AfterDawn: IT-alan uutiset

Holografisten levyjen kehitys etenee GE:n läpimurron ansiosta

Kirjoittaja Manu Pitkänen (Google+) @ 22.7.2011 11:09 Kommentteja (2)

Holografisten levyjen kehitys etenee GE:n läpimurron ansiosta Yhdysvaltalainen teknologiajätti General Electric on esitellyt Havaijilla pidetyssä IEEE:n symposiumissa uudenlaista holografista tallennusmediaa, jonka tallennuskapasiteetti on 500 gigatavua ja joka yltää Blu-ray-tason polttonopeuteen.
Holografisten levyjen suurena etuna on ollut se, että niille voidaan tallentaa tietoa moninkertaisesti enemmän kuin DVD:lle tai Blu-raylle. HVD-teknologia on toisaalta kompastellut kirjoitusnopeuksissa, jonka parantamisen eteen General Electric on keskittynyt muutamat viime vuodet. Nyt julkaistun tiedon mukaan yhtiö on onnistunut kehittämään mikroholografisen materiaalin, jolla päästään Blu-ray-tason kirjoitusnopeuteen.

GE:n mukaan saavutettu läpimurto on tärkeä askel teknologian kaupallistamisen suhteen. Ymmärrettävistä syistä yhtiö ei kuitenkaan halua puhua aikatauluista yhtään mitään. HVD:tä on myös tarkoitus jatkojalostaa yhden teratavun kapasiteettiin saakka.

Edellinen Seuraava  

2 kommenttia

122.7.2011 11:59

Mitähän kokoluokkaa nämä levyt tulee fyysisesti olemaan kuluttajakäytössä? Entäs hinta?
Olishan tuollaisia levyjä nastaa saada uudelleenkirjoitettavina :D

223.7.2011 11:22

Holografisia levyjä. Jotenkin kauhean scifi-henkistä. Mutta sieltäkö jo tulee BR:n korvaaja? :D

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto