AfterDawn: IT-alan uutiset

Sony vahvisti PS Vitan tiedot: 512 MB RAM-muistia

Kirjoittaja Manu Pitkänen (Google+) @ 18.8.2011 10:05 Kommentteja (1)

Sony vahvisti PS Vitan tiedot: 512 MB RAM-muistia Sony on julkaissut PlayStation Vita -pelikonsolin lopulliset tekniset tiedot. Viimeaikaisista huhuista huolimatta PS Vitassa käytetään yhtä paljon RAM-muistia kuin PlayStation 3:ssakin.
Oleellisia muutoksia käsikonsoliin ei ole tehty aiemmin ilmoitettuihin tietoihin nähden. Prosessorina on edelleen Cortex A9 -pohjainen neliydinsuoritin, PowerVR SGX543MP4+ -näytönohjain ja viiden tuuman OLED-kosketusnäyttö. Konsolista löytyy sekä etu- että takakamera. Julkistuksen tärkeintä antia oli kuitenkin vahvistus RAM-muistin määrästä, jonka on aiemmin huhuiltu olevan 512 megatavun sijaan 256 megatavua. Tarkemmat yksityiskohdat löytyvät täältä.

Sony lanseeraa konsolinsa ensimmäisenä kotimaassaan Japanissa tämän vuoden lopulla. Pohjois-Amerikkaan ja Eurooppaan konsoli rantautuu vasta joulusesongin jälkeen, ensi vuoden alussa. Tarkemmat ajankohdat kerrotaan vasta myöhemmin. Pelkällä Wi-Fillä varustetun version hinta on 249 euroa ja 3G-tuesta joutuu maksamaan vielä 50 euroa lisää.

Edellinen Seuraava  

1 kommentti

123.1.2012 18:05

Saa nähdä kauanko tollanen (pieni) 512MB:n RAM riittää tossa Vitassa ja milleen pelejä voidaan kehitellä tulevaisuudessa tuolle Rammin takia... Vitassa ei ole edes 3D:tä eikä edes 720p kameraa... Uusimmissa puhelimissa esim. HTC Evo 3D:ssä on jo HD 1080p ja jopa 1GB:n RAM. Voisin sanoa että Vitassa on suoritinta lukuunottamatta vanhaa tekniikkaa, jopa halvimmissakin älypuhelimissa on jo 512MB Rammia. 2D on jo tuttua, ja naurettavaa on että tulevassa kalliissa konsolissa ei ole 3D:tä joka on jo halvemmassa 3DS:ssä. Neliydin suoritin kuulostaa hyvältä pienessä laitteessa, mutta ihmettelen miksei suorittimen kellotaajuutta voida kertoa missään, puhelimet menee hyvin pian Vitan ohi jopa suorittimessakin. Hyvä että Vitassa ei ole tuota 256MB:tä, se olisi jo TODELLA vähän.

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Magic Leap -lasit saivat vakuuttavan tukijan – Luvassa hyvää äänentoistoa? Magic Leap -lasit saivat vakuuttavan tukijan – Luvassa hyvää äänentoistoa? (22.9.2018 15:30)
Laadukkaista audiotuotteista tunnettu Sennheiser aloittaa yhteistyön vasta ensimmäisen kaupallisen tuotteensa julkaisseen Magic Leapin kanssa. Magic Leapin tuotekehitys on painottunut laajennettua ....
Piratismi ei tappanutkaan musiikkia – Kasvaa kovaa vauhtia Piratismi ei tappanutkaan musiikkia – Kasvaa kovaa vauhtia (22.9.2018 10:29)
Yhdysvaltojen musiikkiteollisuuden etujärjestö RIAA on julkaissut tilastotietoa millaisessa jamassa ala nykyisin on. Ala on ollut suurten muutosten kourissa, mutta se on kuitenkin päässyt kiinni ....
1 kommentti
iPhone XS purettiin osiin – Sisältä löytyi pieni yllätys iPhone XS purettiin osiin – Sisältä löytyi pieni yllätys (22.9.2018 09:09)
Uusien iPhonien tullessa markkinoille, tietyistä asioista on tullut perinteitä. Puhelimet tulevat myyntiin seuraavan viikon perjantaina, sitä ennen teknologiamediat julkaisevat laitearvostelunsa ....
Keskihintainen älypuhelin hakusessa? Tällaisia ominaisuuksia saa noin 200 eurolla Keskihintainen älypuhelin hakusessa? Tällaisia ominaisuuksia saa noin 200 eurolla (22.9.2018 08:52)
Tällä viikolla Samsungilta putkahti uusi Galaxy A7 -älypuhelin, mutta keskihintaisten puhelimien anti ei jäänyt siihen. Yhtiö nimittäin paljasti uudet J-sarjan Galaxyt, jotka hintansa puolesta ....
PlayStation Now muuttaa strategiaansa – Suoratoistopalvelu vaihtaa offline-tilaan PlayStation Now muuttaa strategiaansa – Suoratoistopalvelu vaihtaa offline-tilaan (21.9.2018 16:28)
Suoratoistopelaamiseen tarkoitettu PlayStation Now -palvelu muuttaa joiltain osin toimintastrategiaansa, sillä tulevaisuudessa valikoituja pelejä on mahdollista ladata omalle konsolille ja niitä ....

Uutisarkisto