AfterDawn: IT-alan uutiset

Teostolla eduskunnassa jo 121 omaa kummilasta

Kirjoittaja Teemu Laitila @ 24.8.2011 15:59 Kommentteja (17)

Teostolla eduskunnassa jo 121 omaa kummilasta Musiikintekijöitä edustava Teosto on saanut eduskunnasta jo 121 niin kutsuttua kummilasta. Kummilapsilla on jokaisella omasta vaalipiiristään tuleva musiikintekijä kulttuurikummina, jonka tehtävänä on kertoa kansanedustajalle musiikkialan tärkeistä ja ajankohtaisista asioista.
Teoston tavoitteena on jakaa kansanedustajille tietoa luovien alojen erityistarpeista. "Kulttuuri edustaa henkistä kasvua ja on myös merkittävä kaupallinen voimavara", kansanedustaja Kimmo Sasi toteaa. Sasin mielestä päättäjien on syytä olla tietoisia luovien alojen tarpeista ja toimintaedellytyksistä.

Kulttuurikummihanke alkoi jo edellisellä vaalikaudella, jolloin yli sata kansanedustajaa sai oman kulttuurikumminsa. Teoston tavoitteena on hankkia kummi jokaiselle kansanedustajalle. Tähän mennessä kukaan kansanedustajista ei ole kieltäytynyt kummitoiminnasta.

Helsingin Sanomien mukaan musiikki on Suomessakin merkittävää liiketoimintaa ja musiikkiviennin arvo on vuodessa jo miljardin euron luokkaa.

Tägit: Teosto
Edellinen Seuraava  

17 kommenttia

124.8.2011 16:04

Ai nyt aletaan näin näkyvästi jo kertomaan miten teosto mafialla on peukku eduskunnan takapuolessa? cool!


Asus Rampage 3 Xtreme|Core i7 930 @ 4 GHz + NH-D14|GTX 460 Hawk SLi|6Gigs 1600MHz DDR3|60Gig Corsair SSD| Mozard TX Kotelo

224.8.2011 16:13
Jdread
Vahvistamaton

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti LordPepsi:
Ai nyt aletaan näin näkyvästi jo kertomaan miten teosto mafialla on peukku eduskunnan takapuolessa? cool!
Nyt on tainnut mennä järjestöt sekasin... Teosto ei edusta musiikkibisnestä, levy-yhtiöitä, saati muitakaan markkinavoimien saatanoita, ainoastaan musiikin säveltäjiä/sovittajia. Eli on ainoa elin, joka pitää huolen, että Yhtiöt eivät voi viedä säveltäjiltä oikeuksia heidän itse tekemäänsä musiikkiin. Ja usko pois, säveltäjät eivät suomessa rahassa ui...

324.8.2011 16:16

Normi lobbausta. Joidenkin mielestä lobbauksesta on hyvin lyhyt matka korruptioon. Minun mielestä lobbaus taloudellisten etujen perässä on pelkkää korruptiota.

424.8.2011 16:26
Gummisetä
Vahvistamaton

Lainaus:
...musiikki on Suomessakin merkittävää liiketoimintaa ja musiikkiviennin arvo on vuodessa jo miljardin euron luokkaa
Näin se edustuksellinen demokratia on viritetty markkinatalouden alttarille.

524.8.2011 16:27

Eli 121 kansanedustajaa ovat jäävejä osallistumaan teostoa ja tekijänoikeuslakeja koskevien päätösten tekoon.

624.8.2011 16:35

V***u mitä P****a


NZXT Lexa s, Nexus RX-8500 850W, 1000gb,xfx HD7950 3GB amd Phenom II 690T -> 1600T 3,8GHZ, Zalman CNPS-9900NT, Asrock 990fx Extreme3, Kingston HyperX blu 1600mhz 16gb, Nuforce icon udac2.

724.8.2011 17:13

Eipä muuta kuin kaikki mahdolliset järjestöt virittelemään omaa "kummitoimintaa" eduskuntaan. Pitäähän sinne saada edustus kaljanjuomisesta, pokerinpelaamisesta ja makkaransyönnistäkin...


Tietokone + Chord Hugo + Grado RS1i = heaven

824.8.2011 17:58

Ei lobbauksessa ole mitään vikaa. Ei kansanedustaja voi kaikkea tietää ja hänen kuuluukin kuulostella asiantuntijoiden mielipiteitä päätöksiensä tueksi. Ja jos lobataan niin asia tuleekin hoitaa julkisesti.

Ongelmia alkaa tulla, jos homma ei ole läpinäkyvää, tai on liian yksipuolista. Tässäkin asiassa olisi hyvä tietää, saavatko nämä kummit jotain korvausta työstään ja millä perusteella heidät valitaan.

924.8.2011 18:18

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti remix:
Ei lobbauksessa ole mitään vikaa. Ei kansanedustaja voi kaikkea tietää ja hänen kuuluukin kuulostella asiantuntijoiden mielipiteitä päätöksiensä tueksi. Ja jos lobataan niin asia tuleekin hoitaa julkisesti.

Ongelmia alkaa tulla, jos homma ei ole läpinäkyvää, tai on liian yksipuolista. Tässäkin asiassa olisi hyvä tietää, saavatko nämä kummit jotain korvausta työstään ja millä perusteella heidät valitaan.

Pitäisin kyllä maailman suurimpana ihmeenä jos kummit antaisivat puolueettomia asiantuntija mielipiteitä joilla ei pyrittäisi saamaan teostolle maksimaalisesti rahaa.

Tietokone + Chord Hugo + Grado RS1i = heaven

1024.8.2011 19:06

Näin Teostomafia omistaa eduskunnan ja saa helposti uusia järjettömiä to-lakeja voimaan. Ei kannata ihmetellä miksi uusi hyvitysmaksu laki menee läpi jossa kaikista puhelimista ja muista laitteista ja sisäisistä kovalevyistä aletaan periä hyvitysmaksua. Teostohan vaatii kaikkia tekijänoikeuksia rikkovien sivujen sensuuria Suomeen. Erityisesti alkuun piratebayn. Nyt kun kohta jokaisella kansanedustajalla on oma Teoston etuja ajava lobbari. Niin todella helposti ja nopeasti odotettavissa uusia järjettömiä to-lakeja. Teostohan haluaisi nettipiraatit vankilaan, koska vaikka osa saadaan kiinni. Niin suurin osa kiinnijääneistä jatkaa waretus harrastustaan. Onneksi on helppoja keinoja tehdä to-mafialle sensurointi ja jäljittäminen täysin mahdottomaksi. Firefoxiin on saatavilla mafiaafire ja googlella sen löytää jolla kaikki sensuroidut to-sivut saa näkyviin. Nyt pitäisi mahdollisimman monen ottaa yhteys mahdollisimman moneen kansanedustajaan ja vaatia heitä kieltäytymään kaikista to-mafian lobbareista = Teoston kummilapsi kampanjasta.

Alla listattu keinot, jolla to-mafian epätoivoinen piraatti sivujen sensuuri tehdään täysin toimimattomaksi.

TO-mafian sensuurin kiertokeinot

http://torrentfreak.com/uk-report-shows-futility-of-us-anti-piracy-law-110808/

Alla linkki miten to-mafialle tehdään mahdottomaksi saada warettajia kiinni. Eli VPN käyttö ja suorat lataukset esim. http://www.rlslog.net tai http://www.sceper.eu lisää paikkoja saa kujn kirjoittaa googleen scene releases.

http://www.piraattiliitto.org/uutiset/2011/04/piratismin-ruotsalaiset-voimahahmot-falkvinge-ja-sunde-suomessa#comment-10287

Alla linkki miten vältetään teoston hyvitysmaksu. Eli tilaamalla seuraavista paikoista

http://www.nierle.com/

http://www.polarpanda.com/

http://www.piraattiliitto.org/uutiset/2011/04/piratismin-ruotsalaiset-voimahahmot-falkvinge-ja-sunde-suomessa#comment-10291

Ostamalla musiikin ulkomailta itunes tai http://www.cdon.com ei teosto saa yhtään rahaa. Jokaisesta levystä ja kappaleesta, jotka ostetaan Suomesta menee teostolle 6% ja suurille levy-yhtiöille 40-50%.

