Tekijänoikeusbarometri 2011: Nettipiratismiin suhtaudutaan aiempaa kielteisemmin

Kirjoittaja Manu Pitkänen @ 24.7.2011 11:27 Kommentteja (31)

Tekijänoikeusbarometri 2011: Nettipiratismiin suhtaudutaan aiempaa kielteisemmin Taloustutkimus ja luovan työn tekijöiden ja yrittäjien etujärjestö LYHTY ovat julkaisseet vuoden 2011 tekijänoikeusbarometrin tulokset. Tutkimuksen mukaan nuoriso suhtautuu aiempaa selvästi kielteisemmin nettipiratismiin. Silti verkosta ladataan tekijänoikeudenalaista materiaalia luvatta entiseen malliin.
Barometrissä todetaan, että 14 prosenttia (21 % 2009) hyväksyy piraattitiedostojen imuroinnin ja 4 prosenttia (13 % 2009) niiden jakelun Internetissä. Nettilataamista harrastetaan kuitenkin 21 prosentissa kotitalouksista ja IFPI:n tuoreen tutkimuksen mukaan suomalaisista joka kolmas lataa viihdettä laittomista lähteistä.

Nuoriso (15-24-vuotiaat) suhtautuu selvästi myötämielisemmin nettipiratismia kohtaan, vaikka asenteet ovatkin muuttuneet viime aikoina kielteisempään suuntaan. Piraattien netti-imuroinnin hyväksyy heistä 31 % (42 % 2009) ja nettijakelun 11 % (31 % 2009).Julkaistun lehdistötiedotteen mukaan Lyhdyn projektinjohtaja Lauri Kaira vaatii aiempaa kovempia otteita lainsäätäjien taholta piratismin kitkemiseen. Kairan mukaan nettipiratismi ei johdu asenteista tai tietämättömyydestä, vaan puhtaasti ilmaisten palvelujen houkuttelevuudesta. Sen vuoksi Kaira haluaa, että laittomat palvelut poistettaisiin verkosta väkipakolla.

Vielä vuoden 2009 tekijänoikeusbarometrissä Kaira puhuu näin:
Nettipiratismin harjoittajat siis useimmiten tietävät rikkovansa lakia mutta eivät välitä siitä. Valistuksen rinnalle tarvitaan siis muita keinoja taistella piratismia vastaan. Tarvitaan laki, jonka nojalla teleoperaattorit saadaan lähettämään piraatteja jakelevien nuorten vanhemmille viesti siitä, mitä heidän tietokoneillaan oikein tehdään. Valtaosassa tapauksia tällainen ilmoitus riittäisi lopettamaan jakelun. Se olisi kaikkien etu, sekä perheiden että meidän. Emme halua oikeusjuttuja vaan sitä, että laiton jakelu loppuu.


Vuonna 2008 vaadittiin samaa:

Siksi tarvitaan uusia pehmeämpiä keinoja torjua nettipiratismia. Aivan ensimmäiseksi teleoperaattorit pitää saada mukaan torjumaan verkkopiratismia, niinkuin Ranskassa.


Syystä tai toisesta Kaira on luopunut "pehmeästä" varoituskirje-strategiasta ja vaatii jo sensuurin käyttöönottoa piratismitaisteluun. Sattumalta IFPI on aiemmin tänä vuonna pyytänyt Helsingin käräjäoikeutta estämään Elisan asiakkaiden pääsyn The Pirate Bay -torrent-palveluun. Arkadianmäellä valmisteilla olevassa uudessa tekijänoikeuslaissakin on Tietokoneen mukaan pykälä, joka velvoittaa operaattoreita estämään pääsyn laittomiin palveluihin.

AfterDawnin diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Edellinen Seuraava  

31 kommenttia

124.7.2011 11:51

Nuorison keskuudessa vaan ei yleisesti ottaen tiedetä että esim. Youtubesta imutettu biisi on ihan yhtä laittomasti ladattu kuin mistä vaan muualtakin...

224.7.2011 12:01

Itse en wareta mitään, mutta joskus youtubesta tullut latailtua joitakin biisejä. En tee enää.

324.7.2011 12:05

Kuluttajat odottelevat edelleen kohtuuhintaista korviketta piratismille. Mutta myönnetään, suhtaudun kielteisemmin ilmaiseen tavaraan kuin aiemmin.

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 24.7.2011 @ 12:07

424.7.2011 12:12

Ja ilmaisten palveluiden houkuttelevuus taas johtuu tietenkin siitä ettei ole yhtä helppoja / houkuttelevia palveluja saatavilla. Spotify on hyvä esimerkki hyvästä palvelusta, itsekin käytän päivittäin ja maksan sen ihan tyytyväisenä - se tekee musiikin kuuntelun niin helpoksi. Sensuuri taas on aivan väärä tapa, sillä ei saada mitään lopulta estettyä, varoja siihen menee paljon ja palataan takaisin noitavainojen ajoille.

524.7.2011 12:18

Naurettavaa propagandaa, joka vuosi to-mafialta maksettu propaganda tutkimus, jota nyt ei kukaan täysijärkinen usko. Vähän sama kuin tupakkayhtiö tekisi joka vuotisen tutkimuksen, jossa todetaan, että tupakointi ei aiheuta mitään sairauksia vaan on terveellistä. Todellisuudessa nettipiratismi hyväksytään yleisesti ja to-mafian toimia vihataan laajasti.

Mielenkiintoista, että 2011 tutkimuksessa puhutaan 2009 vuoden tutkimuksen tuloksista. Tutkimus on jo tuolta osin täyttä propagandaa, jota ei usko kukaan. 2009 vuodesta puhuminen paljastaa kyseisen tutkimuksen luotettavuuden täydeksi nollaksi. Suomessahan on puolueettomien tutkimusten mukaan 1-1.2 miljoonaan ihmistä harrastaa nettipiratismia eli lataa netistä ilmaiseksi, kun mukaan otetaan kaikki paikat ja ne joita to-mafia ei pysty edes seuraamaan.

Eli niitä joita to-mafia ei pysty seuraamaan ja jäljittämään ovat 1. vpn-käyttäjät. 2. http://www.rlslog.net kaltaisten suorien lataus sivustojen käyttäjät. 3. newsgroup/usenet käyttäjät. 4. darknettien käyttäjät. 5. Muiden avoimien wlan-yhteyksien käyttämisen warettamiseen. 6. Prepaid netin käyttäjät, jotka ostavat vaikka r-kioskilta tai tilaavat netistä prepaid paketin. 7. Muiden suojattujen wlan yhteyksien hakkeroiminen waretukseen. 8. Muut ohjelmat joilla voi ladata suoraan ilman, että levittää mitään. 9. Cyberlocker palveluiden käyttö suoriin latauksiin.
10. Ne jotka käyttävät googlea ja youtubea warettamiseen suoriin latauksiin ja materiaalin löytämiseen. Esim. lataavat ilmaiseksi youtubesta biisit sama on myös spotify:ssä on ohjelmia joilla voi ladata ilmaiseksi suoraan.

Ainoat henkilöt joita to-mafia pystyy seuraamaan ja jäljittämään ovat ne jotka omalla oikealla ip-osoitteellaan lataavat torrent sivustoilta tai direct connect hubeista.

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 24.7.2011 @ 12:53

624.7.2011 12:20

Lainaus:
Nuoriso (15-24-vuotiaat) suhtautuu selvästi myötämielisemmin nettipiratismia kohtaan, vaikka asenteet ovatkin muuttuneet viime aikoina kielteisempään suuntaan. Piraattien netti-imuroinnin hyväksyy heistä 31 % (42 % 2009)

Logiikka näissä "tutkimuksissa" on uskomaton. Suomen piratismimyönteisimmästä ikäryhmästä 31% hyväksyy laittoman tavaran imuroinnin. Siltikin väitetään että KAIKISTA suomalaisista 33% lataa laitonta materiaalia verkosta. Eli suurin osa laittoman tavaran imuuttajista ei hyväksy omia toimiaan :)
Taitaa olla skitsofrenia luultua yleisempi sairaus suomessa...

Tietokone + Chord Hugo + Grado GS2000e = heaven

724.7.2011 12:21

Lainaus:
Nettipiratismiin suhtaudutaan aiempaa kielteisemmin

Väärin. Nykyään kyselyihin osallistuvat valehtelevat enemmän. Kiitos antipiraattien jatkuvien pelottelukampanjojen, ihmiset tietävät, ettei kannata vastata rehellisesti tälläisiin kyselyihin.

Tosin mitä väliä sillä on vaikka tuo pitaisikin paikkaansa ja lataaminen olisi vähentynyt. Kuten yllä todetaan:
Lainaus:
...Kaira on luopunut "pehmeästä" varoituskirje-strategiasta ja vaatii jo sensuurin käyttöönottoa piratismitaisteluun.
Ja jos laiton lataaminen loppuisi kokonaan niin sitten varmaan saisimme lukea tälläisia uutisia: "Kaira vaatii kasettimaksujen korottamista 50% prosenttiin...."

Eikö olisi jo aika "sammuttaa" LYHTY =/
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 24.7.2011 @ 12:22

824.7.2011 13:03

Vastahan sitä tuli tutkimus, että piratismi ei ole syy, vaan oire. Tuotteet maksavat kaikilla alueilla saman verran olkoon keskimääräinen vuositulo 100 euroa tai 100 000 euroa.

924.7.2011 13:07

Piratismi ei ole ongelma vaan seuraus! Niin kauan kun eri tyyppiset piratismin muodot tarjoavat nopeamman ja helpommat tavan saada elokuvia, musiikkia, softaa, niin sitä tulee tapahtumaan.

Toinen asia, jota näissä tutkimuksissa ei myöskään oteta koskaan huomioon todellisten tappioiden kannalta on se, että kuinka moni lataaja ei olisi valmis maksamaan tuotteesta jos sitä ei voisi piratoida jostakin. Suurin osa lataajista on tuskin edes valmis maksamaan kyseisestä tuotteesta.

Toinen asia, jota ei oteta huomioon on se, että kuinka moni "kokeilee" kyseistä softaa ja ostaa sen jälkeen.

Kolmas ihmiset, jotka eivät ole valmiita maksamaan tuotteesta kokeilevat toteavat hyväksi ja kertovat kaverille, joka puolestaan saattaa ostaa tuotteen.

1024.7.2011 13:18
taatudi
Inactive

Itse en ole yhtään musiikkia warettanut, puhelimen mukana tulleella Ovi music -jutulla latasin vuoden musiikkia ja sitä kännykän kautta kaiuttimista soittelen. Muutama peli ja ohjelma on ehkä vahingossa tullut ladattua. Ubuntun kyllä latasin torrentilla :)1124.7.2011 13:27

Alkaahan se piratismi olla nykyään jo niin helppoa, että ei sitä edes jaksa vaivautua harrastamaan entiseen malliin. Ennen siinä oli jotain viehätystä, mutta nykyään ei mitään.

1224.7.2011 13:44

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti jartar:
Lainaus:
Nuoriso (15-24-vuotiaat) suhtautuu selvästi myötämielisemmin nettipiratismia kohtaan, vaikka asenteet ovatkin muuttuneet viime aikoina kielteisempään suuntaan. Piraattien netti-imuroinnin hyväksyy heistä 31 % (42 % 2009)

Logiikka näissä "tutkimuksissa" on uskomaton. Suomen piratismimyönteisimmästä ikäryhmästä 31% hyväksyy laittoman tavaran imuroinnin. Siltikin väitetään että KAIKISTA suomalaisista 33% lataa laitonta materiaalia verkosta. Eli suurin osa laittoman tavaran imuuttajista ei hyväksy omia toimiaan :)
Taitaa olla skitsofrenia luultua yleisempi sairaus suomessa...
Moni suomalainen ajaa autolla ylinopeutta, vaikka mieltää sen väärin toimimiseksi. Toki tulokset ovat vähän oudot mutteivät mahdottomat. Suomalaiset eivät vaan taida olla kovin johdonmukaista kansaa.

1324.7.2011 13:59

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti zya:

Mielenkiintoista, että 2011 tutkimuksessa puhutaan 2009 vuoden tutkimuksen tuloksista. Tutkimus on jo tuolta osin täyttä propagandaa, jota ei usko kukaan. 2009 vuodesta puhuminen paljastaa kyseisen tutkimuksen luotettavuuden täydeksi nollaksi. Suomessahan on puolueettomien tutkimusten mukaan 1-1.2 miljoonaan ihmistä harrastaa nettipiratismia eli lataa netistä ilmaiseksi, kun mukaan otetaan kaikki paikat ja ne joita to-mafia ei pysty edes seuraamaan.

Eli niitä joita to-mafia ei pysty seuraamaan ja jäljittämään ovat 1. vpn-käyttäjät. 2. http://www.rlslog.net kaltaisten suorien lataus sivustojen käyttäjät. 3. newsgroup/usenet käyttäjät. 4. darknettien käyttäjät. 5. Muiden avoimien wlan-yhteyksien käyttämisen warettamiseen. 6. Prepaid netin käyttäjät, jotka ostavat vaikka r-kioskilta tai tilaavat netistä prepaid paketin. 7. Muiden suojattujen wlan yhteyksien hakkeroiminen waretukseen. 8. Muut ohjelmat joilla voi ladata suoraan ilman, että levittää mitään. 9. Cyberlocker palveluiden käyttö suoriin latauksiin.
10. Ne jotka käyttävät googlea ja youtubea warettamiseen suoriin latauksiin ja materiaalin löytämiseen. Esim. lataavat ilmaiseksi youtubesta biisit sama on myös spotify:ssä on ohjelmia joilla voi ladata ilmaiseksi suoraan.

Ainoat henkilöt joita to-mafia pystyy seuraamaan ja jäljittämään ovat ne jotka omalla oikealla ip-osoitteellaan lataavat torrent sivustoilta tai direct connect hubeista.
Nettipiratismi on tekijänoikeusrikos eli sama kuin varastaminen. Varastetaan ilmaiseksi toisten kovan työn tuloksia maksamatta mitään. Eli rikollista ja laitonta toimintaa. Siinä mielessä tutkimuksen tulos ei yllätä, että hyvin harva suomalainen hyväksyy rikollista ja laitonta toimintaa. Ihmettelen myös miksi tutkimuksessa puhutaan 2009 vuodesta ja kerrotaan tekijänoikeusbarometri 2011.

Luottelemillasi teknisillä keinoilla "suojautuvat" nettipiraatit joita ei voi jäljittää, eikä seurata ovat suurin ongelma. Heitä kun on noin miljoona ja niitä nettipiraatteja joita voi seurata ja saada kiinni on vain noin 200 000. Nettipiratismista on tullut liian helppoa ja teknisillä keinoilla "suojautuvia" nettipiraatteja ei pysty saamaan kiinni. Eli nämä piilossa varastelevat ovat kasvava ongelma, koska heitä ei saada vastuuseen teoistaan.

Myös noita teknisiä suojautumis keinoja alkaa olla niin monia ja osa niistä on ilmaisia ja osa maksullisia. Vaikeaa tulee olemaan tekijänoukeusjärjestöille mutta myös kaikille luovan alan työntekijöille, joiden töitä ilmaiseksi varastetaan, eikä tekijöitä saada enään kiinni. Myös suojautumattomat nettipiraatit, jotka käyttävät "invite only" torrent sivustoja tai dc-hubeja ovat ongelma ja heitä on on hankala saada kiinni. Lisäksi muiden maiden direct connect hubeja käyttävät suomalaiset nettipiraatit ovat ongelma ja hankala saada kiinni. Sekä muiden maiden torrent sivustoja käyttävät suomalaiset nettipiraatit "invite only" tai julkiset. Heitäkin on vaikea saada kiinni. Helpoin tapa on saada kiinni suomalaisissa julkisissa direct connect hubeissa olevia nettipiraatteja, sekä piratebayn suomalaisia käyttäjiä, jotka jakavat musiikkia. Erityisesti musiikkia jakavia nettipiraatteja jahdataan.

Lainaus:
Sen vuoksi Kaira haluaa, että laittomat palvelut poistettaisiin verkosta väkipakolla.
Suomeksi tämä tarkoittaa sitä, että piraattisivustoja tullaan sensuroimaan ja tehdään laki, joka pakottaa kaikki operaattorit estämään pääsyn kaikille tekijänoikeuksia rikkoville sivustoille/palveluille. Myös VPN ja proxy palveluiden sensuroimiseen riittää pelkkä epäilys, että niitä käytetään kiertämään sensuuria tai niitä käytetään suoraan nettipiratismiin.

Lainaus:
Italy Censors Proxy That Bypasses BTjunkie and Pirate Bay Block

Italy is taking its crusade against BitTorrent sites to an unprecedented level. The authorities have moved against the general purpose proxy site proxyitalia.com because it could be used by Italians to access BTjunkie and The Pirate Bay. Following this logic they will also have to censor thousands of other proxy sites and ban all VPN services.

According to the authorities proxyitalia.com was acting illegally by allowing Italians access to BTjunkie and The Pirate Bay. This far-reaching intervention means that practically all proxy sites and VPN services located outside of Italy can be branded as illegal.
http://torrentfreak.com/italy-censors-proxy-that-bypasses-btjunkie-and-pirate-bay-block-110716/

Taistelu nettipiratismia vastaan jatkuu kaikella voimalla kaikesta huolimatta vaikka sota on jo hävitty. Eniten käy sääliksi kaikkia luovan alan työntekijöitä, joiden kovan ja pitkän työntuloksia nettipiraatit ilmaiseksi varastavat. Välittämättä siitä, kuinka pitkän ja kovan työn luovan alan työntekijät ovat tehneet. Heidänkin tulisi pystyä elämään oman työn tuloksilla mutta siitä tulee vaikeaa, koska nettipiraatit surutta ja säälittä varastavat heiltä leivän pöydästä. Sekä varastavat kaikki tulot, ettei heillä ole mahdollisuutta elää työllään enään. Suomi taantuu näiden häikäilemättömien nettipiraatti rikollisten takia luovilla aloilla impivaaran aikaan. Kulttuurin tekeminen ei ole kannattavaa nettipiraattien takia ja he ovat syyllisiä siihen miksi Suomessa ei välttämättä juurikaan tulevaisuudessa kulttuuria tuoteta. Tälläkin sivustolla on varmasti näitä luovan alan työntekijöitä, joiden työn nettipiraatit ottavat ilmaiseksi eivätkä maksa mitään.

Valitettavasti suojautuvat nettipiraatit ovat teknisllä keinoilla saavuttaneet sellaisen aseman. Ettei heitä saada enään kiinni ja millaan lakimuutoksella heitä ei saada enään kiinni. Suojautumattomia nettipiraatteja sen sijaan saadaan aivan normaalisti kiinni. Nettipiratismia ei pysty enään millään estämään, eikä pysäyttämään. Tietenkin teemme kaikemme mutta hävittyä sotaa tässä käydään, mutta periksi ei anneta. Uusia paljon kovempia tekijänoikeuslakeja on tulossa ja kaksi kertaa suurempi määrä nettipiraateista joutuu oikeuteen tai maksamaan korvauksia. Taistelu jatkuu kovempana, kuin koskaan aikaisemmin nettipiratismia vastaan.
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 24.7.2011 @ 14:42

1424.7.2011 15:45

Pelit on helpompi saada ostettuna ja musiikki löytyy stremipalveluista. Ainoastaan leffat ja sarjat pitää vielä latailla koska suomessa ei vielä näitä varten ole kunnollista palvelua.

1524.7.2011 17:02

Lainaus:
Nettipiratismi on tekijänoikeusrikos eli sama kuin varastaminen. Varastetaan ilmaiseksi toisten kovan työn tuloksia maksamatta mitään. Eli rikollista ja laitonta toimintaa.
Varastamista ja tekijänoikeusrikosta yhdistää täysin selkeästi vain asia, jonka mainitsit: se, että molemmat on kirjattu lakiin rikolliseksi ja laittomaksi puuhaksi joista molemmista voidaan tuomita rikkeestä (ts. pienimuotoinen rike, näpistys) tai rikoksesta (isompi nakki, pankkiryöstö).

Lisäksi TO-rikosta ja varastamista yhdistää yleisesti ottaen ansionmenetys, joskin ansionmenetys muodostuu niissä eri tavoin: varastamisessa tavara lähtee ja aiheuttaa tavaran omistajalle menetyksen joka voidaan mitata hinnalla, jonka tavaran omistaja on tavarasta maksanut. Tekijänoikeusrikoksessa ei ole olemassa yhtä selkeää tapaa osoittaa menetys, vaan menetys lasketaan sen mukaan, minkä verran oletetaan tappiota tulevan. Eli ne eivät siltä osin ole samoja asioita.

Muuta yhteistä en noiden asioiden välille sitten löydäkkään.

Pahoinpitely löytyy lakikirjasta rikoksena. Lisäksi pahoinpitelyn uhri voi joutua työkyvyttömäksi, jolloin kyseessä voi olla "ansionmenetys" jonka perusteella voidaan hakea korvauksia. Onko pahoinpitely samaa kuin tekijänoikeusrikos ja varastaminen? Ei ole. Se, että tekijänoikeusrikos on eri hommaa kuin varkaus, ei tee siitä sen "väärempää tai oikeampaa"

Asioita voidaan yksinkertaistaa sekä yleistää, ja asiat pitääkin pitää yksinkertaisena. Jos tekee yleistyksiä, niin kannattaa varmistua, että yleistys on yleispätevä, eikä vain yhden asian takia tehty yleistys. Jälkimmäisessä tapauksessa yleistyksestä tulee vaan propagandaa eli se on sopivia ilmaisuja ja käsitteitä käyttämällä luotu mielikuva jostain asiasta, jonka tarkoitus on saada asia näyttämään joltain mitä se ei suoranaisesti ole.

Jos "imagolla ja mielikuvilla" pelataan, niin kannattaa ottaa myös huomioon siinä toiminnassa pätevät periaatteet. Sillä pelaaminen ei ole "suoranainen" valhe, eikä se ole lain mukaan rikollista mutta mutta.. sillä on seurauksensa siihen, millaisena ihmiset TO-väen toiminnan näkee: jos mielikuva ei vastaakkaan sitä, miten muut asiat kokevat ja ymmärtävät niin siitä tulee kakkaa käpälään ainakin kaksinkertainen määrä.

1624.7.2011 18:40
Niinpä
Vahvistamaton

Miten tavallinen suomalainen voi harrastaa piratismia, kun on jo maksanut niistä ladatuista biiseistä sen tekijäoikeusmaksun. Ladatun tavara tallettaa ensin kovalevylle sieltä polttaa cd:lle ja lopuksi kuuntelee mp3 soittimella, niin silloinhan on jo maksanut kolme kertaa tekijäoikeusmaksun.

1724.7.2011 18:43

Miten tavallinen suomalainen voi harrastaa piratismia, kun on jo maksanut niistä ladatuista biiseistä sen tekijäoikeusmaksun. Ladatun tavara tallettaa ensin kovalevylle sieltä polttaa cd:lle ja lopuksi kuuntelee mp3 soittimella, niin silloinhan on jo maksanut kolme kertaa tekijäoikeusmaksun.

1824.7.2011 19:00

Rupesin nauramaan kun luin kommentin. Piratismi pitää poistaa netistä väkipakolla. Millähän ne tuon onnistuu tekemään, muuten kuin sulkemalla koko netti.

Mitä tulee tuohon valehtelevaan kommentiin että Piratismi, kun puhutaan tekijäoikeuksista on sama kuin varastaminen. On ihan puhdasta sontaa. Ne ovat kaksi täysin eri asiaa.

Varastamisessa henkilö jolta varastetaan menettää alkuperäisen materiaalin eli omistajuuden. Tekijäoikeusrikkomus on lähempänä samaa kuin taidemaailmassa taulujen väärentäminen, eli kopioiminen tai kun joku halpamaa tekee farkkuja tunnetulla nimimerkillä.

Varastaminen on siis täysin eri asia, kuin tekijäoikeusrikkomukset.

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 24.7.2011 @ 19:10

1924.7.2011 19:21

Hmm, piratismi ei lopu koskaan sitä esiintyy melkein joka paikassa tavarat: vaatteet, kengät, kellot etc ja myös työssä moni viittaa juuri "kuitittomaan" työhön eli harmaaseen talouteen se on myös eräänlaista piratismia.

Piratismi vähentyy ainoastaan sillä että "lailliset" latauspalvelut yksinkertaiseksi (helppo siis käyttää), kohtuu hintaisia ja laadukkaita muistutetaan myös siitä valistuksesta. Siksi ihmetteln juuri herra 48:n (kaira) lausuntoja koska ei se riitä että vain ihmetellään tai laitetaan kavereita poseen....pitää olla myös sitä omaa järkeä. Ainiin aina tuppaa unohtuun se että niillä (lue to-mafia) ei ole sitä.


Niin ja tietysti se tekniikkapuoli kuntoon, meinaan itse kun olen muutaman musa-levyn lataillut (ja tietysti laillisesta palvelusta) niin kaistan levys on ollut n.250-300 kt/s kun taas (siis suomalaisesta) ja jenkeistä siitä itunesista se on ollut melkein 800-1200 kt/s...eli parannetttavaa on. Eli se vertaisverkko on aika nopea kun verrataan vaikka laillisiiin palveluihin .

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 24.7.2011 @ 19:26

Autopeli hullu ja pelannut jo -80 luvulta...eli vanha jäärä.

2024.7.2011 19:32

Tainnut mennä puurot ja vellit sekaisin jollakin nupilla.
Eihän näitä tallenteita tarttee latailla muuhun kuin autokäyttöön.
Minä ainakin katon suoraan netistä lähes kaiken ja jos autossa kuuntelen jotain radioasemaa, niin johan siitä on maksettu teostomaksu.
Nettiähän artistit käyttävät suoraan materiaalinsa mainostamiseen ilmaiseksi.
Sekö nyt sitten vaivaa, että kyseiset järjestöt eivät pääse siitä rahastamaan.
Kaira saa kairata aika syvälle, peiliin katsomisen jälkeen, että tajuaa uuden tekniikan.


Internet, Vapaitten ihmisten tapa elää ilman rajoja tai Rajoituksia, ajatus Joka säilyy..

2124.7.2011 21:29

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti nuppi:Luottelemillasi teknisillä keinoilla "suojautuvat" nettipiraatit joita ei voi jäljittää, eikä seurata ovat suurin ongelma. Heitä kun on noin miljoona ja niitä nettipiraatteja joita voi seurata ja saada kiinni on vain noin 200 000. Nettipiratismista on tullut liian helppoa ja teknisillä keinoilla "suojautuvia" nettipiraatteja ei pysty saamaan kiinni. Eli nämä piilossa varastelevat ovat kasvava ongelma, koska heitä ei saada vastuuseen teoistaan.

Eli suomessa on 1200000 nettipiraattia? Sen tutkimuksen mukaan joka kolmas suomalaisista olisi nettipiraatti, eli heitä pitäisi siis olla 1,766666.
(5300000/3)
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 24.7.2011 @ 21:51

Beta evo | M4A87TD | AMD Phenom X6 1055T | GTX 670 | 2x Kingston 2GB DDR3 1333MHz CL9 | Corsair 650w |windows 7 ultimate 64 bit

2225.7.2011 00:29

Kasettimaksu toimi hyvin aikanaan joten miksei siis kokeiltaisi Waremaksua ihan tosissaan?

Maksat 5€/kk suoraan operaattorille laajakaistalaskun yhteydessä ja tästä hyvästä et saa yhtään kirjettä eikä yhteyttäsi hidasteta/katkaista toistuvien rikkeiden johdosta.

Waretus voisi edelleen olla laissa moitittava teko joten siihen ei kannustettaisi, eikä sitä moni edes osaisi/haluaisi tehdä.

Näin kaikki voittaisivat, kelpaako?

2325.7.2011 01:02

Hyvä kommentti!
Netti on helppo jakelukanava ja jää turhat välikädet pois.
Tollane 5€ on aika pieni summa jos sitä johonkin muuhun vertaa.
En minäkään toisaalta maksa kuin operaattorille sen 13.90 kuussa ja voin kuunnella musaa ja kattoa filmejä ja käyttää nettiä rajattomasti useilla eri laitteilla.
Tuo pääjuttu on kyllä niin hatusta vedtty, siis pelkkää uhkailua/olettamus. Tuollasta tutkimusta voi verrata johonkin väitöskirjaan "Maitolaiturin sielunelämä".

Lainaus artikkelista..(siis Pirate Bayn estämisestä)
Hän kertoo, että PB on meillä 27. suosituin sivusto ja Suomea suositumpi vain Ruotsissa, Kroatiassa ja Serbiassa. Sillä on täällä TTVK:n saamien tietojen mukaan selvästi yli puoli miljoonaan käyttäjää.

Mistä esim TTvk on nämä tiedot saanut. Etteivät vain ole syyllistyneet itse salaisten tietojen imurointiin. Minä en ainakaan usko tälläseen. Esittäkööt itse faktat ja mistä ovat tietonsa hankkineet oikeudessa, voisi kuuluisa sininen savu leijua.

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 25.7.2011 @ 01:16

Internet, Vapaitten ihmisten tapa elää ilman rajoja tai Rajoituksia, ajatus Joka säilyy..

2425.7.2011 03:31

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti nuppi:
Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti zya:

Mielenkiintoista, että 2011 tutkimuksessa puhutaan 2009 vuoden tutkimuksen tuloksista. Tutkimus on jo tuolta osin täyttä propagandaa, jota ei usko kukaan. 2009 vuodesta puhuminen paljastaa kyseisen tutkimuksen luotettavuuden täydeksi nollaksi. Suomessahan on puolueettomien tutkimusten mukaan 1-1.2 miljoonaan ihmistä harrastaa nettipiratismia eli lataa netistä ilmaiseksi, kun mukaan otetaan kaikki paikat ja ne joita to-mafia ei pysty edes seuraamaan.

Eli niitä joita to-mafia ei pysty seuraamaan ja jäljittämään ovat 1. vpn-käyttäjät. 2. http://www.rlslog.net kaltaisten suorien lataus sivustojen käyttäjät. 3. newsgroup/usenet käyttäjät. 4. darknettien käyttäjät. 5. Muiden avoimien wlan-yhteyksien käyttämisen warettamiseen. 6. Prepaid netin käyttäjät, jotka ostavat vaikka r-kioskilta tai tilaavat netistä prepaid paketin. 7. Muiden suojattujen wlan yhteyksien hakkeroiminen waretukseen. 8. Muut ohjelmat joilla voi ladata suoraan ilman, että levittää mitään. 9. Cyberlocker palveluiden käyttö suoriin latauksiin.
10. Ne jotka käyttävät googlea ja youtubea warettamiseen suoriin latauksiin ja materiaalin löytämiseen. Esim. lataavat ilmaiseksi youtubesta biisit sama on myös spotify:ssä on ohjelmia joilla voi ladata ilmaiseksi suoraan.

Ainoat henkilöt joita to-mafia pystyy seuraamaan ja jäljittämään ovat ne jotka omalla oikealla ip-osoitteellaan lataavat torrent sivustoilta tai direct connect hubeista.
Nettipiratismi on tekijänoikeusrikos eli sama kuin varastaminen. Varastetaan ilmaiseksi toisten kovan työn tuloksia maksamatta mitään. Eli rikollista ja laitonta toimintaa. Siinä mielessä tutkimuksen tulos ei yllätä, että hyvin harva suomalainen hyväksyy rikollista ja laitonta toimintaa. Ihmettelen myös miksi tutkimuksessa puhutaan 2009 vuodesta ja kerrotaan tekijänoikeusbarometri 2011.

Luottelemillasi teknisillä keinoilla "suojautuvat" nettipiraatit joita ei voi jäljittää, eikä seurata ovat suurin ongelma. Heitä kun on noin miljoona ja niitä nettipiraatteja joita voi seurata ja saada kiinni on vain noin 200 000. Nettipiratismista on tullut liian helppoa ja teknisillä keinoilla "suojautuvia" nettipiraatteja ei pysty saamaan kiinni. Eli nämä piilossa varastelevat ovat kasvava ongelma, koska heitä ei saada vastuuseen teoistaan.

Myös noita teknisiä suojautumis keinoja alkaa olla niin monia ja osa niistä on ilmaisia ja osa maksullisia. Vaikeaa tulee olemaan tekijänoukeusjärjestöille mutta myös kaikille luovan alan työntekijöille, joiden töitä ilmaiseksi varastetaan, eikä tekijöitä saada enään kiinni. Myös suojautumattomat nettipiraatit, jotka käyttävät "invite only" torrent sivustoja tai dc-hubeja ovat ongelma ja heitä on on hankala saada kiinni. Lisäksi muiden maiden direct connect hubeja käyttävät suomalaiset nettipiraatit ovat ongelma ja hankala saada kiinni. Sekä muiden maiden torrent sivustoja käyttävät suomalaiset nettipiraatit "invite only" tai julkiset. Heitäkin on vaikea saada kiinni. Helpoin tapa on saada kiinni suomalaisissa julkisissa direct connect hubeissa olevia nettipiraatteja, sekä piratebayn suomalaisia käyttäjiä, jotka jakavat musiikkia. Erityisesti musiikkia jakavia nettipiraatteja jahdataan.

Lainaus:
Sen vuoksi Kaira haluaa, että laittomat palvelut poistettaisiin verkosta väkipakolla.
Suomeksi tämä tarkoittaa sitä, että piraattisivustoja tullaan sensuroimaan ja tehdään laki, joka pakottaa kaikki operaattorit estämään pääsyn kaikille tekijänoikeuksia rikkoville sivustoille/palveluille. Myös VPN ja proxy palveluiden sensuroimiseen riittää pelkkä epäilys, että niitä käytetään kiertämään sensuuria tai niitä käytetään suoraan nettipiratismiin.

Lainaus:
Italy Censors Proxy That Bypasses BTjunkie and Pirate Bay Block

Italy is taking its crusade against BitTorrent sites to an unprecedented level. The authorities have moved against the general purpose proxy site proxyitalia.com because it could be used by Italians to access BTjunkie and The Pirate Bay. Following this logic they will also have to censor thousands of other proxy sites and ban all VPN services.

According to the authorities proxyitalia.com was acting illegally by allowing Italians access to BTjunkie and The Pirate Bay. This far-reaching intervention means that practically all proxy sites and VPN services located outside of Italy can be branded as illegal.
http://torrentfreak.com/italy-censors-proxy-that-bypasses-btjunkie-and-pirate-bay-block-110716/

Taistelu nettipiratismia vastaan jatkuu kaikella voimalla kaikesta huolimatta vaikka sota on jo hävitty. Eniten käy sääliksi kaikkia luovan alan työntekijöitä, joiden kovan ja pitkän työntuloksia nettipiraatit ilmaiseksi varastavat. Välittämättä siitä, kuinka pitkän ja kovan työn luovan alan työntekijät ovat tehneet. Heidänkin tulisi pystyä elämään oman työn tuloksilla mutta siitä tulee vaikeaa, koska nettipiraatit surutta ja säälittä varastavat heiltä leivän pöydästä. Sekä varastavat kaikki tulot, ettei heillä ole mahdollisuutta elää työllään enään. Suomi taantuu näiden häikäilemättömien nettipiraatti rikollisten takia luovilla aloilla impivaaran aikaan. Kulttuurin tekeminen ei ole kannattavaa nettipiraattien takia ja he ovat syyllisiä siihen miksi Suomessa ei välttämättä juurikaan tulevaisuudessa kulttuuria tuoteta. Tälläkin sivustolla on varmasti näitä luovan alan työntekijöitä, joiden työn nettipiraatit ottavat ilmaiseksi eivätkä maksa mitään.

Valitettavasti suojautuvat nettipiraatit ovat teknisllä keinoilla saavuttaneet sellaisen aseman. Ettei heitä saada enään kiinni ja millaan lakimuutoksella heitä ei saada enään kiinni. Suojautumattomia nettipiraatteja sen sijaan saadaan aivan normaalisti kiinni. Nettipiratismia ei pysty enään millään estämään, eikä pysäyttämään. Tietenkin teemme kaikemme mutta hävittyä sotaa tässä käydään, mutta periksi ei anneta. Uusia paljon kovempia tekijänoikeuslakeja on tulossa ja kaksi kertaa suurempi määrä nettipiraateista joutuu oikeuteen tai maksamaan korvauksia. Taistelu jatkuu kovempana, kuin koskaan aikaisemmin nettipiratismia vastaan.

Kun nyt kerta innostuit noinkin paljon tekstaan ja kuitenkin unohdit aikuisten oikeasti kertomaan tarkkaan mitä on varastaminen. Olisit kertonut että varastaminen on jonkin esineen ottamista itselleen laittomasti, esim:minulla on kauppa, mikä tahansa, jos sieltä joku ottaa haltuunsa esineen ja poistuu maksamatta on se varastamista ihan perinteisellä tavalla. Mitä on sitten se piratismi?? Joskus aikoinaan se oli merirosvoilemista ja englantilaiset olivatkin siinä oikein hanakoita. Nykypäivänä piratismi on erilaista ja tarkoittaa oikeastaan sitä kun jostain tuotteesta tehdään täydellinen kopio, esim. vaatteesta, kengistä, musiikki-cd:eestä tai elokuva-dvd:eestä kaikkinen nimikkeineen ynnämuineen jotta se olisi alkuperäistä täysin vastaava, niin tällöin kun tällaisen myy, menettää se oikea myyntituloja eli tällöin jos on tehty tällainen kopio joka sitten myydään on varastamista. Nyt on vain jono ykkösiä ja nollia koneen sisällä, onko ne nuppi jotain tuotteita eli onko se. esim. 100sivua ykkösiä ja nollia jossain sekalaisessa järjestyksessä, niin kirja, elokuvadvd taikka peräti musiikkicd:e tai vaatekappale?? Kerro nyt minulle miten niitä ykkösiä ja nollia voi varastaa?? Tieto joka on koneella tai tulee sinulle koneeseen on ykkösiä ja nollia, eikö vain?? Tieto eli tiedosto ja sellaisen vastaanottaminen/jakaminen on perustuslaillinen oikeus.

2525.7.2011 04:00

En oikein ymmärrä näitä "Lyhdyn" alla eläviä, monet nykyartistithan suoraan ilman välikäsiä markkinoivat tuotteitaan netissä tullakseen entistä enemmän kuuluisiksi.
Kyllä jollakin on se nuppi sekaisin.
Onhan ennenkin ollut myös näitä Koti-loisia, niistä on vaan aina yritetty päästä eroon siivoamalla ja jos eivät muuten ole toenneet niin on käytetty kemikaaleja.
Millä helkkarin vuosisadalla nuo elävät, eikä tässä maassa voi olla tuollaisia määriä ns. piraatteja. On niin liioiteltu koko tarina. Oikeastaan vain pelkkä oletus. Sellainen ei tieteessä kelpaa, eikä sitä kukaan jolla nuppi on edes jotenkin kunnossa edes usko.
Joko uudessa laissa, heidän ajamanaan määritellään, että nämä veijarit voivat tunkeutua jokaisen kotiin tutkimaan tietokoneita.
Vaikka joka operaattori määrättäisiin sulkemaan sivustoja, niin ei siitä mitään tulisi, on satelliittisysteemejä tai ulkomaisia kanavia. Tuo sota mitä nuppi kuvailee viittaisi täyteen sensuuriin mallia Pohjois Korea.
:D Onkohan näillä noin kauhea pelko menettää tuo loisena saama ansioton ansio.

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 25.7.2011 @ 04:03

Internet, Vapaitten ihmisten tapa elää ilman rajoja tai Rajoituksia, ajatus Joka säilyy..

2625.7.2011 11:49

" Onkohan näillä noin kauhea pelko menettää tuo loisena saama ansioton ansio "


ON, eivät saa mersua/porschea joka kuukausi uutta....ei voida syödä kaviaari ja rellestää merellä uuudella purella....SIITÄ ON KYSYMYS.

Minä ainakin maksan mieluusti artistille suoraan vaikka nettisivujen kautta kunhan tuo Mafia saadaan pois välistä. Täytyyhän työntekijän (lue artisti) saada korvaus, mutta kuinka suuri ja ilman välikäsiä.

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 25.7.2011 @ 11:50

Autopeli hullu ja pelannut jo -80 luvulta...eli vanha jäärä.

2725.7.2011 15:52

Mukava ku oman tutkimuksen tuloksetki tukee sitä, että tarjonta ei vastaa kysyntää laillisia kanavia pitkin. Luvut jo tukevat heidän ajatusmaailmaansa, piratismi ei ole oikein, mutta silti eivät uskalla tai halua perustaa toimivia jakelukanavia. Ihan perus kaupallisen alan säännöt ne sopii tähän viihteen myyntiinkin, mut jossain välissä ne on mennyt tuonkin unohtaa. Iha väärällä tavalla rupeevat tukkimaan hanoja.

Ei kiinnostas nää keskustelu yhtää jos viihdeteollisuudella ei ois näitä komeita ideoita miten internetin tulis toimia. Hommaan viihteeni iha laillisia teitä, että siin mieles ei kai saiskaan ottaa kantaa kun joidenkin mielestä sekin on väärin. Tässä vaan ku miettii koko kuvaa niin kaikki kasettimaksut, tekijänoikeuden suoja-ajat sun muut tuppaa ennemminki olemaan vaaraks kulttuurin rikastuttamisen kannalta ku sen eduks.

Meikäläiselle on rakentunut sellanen kuva vuosien mittaan, että nää isot levy-yhtiöt ei o halukkaita ottamaan vastaan mitään kritiikkiä. Hinnasta ei keskustella. Formaatit pitäs olla heidän hallinnassaan ja ihmisten pitäs kuunnella ja katsella mitä he(levy-yhtiö) haluavat. Eli ainakin mun kohdalla viihdebisneksen imago on kärsinyt pahasti jo kauan ennen ku suomen piratismi räjähti käsiin.

Ite iha kiltisti ostan tavarani nettikaupoista ja kivijalkakaupoista. Tosin tervetulleita olis sellaset nettikaupat mistä sais ostettua ulkomaisia sarjoja suoraan koneelle niin ei tarviis 66 € / kk maksaa TVn kanavapaketeista siinä toivossa, että seuraava hittisarja tulis sinne joskus ehkä. DVDnä niit voikin sit joutua oottamaan ikuisuuden ja silti ne ei rantaudu suomeen :). Kaikkeahan ei tarviis saada ja odottelukaan ei aina ole pahitteeksi, mutta miks ihmiset ei sais vaatia palvelua joka on käytännössä mahdollista.. tuota ihmetelly. Liian paljon rajotetteita jo pelkästään viihdebisneksen markkinoilla.. ja noita he viel ite asettavat markkina-alueittain.

Tuommosta ajatusta herätti tämä uutinen.

2825.7.2011 23:56

Suhtaudutaan aiempaa kielteisemmin? Sallikaa minun nauraa!

2927.7.2011 21:37

Kuulostaa Kairan puheet enemmänkin haaveilulta. Ei tule operaattoreiden sensuroiminen ikinä onnistumaan. Tosiaankin, piratismi on enemmänkin seuraus kuin syy.

301.8.2011 09:04

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti ArttuH5N1:
Suhtaudutaan aiempaa kielteisemmin? Sallikaa minun nauraa!
Kyllä voidaan suhtautua, mutta ei se silti tarkoita etteikö warettaisi. Useat ovat kielteisiä waretusta vastaan, silti musat ja pelit tms. lataavat netistä/kavereilta. Waretus kun on tehty niin helpoksi, niin sitä tulee käytettyä jo senkin takia vaikka olisikin periaatteessa sitä vastaan.

-Reko

311.8.2011 21:46

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti RekookeR:
Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti ArttuH5N1:
Suhtaudutaan aiempaa kielteisemmin? Sallikaa minun nauraa!
Kyllä voidaan suhtautua, mutta ei se silti tarkoita etteikö warettaisi. Useat ovat kielteisiä waretusta vastaan, silti musat ja pelit tms. lataavat netistä/kavereilta. Waretus kun on tehty niin helpoksi, niin sitä tulee käytettyä jo senkin takia vaikka olisikin periaatteessa sitä vastaan.

Toistan vielä, että minä en käytännössä mitään edes lataa, vaan tietsikalta saan kaiken. No autossa kuuntelen yleensä vain radioasemien lähetyksiä.
Ja tikulle tietysti voisin ladata musaa...


Internet, Vapaitten ihmisten tapa elää ilman rajoja tai Rajoituksia, ajatus Joka säilyy..

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto