AfterDawn: IT-alan uutiset

Firefox 7 ei ole enää muistirohmu

Kirjoittaja Teemu Laitila @ 15.8.2011 12:21 Kommentteja (3)

Firefox 7 ei ole enää muistirohmu Firefox-selainta kehittävän Mozillan mukaan selaimen tulevassa seitsemännessä versiossa muistinkäyttöä on saatu pienennettyä parhaimmillaan jopa puoleen verrattuna aiempiin versioihin. Firefoxilla on ollut pitkään maine muistisyöppönä selaimena, minkä myös kehittäjät myöntävät. Muistinkäytön hillintä onkin nostettu seitsemännen version tavoitelistan kärkeen.
Kehittäjien mukaan Firefoxin muistinkäyttö karkasi käsistä nelosversion myötä. Muistinkäyttöä kasvatti suuri joukko uusia ominaisuuksia, joiden ensimmäisiä versioita ei ollut optimoitu parhaalla mahdollisella tavalla. Muistinkäyttöä ryhdyttiin hillitsemään MemShrink-projektilla, jonka tulokset saadaan käyttöön Firefox 7 -selaimessa.

Optimointien ansiosta uusi versio pitää muistinkäytön kurissa pidemmälläkin käyttöajalla ja välilehtien sulkeminen vapauttaa muistia aiempaa tehokkaammin. Muutosten myötä koko selaimen luvataan nopeutuvan. Erityisesti useita välilehtiä (kymmeniä tai jopa satoja) käyttävät tulevat huomaamaan parantuneen muistinkäytön edut.

Firefox 7 julkaistaneen syyskuun loppupuolella. Firefox 6 tulee viralliseen jakeluun huomenna, mutta virallinen versio on jo ladattavissa.

Tägit: Firefox
Edellinen Seuraava  

3 kommenttia

115.8.2011 17:29

Toivottavasti ei tarvitse käyttää satoja välilehtiä, huomatakseen tätä nopeuden kasvua...

Ja toivotaan, että luvatut ominaisuudet ja parannukset ovat mitä sanotaan.

219.8.2011 2:09

Tulee tarpeeseen, firefox syö tällä hetkellä 790Mt muistia ja välilehtiä on "vain" 63.

3Gt muisti käy vähiin silloin kun uTorrent ottaa 1,5Gt muistia itselleen.

320.8.2011 2:12

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti himpo:
3Gt muisti käy vähiin silloin kun uTorrent ottaa 1,5Gt muistia itselleen.

Älä anna syödä niin paljon...

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto