AfterDawn: IT-alan uutiset

Uuden matkaviestinverkon rakentaminen aikaistuu

Kirjoittaja Teemu Laitila @ 29.8.2011 12:41

Uuden matkaviestinverkon rakentaminen aikaistuu Liikenne- ja viestintäministeriö kertoo, että Suomi ja Venäjä ovat päässeet sopuun uuden 800 megahertsin taajuusalueen käytön koordinoinnista. LVM:n mukaan sopimuksen myötä uuden taajuusalueen verkot saadaan käyttöön huomattavasti aiempaa arvioitua nopeammin. Matalampi taajuusalue kasvattaa yksittäisen tukiaseman peittoa ja laskee verkon rakennuskustannuksia.
Suomessa 800 MHz:n alue on jo aiemmin päätetty osoittaa matkaviestinverkoille, mutta samaa taajuusaluetta käytetään ilmailun navigointijärjestelmiin, mikä aiheuttaa ongelmia päällekkäisyydellään.

Uuden verkon toimilupien jakoperusteita valmistellaan jo ministeriössä. Toimilupien periaatepäätöksissä on selvitettävä esimerkiksi miten 800-taajusalueella toimivien langattomien mikrofonien käyttäjien oikeudet turvataan, toteaa asunto- ja viestintäministeri Krista Kiuru.

Edellinen Seuraava  
Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto