nettipiraatit maksavat mielellään ja nopeasti siitä etteivät joutuisi oikeuteen.
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 4.9.2011 @ 10:08

174.9.2011 10:09

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti "nuppi":

Uutisesta oli jäänyt pois se, että miehen tietokone jäi poliisille rikoksentekovälineenä ja se tuomittiin valtiolle menetettäväksi eli tuhottavaksi. Eli aina samalla lailla menee juttu oikeuteen tai ei nettipiraatti menettää tietokoneensa pysyvästi aina. Yleensä myös nettipiraatti menettää näppäimistön, hiiren, näytön, kaiuttimet hiirimaton, kaikki konsolit, kaikki tallentavat mediat cd/dvd-levyt, kaikki ulkoiset kovalevyt, sekä kaikki kannettavat tietokoneet. Ne ovat kaikki rikoksentekovälineintä ja ne tuomitaan valtiolle ja tuhottavaksi. Kaikki laittomasta lähteestä hankitut ja koneilta tai cd/dvd-levyiltä tai ulkoisilta kovalevuiltä löytyvä materiaali nostaa vahingonkorvauksen määrää. Sillä lailla, että jokainen on laittomasti "waretettu" kappale tai muun vastaavan myyntihinta lasketaan menetykseksi. Jonka nettipiraatti joutuu maksamaan.


Paskapuhetta!
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 4.9.2011 @ 10:10

184.9.2011 10:17

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti trooper78:
Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti "nuppi":

Uutisesta oli jäänyt pois se, että miehen tietokone jäi poliisille rikoksentekovälineenä ja se tuomittiin valtiolle menetettäväksi eli tuhottavaksi. Eli aina samalla lailla menee juttu oikeuteen tai ei nettipiraatti menettää tietokoneensa pysyvästi aina. Yleensä myös nettipiraatti menettää näppäimistön, hiiren, näytön, kaiuttimet hiirimaton, kaikki konsolit, kaikki tallentavat mediat cd/dvd-levyt, kaikki ulkoiset kovalevyt, sekä kaikki kannettavat tietokoneet. Ne ovat kaikki rikoksentekovälineintä ja ne tuomitaan valtiolle ja tuhottavaksi. Kaikki laittomasta lähteestä hankitut ja koneilta tai cd/dvd-levyiltä tai ulkoisilta kovalevuiltä löytyvä materiaali nostaa vahingonkorvauksen määrää. Sillä lailla, että jokainen on laittomasti "waretettu" kappale tai muun vastaavan myyntihinta lasketaan menetykseksi. Jonka nettipiraatti joutuu maksamaan.


Paskapuhetta!
Kyseinen käytäntö on ollut voimassa jo pitkään Suomessa. Tekijänoikeusrikos tuomioita voi lukea esim. googlella. Aina on kaikki laitteet joista on löytynyt laittomasti hankittua tekijänoikeusmateriaalia on tuomittu menetettäväksi valtiolle rikoksentekovälineenä ja tuhottavaksi tai hävitettäväksi. Voit etsiä esim. finreactor tuomioita netistä tai mitä tahansa tekijänoikeusrikos tuomioita niin näet omin silmin. Kaikki laitteet josta löytyy laittomasti hankittua tekijänoikeusmateriaalia tuomitaan aina valtiolle rikoksentekovälineenä tuhottavaksi tai hävitettäväksi.

Vuosi sitten afterdawnissa oli eräs tuomio jossa näyttö, näppäimistö, hiiri, kaiuttimet yms. tietokoneen oheislaitteet oli myös tuomittu rikoksentekovälineenä valtiolle. Kyseessä on vakio käytäntö rikoksentekoväline tai välineet tuomitaan aina valtiolle. Nettipiraatti on Suomen lain mukaan rikollinen ja siksi poliisi ja tuomioistuimet kohtelevat nettipiraattia kuten mitä tahansa rikollista kuten vaikka huumeiden myyjää. Nettipiraatti on rikollinen ja oikeusjärjestelmä kohtelee myös nettipiraattia sen mukaan. Nettipiraatti voi joutua myös vangituksi tai tutkintavankeuteen muutamaksi päiväksi tai jopa useammaksi kuukaudeksi. Poliisi kun voi vangita kenen tahansa rikoksesta epäillyn 3 päiväksi ja oikeuden päätöksellä jatkaa vangitsemista niin pitkään kuin on tarpeellista. Ei nettipiraateilla ole mitään oikeuksia he ovat rikollisia, joita kohdellaan sen mukaan oikeusjärjestelmässä. Toki nettipiraatit ovat pahimpia rikollisia ja alhaisimpia rikollisia kaikista. Siksi maailmalla jatkuvasti kovennetaan lakeja ja tuomioita ja korvauksia nettipiraateille.

Nyt piratebayn ja muiden torrent-sivustojen suomalaisia käyttäjiä jahdataan kunnolla. Oletko sinä seuraava rikollinen joka jää kiinni ja joutuu maksamaan kunnolla? Rikos ei kannata ja nettipiraattien on parempi lopettaa rikollinen toimintansa nyt heti tai jäädä kiinni ja maksaa paljon.

Tärkein viesti "suojatumattomille" nettipiraateille on kuitenkin tämä.

Lainaus:
Edelleen kuvitellaan, ettei Pirate Bayn käyttämisestä voi jäädä kiinni tai että valvonnassa keskitytään vain isoihin lataus- ja jakomääriin, vaikka tosiasiassa yhdenkin levyn lataamisesta laittomasta lähteestä voi tulla maksettavaksi useiden satojen eurojen korvaukset," kertoo TTVK:n toiminnanjohtaja Antti Kotilainen.
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 4.9.2011 @ 10:57

194.9.2011 10:53

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti nuppi:

Kyseinen käytäntö on ollut voimassa jo pitkään Suomessa. Tekijänoikeusrikos tuomioita voi lukea esim. googlella. Aina on kaikki laitteet joista on löytynyt laittomasti hankittua tekijänoikeusmateriaalia on tuomittu menetettäväksi valtiolle rikoksentekovälineenä ja tuhottavaksi tai hävitettäväksi.


Pitääkö tuo edes enää paikkaansa?
http://www.turre.com/2009/04/tietokonei...piste/#comments


Lainaus:
Nettipiraatti on rikollinen ja oikeusjärjestelmä kohtelee myös nettipiraattia sen mukaan. Moni nettipiraatti joutuu tutkintavankeuteen muutamaksi päiväksi tai jopa useammaksi kuukaudeksi.

Tuota ei nyt voi edes sinunlainen TO-trollikaan uskoa todeksi =/


Lainaus:
Tärkein viesti "suojatumattomille" nettipiraateille on kuitenkin tämä.
Lainaus:
Edelleen kuvitellaan, ettei Pirate Bayn käyttämisestä voi jäädä kiinni tai että valvonnassa keskitytään vain isoihin lataus- ja jakomääriin, vaikka tosiasiassa yhdenkin levyn lataamisesta laittomasta lähteestä voi tulla maksettavaksi useiden satojen eurojen korvaukset," kertoo TTVK:n toiminnanjohtaja Antti Kotilainen.


Ja montako "suojaamatonta" piraattia luulet olevan jatkossa kun tämä uutinen iskostuu kunnolla nettikansan päähän? Eli taas anti-piraatit pelaavat kotilataajien pussiin... eli missä on tämän piraattijahdin järki. Kiinni ei jää kuin joku satunnainen lataaja/jakaja, joka juuri ja juuri osaa käyttää konetta. "Ammattilaiset" jatkavat teratavujen siirtoa suuntaan jos toiseenkin ilman ongelmia. EI näin!

204.9.2011 11:03

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti trooper78:
Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti nuppi:

Kyseinen käytäntö on ollut voimassa jo pitkään Suomessa. Tekijänoikeusrikos tuomioita voi lukea esim. googlella. Aina on kaikki laitteet joista on löytynyt laittomasti hankittua tekijänoikeusmateriaalia on tuomittu menetettäväksi valtiolle rikoksentekovälineenä ja tuhottavaksi tai hävitettäväksi.


Pitääkö tuo edes enää paikkaansa?
http://www.turre.com/2009/04/tietokonei...piste/#comments
Hyvä, että otit tuon turren linkin esille se kun on ainoa tapaus. Etsi netistä tuon päätöksen jälkeen tulleita tekijänoikeusrikos tuomioita ja huomaat, että se ei vain toteudu käytännössä. Nettipiraattien tietokoneet kun edelleenkin tuomitaan rikoksentekovälineinä valtiolle menetettäväksi tuhottavaksi tai hävitettäväksi. Eli tuo turren linkki juttu ei käytännössä toteudu ollenkaan. Eikä ole yhtään sellaista tekijänoikeusrikos tuomiota tuon jutun jälkeen, jossa tietokone oltaisiin palautettu. Vaan aina se on tuomittu rikoksentekovälineenä valtiolle.

Unohdit myös mainiti mitä linkissä lukee myös.

Lainaus:
Kone määrättiin käytännössä hukkaamiskieltoon (teknisesti pakkokeinolain takavarikkoluvun 10 §: “Takavarikoidun esineen säilyttäminen”) siltä varalta, että se myöhemmin tuomittaisiin valtiolle menetetyksi rikoksentekovälineenä.

Olemme tapelleet tietokoneiden takavarikoista neljättä vuotta. Käytäntönä on tähän mennessä ollut, että poliisi hakee epäiltyjen kotoa tietokoneet kaikkine oheislaitteineen (myös printterit, näppäimistöt, hiiret, modeemit ja jopa kaiuttimet) takavarikkoon siihen asti kunnes asiasta saadaan vuosien päästä tuomio suuntaan tai toiseen. Käytännössä poliisi on siis automaattisesti “varastanut” kaikki laitteet pelkän rikosepäilyn perusteella.

Olemme hävinneet reilusti yli kymmenen kertaa. Päätösten perustelut ovat vaihdelleet laadullisesti laidasta laitaan; osa on ollut jokseenkin hyväksyttäviä mutta joukossa on ollut myös aivan käsittämättömiä virhepäätöksiä. Olemme valittaneet takavarikoista ylempiin oikeusasteisiin. Valitukset on hylätty poikkeuksetta ilman perusteluita. Olemme yrittäneet vaikuttaa oikeuspolitiikkaan kirjoittamalla aiheesta yhden artikkelinkin.
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 4.9.2011 @ 11:10

214.9.2011 11:22

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti nuppi:

Unohdit myös mainiti mitä linkissä lukee....


Sinä taas sopivasti unohdit mainita jutun viimeisessä kappaleessa olleen tekstin:
Lainaus:
Nyt voitetun päätöksen jälkeen käytäntö tulee muuttumaan. Koneista saa ottaa tarvittavat todisteet mutta niitä ei saa pitää enää kanissa menettämisseuraamuksen verukkeella.
Itse olen aika huono etsimään noita lakipäätöksiä joten voit varmaankin asiaan noin hyvin perehtyneenä laittaa tänne linkkijä vaikka tämän vuoden teksteihin jossa to-rikkomuksesta/rikoksesta tuomion saanut henkilö on menettänyt koneensa kaikkine oheislaitteineen, Kiitos.
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 4.9.2011 @ 11:25

224.9.2011 11:26

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti trooper78:

Sinä taas sopivasti unohdit mainita jutun viimeisessä kappaleessa olleen tekstin:
Lainaus:
Nyt voitetun päätöksen jälkeen käytäntö tulee muuttumaan. Koneista saa ottaa tarvittavat todisteet mutta niitä ei saa pitää enää kanissa menettämisseuraamuksen verukkeella.
Itse olen aika huono etsimään noita lakipäätöksiä joten olisiko laittaa linkkiä vaikka tämän vuoden teksteihin jossa to-rikkomuksesta/rikoksesta tuomion saanut henkilö on menettänyt koneensa kaikkine oheislaitteineen, Kiitos.
En itse löytänyt yhtään julkista tuomiota tekijänoikeusrikoksista, joissa tietokonetta ei oltaisi tuomittu valtiolle. En löytänyt edes yhtään uutista, jossa olisi mainittu, että tietokone olisi palautettu. Siis tuon tuomion jälkeen, jossa tietokone tulisi palauttaa 22/04/2009. Esimerkiksi löytyy finreactorin korkeimman oikeuden tuomio, joka on tullut tuon päätöksen jälkeen siinä tietokoneet tuomittiin valtiolle. Tuomio löytyy turren sivuilta tai googlella. Finreactor tapauksessa jo hovioikeuden päätös taisi tulla tuon tuomion jälkeen eli 22/04/2009 jälkeen?
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 4.9.2011 @ 11:34

234.9.2011 11:32

Tästä on KKO:n päätös jossa poliisi tuomittin palauttamaan laitteisto tuomitulle sen jälkeen kun laiton aineisto oli poistettu.


"History books will be written about events this month. The story they will tell is up to us"

244.9.2011 11:37

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti syrtek66:
Tästä on KKO:n päätös jossa poliisi tuomittin palauttamaan laitteisto tuomitulle sen jälkeen kun laiton aineisto oli poistettu.
Tarkoitatko tätä vai jotain muuta?

http://blogit.tietokone.fi/lexoksanen/2...uksesta-oikein/

Siitä huolimatta edes KKO:n päätöksen jälkeen linja ei ole muuttunut ja sen voit tarkistaa tekijänoikeusrikos tuomioista tuon jälkeen googlella. En löydä yhtään uutista tai tapausta, jossa tietokone olisi palautettu KKO tai turren tuomion jälkeen, jossa tuomittiin tietokoneen palautus tekijänoikeusrikoksessa. Jos joku löytää niin linkkiä kiitos!

Finreactor korkeimman oikeuden tuomio tuli noin 30.06.2010 eli siinä olisi pitänyt noudattaa palauttamista, koska tietokoneen palauttamisesta on annettu päätökset 22.04.2009 ja KKO 19.5.2010. Eli ei käytännössä toteudu tuo tietokoneen palautus vaan se tuomitaan rikoksentekovälineenä.

Keravalaismiehen tapauksessa vain tietokone vietiin tutkittavaksi ei oheislaitteita. Tietokone jäi myös poliisille rikoksentekovälineenä. Tarkistan vielä asian palaan ensi viikolla asiaan.
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 4.9.2011 @ 11:51

254.9.2011 11:39

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti nuppi:
Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti syrtek66:
Tästä on KKO:n päätös jossa poliisi tuomittin palauttamaan laitteisto tuomitulle sen jälkeen kun laiton aineisto oli poistettu.

Linkkiä?

Samaa kysyin sinulta, eli linkkiä tapauksista joissa koneet yms laitteet on menetetty tuomion tultua. Ja unohda jo nyt tuo Finreactor satuilut... ne on jo muinaishistoriaa. Tuoreempia tapauksia kehiin (jos niitä edes on?)!!!

Esim. menettikö tässä uutisessa tuomittu koneensa, tulostimensa, hiirensä ym. laitteet? Jos näin olisi käynyt niin uskoisin, että to-propakandatoimisto olisi sitä käyttänyt jo viimeisimmässä "uutisessaan" =/
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 4.9.2011 @ 11:47

264.9.2011 12:07

Alla on tuomioita tekijänoikeusrikoksista joissa tietokone on tuomittu valtiolle menetettäväksi. Kaikki tuomiot ovat jälkeen tietokoneen palauttamisesta on annettu päätökset 22.04.2009 ja KKO 19.5.2010

Eli käytännössä nettipiraattien tietokoneet tuomitaan rikoksentekovälineinä valtiolle menetettäväksi. Vaikka KKO on antanut erinlaisen päätökset. Näyttää siltä, että oikeusistuimet eivät noudata KKO:n tietokoneen palauttamista koskevaa ennakkopäätöstä. Lisäksi tekijänoikeusrikoksesta on tuomittu vankeutta kahdelle nettipiraatille. Alla lista tapauksista joissa tietokone on tuomittu valtiolle vaikka KKO 19.5 2010 päätöksen jälkeen tietokone tulisi palauttaa nettipiraateille. Eli ei palauttaminen käytännössä toteudu.

http://antipiracy.fi/ajankohtaista/212/...in-korvauksiin/

http://antipiracy.fi/ajankohtaista/214/...ies-tuomittiin/

http://antipiracy.fi/ajankohtaista/208/...reactor-tuomio/


http://antipiracy.fi/ajankohtaista/202/...ron-korvaukset/

http://antipiracy.fi/ajankohtaista/200/...rkkopalvelimen/

http://antipiracy.fi/ajankohtaista/199/...ajalle-turussa/

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 4.9.2011 @ 12:09

274.9.2011 12:13

Eli tästä varmaan pitää päätellä, että Suomen peruskäräjien tuomarit ovat TO-puljujen palkkalistoilla. Mikä nyt ei varmaan tule kellekkään yllätyksenä.

EDIT:korjattu

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 4.9.2011 @ 12:22

284.9.2011 12:23

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti trooper78:
Eli tästä varmaan pitää päätellä, että Suomen Korkeimman Oikeuden tuomarit ovat TO-puljujen palkkalistoilla. Mikä nyt ei varmaan tule kellekkään yllätyksenä.
Aivan samaa ihmettelin. On aivan uskomatonta, että vaikka korkein oikeus antaa ennakko päätöksen, että tietokoneita ei voida tuomita valtiolle. Siitä huolimatta vain ja ainoastaan tekijänoikeusrikoksissa KKO päätöksestä huolimatta oikeudet tuomitsevat tietokoneita valtiolle. Jopa KKO itse tuomitsee tietokoneita valtiolle viimeisimpien finreactor tuomioiden mukaan. Mikä on täysin päinvastainen KKO antaman palauttamista koskevan päätöksen mukaan. Kaikki tämä on vain mahdollista tekijänoikeusrikoksien kohdalla. Minusta alkaa vahvasti tuntua, että koko oikeislaitos ja poliisilaitos on to-mafian korruptoima. Mikään muu ei selitä tätä käsittämättömyyttä.

To-mafia omistaa oikeuslaitokset ja poliisilaitokset ja kansanedustajat ja syyttäjät ja tuomarit. Voi tätä to-mafian korruption määrää. On aivan uskomatonta miten paljon valtaa tekijänoikeusjärjestöillä on. Millään muulla taholla ei ole niin suurta valtaa kuin to-mafialla. Miten on mahdollista, että to-mafia on päässyt korruptoimaan nämä elimet ja sillä on Suomen suurin valta. Aivan uskomatonta.

294.9.2011 15:50

Nuo laitteet menee tuhottavaksi, mikäli siitä ei valiteta, niistä vain harvemmin valitetaan, kun uuden koneen ostaminen on kuitenkin nopeampaa kuin oikeusprosessi.

Muita laitteita, kuten konsoleita ei voida tuomita rikoksentekovälineinä valtiolle, jos niitä ei ole rikokseen käytetty, jännästi näin kuitenkin käy. noista kannattaa valittaa, koska jos se hylätään, on se selvä todiste oikeusjärjestelmän korruptiosta.

Nettipiraatin oikeuteen ajaminen käy kalliiksi vain ja ainoastaan yhteiskunnalle, koska nettipiraatti ei juuri koskaan ole ulosottokelpoinen, eli yhteiskunta joutuu maksamaan nuo absurdit korvaussummat.

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 4.9.2011 @ 15:50

304.9.2011 16:11

Eli edellä mainitut tapaukset johtuisivat itse syytetystä/asianajajan epäpätevyydestä... kävisi järkeen. Valituksen teko varmastikin nostaisi myös omia kuluja =/

Mitenkän muuten takavarikoidun koneen sisältö. Eli jos siellä nyt on sitä ladattua/jaettua tavaraa mutta varmasti kaikilla on siellä muutakin. Esim. valokuvia, kotivideoita, tiliotteita, omia luomuksia... saako noista kopiot tuomion jälkeen ilman valitusta vai meneekö nekin "rikosvälineisiin".

