AfterDawn: IT-alan uutiset

Google TV laajenee Eurooppaan lähitulevaisuudessa

Kirjoittaja Manu Pitkänen (Google+) @ 28.8.2011 17:20 Kommentteja (4)

Google TV laajenee Eurooppaan lähitulevaisuudessa Googlella ei ole mitään aikomusta kuopata ongelmissa painivaa Google TV -internet-televisioalustaa, vaan se aikoo pikemminkin satsata siihen entistä enemmän. Googlen hallituksen puheenjohtaja Eric Schmidtin mukaan alusta lanseerataan Eurooppaan ensi vuoden alussa.
Internetin ja television sisältöjä yhdistelevä Google TV avattiin viime vuoden lopulla Yhdysvalloissa, jossa se sai paikallisilta kaapeliyhtiöiltä jäätävän vastaanoton: kaikilta sen käyttäjiltä estettiin pääsy kaapeliyhtiöiden verkossa jakamiin sisältöihin. Pelkona oli että Google varastaa heidän osuuksia mainostuloista.

Lisäksi laitevalmistajista ainoastaan Logitech ja Sony ovat tukeneet hanketta. Sony tosin ilmoitti, ettei se aio enää esitellä uusia alustaan perustuvia televisioita.

Edinburghissa puhunut Schmidt kertoi odottavansa uusien laitevalmistajien tulevan mukaan kun alustan uusi, Android-sovelluksia tukeva versio saadaan julkaistua. Samalla hän totesi Google TV:n rantautuvan vanhalle mantereelle ensi vuoden alussa. Aiemmin tällä viikolla ilmeni, että hakukonejätti aikoo laajentaa internet-tv-alustaansa Britanniaan. Lanseeraus uusilla markkina-alueilla aiotaan hoitaa tyylikkäämmin kuin yhtiön kotimaassa eli käytännössä keskustelemalla paikallisten TV-yhtiöiden kanssa.

Schmidt myös vihjasi, että Googlella on mielenkiintoisia suunnitelmia Motorolan ja TV-bisneksen suhteen.

Tägit: Google Google TV
Edellinen Seuraava  

4 kommenttia

128.8.2011 18:44

"Lähitulevaisuudessa"... Mutta Google TV:lla saattaisi olla paremmat edellytykset onnistua Euroopassa, missä koko TV, internet yms. bisnes ei ole muutaman firman keskenään jakamaa ja kontrolloimaa. Tai, tilanne ei ole täällä yhtä paha kuin jenkkilässä.

228.8.2011 19:20

Jos se ei menesty USA:ssa niin miten ne luulee että tilanne täällä on erilainen. Paska tuote ei muutu hyväksi myymällä sitä muualla.

329.8.2011 0:51

Palveluna varmasti saattaisi olla jopa ihan toimiva, itse en ole enkä aio kuitenkaan aivan heti tutustua moiseen viritykseen.

Näin normikuluttajana alkaa jo pikkuhiljaa herätä epäilys siitä, onko Googlella jo liian monopoliasema nykyisessä tietoyhteiskunnassa?
Internet-haut ja -mainokset, sähköpostit(gmail) ja sosiaalinen puoli (Google+), selain, kännykkä- ja tablettikäyttöjärjestelmät ja kohta varmaan läppäreihinkin tungetaan Crome OS:ia näin nyt MUUTAMIA suurimpia mainitakseni. Ja nyt vielä omaa TV-palveluakin aletaan lykkäämään!
Alkaako ketään muuta kuin minua huolestuttamaan tämä? :D

429.8.2011 8:16
dytrtrey
Vahvistamaton

Itse näkisin tällä hyvinkin mahdollisuuksia Euroopassa, onhan koko ideana näemmä lähteä alusta asti neuvottelemaan eri taktiikalla, keskustelemalla paikallisten TV-yhtiöiden kanssa. Lisäksi on todettava, että Euroopassa kun ei ole Netflixin veroista videopalvelua (Voddler lienee lähimpänä tätä, joskin melko onneton vertailtaessa), niin täällä jo sopimus Voddlerin kanssa takaa varmasti ostajakuntaa. ok, mikäli tuossa Android ohjelmat toimii, niin samalahan toimiii niin Voddler kuin TVkaistakin. Tosin Erillisellä sopimuksella voitaisiin taata, että kaikki videot ovat katseltavissa tuolla, toisin kuin nykyään on Android ohjeoman kanssa Voddlerilla.

Se tarjoaisiko tämää paljonkaan uutta esim. BoxeeBoxiin nähden onki jo eri juttu. Boxee tarjoaa mahdollisuuden vuokrata Headweb videoita, mutta ko. palvelussa luvattoman moni on microsoft only 8Silverlight) videoita, tai muutoin estetty katselu Boxeella. Lisäksi Voddlerissa vuokra hinta edullisempi kuin Headwebissä, joten... Sanoisin että tuosa on jo tarpeeksi syitä, mikäli tahtoo laitteiston jolla vuokrata leffoja laillisesti ja helposti netistä, etenkin mikäli Soneran tai Elisan palveluita ei voi ottaa.

Toki edellisen lisäksi GoogleTV:n omat tarjonnat päälle, niin mikäpä siinä. Tai vaikkapa Voddlerin sijasta Googlen tarjoama elokuvavuokraamo, aivan sama kunhan homma toimii ja hinta kohtuullinen, valikoiman ollessa hyvä.

Tänne siis kelpaa tuollainen laite. Toki Macmini htpc koneeksi olisi yhä yksi vaihtoehto.

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Hyviä uutisia iPhone 5S omistajille - tuki jatkuu sittenkin? Hyviä uutisia iPhone 5S omistajille - tuki jatkuu sittenkin? (21.4.2018 15:07)
Perinteisesti uusi Applen iOS-käyttöjärjestelmän versio on merkinnyt myös loppua vanhimpien iPhone-mallien tuelle. Tänä syksynä julkaistava iOS 12 on ilmeisesti tekemässä ison poikkeuksen tähän ....
1 kommentti
Opas: Näin käynnistät Androidin vikasietotilassa Opas: Näin käynnistät Androidin vikasietotilassa (21.4.2018 14:05)
Toisinaan Android on sen verran jumissa, että tilanteen selvittelyn vuoksi se kannattaa käynnistää vikasietotilassa. Oppaassamme kerromme miten käynnistät Android-puhelimen tai -tabletin vikasietotilaan - ja miten pääset vikasietotilasta pois.
Google paransi, ja erityisesti helpotti, tietoturvaansa iOS-laitteilla Google paransi, ja erityisesti helpotti, tietoturvaansa iOS-laitteilla (20.4.2018 21:55)
Google on tarjonnut jo vuosia mahdollisuutta lisätä verkkopalveluiden tileihin kaksiosaisen autentikoinnin. Yksi tietoturvan peruspilareista käytännössä estää väärinkäytökset useimmiten, vaikka ....
Galaxy S9:n haukutuin ominaisuus löytyy LG:n huippupuhelimsta, mutta yhdellä valtaisan suurella erolla Galaxy S9:n haukutuin ominaisuus löytyy LG:n huippupuhelimsta, mutta yhdellä valtaisan suurella erolla (20.4.2018 20:19)
Maailman suurimpiin älypuhelinvalmistajiin kuuluvista yhtiöstä Huaweilta ja Samsungilta on jo tälle vuodelle nähty uudet huippulaitteet, mutta tulossa on tietysti vielä paljon, paljon mielenkiintoisia ....
Huawein uusin puhelin on näyttölovella varustettu värikäs ja edullisempi Honor 10 Huawein uusin puhelin on näyttölovella varustettu värikäs ja edullisempi Honor 10 (20.4.2018 18:46)
Huawein hiljattain esittelemät P20-uutuuspuhelimet ovat saaneet mediassa palstatilaa kiitettävästi, ja syystä. Erityisesti Pro-mallin kolmoiskameraa on kehuttu ensikokeiluissa melkoisesti, ja ....

Uutisarkisto