AfterDawn: IT-alan uutiset

Foxconn korvaa työntekijät miljoonalla robotilla

Kirjoittaja Panu Roivas @ 1.8.2011 11:52 Kommentteja (4)

Foxconn korvaa työntekijät miljoonalla robotilla Xinhuanet-sivuston tietojen mukaan Foxconn pyrkii korvaamaan osan työntekijöistään hankkimalla miljoona robottia kolmen vuoden sisään leikatakseen nousevia palkkakustannuksia ja parantaakseen tuotantolaitostensa tehokkuutta.
Taiwanilainen Foxconn on maailman suurin elektroniikkakomponenttien valmistaja ja mannerkiinan suurin työnantaja yli miljoonalla työntekijällään. Se kokoaa tuotteita muun muassa Applelle, Sonylle ja Nokialle. Viime aikoina Foxconn on ollut uutisissa lähinnä sen työntekijöiden tekemien itsemurhien takia, mutta tulevaisuudessa ne tulevat luultavasti vähentymään robottien syrjäyttäessä ihmiskädet.

Foxconnilla on tällä hetkellä käytössään noin 10 000 robottia, mutta yritys kertoo luvun nousevan 300 000:een ensi vuonna ja miljoonaan kolmen vuoden sisällä. Uutinen ei kuitenkaan kerro kuinka moni 1,2 miljoonasta työntekijästä korvautuu miljoonalla robotilla.FRIDA-robotin odotetaan olevan Foxconnin tulevaisuuden työntekijä

AfterDawnin diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Tägit: Foxconn
Edellinen Seuraava  

4 kommenttia

11.8.2011 13:30

Uutisesta ja kuvasta tuli heti mieleen leffa I ROBOT


21.8.2011 17:03

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Reuters, 2015:
Foxconn suunnittelee ihmiskunnan alasajoa. John Connor ei kommentoinut tuoreita uutisia.

32.8.2011 15:08

Foxconnin robottityöntekijöiden itsemurha-aaltoa odotellessa :)

45.8.2011 14:27

"skynet" on toiminnassa ja foxconn korvaa duunarit roboilla. Selkeä linja tulevaisuudelle.

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto