AfterDawn: IT-alan uutiset

Ruotsalaiset ostavat musiikkinsa diginä

Kirjoittaja Teemu Laitila @ 18.8.2011 12:05 Kommentteja (7)

Ruotsalaiset ostavat musiikkinsa diginä Musiikin digitaalinen jakelu on ylittänyt fyysisten levyjen myynnin Ruotsissa. Vuonna 2011 myydystä musiikista 51,5 prosenttia ostettiin Internetin digitaalisten musiikkikauppojen kautta. Tilastot käyvät ilmi Ruotsin äänitealan kattojärjestön GLF:n raportista. Suomessa digitaalinen myynti muodostaa vasta runsaan viidenneksen kaikesta musiikkimyynnistä.
Digimusiikin myynnin kasvu on ollut vauhdikasta ruotsalaisten keskuudessa. GLF:n mukaan digimusiikin myynti kasvoi yli 50 prosentin vauhtia verrattuna vuoden takaiseen tilanteeseen. Nykytrendien mukaan musiikkia ei kuitenkaan enää ladata omalle koneelle kuunneltavaksi, vaan lähes 80 prosenttia digimyynnistä koostui maksullisten suoratoistopalveluiden kuten Spotifyn käytöstä.

Digitaalisen myynnin voimakas kasvu ei kuitenkaan riittänyt paikkaamaan fyysisen myynnin alamäkeä kokonaan. Fyysisten äänitteiden myyntiluvut laskivat vuodessa kolmanneksen ja musiikin yhteismyynti jäi kuusi prosenttia miinukselle.

GLF:n johtaja Ludvig Werner on iloinen digitaalisten palveluiden kasvusta, mutta muistuttaa, että miinusmerkkinen kokonaismyynti tarkoittaa vielä lisätöitä piratismin kitkemisessä.

Edellinen Seuraava  

7 kommenttia

118.8.2011 16:59

Lainaus:
miinusmerkkinen kokonaismyynti tarkoittaa vielä lisätöitä piratismin kitkemisessä
Tai sitten pitäisi julkaista ostamisen arvoista musiikkia eikä mitä tahansa paskaa mitä nykymusiikki suurimmaksi osaksi on.

219.8.2011 9:11

Voitollisen tuloksen jälkeen on taas sanottu, että vaikka tulos oli hyvä, niin se voi romahtaa ellei piratismia saada kuriin. Miksi näiden ihmisten pitää tehdä kulttuurista näin negatiivinen asia. No joo...

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 19.8.2011 @ 09:12

319.8.2011 9:21

Ja se on kumma että vaikka maailmassa vallitsisi minkälainen taantuma tai lama niin levymyynnin pitäisi kasvaa joka vuosi

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 19.8.2011 @ 09:21

419.8.2011 18:23

Siinä vaiheessa kun musiikin saa merkittävästi halvemmalla digitaalisista musiikkikaupoista kuin levyllä, on varmaankin aika vaihtaa sinne.
Tällä hetkellä ostan mieluummin musan ihan levyllä juuri olemattoman hintaeron vuoksi. Usein fyysinen kopio on huomattavasti halvempikin.

521.8.2011 12:49

On niin järjetöntä, että kopio biteistä maksaa saman kuin oikeasti tehty ja fyysisesti olemassaoleva levy. Sama tietty myös kirjojen kanssa. Laittaa naurattamaan ja toisaalta itkettämään kun tietää kuinka paljon levyjen ja kirjojen tekeminen maksaa. Siis voittoprosentit ovat digitaalisten kopioiden kanssa aivan toisesta maailmasta. CTRL+C - CTRL+V ei maksa yhtään mitään kun taas fyysinen kopio maksaa rahaa aina n euroa. Siis en voi mitenkään hyväksyä, että nämä pyörivät lainkaan samoissa hintaluokissa. Digikopion hinta pitäisi suhteuttaa sen tuotantokustannuksiin. Siis sen tulisi olla noin 0€. Levyistä ja kirjoista olen valmis maksamaan, kuten tähänkin asti olen tehnyt.

621.8.2011 19:45

Samaa mielt

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti tonttila:
Lainaus:
miinusmerkkinen kokonaismyynti tarkoittaa vielä lisätöitä piratismin kitkemisessä
Tai sitten pitäisi julkaista ostamisen arvoista musiikkia eikä mitä tahansa paskaa mitä nykymusiikki suurimmaksi osaksi on.

Samaa mieltä, nykyään joutuu kahlaamaan hakukoneissa vaikka kuinka kauan että löytää edes jonkin bändin jolla on musiikissaan otetta eikä vain nätisti tuotettua tasapaksua tuubaa. Ja sitten kun sellaisen bändin löytää, arvatkaa löytyykö sitä "lady kakan" vierestä suomalaisesta levyhyllystä...

Ja ei muuta kuin tilaamaan.

721.8.2011 19:55

Niin,

ja sellainen havainto että kyllä hyvin tehty CD (bändin omaa kädenjälkeä, ei ylituotettu ja kompressoitu) hakkaa Geneleceillä kuunneltuna 6-0 MP3:t.

Itse olen huomannut että kaveri-illoissa kun joku pistää steroilla MP3:sta ilmoille, niin se alkaa ns. käymään hermoille, ikäänkuin kajarit olis rikki tms.

Ja tiedän että "periaatteessa" MP3:sta ei erota CD:stä, mutta kun kroppa sanoo muuta.

Tahtoo siis vieläkin sen hopeisen lätyn.

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto