AfterDawn: IT-alan uutiset

Google lopettaa Google Labs -palvelun

Kirjoittaja Petteri Pyyny (Google+) @ 21.7.2011 09:06 Kommentteja (1)

Google lopettaa Google Labs -palvelun Google ilmoitti yhtiön virallisessa blogissa, että se aikoo sulkea suositun Google Labs -palvelun ja sen alta löytyvät kokeelliset projektit. Päätös on osa Googlen strategiamuutosta, jossa yhtiö aikoo keskittää kehittäjäresurssejaan tärkeimpien tuotteidensa kehitykseen.
Google Labs on tunnettu Googlen omien kehittäjien "leikkikenttänä", jonka kautta yhtiö julkaissut pieniä - ja isompiakin - projekteja, jotka eivät välttämättä mahdu yhtiön olemassaolevaan tuotevalikoimaan. Labs -projektit ovat myös olleet "enemmän betoja" kuin yhtiön päätuotteet, eli Labs -projektien käyttäjät ovat tienneet käyttävänsä kehitysvaiheessa olevia projekteja, joiden ominaisuudet ja toiminnot saattavat muuttua hyvinkin paljon.

Labs -kehitysprojekteista on ajan saatossa syntynyt useita "oikeita" Googlen tuotteita, kuten mm. Google Reader, Google Docs ja iGoogle.

Googlen mukaan osa Labs -projekteista lopetetaan kokonaan, kun taas osa projekteista liitetään osaksi yhtiön muita tuotteita.

Tägit: Google
Edellinen Seuraava  

1 kommentti

121.7.2011 16:44

Sanoisin, että Google on tehnyt pahan virheen. Tuota kautta moni oikeasti toimiva innovaatio sai tuulta alleen. Google Labsista myös valmistui "tuotteita", toisin kuin Beta Labsista. (Nokia, kiroan teidät!)

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto