AfterDawn: IT-alan uutiset

Nettisurffaajien älykkyystutkimus oli huijaus

Kirjoittaja Manu Pitkänen (Google+) @ 3.8.2011 21:08 Kommentteja (20)

Nettisurffaajien älykkyystutkimus oli huijaus Viime viikonloppuna AfterDawnin ja monien muiden sivustojen uutisoima juttu Internet Explorer -selainta käyttävien normaalia alhaisemmasta älykkyysosamäärästä on osoittautunut huijaukseksi.
Juttu lähti liikkeelle kuvitteellisen AptiQuant-yrityksen julkaisemasta tutkimuksessa, jossa vertailtiin verkossa täytettyjen ÄO-testien tuloksia käyttäjien käyttämään selaimeen. Yritys väitti, että Microsoftin Internet Exploreria käyttävät ovat normaaleja tyhmempiä, kun taas Operaa käyttävät ovat normaalia älykkäämpiä.

Juttu noteerattiin monissa medioissa. Muiden muassa BBC, CNN, Daily Mail ja Forbes uutisoivat asiasta.

Huijauksen tarkoitus oli parantaa Internet Explorer 6:n epäyhteensopivuuteen liittyvää tietoutta, ei loukata ketään.

Edellinen Seuraava  

20 kommenttia

13.8.2011 21:31

No shit sherlock..

23.8.2011 21:39

mutta onhan se aika tyhmää käyttää IE:tä.

33.8.2011 21:54

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Lemonte:
mutta onhan se aika tyhmää käyttää IE:tä.
Voisitko perustella tuota väitettä? Itse käytän Firefoxia, mutta paljon olen kuullut myös hyvää IE:stä (uusimmasta).

43.8.2011 22:50

Onkos sillä nyt mitään väliä mitä käyttää kunhan toimii.
Oon käyttänyt IE:tä ja Firefoxia milloin milläkin koneella
ja en ole vielä törmännyt mihinkään toimimattomaan asiaan tai ongelmaan joka ratkeaisi selainta vaihtamalla.
Mitä selainongelmia teillä sitten on ollut?

53.8.2011 23:05
AfterDawn Addict

Käytän itsekkin kaikkia selaimia riippuu millä koneella olen, mutta Firefox on voittanut muut tyylikkyydessä, järkevyydessä ja käyttäjä ystävällisyydessä.


890GX Extreme3,Phenom II X6 1055T,Mugen 2,GTX 460 OC,Kotelo R3,HyperX 2x2GB DDR3 1600MHz,Kiintolevy F3 1TB,
Blu-ray,Antec TruePower 550W,BenQ 24LED,Acer V223HQ,Creative Gigaworks T3,Razer Arctosa,Logitech G400,Siberian V2 Blue Edition,G27 Ratti,Asus X5DC läppäri,Samsung 6-sarjan 40,PS3 320Gb,NuForce NE700X,Brother MFC-J6710DW, Nokia Lumia 800, Motorola Razr Maxx, B&W C5 mobile headphones

63.8.2011 23:13

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti TJK-GaMeR:
Onkos sillä nyt mitään väliä mitä käyttää kunhan toimii.
Oon käyttänyt IE:tä ja Firefoxia milloin milläkin koneella
ja en ole vielä törmännyt mihinkään toimimattomaan asiaan tai ongelmaan joka ratkeaisi selainta vaihtamalla.
Mitä selainongelmia teillä sitten on ollut?
En nykyisestä IE:sta tiedä, mutta ainakin aikoinaan sillä oli suuria ongelmia näyttää sivut oikein. Olettaen että sivut oli standardien mukaisia. Nykyään lienee parantunut tuokin ja M$ ymmärtänyt, että standardit ovat olemassa syystä.

74.8.2011 0:05

Oon kättnyt kaikkia, mutta päätynyt Chromen käyttöön, osin kai siksi, että pelittää kännykän kanssa niin hyvin.


Internet, Vapaitten ihmisten tapa elää ilman rajoja tai Rajoituksia, ajatus Joka säilyy..

84.8.2011 0:13

Itse petyin IE9:iin.
En havainnut kertakaikkiaan mitään edistystä. Ei mua ainakaan heilauta pätkän vertaa jotkin viralliset nopeus- tai grafiikkatestit, jos en perhana sentään NÄE mitään eroa..! Ja lisäosat siihen... No 3. osapuoli tekee sentään jo adblockerin siihen. Ainut näkyvä edistys on siis sekin 3. osapuolen koodia! Onko joku jo löytänyt IE9:iin toimivaa "smooth wheeliä"??? Siis että sivu rullaisi pehmeästi??? MS mussuttaa vain jotain hiiren säädöstä..! Tai sitten neuvoo, jos smooth wheel ei toimi kunnolla! Missä perhanassa se smooth wheel mukamas siinä on??? Ei meikä ole löytänyt 4 kk:n hakemisella sellaista mistään 5:llä koneella... Meikä pysyy Firefoxissa. Se toimii.


What doesn´t kill you, leaves a scar...

94.8.2011 1:01

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti JUHAX69X:
Itse petyin IE9:iin.
En havainnut kertakaikkiaan mitään edistystä. Ei mua ainakaan heilauta pätkän vertaa jotkin viralliset nopeus- tai grafiikkatestit, jos en perhana sentään NÄE mitään eroa..! Ja lisäosat siihen... No 3. osapuoli tekee sentään jo adblockerin siihen. Ainut näkyvä edistys on siis sekin 3. osapuolen koodia! Onko joku jo löytänyt IE9:iin toimivaa "smooth wheeliä"??? Siis että sivu rullaisi pehmeästi??? MS mussuttaa vain jotain hiiren säädöstä..! Tai sitten neuvoo, jos smooth wheel ei toimi kunnolla! Missä perhanassa se smooth wheel mukamas siinä on??? Ei meikä ole löytänyt 4 kk:n hakemisella sellaista mistään 5:llä koneella... Meikä pysyy Firefoxissa. Se toimii.
Käsittämätöntä kyllä, mutta kun itse kokeilin firefoxia, chromea ja IE9, niin smooth wheel oli ainoastaan IE9:ssä käytössä.
Preferoin kuitenkin perinteistä hieman töksähtelevää ja nopeampaa scrollausta, eli on aivan mahdollista että olen vaihtanut foxin ja chromen asetukset jo aikoja sitten, mutta oli pakko kommentoida :)
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 4.8.2011 @ 01:01

104.8.2011 1:44

Verkkosivuja työkseen kehittävän ihmisen näkökulmasta selainten paremmuudesta taistelu on nykyselainten välillä aivan turhaa. Modernien selainten suhteen (FF3+, Chrome, IE9+, jne) tärkein, eli standardien noudattaminen "just works" :-)

Ollaan ihan oikeanoikeasti päästy tilanteeseen, jossa voidaan pitkälti luottaa, että sivu näyttää about 1:1 samalta kaikilla pääselaimilla.

Ongelmana ovatkin nämä muutamat junnot IE6-käyttäjät, joiden takia monia modernien selainten tukemia hyviä juttuja, kuten parempaa CSS-käsittelyä, jne ei olla otettu käyttöön, kun IE6 ei niitä tue. Nyt, vihdoin, aletaan olemaan tilanteessa, että IE6:n käyttö on "jokaisen oma häpeä" ja ko. selaimen takia ei enää tehdä kompromisseja sivujen suunnittelussa. Tämä siis siksi, että IE6-käyttäjien osuus on romahtanut tarpeeksi alas.

Edelleen vaatisin MS:ltä sitä, että tulevaisuudessa Windowsit "pakkopäivittäisivät" IE-selaimet Windows Updaten yli hamaan tulevaisuuteen asti (toki siten, että tuosta voi ns. opt-outata halutessaan, mutta peruskäyttäjiä lähinnä ajatellen..). Tämä torppaisi tehokkaasti "en osaa"-porukan jäämisen vangiksi selainten muinaisversioihin.

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 4.8.2011 @ 01:48

Petteri Pyyny (pyyny@twitter)
Webmaster
http://AfterDawn.com/

114.8.2011 8:22

Ite oon testannu kaikki suosituimmat selaimet ja olen sitä mieltä ettää chrome vie 100-0.Tottahan se on että selaimilla ei ole suuria eroja mutta chrome on turvallinen ja helppo käyttöliittymä.Toisena tulee opera joka on myös erittäin hyvä jos ei lasketa niitä opera unite ja link hommeleita.


Intel i5 3570k|8 gb Kingston HyperX 1600Mhz|Fractal Design Define R4|Samsung 830 128 gb|Asus Geforce GTX 780 DirectCuII|Asrock Z77 Pro3|1 TB Kovo

124.8.2011 9:01

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti charmakr:
Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti JUHAX69X:
Itse petyin IE9:iin.
En havainnut kertakaikkiaan mitään edistystä. Ei mua ainakaan heilauta pätkän vertaa jotkin viralliset nopeus- tai grafiikkatestit, jos en perhana sentään NÄE mitään eroa..! Ja lisäosat siihen... No 3. osapuoli tekee sentään jo adblockerin siihen. Ainut näkyvä edistys on siis sekin 3. osapuolen koodia! Onko joku jo löytänyt IE9:iin toimivaa "smooth wheeliä"??? Siis että sivu rullaisi pehmeästi??? MS mussuttaa vain jotain hiiren säädöstä..! Tai sitten neuvoo, jos smooth wheel ei toimi kunnolla! Missä perhanassa se smooth wheel mukamas siinä on??? Ei meikä ole löytänyt 4 kk:n hakemisella sellaista mistään 5:llä koneella... Meikä pysyy Firefoxissa. Se toimii.
Käsittämätöntä kyllä, mutta kun itse kokeilin firefoxia, chromea ja IE9, niin smooth wheel oli ainoastaan IE9:ssä käytössä.
Preferoin kuitenkin perinteistä hieman töksähtelevää ja nopeampaa scrollausta, eli on aivan mahdollista että olen vaihtanut foxin ja chromen asetukset jo aikoja sitten, mutta oli pakko kommentoida :)
JOS tarkoitat IE9:n rullausta "out of the box", ilman mitään kikkailuja siis, niin MUN mittapuulla se ei tosiaan ole "smooth"!
Firefoxiin kun lataa lisäosan "Smooth Wheel" ja säätää sen kohdilleen, ai että kun on pehmeää rullausta millin tarkkuudella. Ei nyi tai pätki yhtään. Siihen vielä kaveriksi lisäosa "Back to the Top", niin pikätkin sivut on yhtä juhlaa. Preferoit IE:tä? Miten? Jos se on helppoa, voisin kokeilla ehkä. Paljon en enää viitsi vaivautua ms:n tekeleisiin...

Tuosta Chromen suosiosta: Mitenköhän suuri osa siitä suosiosta johtuu Chromen "pakkotyrkytyksestä" esim. ilmaisohjelmien yhteydessä? Olen nähnyt todella monta tapausta, kun "aloittelijat" eivät tiedä mistä se on koneelle tullut. Siis tosi monta. Härskein pakkoasennus tapahtui eräällä Speccyn versiolla. Ei varoitusta, että se asentuu samalla, ei opt-out mahdollisuutta. Ykskaks oli vain selain koneella ja kuvake pöydällä. Tosi härskiä.

Selaimista ja ohjelmista yleensä: Yksi tietysti tykkää äidistä ja toinen tyttärestä... eiks je? Ja tuo oli edellä hyvä pointti, että nykyselaimet alkaa lähes kaikki jo näyttää sivut, kuten pitääkin.
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 4.8.2011 @ 09:07

What doesn´t kill you, leaves a scar...

134.8.2011 10:16

The test was a lie!

144.8.2011 12:18

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti JUHAX69X:
Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti charmakr:
Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti JUHAX69X:
Itse petyin IE9:iin.
En havainnut kertakaikkiaan mitään edistystä. Ei mua ainakaan heilauta pätkän vertaa jotkin viralliset nopeus- tai grafiikkatestit, jos en perhana sentään NÄE mitään eroa..! Ja lisäosat siihen... No 3. osapuoli tekee sentään jo adblockerin siihen. Ainut näkyvä edistys on siis sekin 3. osapuolen koodia! Onko joku jo löytänyt IE9:iin toimivaa "smooth wheeliä"??? Siis että sivu rullaisi pehmeästi??? MS mussuttaa vain jotain hiiren säädöstä..! Tai sitten neuvoo, jos smooth wheel ei toimi kunnolla! Missä perhanassa se smooth wheel mukamas siinä on??? Ei meikä ole löytänyt 4 kk:n hakemisella sellaista mistään 5:llä koneella... Meikä pysyy Firefoxissa. Se toimii.
Käsittämätöntä kyllä, mutta kun itse kokeilin firefoxia, chromea ja IE9, niin smooth wheel oli ainoastaan IE9:ssä käytössä.
Preferoin kuitenkin perinteistä hieman töksähtelevää ja nopeampaa scrollausta, eli on aivan mahdollista että olen vaihtanut foxin ja chromen asetukset jo aikoja sitten, mutta oli pakko kommentoida :)
JOS tarkoitat IE9:n rullausta "out of the box", ilman mitään kikkailuja siis, niin MUN mittapuulla se ei tosiaan ole "smooth"!
Firefoxiin kun lataa lisäosan "Smooth Wheel" ja säätää sen kohdilleen, ai että kun on pehmeää rullausta millin tarkkuudella. Ei nyi tai pätki yhtään. Siihen vielä kaveriksi lisäosa "Back to the Top", niin pikätkin sivut on yhtä juhlaa. Preferoit IE:tä? Miten? Jos se on helppoa, voisin kokeilla ehkä. Paljon en enää viitsi vaivautua ms:n tekeleisiin...

Tuosta Chromen suosiosta: Mitenköhän suuri osa siitä suosiosta johtuu Chromen "pakkotyrkytyksestä" esim. ilmaisohjelmien yhteydessä? Olen nähnyt todella monta tapausta, kun "aloittelijat" eivät tiedä mistä se on koneelle tullut. Siis tosi monta. Härskein pakkoasennus tapahtui eräällä Speccyn versiolla. Ei varoitusta, että se asentuu samalla, ei opt-out mahdollisuutta. Ykskaks oli vain selain koneella ja kuvake pöydällä. Tosi härskiä.

Selaimista ja ohjelmista yleensä: Yksi tietysti tykkää äidistä ja toinen tyttärestä... eiks je? Ja tuo oli edellä hyvä pointti, että nykyselaimet alkaa lähes kaikki jo näyttää sivut, kuten pitääkin.
Mulla taas jostain syystä smooth wheel ei pelitä kunnolla. Nykii aina esim youtubessa. Ärsyttää kun on kuitenkin tykki uus kone. Ei siis toimi muillakaan testaamillani koneilla.

154.8.2011 12:19

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti JUHAX69X:
Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti charmakr:
Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti JUHAX69X:
Itse petyin IE9:iin.
En havainnut kertakaikkiaan mitään edistystä. Ei mua ainakaan heilauta pätkän vertaa jotkin viralliset nopeus- tai grafiikkatestit, jos en perhana sentään NÄE mitään eroa..! Ja lisäosat siihen... No 3. osapuoli tekee sentään jo adblockerin siihen. Ainut näkyvä edistys on siis sekin 3. osapuolen koodia! Onko joku jo löytänyt IE9:iin toimivaa "smooth wheeliä"??? Siis että sivu rullaisi pehmeästi??? MS mussuttaa vain jotain hiiren säädöstä..! Tai sitten neuvoo, jos smooth wheel ei toimi kunnolla! Missä perhanassa se smooth wheel mukamas siinä on??? Ei meikä ole löytänyt 4 kk:n hakemisella sellaista mistään 5:llä koneella... Meikä pysyy Firefoxissa. Se toimii.
Käsittämätöntä kyllä, mutta kun itse kokeilin firefoxia, chromea ja IE9, niin smooth wheel oli ainoastaan IE9:ssä käytössä.
Preferoin kuitenkin perinteistä hieman töksähtelevää ja nopeampaa scrollausta, eli on aivan mahdollista että olen vaihtanut foxin ja chromen asetukset jo aikoja sitten, mutta oli pakko kommentoida :)
JOS tarkoitat IE9:n rullausta "out of the box", ilman mitään kikkailuja siis, niin MUN mittapuulla se ei tosiaan ole "smooth"!
Firefoxiin kun lataa lisäosan "Smooth Wheel" ja säätää sen kohdilleen, ai että kun on pehmeää rullausta millin tarkkuudella. Ei nyi tai pätki yhtään. Siihen vielä kaveriksi lisäosa "Back to the Top", niin pikätkin sivut on yhtä juhlaa. Preferoit IE:tä? Miten? Jos se on helppoa, voisin kokeilla ehkä. Paljon en enää viitsi vaivautua ms:n tekeleisiin...

Tuosta Chromen suosiosta: Mitenköhän suuri osa siitä suosiosta johtuu Chromen "pakkotyrkytyksestä" esim. ilmaisohjelmien yhteydessä? Olen nähnyt todella monta tapausta, kun "aloittelijat" eivät tiedä mistä se on koneelle tullut. Siis tosi monta. Härskein pakkoasennus tapahtui eräällä Speccyn versiolla. Ei varoitusta, että se asentuu samalla, ei opt-out mahdollisuutta. Ykskaks oli vain selain koneella ja kuvake pöydällä. Tosi härskiä.

Selaimista ja ohjelmista yleensä: Yksi tietysti tykkää äidistä ja toinen tyttärestä... eiks je? Ja tuo oli edellä hyvä pointti, että nykyselaimet alkaa lähes kaikki jo näyttää sivut, kuten pitääkin.
Mulla taas jostain syystä smooth wheel ei pelitä kunnolla. Nykii aina esim youtubessa. Ärsyttää kun on kuitenkin tykki uus kone. Ei siis toimi muillakaan testaamillani koneilla.

164.8.2011 12:44

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti TJK-GaMeR:
Onkos sillä nyt mitään väliä mitä käyttää kunhan toimii.
Mitä selainongelmia teillä sitten on ollut?
Minäkin olen käyttänyt kaikkia mahdollisia Linux/Wintoosa OS mukana tulleita selaimia.. ja lähes kaikkien kanssa tulee "jotenkin toimeen", mutta onhan niiden käytettävyydessä eroja.
Kun oltiin reissussa, en oikein meinannut päästä sinuksi tyttären Win7 koneessa olevan uuden IE9 kanssa. Toimii, mutta ärsyttää.

Erityisesti mobiililaitteiden selaimissa on selkeitä, jopa toiminnallisuus tai niiden vajavuus eroja.

Onhan se hieman tyhmää, jos joku vielä käyttää IE kutosta ;-)

174.8.2011 13:53

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti JUHAX69X:
Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti charmakr:
Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti JUHAX69X:
Itse petyin IE9:iin.
En havainnut kertakaikkiaan mitään edistystä. Ei mua ainakaan heilauta pätkän vertaa jotkin viralliset nopeus- tai grafiikkatestit, jos en perhana sentään NÄE mitään eroa..! Ja lisäosat siihen... No 3. osapuoli tekee sentään jo adblockerin siihen. Ainut näkyvä edistys on siis sekin 3. osapuolen koodia! Onko joku jo löytänyt IE9:iin toimivaa "smooth wheeliä"??? Siis että sivu rullaisi pehmeästi??? MS mussuttaa vain jotain hiiren säädöstä..! Tai sitten neuvoo, jos smooth wheel ei toimi kunnolla! Missä perhanassa se smooth wheel mukamas siinä on??? Ei meikä ole löytänyt 4 kk:n hakemisella sellaista mistään 5:llä koneella... Meikä pysyy Firefoxissa. Se toimii.
Käsittämätöntä kyllä, mutta kun itse kokeilin firefoxia, chromea ja IE9, niin smooth wheel oli ainoastaan IE9:ssä käytössä.
Preferoin kuitenkin perinteistä hieman töksähtelevää ja nopeampaa scrollausta, eli on aivan mahdollista että olen vaihtanut foxin ja chromen asetukset jo aikoja sitten, mutta oli pakko kommentoida :)
JOS tarkoitat IE9:n rullausta "out of the box", ilman mitään kikkailuja siis, niin MUN mittapuulla se ei tosiaan ole "smooth"!
Firefoxiin kun lataa lisäosan "Smooth Wheel" ja säätää sen kohdilleen, ai että kun on pehmeää rullausta millin tarkkuudella. Ei nyi tai pätki yhtään. Siihen vielä kaveriksi lisäosa "Back to the Top", niin pikätkin sivut on yhtä juhlaa. Preferoit IE:tä? Miten? Jos se on helppoa, voisin kokeilla ehkä. Paljon en enää viitsi vaivautua ms:n tekeleisiin...

Tuosta Chromen suosiosta: Mitenköhän suuri osa siitä suosiosta johtuu Chromen "pakkotyrkytyksestä" esim. ilmaisohjelmien yhteydessä? Olen nähnyt todella monta tapausta, kun "aloittelijat" eivät tiedä mistä se on koneelle tullut. Siis tosi monta. Härskein pakkoasennus tapahtui eräällä Speccyn versiolla. Ei varoitusta, että se asentuu samalla, ei opt-out mahdollisuutta. Ykskaks oli vain selain koneella ja kuvake pöydällä. Tosi härskiä.

Selaimista ja ohjelmista yleensä: Yksi tietysti tykkää äidistä ja toinen tyttärestä... eiks je? Ja tuo oli edellä hyvä pointti, että nykyselaimet alkaa lähes kaikki jo näyttää sivut, kuten pitääkin.
No ei ollut tarkoitus kuullostaa siltä että preferoisin IE:tä vaan pidän siitä vanhasta scrollauksesta, eli pidän kaikki smooth wheel asetukset pois käytöstä. Kun nyt käytän tuota IE9:ä äärimmäisen harvoin niin en ole asetuksiin koskenut ja siellä se olikin päällä :)

Itse kun kokeilin Firefoxin ja IE9:n vakio smooth scrollia en huomannut mitään eroja paitsi että IE9:ssä oli hieman nopeampi "animaatio".
Asensin sitten tuon smooth wheel lisäosankin foxiin. Tulihan siitä silloin sellainen todella smooth, mutta itsellä ainakin joillakin sivustoilla(esim. youtube) töksähtelevä ja pamautti prossujen käytön 0%->yli 70%. Eli pidättäydyn siinä vanhassa ei portaattomassa edelleen, jotenkin se vaan tuntuu omalta.

184.8.2011 15:47

Tää keskustelu näköjään (kuten aina?), lähti vähän sivuraiteelle(?). Ja luulin jo hetken, että joku olisi keksinyt helpon kikan saada mulle kelpaava tasainen vieritys IE:hen. Meikä on "Hienohelma"..? /=)
Ai prossunkäyttö kasvoi noin paljon? Jos mulla on noussut, enpä ole huomannut/noteerannut. Itsellä FF ja Smooth Wheel joskus tökkinyt ainoastaan, kun olen etänä toisen koneella.
Piti äsken vielä oikein tsekata IE9:ssä : työkalut > internetasetukset > lisäasetukset > tasainen vieritys. Ruksi on täpätty, kuten aina. Muuta "säätöä" ei tietääkseni ole tarjolla. Ja musta tuo "tasainen" vieritys on IE:ssä kaikkea muuta kuin tasainen. Ei ne vaan osaa. Ugh: Olen puhunut.


What doesn´t kill you, leaves a scar...

195.8.2011 12:31

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Lemonte:
mutta onhan se aika tyhmää käyttää IE:tä.
no on tuo bill gates sitten verrattain tyhjä tasku kun käyttää IE:tä

2012.8.2011 11:43

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti charmakr:
Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti JUHAX69X:
Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti charmakr:
Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti JUHAX69X:
Itse petyin IE9:iin.
En havainnut kertakaikkiaan mitään edistystä. Ei mua ainakaan heilauta pätkän vertaa jotkin viralliset nopeus- tai grafiikkatestit, jos en perhana sentään NÄE mitään eroa..! Ja lisäosat siihen... No 3. osapuoli tekee sentään jo adblockerin siihen. Ainut näkyvä edistys on siis sekin 3. osapuolen koodia! Onko joku jo löytänyt IE9:iin toimivaa "smooth wheeliä"??? Siis että sivu rullaisi pehmeästi??? MS mussuttaa vain jotain hiiren säädöstä..! Tai sitten neuvoo, jos smooth wheel ei toimi kunnolla! Missä perhanassa se smooth wheel mukamas siinä on??? Ei meikä ole löytänyt 4 kk:n hakemisella sellaista mistään 5:llä koneella... Meikä pysyy Firefoxissa. Se toimii.
Käsittämätöntä kyllä, mutta kun itse kokeilin firefoxia, chromea ja IE9, niin smooth wheel oli ainoastaan IE9:ssä käytössä.
Preferoin kuitenkin perinteistä hieman töksähtelevää ja nopeampaa scrollausta, eli on aivan mahdollista että olen vaihtanut foxin ja chromen asetukset jo aikoja sitten, mutta oli pakko kommentoida :)
JOS tarkoitat IE9:n rullausta "out of the box", ilman mitään kikkailuja siis, niin MUN mittapuulla se ei tosiaan ole "smooth"!
Firefoxiin kun lataa lisäosan "Smooth Wheel" ja säätää sen kohdilleen, ai että kun on pehmeää rullausta millin tarkkuudella. Ei nyi tai pätki yhtään. Siihen vielä kaveriksi lisäosa "Back to the Top", niin pikätkin sivut on yhtä juhlaa. Preferoit IE:tä? Miten? Jos se on helppoa, voisin kokeilla ehkä. Paljon en enää viitsi vaivautua ms:n tekeleisiin...

Tuosta Chromen suosiosta: Mitenköhän suuri osa siitä suosiosta johtuu Chromen "pakkotyrkytyksestä" esim. ilmaisohjelmien yhteydessä? Olen nähnyt todella monta tapausta, kun "aloittelijat" eivät tiedä mistä se on koneelle tullut. Siis tosi monta. Härskein pakkoasennus tapahtui eräällä Speccyn versiolla. Ei varoitusta, että se asentuu samalla, ei opt-out mahdollisuutta. Ykskaks oli vain selain koneella ja kuvake pöydällä. Tosi härskiä.

Selaimista ja ohjelmista yleensä: Yksi tietysti tykkää äidistä ja toinen tyttärestä... eiks je? Ja tuo oli edellä hyvä pointti, että nykyselaimet alkaa lähes kaikki jo näyttää sivut, kuten pitääkin.
No ei ollut tarkoitus kuullostaa siltä että preferoisin IE:tä vaan pidän siitä vanhasta scrollauksesta, eli pidän kaikki smooth wheel asetukset pois käytöstä. Kun nyt käytän tuota IE9:ä äärimmäisen harvoin niin en ole asetuksiin koskenut ja siellä se olikin päällä :)

Itse kun kokeilin Firefoxin ja IE9:n vakio smooth scrollia en huomannut mitään eroja paitsi että IE9:ssä oli hieman nopeampi "animaatio".
Asensin sitten tuon smooth wheel lisäosankin foxiin. Tulihan siitä silloin sellainen todella smooth, mutta itsellä ainakin joillakin sivustoilla(esim. youtube) töksähtelevä ja pamautti prossujen käytön 0%->yli 70%. Eli pidättäydyn siinä vanhassa ei portaattomassa edelleen, jotenkin se vaan tuntuu omalta.
Mulla on SmoothWheel aina toiminut mainiosti niin pöytäkoneella kuin miniläppärillä kaikilla sivuilla - myös YouTubessa. IE9:ssä se ei toiminut; nykyään koko selain ei käynnisty, enkä sitä jaksa koittaa korjata, kun en sitä käytä. 64-bittinen versio IE9:stä kaatuu heti käynnistyttyään, on tehnyt sitä alusta alkaen. Käytössäni on nyt Aurora 7a2 ja pöytäkoneella Ff 5.0.

Firefox ja Chrome oikeastaan ainoita, joita haluan käyttää - Firefoxia mielummin. Koneelta löytyy kyllä myös Safari ja Opera.

Olen samaa mieltä siitä, että Chromea tyrkytetään liikaa oletuksena muiden ohjelmien mukana. Riittää, kun Windowsin asennettuaan Windows kysyy, mitä selainta haluaa käyttää. Sen jälkeen saa sitten itse vaihtaa, jos kokee tarpeelliseksi.

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Microsoftin striimaa HoloLens 2 -lasien julkaisun – katso täältä Microsoftin striimaa HoloLens 2 -lasien julkaisun – katso täältä (19.2.2019 13:38)
Microsoftin on uumoiltu jo jonkin aikaa julkaisevan uuden mallin HoloLens-laseistaan. Nyt Microsoft on vahvistanut julkaisevansa "jännittäviä uutisia" Barcelonassa päivää ennen Mobile World ....
Viranomaiset siirtyvät sähköiseen viestintään – Näin saat tiedot veronpalautuksista nopeimmin Viranomaiset siirtyvät sähköiseen viestintään – Näin saat tiedot veronpalautuksista nopeimmin (19.2.2019 13:10)
Esitäytetty veroilmoitus, verotuspäätös ja tieto mahdollisten veronpalautusten ja mätkyjen määrästä tulee tavallisesto kansalaisille huhtikuun aikana. Väestörekisterikeskus kuitenkin kertoo ....
Chrome aikoo estää verkkosivujen pornotilatunnistuksen Chrome aikoo estää verkkosivujen pornotilatunnistuksen (19.2.2019 09:46)
Verkkoselaimien niin sanottu pornotila eli virallisemmin Incognito-tila on mahdollistanut verkkosivujen selaamisen jälkiä jättämättä tietokoneelle. Incognito-tilan ollessa päällä, selaushistoria ....
Android Q:ssa ei ole enää takaisin-painiketta? Näin se korvataan Android Q:ssa ei ole enää takaisin-painiketta? Näin se korvataan (19.2.2019 09:03)
XDA-developers on tutkinut Android Q -käyttöjärjestemän vuotanutta kehitysversiota, josta se on saanut selville ainakin yhden paljastuksen: Google saattaa poistaa Android Q:sta takaisin-painikkeen, ....
Huaweita syytetään systemaattisesta teollisuusvakoilusta Huaweita syytetään systemaattisesta teollisuusvakoilusta (19.2.2019 08:22)
Yhdysvaltain oikeusministeriö ilmoitti tämän vuoden alussa epäilevänsä Huawein syyllistyneen teollisuusvakoiluun. The Informationin julkaisemien tietojen perusteella Huawei on kohdistanut vakoilunsa ....

Uutisarkisto