Miksi antaa rahaa mafialle? Itse en ole ostanut yhtään kulttuuria lex karpelan jälkeen ja boikotti jatkuu tarvittaessa vaikka koko elämäni ajan. To-mafia ei ainakaan minulta saa yhtään rahaa ikinä. Paljon on rahaa säästynyt muuhun. Jos olisin nettipiraatti lataisin netista kaiken ilmaiseksi mutta en ole nettipiraatti joten olen vain ostamatta mitään kulttuuria.

Juuri Teosto rahoitaa TTVK:n toimintaa eli tätä Suomen vihatuinta järjestöä ja Suomen vihatuinta henkilöä Kotilaista=Kotiloinen. Suurimmat tulot TTVK saa hyvitysmaksutuloista 222 000 euroa joka ikinen vuosi. Eli aina kun maksat hyvitysmaksun rahoitat myös TTVK:ta Teoston lisäksi. TTVK= Tekijänoikeuden Tiedotus ja Valvonta Keskus = Toivottomat Tunarit Valehtelu Keskus.

Linkit ja muut voi kopioida ja levittää mahdollisimman monelle, mitä useampi tietää sen parempi.

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 24.8.2011 @ 19:26

1124.8.2011 20:00

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Jdread:
Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti LordPepsi:
Ai nyt aletaan näin näkyvästi jo kertomaan miten teosto mafialla on peukku eduskunnan takapuolessa? cool!
Nyt on tainnut mennä järjestöt sekasin... Teosto ei edusta musiikkibisnestä, levy-yhtiöitä, saati muitakaan markkinavoimien saatanoita, ainoastaan musiikin säveltäjiä/sovittajia. Eli on ainoa elin, joka pitää huolen, että Yhtiöt eivät voi viedä säveltäjiltä oikeuksia heidän itse tekemäänsä musiikkiin. Ja usko pois, säveltäjät eivät suomessa rahassa ui...
Teosto on merkittävä lobbausvoima, joka kierrättää kaikkein epämiellyttävimmät tavoitteensa TTVK:n kautta. TTVK taas vastustaa YK:n lausuntoja ihmisoikeuksista, haluaa saada oikeuden katkaista ihmisten nettiyhteyksiä, pyrkii heikentämään ihmisten sananvapautta, pyrkii heikentämään ihmisten oikeusturvaa ja ajaa sensuuria. Teoston tunnetuimpia hankkeita ovat taas hyvitysmaksujen rankka lobbaaminen, eli vastikeettoman rahan siirtäminen muilta heille.
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 24.8.2011 @ 23:16

1224.8.2011 21:52

Olen useasti kertonut, että tekijänoikeusjärjestöillä on paljon suurempi vaikutusvalta, kuin millään muulla. Zya osui asian ytimeen. Kummi hankkeen myötä jokaisella kansanedustajalla on oma Teoston lobbari. Tämä tulee käytännössä näkymään hyvitysmaksun laajentamisena jokaiseen mahdolliseen laitteeseen. Ensimmäisenä hyvitysmaksu tulee laajenemaan kännyköihin ja sisäisiin kovalevyihin. Tämä lobbaus tulee tietenkin vahvistamaan Teoston asemaa, koska kellään muulla ei ole jokaiselle kansanedustajalle omaa lobbaria. Vaikutukset tulevat myös näkymään entistä kovempina tekijänoikeuslakeina, kovempina tuomioina ja kovempien korvausten muodossa.

1324.8.2011 21:55

tupla

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 24.8.2011 @ 21:56

1424.8.2011 22:13

Nupeille ja muille fantasiamaailmoissa eläville tiedoksi että tämä kummitoiminta on hyvä osoitus siitä kuin TO-mafia elää menneessä. Asioita ajetaan koska kymmeniä vuosia vanhoja asioita yritetään väkisin pitää yllä muuttavassa maailma ja asioihin pyritän vaikuttamaan väärällä taholla. Onneksi EU:n tasolla ollaan paremmin hereillä ja valmisteella on lakeja joiden jälkeen Suomen lobbauksilla voi pyyhkiä persettä koska EU:n säädökset menevät paikallisten pyristelyjen edelle.

BTW hienoa Zya että muutkin ovat tajunneet ettei Suomesta kannata ostaa mitään koska samat levyt ja leffat saa ulkomailtakin sillä erotuksella ettemme tue samalla Nuppi & Co

1524.8.2011 23:08

äänestämällä ja antamalla tukea piraattipuolueelle voi vaikuttaa siihen ainoaan polittiseen puolueeseen joka välittää tavallisen kansalaisen yksityisyyden suojasta. muut ei välitä tai ovat aivopestyjä.

voit tukea piraattipuoluetta esim suorilla lahjoituksilla.

vaikuta nyt. kohta et voi.


"History books will be written about events this month. The story they will tell is up to us"

1626.8.2011 23:06

Hätä on sillo kun sitä huudetaan. Aika turhauttavaa varmaan tuo joidenkin tahojen touhu nykypäivänä .ö.

1727.8.2011 12:21

Tässä se taas nähdään, miksi Suomessa ei ole kohta enää mitään järkeä ostaa yhtään mitään. Teosto tukee vain ja ainostaan suomalaisia musiikintuottajia ja imo, kotimainen musiikintuotanto on valtaosin paskaa, joten en sitä myöskään halua kännyköitä ja kovalevyjä ostamalla tukea.

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Netflix järkytti sijoittajia – Tilaajamäärät jäivät pahasti ennusteista Netflix järkytti sijoittajia – Tilaajamäärät jäivät pahasti ennusteista (17.7.2018 06:56)
Netflix joutui aiheuttamaan pettymyksen sijoittajille julkaisemalla kasvuluvut, jotka jäivät kuitenkin odotuksista. Osavuosituloksen julkistuksen jälkeen Netflixin kurssi putosi jälkihuutokaupassa ....
Galaxy S10 ottaa mallia iPhoneista – Sisältää myös Applen hylkäämän tekniikan Galaxy S10 ottaa mallia iPhoneista – Sisältää myös Applen hylkäämän tekniikan (17.7.2018 06:39)
Korealainen The Bell -julkaisu kertoi viime viikolla tiedoista, joiden mukaan Samsungilta olisi tulossa ensi vuonna peräti kolme Galaxy S10 -mallia. Tähän asti erilaisia kokovariaatioita on ....
Skype uudistui – Saa tuen puheluiden nauhoitukselle Skype uudistui – Saa tuen puheluiden nauhoitukselle (16.7.2018 19:42)
Aikoinaan nettivideopuheluiden ykköseksi muodostunut Skype on saamassa ominaisuuden, jota palvelun käyttäjät ovat jollain tasolla toivoneet ehkä jo 15 vuotta – nimittäin mahdollisuuden nauhoittaa puheluita. ....
Hinnat eivät ole nousussa – Galaxy Note9:n hinta jäämässä tuhannen euron tasolle Hinnat eivät ole nousussa – Galaxy Note9:n hinta jäämässä tuhannen euron tasolle (16.7.2018 06:53)
Uuden sukupolven teknologiassa ominaisuudet lisääntyvät ja tehostuvat, mutta hinta pysyy usein samalla tasolla kuin aiemminkin. Tästä näkökulmasta katsottuna ei pitäisi olla kovin suuri ihme, ....
3 kommenttia
Koneoppimisen aikakausi – Tarjoukset eivät ole enää samoja kaikille Koneoppimisen aikakausi – Tarjoukset eivät ole enää samoja kaikille (16.7.2018 06:41)
Supercellin data scientist Jarno Seppälä piti hiljattain esitelmän Games First -tapahtumassa, missä on kertoi miten peliyhtiö hyödyntää koneoppimisen mahdollisuuksien Clash Royale -pelissä. ....

Uutisarkisto