314.9.2011 19:30

joko olisi aika ottaa käyttöön Anomos:n kaltaiset bittorrentit?

http://anomos.info/wp/

ja

i2P.net

sydeemit. Osa on ottanut varmaan.


"History books will be written about events this month. The story they will tell is up to us"

324.9.2011 20:07

Nupin kannattaa muistaa että "elvistely" sekä syyllisten että syyttömien ihmisten elämien pilaamisella vielä kostautuu ja jo seuraava tuomittu voi olla "Suomen-Breivik". Eihän se maailmaa muuta mutta on aina henkilökohtainen tragedia.

Niin ja muistutus muille. ÄLKÄÄ OSTAKO MUSIIKKIA TAI ELOKUVIA SUOMESTA TAI SUOMALAISILTA NETTIKAUPOILTA. OSTAKAA ULKOMAILTA, NÄIN ETTE TUE SAMALLA "VAHINGOSSA" NÄITÄ SUOMEN TO-JÄRJESTÖJÄ

334.9.2011 20:54

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti trooper78:
Eli edellä mainitut tapaukset johtuisivat itse syytetystä/asianajajan epäpätevyydestä... kävisi järkeen. Valituksen teko varmastikin nostaisi myös omia kuluja =/

Mitenkän muuten takavarikoidun koneen sisältö. Eli jos siellä nyt on sitä ladattua/jaettua tavaraa mutta varmasti kaikilla on siellä muutakin. Esim. valokuvia, kotivideoita, tiliotteita, omia luomuksia... saako noista kopiot tuomion jälkeen ilman valitusta vai meneekö nekin "rikosvälineisiin".
Nuo valitukset saada rikoksentekoväline takaisin on kyllä hylätty oikeuden toimesta. Sisältöä et saa takaisin, etkä mitään kopioita vaikka olisikin omia tiedostoja. Myös siitä tehtävät valitukset on kyllä hylätty oikeuden toimesta. Muistan erään tapauksen jossa nettipiraatti oli ammatiltaan taksikuski. Hän vaati saada tietokoneen takaisin. Sillä hän kuulemma käytti sitä työhön. Oikeus hylkäsi valituksen. Lisäksi samainen henkilö vaati saada kaikki tiedostot, jotka eivät rikkoneet tekijänoikeuksia eli olivat hänen omiaan tai työhön liittyviä. Oikeus hylkäsi myös tämän vaatimuksen.

Yleisenä sääntönä on se, että on hyvin epätodennäköistä saada mitään omia tiedostoja tai rikoksentekovälinetta kuten vaikka tietokone takaisin vaikka valittaisi. Koska oikeus hylkää suurella varmuudella kaikki kyseiset valitukset ja vaatimukset. En tiedä yhtään muita tapauksia missä edes tietokone on saatu takaisin, kuin turren ja KKO tapaukset. Eli 2 tapausta jostain 200 tapauksesta. Ne jotka suunnittelevat valitusta/valittavat niin hyvin epätodennäköistä, että onnistuu, mutta melko varmaa että valitus/vaatimus hylätään.
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 4.9.2011 @ 20:59

344.9.2011 21:03

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti nuppi:
Toistaiseksi kukaan yli 100 nettipiraatista, joka on saanut maksa tai joudut oikeuteen kirjeen ei ole kiistänyt. Kaikki ovat tunnustaneet. Ilman tunnustusta on pakko viedä nettipiraatti oikeuteen. Voimmekin ilolla todeta, että nettipiraatit maksavat mielellään ja nopeasti siitä etteivät joutuisi oikeuteen.

Törkeä vale, hän on kiistänyt ja todettu syyttömäksi kuten myös hän on kiistänyt ja asian käsittely on kesken. Nuppi on säälittävä valehtelija, kuten on jo monesti aiemminkin todettu. Pitääkö linkittää muistutukseksi? ;)

edit: laitetaan nyt kuitenkin jo yksi nupin valehteluhistorian helmistä. Mites on knuppi pannaanko lisää ja kuinka lujaa?
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 4.9.2011 @ 21:10

354.9.2011 21:46

Jaa, vai että tälläinen Nuppi. Jutut kuulostivatkin aika erikoisilta =/

364.9.2011 21:59

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti trooper78:
Jaa, vai että tälläinen Nuppi. Jutut kuulostivatkin aika erikoisilta =/

Kaikille nyt vielä varmuudeksi tietotetaan että nuppi on ttvk:n "valistaja" kuten hän itseään kuvailee. Säälittävä valehtelija ja uhkauksien latelija joka on yrittänyt esimerkiksi allekirjoittanutta hiljentää uhkailemalla haasteilla kunnianloukkauksesta yms. mutta haluaako nuppi kertoa itse lisää?

edit: korjaus
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 4.9.2011 @ 22:00

375.9.2011 00:23

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti trooper78:
Jaa, vai että tälläinen Nuppi. Jutut kuulostivatkin aika erikoisilta =/
Samat mietteet täysin.

385.9.2011 08:49

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti nuppi:

Kaikki laittomasta lähteestä hankitut ja koneilta tai cd/dvd-levyiltä tai ulkoisilta kovalevuiltä löytyvä materiaali nostaa vahingonkorvauksen määrää. Sillä lailla, että jokainen on laittomasti "waretettu" kappale tai muun vastaavan myyntihinta lasketaan menetykseksi. Jonka nettipiraatti joutuu maksamaan.

Kun noin "viisas" olet kerro miten laillinen ja laiton sisältö erotetaan?
Tietääkseni esim kirjastosta lainatuista levyistä saa laillisesti ottaa kopion omaan käyttöön, ainakin tällä perusteella jotkut puolustavat kasettimaksujen keräämistä.

397.9.2011 21:45

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti coocie98:
Jokin tässä uutisessa ei vain tee järkeä.
Juttu on edelleen vähän pimennossa. Ilmeisesti heppu oli julkaissut itse torrentin ja jäänyt sitä kautta kiinni, mutta mistään ei selviä oliko todella näin. TTVK tarvitsee tuomioistuimen päätöksen, jotta käyttäjän tiedot voidaan luovuttaa, mutta käsittääkseni pelkkä yhden levyn lataaminen ei riitä lakitekstissä mainituksi merkittäväksi määräksi to-materiaalia. Nuppi ja muut kätyrit tietysti uhkailevat niin paljon kuin pystyvät, mutta kukaan ei vieläkään ole tiettävästi jäänyt kiinni pelkästään yhden levyn lataamisesta.

Ja jos on, niin ei voi kuin ihmetellä tuomioistuimen tulkintaa "merkittävästä määrästä". Mikä sitten on ei-merkittävä määrä jos kerran yksi levy hit-and-run-taktiikalla ladattuna ja sitten poistettuna jaosta on merkittävä? Joko tekijänoikeusmafialla on tosi hyvin pullat uunissa ja oikeat henkilöt voideltuna tai koko juttu on pelkkä bluffia ja väärän tiedon sumuttamista.

407.9.2011 23:33

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti MariMarky:
....käsittääkseni pelkkä yhden levyn lataaminen ei riitä lakitekstissä mainituksi merkittäväksi määräksi to-materiaalia.

Itse lukisin rivien välistä, että kyseessä henkilö jolla ollut jaossa satoja/tuhansia mp3 tiedostoja. Ottaneet kaverin ison jakomäärän perusteella kiinni mutta nostaneet syytteen/korvausvaatimuksen vain yhdestä (tod.näk. siitä ainoasta, jonka tekijänoikeudet he sattuivat omistamaan) albumista. Tällä tavoin saadaan juttu näyttämään, että peruspulliaisten yksittäiset lataukset/jaot voitaisiin vielä oikeuteen asti =/
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 7.9.2011 @ 23:34

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto